2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Merhaba kızlar
Doktora gidecekler güzel haberlerinizi bekliyoruz :) benimki de bu haftaydı ama önümüzdeki haftayı bekleyeceğim merakla :)

bende gyno kullanıyorum yalnız bende kabızlık yaptı ardından hemoroıd o yüzden bı kac gunudr bıraktım sızde de öyle bı etkı yaptı mı bıde gece uyanınca ıcıyorum oncesın ve sonrası 2 saat sut yoğurt yenmemesı gerekıyormus ya acaba doğru mu sız nasıl alıyorsunuz o ılacı

Benım kramplarım fazla olunca günde ıkıye bıle çıkardı
canlar hangı magnezyumu kullanıyorsunuz bana dr arımdan bırı magnesıum dıasporal verdı dıgerı hıc ıac vermıcem sana dedı ama benım kramparım so kasıktakı ağrım gecmedı

Ben dun basladim ona ama mide bulantisi yapti sendede oluyormu yada ilk baslarda oldu mu ?

Maşallah canım 11 bile iyidir gebelikte. Ne yiyip ne içiyorsun çok özendim sana da. Gerçi dediğim gibi ben hiç 12 yi görmedim zaten, dönem dönem kan yapıcı haplar kullandım hep ama şimdi lazım. Coraspin ve clexane de kullanınca korkuyorum doğumda kan ihtiyacım olacak diye

cnm haftada 3- 4 gün aksam yaptıgım salataya kıvırcık , çiğ ıspanak , roka doğruyorum bol limon zeytin yağı .
çiğ ispanaktan demir daha fazla alınıyormuş . sık sık tavuk suyu çorba da yaparım . balık tavuk , kırmızı et her hafta yaparım
iş yerimde masamda 1 kucuk kavonoz bal vardır her zaman , sabah işte yedigim için bi kac kasık balla kahvvaltımı tamamlıyorum . çekmecemde de 1 paket badem bi paket fındık bulunur .

bir de k.k. da bir topic te keçi boynuzunu bi bardak sıcak suya karıştırıp içen biri yazmıştı , hem bebegi büyütüyormuş
hem de kan yapıyormuş , bi iki defa denedim güzel oluyor çay gibi içilebiliyor .çay bardağı kadar yaptım .

Ben sabaha karşı su içmeye uyandığımda içiyorum sonra da kahvaltıya kadar en az 2-3 saat oluyor zaten. Dikkat ediyorum ona ama gittikçe azalıyor :/ benim kabızlık sorunum hiç olmadı, hamilelikten önce de hiç yaşamamıştım hamilelikte de, vücutta en iyi çalışan yer bağırsaklarım sanırım :) magnezyum kabızlığı iyi gelir demişti doktorum, magnezyum alıyor musun?

Ben dun basladim ona ama mide bulantisi yapti sendede oluyormu yada ilk baslarda oldu mu ?

bana dr . um mide bulantısı yaparsa gece yatarken iç sonra bişey yeme dedi yogurt süt gibi . 20. haftaya kadar gece içtim .
sonra bünyem alıştı galiba artık sabah eşim giderken kalkıyorum 6,30 gibi içip yatıyorum. 9 gibi işte kahvaltımı yapıyorum .
midem bulanmıyor. yoksa ben de ilaç içme fobisi var biraz ,hatta dr ilacı verdiğinde bi kaç gün hiç içmedim , dokunacak diye korkarım ilaçlardan çoğu da yan etkilerin hepsi olur bende

Bu ara hiçbir şey yiyip içmiyorum açıkçası. Hamileliğin başında olması gereken bulantılar sonunda başladı bende. Günde 2 kaşarlı domatesli tost. 2 tane de elma ya da portakal, mandalin falan bitti. O çok sevdiğim şeftali bile iğrenç gözüküyor gözüme. 2-3 haftadır falan böyleyim. Hiçbir şey istemiyor canım. Aksine bi' her şeyden tiksinir oldum. Mutfağa girmek zulüm gibi geliyor. Acıkmasam onları da yemem.

Ondan önce bizim bey etobur olduğu için malum kırmızı et, süt, ayran, balık, yumurta, meyve vs. gırla gidiyordum. Belki onun da etkisindendir. Bi' de adam da çok sık seyahatte bu ara. O yine zorla ölümü gör modunda yediriyordu. Iyice kestim o olmayınca. Şu pazartesi tahlilleri bir vereyim ona göre plan uygularım yine herhalde zorla.

magnezyumu doktor mu gün aşırı içmeni soyledi cnm ? hergün içmenin sakıncası var mı ?
Benim doktor pek ilaç yanlısı değil canım, başlarda hiç vermedi doğal yollardan al vitaminleri gıdana dikkat et dedi. Ama kramplarım olunca tahlil yaptık magnezyum çok hafif düşük çıktı. Normalde ilaç günde 1 kez ama ben artık doğal yollardan zaten yeterince kalsiyum-magnezyum alıyorum, çok yükleme olmasın diye ilacı kendim gün aşırı yaptım :)

Evet ona dikkat etmelisin aç karnına içtikten sonra süt ve süt ürünleri yiyip içmeyeceksin 2saat boyunca. o yüzden ben de tuvalete kalktığımda içiyorum Demir hapını bi de bana eczacı limonlu suyla iç demişti üstüne de c vitamini al demişti emilimini kolaylaştırıyormuş zaten kalktığımda midem kazınıyor gibi oluyor ilacın üstüne bi mandalina yiyorum :))

Evet ona dikkat etmelisin aç karnına içtikten sonra süt ve süt ürünleri yiyip içmeyeceksin 2saat boyunca. o yüzden ben de tuvalete kalktığımda içiyorum Demir hapını bi de bana eczacı limonlu suyla iç demişti üstüne de c vitamini al demişti emilimini kolaylaştırıyormuş zaten kalktığımda midem kazınıyor gibi oluyor ilacın üstüne bi mandalina yiyorum :))

biraz kendini zorla canim, icebildigin kadar iç..
4 olmaz da 2-2.5 olur, o bile iyidir..

en rahat ve saglikli pozisyon sol tarafa yatip uyumak diye biliyorum ben..
sola yatinca deniz kuduruyo, saga yatinca ada kuduruyo :)) dovucem bunlari bi dogsunlar :)

gyno ferro en başta ben de ishal yaptı , nasıl mutlu olmuştum ama son 2 haftadır bebegin baskısından mı nedir
cok sık kabızlık cekiyorum sabah ilk aktivya yiyorum meyve yiyorum 3 lt su , hergün rezene çayı , 2 günde bir gitmeye başladım , bir gün iyi bir gün kötü

gyno ferro içtikten sonra 2 saat sonra kahvaltı yapıyorum yogurt süt barsaklarda demir emilimini engelliyormuş
ilac direk atılıyormuş . ben 2 saat hiç bişey yemiyorum

haftaya taşınıyorum inşallah. annemler geliyorlar bir aksilik çıkmazsa zaten :) çok özledim zaten onları!
valla ben oturcam onlar taşıyacak gibi. göbeğimde futbol topu var gibi gözüküyor :)
Kolay gelsin canım, bende yüksek ihtimal birkaç hafta sonra taşınıcam. Sizinkiler toparlayınca tecrübelerinden bana da tüyo verir misin en kolay nasıl kalkar kopar bu ev :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…