Geçen gün bi doktoru dinledim, genel bi litre rakamı vermek çok yanlış dedi. Herkes kendi vücudunun ihtiyacı olan suyu hesaplayabilir dedi. Kilo başına 40 ml su tüketmeliymişiz. Yani sen 53 kilosun diyelim 53x40=2.120 ml yaniii sana lazım olan su 2litre. Öyle olunca tabii içemezsin 4 litre kapasiten belli. Hadi böbrek için biraz fazlasını iç diyelim en fazla 3 litre içebilirsin. Bence 4'e zorlama kendini.Ben sola yatınca burnum tıkalıymışta nefes alamıyormuşum gibi hissediyorum.
Dümdüz sırtüstü zaten uzun süre uzanamıyorum.
Sağa yatsam bizimkisi boksör gibi durmuyor.
Valla sırf şu sürekli tuvalete gitme yüzünden bile sudan soğudum diyebilirim :)
Seninki daha da zor. Aslında şu ortası delik hamileler için yüzüstü yatılacak şişme yatak görmüştüm ondan mı alsam negöbeği salarım delikten aşağı yatarım
Benim doktor pek ilaç yanlısı değil canım, başlarda hiç vermedi doğal yollardan al vitaminleri gıdana dikkat et dedi. Ama kramplarım olunca tahlil yaptık magnezyum çok hafif düşük çıktı. Normalde ilaç günde 1 kez ama ben artık doğal yollardan zaten yeterince kalsiyum-magnezyum alıyorum, çok yükleme olmasın diye ilacı kendim gün aşırı yaptım :)
Gece tuvalete kalktigimda ictim zaten bu gece bakalim ne olur :)Doktor beni uyarmıştı bulantı yapar diye, o yüzden geceleri içiyorum ben. Birde gece içmeyi denesene bakalım yine bulantın olacak mı
Şükür canım sonuçlarım güzel
cnmm akşamda ye son 23de gttk 500 gr yakındı su an yani salı günü yaklaşk 1kg dedi
ben çözümü damacana su yerine 1,5 litrelik sulardan alıyorum, hergün 2 taneyi içmeye zorluyorum kendimi. ne kadar içtiğimi de takip edebiliyorum böylece. az içtiğimde hemen fark edip arttırıyorum. tavsiye ederim, kolay oluyor
mandaına mantıklı bende bebeğe kılo yapsın dıye gece muz yıyorumEvet ona dikkat etmelisin aç karnına içtikten sonra süt ve süt ürünleri yiyip içmeyeceksin 2saat boyunca. o yüzden ben de tuvalete kalktığımda içiyorum Demir hapını bi de bana eczacı limonlu suyla iç demişti üstüne de c vitamini al demişti emilimini kolaylaştırıyormuş zaten kalktığımda midem kazınıyor gibi oluyor ilacın üstüne bi mandalina yiyorum :))
Bu haftadan sonra cok hizli kilo aliyor 3~4 haftaya seninkide iki katina cikmis olacak gor bak :)Sabahları 2 tatlı kaşığı aç karnına yiyorum 2 gündür. Akşam da mı yiyeyim? Tatlı kaşığıyla mı yiyorsun?
Muz konusunda sıkıntım yok maymun gibiyim şu sıra 2-3 muz yiyorum günde canım istiyor:))
Bebiş son kontrolde ne kadardı toplam? 3 haftada 600 gram maşallah. Bizimki şuan toplam o kadar. 24+2 de 654 tü minnak benim oğlan9-10 güne gidicem tekrarda pekmez muz peynir yarayacak mı bakalım merak ettiğimden sırf yiyorum
benım zaten tuvaetımın bıle rengı degıstı benı de kabız yaptı ılla bı yan etkısı oluyor bı kac gundur hemoroıdım de olduğundan almıyrum topladım sankı bıraz onun yerıne sıyah uzum yıyorumgyno ferro en başta ben de ishal yaptı , nasıl mutlu olmuştum ama son 2 haftadır bebegin baskısından mı nedir
cok sık kabızlık cekiyorumsabah ilk aktivya yiyorum meyve yiyorum 3 lt su , hergün rezene çayı , 2 günde bir gitmeye başladım , bir gün iyi bir gün kötü
gyno ferro içtikten sonra 2 saat sonra kahvaltı yapıyorum yogurt süt barsaklarda demir emilimini engelliyormuş
ilac direk atılıyormuş . ben 2 saat hiç bişey yemiyorum
Benim hamilelikten önce değerim 3 dü :)
Geçen gün bi doktoru dinledim, genel bi litre rakamı vermek çok yanlış dedi. Herkes kendi vücudunun ihtiyacı olan suyu hesaplayabilir dedi. Kilo başına 40 ml su tüketmeliymişiz. Yani sen 53 kilosun diyelim 53x40=2.120 ml yaniii sana lazım olan su 2litre. Öyle olunca tabii içemezsin 4 litre kapasiten belli. Hadi böbrek için biraz fazlasını iç diyelim en fazla 3 litre içebilirsin. Bence 4'e zorlama kendini.
Ne olur ne olmaz sen ilacını da iç canım. Doğal yoldan alabildiğin kadarını al, gün aşırı da ilacını içersen yüksek ihtimal sıkıntın kalmaz.benim dr. da ilaç vermiyor , bir tek gyno ferro verdi , kan degerleri düşermiş gebelikte , gecen hafta son kontrolümde karnımda kasılma oldu bi kaç kez dedim . bu haftalarda başlayabilir dedi , magosit verdi.
suda eriyenlerin içimi zor ve şekerli onun için hap veriyorum dedi.
ilacı aldım 3-4 gün içmedim muz yedim soda içtim diye kasılmam yok diye . 2 gün önce arabayla giderken
göbegimin alt kısmı ortası top gibi bir kasıldı bebek döndü sanki içinde bişeyler oldu . ödüm patladı noluyo doğuruyor muyum diye . demek soda muz yetersiz kaldı dedim 3 gündür gece içiyorum bir daha olmadı .
sağdan bebeğe gıden en buyuk atardamar olduğu ıcın sola yatmak lazım ama benımde sol kasıgım agryor yatsam bı turlu yatmasam bı turluBen sola yatınca burnum tıkalıymışta nefes alamıyormuşum gibi hissediyorum.
Dümdüz sırtüstü zaten uzun süre uzanamıyorum.
Sağa yatsam bizimkisi boksör gibi durmuyor.
Valla sırf şu sürekli tuvalete gitme yüzünden bile sudan soğudum diyebilirim :)
Seninki daha da zor. Aslında şu ortası delik hamileler için yüzüstü yatılacak şişme yatak görmüştüm ondan mı alsam negöbeği salarım delikten aşağı yatarım
Havalarda sogudu canim vucudun su ihtiyacida azaliyor o yuzden susamada olmadigi icin istemiyorsun bendede o durum var su anda 2~3litre icecegim diye zorlasam kendimi kusarim herhalde almiyor midem.Gözümüz aydın :)
Maşallah :)
Bende şu 0,5 litrelik olan küçük şişeden açıp içiyorum bittikçe damacanadan dolduruyorum o gün toplam 4-5 tane içince 2 litre içtim diyorum da şu ara tembellikten mi ne bir litre anca içiyorum.
O zaman kesin yeni başlangıç bulantısı bu. Bir haftaya falan vücut alışır yüksek ihtimal. Şimdi benim alıştı artık bulantı yapmıyor.Gece tuvalete kalktigimda ictim zaten bu gece bakalim ne olur :)
Bu haftadan sonra cok hizli kilo aliyor 3~4 haftaya seninkide iki katina cikmis olacak gor bak :)
Geçen gün bi doktoru dinledim, genel bi litre rakamı vermek çok yanlış dedi. Herkes kendi vücudunun ihtiyacı olan suyu hesaplayabilir dedi. Kilo başına 40 ml su tüketmeliymişiz. Yani sen 53 kilosun diyelim 53x40=2.120 ml yaniii sana lazım olan su 2litre. Öyle olunca tabii içemezsin 4 litre kapasiten belli. Hadi böbrek için biraz fazlasını iç diyelim en fazla 3 litre içebilirsin. Bence 4'e zorlama kendini.
kız bulurumda ınat ettım bı kere nasıl olmaz dıye hersey var bı o yok koymayın o zaman brosureBoşver o zaten çok da iyi bi şey değil her yerde bulursun onu
Şimdiden tekmeleri çok güçlü.güçlendikçe çok durmaz bu ya da mahveder beni :)
Gözümüz aydın :)
Maşallah :)
Bende şu 0,5 litrelik olan küçük şişeden açıp içiyorum bittikçe damacanadan dolduruyorum o gün toplam 4-5 tane içince 2 litre içtim diyorum da şu ara tembellikten mi ne bir litre anca içiyorum.
Hadi senin ikide iki yanına yatırmıyor benim tek o halde iki tarafıma da yatamıyorumbiraz kendini zorla canim, icebildigin kadar iç..
4 olmaz da 2-2.5 olur, o bile iyidir..
en rahat ve saglikli pozisyon sol tarafa yatip uyumak diye biliyorum ben..
sola yatinca deniz kuduruyo, saga yatinca ada kuduruyo :)) dovucem bunlari bi dogsunlar :)
benım zaten tuvaetımın bıle rengı degıstı benı de kabız yaptı ılla bı yan etkısı oluyor bı kac gundur hemoroıdım de olduğundan almıyrum topladım sankı bıraz onun yerıne sıyah uzum yıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?