- 17 Ekim 2016
- 497
- 424
- 18
Nasıl aldın canım? Ikı omuza sarılan mı? Tek mı?
Geçmiş olsun canım yüksek ihtimal bi sıkıntı yoktur. 16.haftalarım falandı sanırım, nöbetçi doktor bebek uyuyor ölçüm yapamıyorum diyerek probla birkaç kez karnıma vurmuştu. Sonra başkalarından da duydum doktorların benzer hareketler yaptıklarını. Bebeğin kesesi ve sıvısı dışarıdan gelen darbelere karşı bebeği koruyormuş. Çok daha şiddetli çarpmalar da falan bile bebeklerin çoğu zarar görmüyormuş. Tabi yine de keşke böyle şeyler yapmasa doktorlar. Hareketsizliği uykudandır canım kötü şeyler getirme aklına.Selam kızlar bugün doktora gittim de doktor kafa ölçümünü yaparken usg nin probunu çok bastırdı bebeğin kafasının olduğu noktaya ve çok ağrıdı o nokta resmen kafasına bastırdığını hissettim uf deyip biraz irkildim doktor acıdı mı dedi evet dedim net ölçebilmek için bastırıyorum dedi ama çok acıdı ölçüyü alana kadar nefesim kesildi neredeyse çünkü çok bastırdı hiç o kadar acımamıştı sizde de oldu mu böyle bişey yaşayan kızlar bebeğim de zaten çok bastırdığı zaman baya bi hareketlendi ama şu an hareketsiz pek vurmuyor yani her akşamki gibi içim tedirgin
Annemlerden de öyle sürer büyük ihtimal ama yetişilir ya ben de Antep'te 40dakikalık hastaneye gidiyorum ilk olduğu için sancı süresi uzun olur diyorlar.Öyle bir şey yapacaksan Elif Didem Özdemiri tavsiye ederim. Çok ilgili bir kadın telefonla da gayet rahat iletişim sağlıyorum.
Önceden Hüseyin beye gidiyordum ama eski doktorlar çok yoğun oluyor Didem hanım hastaneye yeni geldi çok hastası yok diğerleri gibi,o yüzden çok ilgili.
Benim evden de mesafe yarımsaat sürüyor kesin.Gerekirse önceden yatış yaparım diyorum hastanede,doktor ve personelde iyi. Küçük ama güzel bir hastane.
Ben 30bitince 7ay demeye başladım yani bu hafta söylüyorum 7 ti bitirdik diye :)Formlara ve doktorlara göre 7.ay başlangıç haftası çok değişiyor. Siz kendinizi 27+0dan sonra yani 28.hafta içine girince mi 7aylık demeye başladınız.
Araştırdım ama her doktor farklı bir şey demiş.
Ben düşünüyorum canım. Neco wrap sling alacağım.Kızlar bışey sorucam slıng kullanmayı duşunenınız varmı?
1-2 gündür araştırıyorum bıraz
ozellıkle ılk aylar 3.5 kıloyu gectıkten sonra kolık vs sıkıntılarında ıyı oluyomuş
Ama Halkalı olan var tek omuza asılan o ılerıkı aylarda tasıma sıkıntısı yapıyomuş
Kullanan bılgısı olan var mı?
Benim 12.haftamda uyuduğu için bi türlü hareket etmiyordu 2li test yapmaya çalıştığı için biraz salladı probu ve bastırdı ama o kadar acıtmamıştı canım sen tatlı yiyip dinlenme moduna geç bakalım hareketleri hissedersin o zaman inşSelam kızlar bugün doktora gittim de doktor kafa ölçümünü yaparken usg nin probunu çok bastırdı bebeğin kafasının olduğu noktaya ve çok ağrıdı o nokta resmen kafasına bastırdığını hissettim uf deyip biraz irkildim doktor acıdı mı dedi evet dedim net ölçebilmek için bastırıyorum dedi ama çok acıdı ölçüyü alana kadar nefesim kesildi neredeyse çünkü çok bastırdı hiç o kadar acımamıştı sizde de oldu mu böyle bişey yaşayan kızlar bebeğim de zaten çok bastırdığı zaman baya bi hareketlendi ama şu an hareketsiz pek vurmuyor yani her akşamki gibi içim tedirgin
ya kızlar ben kazıklanıyor gibi hissettim kendimi..ocak ayı fiyatı bile değil 3800 dendi bana medical parkta..epidural istersem +500 daha 4300 olcak yani..gece yada hafta sonu olurda doktorumu çağırırsam + 500 daha etti 4800..sezeryanda daha da fazla fiyatlar..ben koruyu da pahalı biliyordum..ben kadar pahalı fiyat alan var mı başka ya..bu saatten sonra doktorda değiştirilmez kiiMuayene:107
Normal doğum:2000 tl
Epidural olursa:2400
Sezaryen doğumda 2500tl.canım.
Eşim askeri personel olduğu için
Muayene:80
Normal doğum:1600 tl ye gelicek sanırım bana.
Ama biraz uzak olduğu için nişan veya suyum gelme olayı olursa önceden yerleşirim ben hastaneye 1-2 gün fazla kalırım gerekirse yeterki evde ya da yolda doğurmayayım :))
1 gece kalışta 300tl sanırım.
Doktorları gayet iyi,cidden sevdim ben epey.
Birebir yasadi denedim cnm ama o olaya tepki olabilir diye soyledim kendini nasil iyi hissedecekse oyle davransin ama bu foruma beraber baslanildi sonunu da beraber bittirmek gerek diye dusunuyorum ekim kasim annneleri dogumlarini okuyorum bizde siramiz geleni merak edelim bekleyelim dogumdan sonrada birbirimize ihtiyacimiz varCordi kimseyle sorun yaşamadı ki? Münakaşa oldu dün ama cordinin alakası yoktu.Ben mi kaçırdım?
Şahsım adına bu karara inanılmaz üzüldüm.. Eğer burası "Gebelik" forumuysa, "Ocak Anneleri" topiğiyse gerçek anlamda buranın hakkını verebilen arkadaşlarımızdan biriydi. Bugün acaba yeni ve faydalı ne öğrenebilirim diye zevkle girdiğim şu topikte çoğu zaman beni yazdıklarıyla aydınlatan bi arkadaşımdı. Kendisi birebir sorun yaşamamış bile olsa neye tepki olarak böyle bir karar aldığını az çok anlayabiliyorum. Burda daimi olarak yazan nerden baksam en az 30 kişi vardır herhalde. E bunların hepsinin de kadın olduğu göz önünde bulundurulursa arada çatışmaların yaşanması normal. Ama benim üzüldüğüm nokta, hepimiz yetişkin insanlar olmamıza rağmen maalesef kriz yönetiminde pekte başarılı değiliz.. Benden olmayan-benimle aynı fikirde olmayan-benimle aynı ekonomik koşullarda olmayan diye devam eden bir dizi sebep yüzünden yazılı ya da sessiz sedasız birbirimizi hunharca eleştiriyoruz. Annelerimizin zamanında o da mı varmış buda mı varmışlarla, ay ne kadar müsrifsin o aldığın ne de gereksiz birşeymişlerle, benim çocuğum var daha iyisini bilirim sen hele bi tane yapta görelimlerle, falanlarla filanlarla birbirimizi daraltıp bunaltıyoruz. Umarım cordi biraz kafasını dinler geri gelir. Gelmezse de kararına saygım sonsuz. Doğuma sayılı günlerimizin kaldığı şu dönemde herkesin huzur içinde olmayı tercih etme hakkı var. Ve umarım topiğimizde herkes fikirlerini özgürce, saygı çerçevesinde, bir başkasını kırıp rencide etmeden paylaşır da başka birileri daha yeter artık diyerek gitmez-ya da gitmem...
Cnm bunu bence önce alma bebis dogduktan sonra dene magzalarda denettiriyorlar bu herkezin harci degil ben yapamadim mesela :) benim tedirginligim bebektr hissedi aglsdi bi daha yapmadım:)
ya kızlar ben kazıklanıyor gibi hissettim kendimi..ocak ayı fiyatı bile değil 3800 dendi bana medical parkta..epidural istersem +500 daha 4300 olcak yani..gece yada hafta sonu olurda doktorumu çağırırsam + 500 daha etti 4800..sezeryanda daha da fazla fiyatlar..ben koruyu da pahalı biliyordum..ben kadar pahalı fiyat alan var mı başka ya..bu saatten sonra doktorda değiştirilmez kii
bir kerede bana olmuştu canım bebek yüzünü dönsün diye ultrason aletiyle karnıma vurmuştu 1-2 o zaman benimde acımıştı..ama sonra geçti..bebek daha hareket etmeye başlamadığından o zaman hareketlerinde bir değişiklik hissetmemiştim..Selam kızlar bugün doktora gittim de doktor kafa ölçümünü yaparken usg nin probunu çok bastırdı bebeğin kafasının olduğu noktaya ve çok ağrıdı o nokta resmen kafasına bastırdığını hissettim uf deyip biraz irkildim doktor acıdı mı dedi evet dedim net ölçebilmek için bastırıyorum dedi ama çok acıdı ölçüyü alana kadar nefesim kesildi neredeyse çünkü çok bastırdı hiç o kadar acımamıştı sizde de oldu mu böyle bişey yaşayan kızlar bebeğim de zaten çok bastırdığı zaman baya bi hareketlendi ama şu an hareketsiz pek vurmuyor yani her akşamki gibi içim tedirgin
Bunu bende beğendim ama bağlaması zor mudur?
Bu benim aldığım canım.
tansiyonunu ölç lütfen hemenKızlar acil bişey sorucam Dr a ulaşamadım öğleden sonra başlayan bas ağrım vardı az öncede burnum kanadı normal mı gıdeyım mı acıle
kalça ve bacak gelişimi için dikkatli olunması gerekenlerin kangurular olduğunu okudum ben. onlarla taşınacağı zaman çocuğun omurgasına çok yüklenmemesi için bacakların m şeklinde olması gerekiyormuşçBıkac markaya baktım n11 den şimdı Aklımda degıl ısımlerı :/
Ama şuna karar verdım tek omuzlu olandan almıycam
Iki omuzluyu alışana kadar bağlamak zormuş ama tasıma rahatlığı varmış
Kalça bacak gelışımı için olumsuz bı yazı gormedım
Ondan korkuyorum aslında ama olumsuz bı yazı gördün mu hıç canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?