Ne yalan söyleyeyim ben korktum.burda daha once de boyle seyler oldu canim, hicbir zaman "ben eczaciyim, hepinizden iyi bilirim, ya da iste benim doktorum prof.larin en babasi en superi, o yuzden benim dedigim kesin dogru..vs" gibi bi tavir takinmadim.
yoruma acik seyler vardir, yoruma acik olmayanlar vardir..
burda kimileri tetanoz asisi yaptirdi, kimileri yaptirmadi, seker yuklemesi de ayni sekilde.
isteyen demir-kalsiyum destegi alir istemeyen ya da doktoru gerek gormeyen almaz..
kimisi elevit kullanir, kimisi onda domuz jelatini var der decavit kullanir..
hepsine saygim sonsuz.
hicbir zaman da saglikla ilgili konularda tartismaya girmedim.
ama artik yeter.
son haftalara geldik, herkes hevesle cocuguna kavusma derdinde. herkes yoruldu artik, sinirler geriliyor.
burda bilip bilmeden kimsenin kimseyi strese sokmaya hakki yok.hele ki tam anlamadigi eksik seyleri bilgi veriyorum diyerek buraya yazmak..
ben de kimseyi suclayarak yazmadim dikkat edersen, belki doktor yanlis izah etmistir dedim, belki sen yanlis anlamissindir dedim.. ama yok..
hala daha benim dr prof diyor..
tabiki onun ve burda hastalik geciren herkesin derdine ayni derecede uzuluyoruz.
casama dogum yaptiginda hepimiz ayni korkuyu ayni endiseyi yasamadik mi?
iyiyiz dediginde hepimiz sevinmedik mi?
ama casama gelip buraya ben sut ictigim icin erken dogum yapmisim deseydi, hanginiz sut icmekten korkmazdiniz?
biraz uzun oldu ama demek istedigim bilmedigimiz konularda biliyomus gibi inatlasmayalim,basta ben, burda hepimiz az da olsa erken dogum korkusu yasiyoruz.
Cok gecmis olsun canim. Isten gelip evde kosturmaca benimki de.Kızlar merhabalar geçmişe bakamadım feci gribim akşam acile gittik nefes alamıyorum. Ama manyak dr kbb görmesi lazım yqrın gel diye yolladı kafamı kaldıramadan yatıyorum.
Sizlerde ne var ne yok
+1 her cümlene ben de imzami atarim. En cok dahil olmama sebebim bu zaten. Herkesin derdi, tasasi,ağrisi var ama hakikaten yeter. Bu kadar hamile insanin duygulari ile oynamaya kimsenin hakki yok. Surekli teselli teselli. psikolojimi bozamayacagim yalan dolan hikayeler icin.
Genel anestezı ıle yapılıyorsa bencede yaptırmamakta haklısınben sondan başlayayım çünkü ilkiyle ilgili fikrim yok.aslında sünneti istiyorum. ama devlette genel anesteziyle yapıyorlarmışkafam karıştı. anestezi almasını istemiyorum.hoş zaten yaşadığım yerde çocuk cerrahı yok. kış gündede sünnet için başka yere gitmek mantıklı değil.baharı beklemek mantıklı gb geldi benim için
Canım yolculuk hiç sıkıntı değil ben kızımda 18 günlükken memlekete gittim. Daha rahat oldu en azından ayağa kalkmış oluyorsun.Tecrübeli anneler
Lütfen bana bi yorum yapın ya çok kararsızım
Ya 37. Haftamda ailemin yanına gidip orda Doğum yapacağım yada evimde kalıp doğumumu yapıp yaklaşık 25 günlük lohusayken ve bebiş de daha 40ını çıkarmadan ailemin yanına gideceğim bu iki seçenekten başka seçeceğim yok.öyle gözüküyor şu an.
Hangisi daha iyi olur ? Lohusayken yolculuk çekilir mi?? (10saatlik bi yolculuk olacak ve çok soğuk karlı bi döneme denk gelecek.)
evimde Doğum yapıp kendi düzenimde kalmak mı daha iyi olur ? Yoksa aile yanında olup sonra gitmekle uğraşmamak mı ?
Bende acıl durumluk aldım töpferden cok olumlu yorumlar okumuştum ama sanırım sma mantıklıBende töpfer ve sma arasında kalmıştım ama sanırım sma alacağım oda sırf yanımda bulunsun diye, sünnet planı yapmadım ama yenidoğansünnetine eşim biraz tepkili sanırım ne zaman açsam konuyu hep üstü kapalı cevap verdi bende bu konuyu ona bırakmaya karar verdim,
Sana da geçmiş olsun canım. Eşim getiriyor gribi ben çrkiyorum yanur_84 geçmiş olsun inş çabuk atlatırsın ya havalar çok soğudu
bugün evde kendin destekle bari doğal yollardan bol bol c vitamini al yat dinlen
Ben de bagırsaklardan sorunluyum koşa koşa tuvalete kaçıyorum sürekli :)
Ben bunu anlamadim.ayrıca, madem basladim durmuyorum.
burda hickimsenin yalan yanlis haberlerle duygu sömürüsü yapmaya, dikkat ya da merhamet ya da ilgi cekmek icin
"yok bosaniyorum, yok evim yandi, yok annemle bi daha gorusmicem..vs"
yalanlarla burdaki insanları kandirmaya hakki yok.
bu insanlarin senin uydurma hayatindaki, uydurma problemlerini teselli etmekten cok daha onemli isleri var.
avukatim diye milleti kandirmaya utanmiyor musun?
bu kadar yalan, bu kadar kurgu çok ciddi psikolojik rahatsizlik gostergesidir.
bir an once tedaviye baslamani oneririm.
Kızımda da hemşireye sormuştuk ilk gece sütüm gelmeyince bebeğin sarılıpı yükselmesin diye mama vermişti hemşire... bu seferde ihtiyaç olursa alırım diye düşündümburada bebek mamalarıyla ilgili uzun uzun acıklamalar yapan bi arkadaş vardı geçmiş sayfalarda ? ilk anda hastaneden bi mama veriyoalr diye biliyorum , ben sonra ihtiyac olursa hastane dr. tavsiyesi uzerine almayı düşünüyorum
Canım mama konusunda hassas davranmanı öneririm,eğer hasttanede mama verilmesi gerekir derlerse hastanelerdeki mamalardan verdirmemeni öneririm, bi arkadaşımın kötü tecrübeleri oldu, hastane mamasıyla ilgili, tabi gerekirse kendin aldırabilirsin belki de gerekmez,burada bebek mamalarıyla ilgili uzun uzun acıklamalar yapan bi arkadaş vardı geçmiş sayfalarda ? ilk anda hastaneden bi mama veriyoalr diye biliyorum , ben sonra ihtiyac olursa hastane dr. tavsiyesi uzerine almayı düşünüyorum
nur_84 geçmiş olsun inş çabuk atlatırsın ya havalar çok soğudu
bugün evde kendin destekle bari doğal yollardan bol bol c vitamini al yat dinlen
Ben de bagırsaklardan sorunluyum koşa koşa tuvalete kaçıyorum sürekli :)
Benim eşim yanıma gelebilir diye daha rahat seçim yapabiliyorum gidersek beraber gidip doğumu bekleyeceğiz sadece orda başbaşa beklemeyeceğiz de annem babamla beklemiş olacağız ama ev büyük zaten kocaman oda. ebeveyn banyolu fln rahat ediyoruz orda.bende bende bu konuda kararsızım.ama 10 saatlik yolculuk küçük bebekle ve doğum sonrası zor olabilir.benimde 5 saatlik ya ailem yanıma gelecek sezeryan olacağım burda doktorumda yada ben ailemin yanına gidip ssvd deneyeceğim. ama işte eşim noktasında takılıyorum. her anımda yanımda olsun istiyorum.ailemde doğum yaparsam sürekli yanımda olamaz
sizin için37-38de ailenizin yanına gidip doğum yapmanız daha rahat olur sanki.çünkü mesafe çok daha uzun
Slm topikleri dolasirken gordum yazdiklarini. 2 cocukannesiyim ..Sahsi fikrim bebekle helede yeni dogmus 40 cikmamais bebisle yolculuk zordur soguk alma ihtimali yuksek ve terlememesi lazim. .ée haliyle alt degisme acikma ve sizin yokculugunuz hem sizi hem bebisnizi yorar. .eger size bakacak kv veya annenix gelebilecekse evde kalin 2 hafta zaten 2 haftada duzeni oturtdurrsunuz. ..ama illa cikacaksaniz bence hamileyken dinlene dinlene gidin :) saglikli dogumlarTecrübeli anneler
Lütfen bana bi yorum yapın ya çok kararsızım
Ya 37. Haftamda ailemin yanına gidip orda Doğum yapacağım yada evimde kalıp doğumumu yapıp yaklaşık 25 günlük lohusayken ve bebiş de daha 40ını çıkarmadan ailemin yanına gideceğim bu iki seçenekten başka seçeceğim yok.öyle gözüküyor şu an.
Hangisi daha iyi olur ? Lohusayken yolculuk çekilir mi?? (10saatlik bi yolculuk olacak ve çok soğuk karlı bi döneme denk gelecek.)
evimde Doğum yapıp kendi düzenimde kalmak mı daha iyi olur ? Yoksa aile yanında olup sonra gitmekle uğraşmamak mı ?
Benım kv yanına Yurtdışına doguma gıtme ıhtımalınden Yanımda bı kutu bulundurayım ıstedım gece yada yolda fılan kullanmak gerekır bellı olmaz dıye@greenpepper sağol canım bal alerjim var o yüDen sadece limonlu su içiyorum.
ninocin ben mamada sma düşünüyorum kızımda aptamil kullandım ama son zamanlarda çok kötü yorumlar olunca sma alacam. Önceden almayacam lazım olursa eczaneden hemen aldırırım diye düşündüm. Sünnet işinide eşim kesinlikle ilk anda istemiyor. Ben hemen olsun diyorum ama o karşı olunca yaptıranayacağız gibi
Ben vermedim canım vermeyide düşünmüyorum. Zaten hastanede kalacağımız en fazla 2 günkızlar ,
okuduguma göre , hastane cantasına beek suyu da koyan varmış , hayat ve hipp in bebek suyu varmış ? doğumdan sonra 1 çay kaşıgı vermek sarılıgın yükselmesine engel oluyormuş . duyan bilen var mı ? dogum dan sonra 1 cay kaşı su veren oldu mu ? olacak mı ?
Ayy allah kolaylık versin canım ben bu yıl çalışmıyorum. O halde yetişemiyorumCok gecmis olsun canim. Isten gelip evde kosturmaca benimki de.
Kendimi hic iyi hissetmiyorum ben de umarim tekrar hastalanmiyorumdur.
Strese girdim herkes hazirlik yapiyoruz dedikce, su halde iki makine camasir attim bebeginkilerden. Yavastan baslayayim bari ne olur ne olmaz Allah korusun erkenden bir sey falan olmasin.
sizin imkanlar epey müsaitmiş canım bizim öyle değilBenim eşim yanıma gelebilir diye daha rahat seçim yapabiliyorum gidersek beraber gidip doğumu bekleyeceğiz sadece orda başbaşa beklemeyeceğiz de annem babamla beklemiş olacağız ama ev büyük zaten kocaman oda. ebeveyn banyolu fln rahat ediyoruz orda.
Ama son haftalar yolculuk ve doktor değişimi yapmak düşündürüyor işte.
Bence ssvd denenmeli madem cesaretin var. beş saatte eşin yetişebilir heralde Doğuma. Ama sen her anımda yanımda olsun dersen nst de sancılar belli oluyor az çok.
izin alıp yanında kalamaz mı bir hafta on gün?
Bende anlayamadım ya biz boşuna mı üzüldükBen bunu anlamadim.
Nasil yani, bunları anlatan arkadas yalan mi soyluyormus?
Yorgunluktan ya devrelerim yandi, anlayamiyorum,ya da bildigin saf miymisim? Ay bi aydinlatin beni :/
Tşkr ederim cvp için inş herkes sağlıkla dogum yapıp kavuşsun bebeğine.sizin de çocuklarınızı Allah bağışlasın :)Slm topikleri dolasirken gordum yazdiklarini. 2 cocukannesiyim ..Sahsi fikrim bebekle helede yeni dogmus 40 cikmamais bebisle yolculuk zordur soguk alma ihtimali yuksek ve terlememesi lazim. .ée haliyle alt degisme acikma ve sizin yokculugunuz hem sizi hem bebisnizi yorar. .eger size bakacak kv veya annenix gelebilecekse evde kalin 2 hafta zaten 2 haftada duzeni oturtdurrsunuz. ..ama illa cikacaksaniz bence hamileyken dinlene dinlene gidin :) saglikli dogumlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?