2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
bebeğim başını aşağıya dönmüş bile. o da normal doğmak istiyor bence :) inşallah dr umuz bize bir şans verir.bende ilçede yaşıyorum il merkezi 40 dk ordada kabul eden yok.
İnş gönlüne göre olur her şey istediğini gibi kavuşursun bebeğine :)

Benim kızım yengeç acayip anneci oğlanda oğlak olup anneci olursa eşim cinnet geçirebilir

Evet anne bakımı anne desteği gibi yok gerçekten iyiki varlar.
Uçakla gitmek de dediğin gibi en az 3-4 saati buluyor il merkezine git , havaalanı bekleme süresi, inince de aynı şeyler tabi.
Böyle buradaki arkadaşlarla da fikir alış verişi yapıp son kararı vermek istiyorum.
Sana da geçmiş olsun ayrıca inş bundna sonra he şey yolunda gitsin.

Eğer annenin bulunduğun sehre gelme ihtimali hiç yoksa lohusayken yolu göze alma derim. Hem sana zor olur hem bebeğe. Orda yap Doğumu
Kendi evimde de yapsam doguma annem gelecek inş.o konuda sorun yok hatta kayınvalidede gelir ve hatta görümce de gelir :) orası da ayı bi konu zaten annemin evinde yaparsam en azından lohusayken onları uzun süre çekmek zorunda kalmayacağım ama kendi evimde olunca daha uzun kalacaklar en az iki hafta kalırlar

Şöyle örnek vereyim canım. Ben ilk Doğumda sezeryan olmuştum annem gelmişti yanıma 10. Gün gönderdim annemi çünkü tamamen kendi işimi kendim görecek kıvama gelmiştim. Hele ki normal Doğum olursa çok daha rahat toparlarsın. Eğer annenin kalma süresinde iyileşeceğine inanıyorsan hiç evinden çıkma. Çok zor bebeğin bütün kıyafetleri senin eşyaların falan derken acayip iş. Ama diyorsan ki ben annem gidince peşinden giderim o zaman orda yap doğumunu. Ama benim tavsiyem ne kadar erkenden kendin tek bakmaya başlarsan o kadar çabuk alışıyorsun herşeye

Yok canım keşke öyle imkanım olsa kendi evimden hiç çıkmasam kendim baksam.
ama eşim işi sebebiyle bi süre yanımızda olamayacak o sürede ben Ankara'da annemlerde kalacağım. yani her halükarda annemlerin yanına gideceğim şu an için başka seçeneğinm yok.ama önce mi sonra mı gitmek daha iyi olur onu düşünüyorum.

Ben 32de gittim raporumu aldım doktor 35de gel dedi yani 3 hafta sonrasına verdi randevuyu nstye girmedim bu gittiğimd
ama 2hafta sonra yani 35+ larda gittiğimde girecek miyim ki ay heyecan yaptım :)))
Ee artık girersin tabiki doğuma ne kalıyor ki zaten o haftadan sonra :)

Valla o zaman kesin geleceksen kesinlikle lohusayken yolculuk yapma. Hem Doğumun seklini henüz bilmiyorsun mecburi sezeryan olabilirsin doktorun yola izin vermeyebilir hele ki bebekle hiç hiç bulaşma o işe derim direk gel annenin yanında paşa paşa doğur :)

Ben şahsen evimde kalmayı doğumu evimde beklemeyi tercih ederdim senin yerinde olsam. sonucta kendi ailende olsa kalabalığa gireceksin ve lohusa halinle kafandan ne gececegini nasıl bir doğum tecrübesi yaşayacağını öngörmen mümkün değil. Kendi aracınla gideceksen 10 saati molalı gider keyfine göre hareket edersin.

Geçmiş olsun daha iyisindir umarım.
Bende erkek olsaydı hemen sünnet olmasından yanaydım ama benim eşimde istemiyordu. Neyse ki kızımız oluyor :)

Çoğunluk öyle diyor valla öyle olacak gibi inşalalh en hayırlısı olur. Doktorumu seviyorum ama sırf onun içn bile gitmesem mi diyorum :))
Bu gidişle çocuğumun Doğum yerinde Ankara yazacak :))

Herkes bi şey diyor valla ben de evimi isterim ama evimde de olsa kalabalık olacak kaynana görümce annem kayınbabam gelecek bide.annemin evinde bi annem bi babam olacak kalabalık sayılır mı :)
annem de eşinle sen karar ver iyice düşünün diyor kafam allak bullak oldu önümde bir ay daha var bakalım biraz daha düşünüp inş en güzel kararı veririz.

duygularıma tercüman olmuşsun

Okuduğumda çok şaşırdım ben mi fazla safım herkes mi benim kadar inandı bilemedim. Gerçekten tüm bunları uydurarak bu kadar insanı kandırarak senin için üzülmelerine sebep olarak ne yapmaya çalıştın kendini mi tatmin ettin onada bir anlam veremedim doğrusu. I ikizcan2016 bildiklerini paylaşıp bizide aydınlatırsan sevinirim. Dün gün içerisinde buraya bakamadım diyorum ki ne yaptıki melina ve ikizcan nasıllar acaba yazık diyorum ne zor şeyler yaşıyorlar bu hamile halleriyle. Yani tüm bunlar yalansa belki hamile bile değil belki bayan bile değil ne biliyim herşey yalan olunca..

Canım en iyi kararı sen verirsin ama şahsi fikrim evimde güvendiğim doktorumla doğum yapıp sonra bebeğimi alıp ailemin yanına gitmeyi tercih ederdim annende gelecekmiş esinde yanında sonra birlikte gelirsiniz Ankaraya diye düsünüyorum.

Benim fikrim ve doktorlardan dinlediğim bebekoloji seminerinde de doktor üstüne bastırarak dedi ilk 6 ay sadece anne sütü derken biz size su dahil hiç birşey vermeyin diyoruz dedi. Sadece anne sütü verin diyorlar ben o yüzden su da vermeyi düşünmüyorum.

Ben bunu anlamadim.
Nasil yani, bunları anlatan arkadas yalan mi soyluyormus?
Yorgunluktan ya devrelerim yandi, anlayamiyorum,ya da bildigin saf miymisim? Ay bi aydinlatin beni :/

Bende anlayamadım ya biz boşuna mı üzüldük

Kızlar bizi bi aydınlatın vatandaş bizle dalga mı geçmiş senaryomu yazmış oturup üşenmeden Arkadaş ne safmışız ama biz birşey kaybetmeyiz kendisi utansın yaptığından. .

Sonradan okudum eşin her aşamada yanında olabilecekse öncesinde gitmen daha mantıklı geldi banada. Ben eşin baba olarak her aşamada gözlemlemesi görmesi ve o heyecanı yaşayabilmesi taraftarıyım o yüzden evinden çıkma dedim :)

Yok üzülme bi saf sen değilsin :)) biz iyi niyetlerle cvp veriyoruz yazanlara ama bi insanın psikolojik bi sorunu olmasa zaten bu kadarı uydurulmaz.biz gene safça paylaşımlarımıza devam edelim :)

Ben Doğum konusunu biraz daha düşüneyim canım lohusayken yolculuktan korktum açıkcası yoksa herkesin kendi evi kendi düzeni gibisi var mı. deneyimli annelere sorayım ddim fikir oluyor hepsi.
daha vaktim var zaten bir ay daha çalışacağım inş şimdilik evimdeyim eşimle ortak güzel bi karar veririz inş bu sürede :)

Hamileliğimn ilk 4 ayı çok sıkıntılı geçti. Her an kaybetme korkusu, kanama, stres, günboyu yatış. Ona rağmen hamileliğim şuan da dahil olmak üzere evliliğimin balayı gibi eşimle huzurum, mutluluğum, uyumumuz son derece yerinde şükürler olsun. Ama burada (bundan rahatsızlık duymuyorum aksine birbirimize destek olmamız gerektiği düşüncesindeyim.) sizlerden kötü, mutsuzluk dolu, insanı kederlendiren şeyler duydukça kendi derdim gibi üzülüp akşam yastığa başımı koyunca hem bir yandan halime şükredip hemde neler yaşıyor insanlar, acaba bende bu duruma gelir miyim. Bu iki canlı haliyle inşallah biran önce düzlüğe çıkarlar düşüncesindeyken birileri ciddi anlamda bizim bu hassas dönemimizi kullanıyorsa bunu hiç insanca bulmuyorum. Ne geçer ki insanın eline ilgi eksikliğimi, odak noktası olma merakı mı, kendini bir çeşit tatmin etme şekli mi bu? adı her ne olursa olsun normal bir davranış değil. Gerçekten şaşkınım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…