2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Sorma benimde gözlerim doldu. Bizim doktorda her öğlen 1 çay bardağı sade yoğurt,akşam üstü cam rendeyle meyve püresi,akşam yatmada öncede muzlu pekmezli pirinç unu yedir gece uyanmasın dedi. He dedim geçtim. Pirinç unu kısmı hayal kırıklığı yarattı bende. Çok güvendiğim bir doktordur kendisi. Ama sizinkilere göre çok çok iyimiş kiloya hiç takılma canım. Benim kızımda 69 cm 7250. Doğum kilosuda 3710du. Doktorumuz 7yi geçmesi yeterli dedi ki gelişim bir bütündür. Boy kilo motor gelişimi vs. Hepsi yerinde şükür. Görüntüsüde cılız mılız değil ayrıca. Toplumda var bi tombik bebek beklentisi takılma hiç

Kuzularımız için en iyisini deneye deneye bulucaz. Yapmam dediklerimizi yapmayız inş

Ya bu ek gida olayi cok zor tadim bile yaptiramiyorum kizlar siz ne yapiyorsunuz 3 gundur kayisi veriyorum 1 kayisinin yarisini bile yemiyor cay kasiginin ucuyla tattiriyorum ona bile burun kiviriyor nasil alisacak bu cocuk?
Bi de meyve süzgeci ile dene istersen, kızım öyle çok seviyo

Biz de 19 ocaklıyız henüz aşı olmadık. Boy kilo sizle aynı gibi. Kiloyu kafama takmıyodum ama memlekete gidince eşim tarafının çocuğa hastalıklı , çürük gibi muamele yapması,kV nin sürekli " hiç gelişmemiş, benim çocuklarım bunun iki katıydı" demesi vs. ... en önemlisi de iki aydır hiç kilo almaması üzerine ek gıdaya biraz erken başlamış olduk.
Sağlığımız, hareketkerimiz gayet güzel ama kiloya taktım bu ara , ama kızım pek iştahlı bir bebek değil emmeye karşı da öyle. Blv uygulamıyorum ama herşeyi de vermiyorum şimdilik, sindire sindire. Sütüm doyurmuyo artık inşallah ek gıda işe yarar

doğum kilosu 3500 gr. 6 ay bugün bitti, kilomuz 7100 gr.. Evet, 2 katına çıktı. Da işte, dediğin gibi, rahat edemiyorum.
Sağlıklı ve normal mi bu durum, bi inansam, rahat bırakıcam çocuğu : )
Yegenim 2 yas 2 aylik ve 12 kilocuk ama bildigin dipcik gibi cok hareketli yediginin haddi hesabi yok biz kilodan kacarken bebeklerimize kilo aldirmaya calismak ne kadar anlamsiz degil mi :) ama iste elde degil gayet guzelmis dogum kilosu 3.600 almis aylik 600gr ortalama hic fena degil aynen devam et hic takilma bebeginde saglikli zaten daha ne olsun annesi.

Günaydın kızlar biz de 15 ocak dogumluyuz henüz 6 ay aşımızı olmadık ama boy kılo baktırdım.. 3300 kilo 50 cm dogmuştu .. kiloda sıkıntı yok 8200 ama boyu 64 cm çıktı oğlumun hergün dvit veriyorum anne sütü alıyo kısa mı sizce ya bana kısa gibi geliyor

Saolun arkadaşlar, Doğru sölüyorsunuz, çok şükür halimize. Hiçbirimizinkinde sorun yok o zaman. Doktor doktor gezdirmiyim çocuğu, kan falan alırlar para uğruna. Nasıl olsa takip eden bilinçli anneleriz. Birkaç aya bakalım nasıl olacak gelişimleri.

merhabalar, yazdıklarınızı takip ediyrum beslenme ile ilgili bi kaç şey yazmak istedim.
ben ek gıdaya tadım düzeyinde yaklaşık 1,5 ay önce doktorumuzun tavsiyesiyle başladım. 3 gün kuralını uyguluyorum, doktoruma blw ile iligli fikrini sorduğumda, kendisi bana yeni çıkan akımları tavsiye etmediğini çünkü sonucun ne olduğunun görülmediğini söyledi. bir de eşim tesadüfen blw ile ilgili bir yazı okumuş, blw uygulayan bebeklerin diğer bebeklere oranla demir yönünden eksik kaldığı yazılmış. o nedenle blw uygulayan arkadaşlar özellikle uygun aylar geldiğinde demir yönünden zengin gıdalara önem verirlerse iyi olur.

ben şu an için rendeleyerek veya çatalla ezerek oğluma sebze ve meyve veriyorum. yeni bir tadı alacağı zaman ilk bir kaç kaşığı reddediyor. ama sonra devam ediyor. ekşi tadları sevmedi. en sevdiği şey yogurt.

merak ettiğim siz yemek düzeyinde ya da pişmiş gıdalara ne zaman geçmeyi düşünüyorsunuz? nasıl bir program uygulayacaksınız?

siz ve eşiniz minyonsanız çok normal bence. üstelik zaten sınırlar içinde bir çocuk. bence hiç kafanıza takmayın.

canım muz,şeftali,salatalığı nasıl verdin? parmak şeklinde doğrayıp mı verdin yoksa rende yada çatalla ezerek mi verdin?

Ek gıdayı çok yanlış yorumluyorlar ya
Ek adı üstünde benim tek amacım tatlara alışsın yemek diye bi şey var süt harici bi şeyler yutmayı öğrensin eliyle tutsun keşfetsin bu tarz şeyler amaçlıyorum karnı tabiki doysun Da ek gıda+anne sütü yoksa mama ile doysun bi kase çorba içmesin yani bi öğünde
Ve bence ne yedirirsen yedir çocuk kilo alamayabilir benimki çok hareketli iki dakika öyle oynamadan duyduğu çok nadirdir kaka yapacaktır konsantre oluyodur :))) uykusu gelse bile kıpraşır durur bence bu kadar harekete biizmkileirn kilosu iyi bile :)) bi arkadaşımın bebeği vardı topaç gibiydi ama yerinden pek kımıldamazdı. e napsın yediklerini yakıyor diyorm benimkine :))

1 yaşındayken doğum boyunun üzerine 24 cm daha aldıysa normal kabul ediyoruz demişti doktor bize
50+24 yani 10cm dahanızı uzar bence :)
Biizmki de öyle kısa gidiyor ama doktor minyon bi bebek ddi hiç belli olmaz bi anda boy atabilir ddi e bide genetik faktörler var

Aynı benim kızım da öyle. Bir an eli kolu bacağı durmuyo. Sürekli kıpır kıpır.
Yine aynen, sadece kaka yapacaksa öle bi durgunlaşıyo :) anlıyorum ,geliyo.

Bunun da etkisi var, diyosun.. Mantıklı. Bütün gün egzersiz.

canım muz,şeftali,salatalığı nasıl verdin? parmak şeklinde doğrayıp mı verdin yoksa rende yada çatalla ezerek mi verdin?
Muzu yogurduna yada cam rendede meyve seklinde verdim elinede veriyorum ama meyve suzgeciyle. Seftaliyide ayni sekilde yapiyorum. Salataligi eline verdim cok cabuk koparttigi icin kendi elimde kemirttim birde normal rendeyle rendeleyip kasikla yedirdim.

sağol canım..biz de pazartesi başlıyoruz nasipse aklımda deli sorular..

sağol canım..biz de pazartesi başlıyoruz nasipse aklımda deli sorular..
Rahat ol senin rahat olman bebegide pozitif etkileyecektir cok buyuk beklenti icine girme kuzucuktan ilk zamanlar biraz hayal kirikligi olabiliyor cunku ama zamanla duzelecektir.

12 kilo`cuk nedir? ortalama saglikli bir bebek 2 yasinda 12-13 kilo olur zaten.. 1 yasindan sonra kilo alimi cok yavaslar boy uzar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…