Kuzularımız için en iyisini deneye deneye bulucaz. Yapmam dediklerimizi yapmayız inşSadece yogurdu 3 gun uygulayabildim kabakla devam ettim kabakla birlikte kasiga agiz kilitlemeye baslayinca hergun birini denedim acikcasi pratikte herseyi en iyi yapma cabamiz olsada is uygulamaya gelince dogru bildigimizdende sapiyoruz ozetle :) bugune kadar hic alerjik tepkimiz olmadi ama yumurta sonrasi aksam uzeri bugun gobek bolgesi baya bir dokuntu doluydu isilik mi alerjikmi bilemedim gecene kadar ara verip sonra tekrar deneyecegim yine olursa yumurtayi bir sure beslenme listemizden cikartacagiz.
Bi de meyve süzgeci ile dene istersen, kızım öyle çok seviyoYa bu ek gida olayi cok zor tadim bile yaptiramiyorum kizlar siz ne yapiyorsunuz 3 gundur kayisi veriyorum 1 kayisinin yarisini bile yemiyor cay kasiginin ucuyla tattiriyorum ona bile burun kiviriyor nasil alisacak bu cocuk?
Biz de 19 ocaklıyız henüz aşı olmadık. Boy kilo sizle aynı gibi. Kiloyu kafama takmıyodum ama memlekete gidince eşim tarafının çocuğa hastalıklı , çürük gibi muamele yapması,kV nin sürekli " hiç gelişmemiş, benim çocuklarım bunun iki katıydı" demesi vs. ... en önemlisi de iki aydır hiç kilo almaması üzerine ek gıdaya biraz erken başlamış olduk.adoniss34 ben de şimdi yazacaktım.aşıları okduk bugün. Evet, 2 aşı bacaktan, 1 koldan, 1 ağızdan damla yapıldu. Çok ağladı, nefessiz kaldı. Ama çok sürmedi. Ayağa kalkınca ilgisi dağıldı, sustu. Ondan çok ben ağladım
12 ocak doğumlu kızım. 68 cm boy, 7100 gram kilo çıktı.. Persentil olarak %40 gibiyiz.. Sırf anne sütü ve d vitamin aluyo.
Evet ek gıdaya geç, dedi dr. Ama, 'ne yiyosan ondan ver, tuz, şeker kısıtlama. Çorba falan ver..' şeklinde çok bilinçli (!) yaklaşınca, 'he, tamam' deyip, kafamda deli sorularla ayrıldım hastaneden.
-Kilomuz az mı?
-Bu durumda BLW ile oyalanmadan biraz kilo mu aldırmam lazım? Blw planlıyodum da..
-Biliyorum, kilolu çocuk matah bişey değil. Zaten sevmem de öyle domuşuk bebekama bu yaşta kilo=gelişim göstergesi (mi?)
-motor becerisi, neşesi, dik oturabilme, emekleme çabası, hatta yürümek üzere gibi oluşu, bunlar yerinde şükür..
moralim bozuldu ya.. Biraz konuşalım bu konuda.
Yegenim 2 yas 2 aylik ve 12 kilocuk ama bildigin dipcik gibi cok hareketli yediginin haddi hesabi yok biz kilodan kacarken bebeklerimize kilo aldirmaya calismak ne kadar anlamsiz degil mi :) ama iste elde degil gayet guzelmis dogum kilosu 3.600 almis aylik 600gr ortalama hic fena degil aynen devam et hic takilma bebeginde saglikli zaten daha ne olsun annesi.doğum kilosu 3500 gr. 6 ay bugün bitti, kilomuz 7100 gr.. Evet, 2 katına çıktı. Da işte, dediğin gibi, rahat edemiyorum.
Sağlıklı ve normal mi bu durum, bi inansam, rahat bırakıcam çocuğu : )
Emeklemeyen de yürür emeklemeyen de boşver bunu kafana takma hiçArtik desteksiz oturabiliyoruz kizlar yalniz yuz ustu yatmayi hic sevmiyo debelenip agliyor emekleme calismasi yok hic
siz ve eşiniz minyonsanız çok normal bence. üstelik zaten sınırlar içinde bir çocuk. bence hiç kafanıza takmayın.Saolun arkadaşlar, Doğru sölüyorsunuz, çok şükür halimize. Hiçbirimizinkinde sorun yok o zaman. Doktor doktor gezdirmiyim çocuğu, kan falan alırlar para uğruna. Nasıl olsa takip eden bilinçli anneleriz. Birkaç aya bakalım nasıl olacak gelişimleri.
canım muz,şeftali,salatalığı nasıl verdin? parmak şeklinde doğrayıp mı verdin yoksa rende yada çatalla ezerek mi verdin?Ayin 3 unde olduk biz asiyi sorunsuz atlatti sukur 6 ay kafamiz rahat artik. Ek gidayada ayin 3 unde basladik yine su ana kadar kabak, patates, havuc, yumurta, muz, seftali, yogurt ve salatalik yedi. Yedi dedigimde 2 tatli kasigini gecmeden. Ama dunden veri epey ilerleme var yumurtayi ilk kez bugun verdim ve cidden şevkle yedigi tek sey yumurta diyebilirim bakalim ilerleyen günlerde ne olacak :)
Ek gıdayı çok yanlış yorumluyorlar yaadoniss34 ben de şimdi yazacaktım.aşıları okduk bugün. Evet, 2 aşı bacaktan, 1 koldan, 1 ağızdan damla yapıldu. Çok ağladı, nefessiz kaldı. Ama çok sürmedi. Ayağa kalkınca ilgisi dağıldı, sustu. Ondan çok ben ağladım
12 ocak doğumlu kızım. 68 cm boy, 7100 gram kilo çıktı.. Persentil olarak %40 gibiyiz.. Sırf anne sütü ve d vitamin aluyo.
Evet ek gıdaya geç, dedi dr. Ama, 'ne yiyosan ondan ver, tuz, şeker kısıtlama. Çorba falan ver..' şeklinde çok bilinçli (!) yaklaşınca, 'he, tamam' deyip, kafamda deli sorularla ayrıldım hastaneden.
-Kilomuz az mı?
-Bu durumda BLW ile oyalanmadan biraz kilo mu aldırmam lazım? Blw planlıyodum da..
-Biliyorum, kilolu çocuk matah bişey değil. Zaten sevmem de öyle domuşuk bebekama bu yaşta kilo=gelişim göstergesi (mi?)
-motor becerisi, neşesi, dik oturabilme, emekleme çabası, hatta yürümek üzere gibi oluşu, bunlar yerinde şükür..
moralim bozuldu ya.. Biraz konuşalım bu konuda.
1 yaşındayken doğum boyunun üzerine 24 cm daha aldıysa normal kabul ediyoruz demişti doktor bizeGünaydın kızlar biz de 15 ocak dogumluyuz henüz 6 ay aşımızı olmadık ama boy kılo baktırdım.. 3300 kilo 50 cm dogmuştu .. kiloda sıkıntı yok 8200 ama boyu 64 cm çıktı oğlumun hergün dvit veriyorum anne sütü alıyo kısa mı sizce ya bana kısa gibi geliyor
Aynı benim kızım da öyle. Bir an eli kolu bacağı durmuyo. Sürekli kıpır kıpır.Ek gıdayı çok yanlış yorumluyorlar ya
Ek adı üstünde benim tek amacım tatlara alışsın yemek diye bi şey var süt harici bi şeyler yutmayı öğrensin eliyle tutsun keşfetsin bu tarz şeyler amaçlıyorum karnı tabiki doysun Da ek gıda+anne sütü yoksa mama ile doysun bi kase çorba içmesin yani bi öğünde
Ve bence ne yedirirsen yedir çocuk kilo alamayabilir benimki çok hareketli iki dakika öyle oynamadan duyduğu çok nadirdir kaka yapacaktır konsantre oluyodur :))) uykusu gelse bile kıpraşır durur bence bu kadar harekete biizmkileirn kilosu iyi bile :)) bi arkadaşımın bebeği vardı topaç gibiydi ama yerinden pek kımıldamazdı. e napsın yediklerini yakıyor diyorm benimkine :))
Muzu yogurduna yada cam rendede meyve seklinde verdim elinede veriyorum ama meyve suzgeciyle. Seftaliyide ayni sekilde yapiyorum. Salataligi eline verdim cok cabuk koparttigi icin kendi elimde kemirttim birde normal rendeyle rendeleyip kasikla yedirdim.canım muz,şeftali,salatalığı nasıl verdin? parmak şeklinde doğrayıp mı verdin yoksa rende yada çatalla ezerek mi verdin?
sağol canım..biz de pazartesi başlıyoruz nasipse aklımda deli sorular..Muzu yogurduna yada cam rendede meyve seklinde verdim elinede veriyorum ama meyve suzgeciyle. Seftaliyide ayni sekilde yapiyorum. Salataligi eline verdim cok cabuk koparttigi icin kendi elimde kemirttim birde normal rendeyle rendeleyip kasikla yedirdim.
Rahat ol senin rahat olman bebegide pozitif etkileyecektir cok buyuk beklenti icine girme kuzucuktan ilk zamanlar biraz hayal kirikligi olabiliyor cunku ama zamanla duzelecektir.sağol canım..biz de pazartesi başlıyoruz nasipse aklımda deli sorular..
:) maşallah . iki güne net görürsün zaten dğeriide patlar hemen :)Vee kızımın ilk dişi patlamışşİncisi tam olarak ne zaman görünür acaba. Şuan için ucu var sadecee
12 kilo`cuk nedir? ortalama saglikli bir bebek 2 yasinda 12-13 kilo olur zaten.. 1 yasindan sonra kilo alimi cok yavaslar boy uzar..Yegenim 2 yas 2 aylik ve 12 kilocuk ama bildigin dipcik gibi cok hareketli yediginin haddi hesabi yok biz kilodan kacarken bebeklerimize kilo aldirmaya calismak ne kadar anlamsiz degil mi :) ama iste elde degil gayet guzelmis dogum kilosu 3.600 almis aylik 600gr ortalama hic fena degil aynen devam et hic takilma bebeginde saglikli zaten daha ne olsun annesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?