2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Arkadaşlar, muz, kavun, karpuz gibi çok şekerli meyveleri, ilk ay ek gıdası olarak vermemeliymişiz. Sindirim sistemine yüklenmemek için, 8.-9. ayda tavsiye ediyolar. Bilginize..
Valla onu benim akıllı kocama söylemek lazım daha 6 ayı dolmadan kızıma karpuz tattırmış

Nasıl gidiyo kızlar ek gıda benim kız yoğurt sevdi bitek ne kabak ne patates beğenmedi meyvelerden de karpuz ve kayısı sevdi başka bişey denemedik

Sut urunlerine alerjisi olanlar yogurt verdiniz mi ben vermedim bu hafta dr a danisacagim kalsiyum ihtiyacini nasil karsilayacagiz bir de demir de kullanmadim hic tahlil yaptiricam

Merhabalar oğlumun beklenen doğum tarihi 6 şubattı ama nasip 26 ocakta doğum yaptım .bir gönlüm şubat annelerinde olsada ocak annesi olarak buradayım . Benim bebeğimin süt ve süt ürünleri alerjisinden şüphesi var emziriyorum ve yaklaşık 50 gündür diyetteyim. Süt ve süt ürünleri yumurta kırmızı et yemiyorum.kakada kan mukus ve yanaklarında egzama şikayetimiz vardı. Kan diyete girince kesildi . Diyeti kırmızı et ile bozdum sonra yine kan gördük. Şimdi tekrar kanın kesilmesini bekliyoruz bu sefer yumurtayı denicem. Tabiki bütün bunlar alerji doktorunun kontrolünde. Çevremde herkes artık ek gıda ver diyor. Ben ise 180 günü doldurmadan vermek istemiyorum zaten alerji şüphesi var kafam karışık ek gıda ile ilgili benim gibi benzer durumu olan arkadaşlar sizler nasıl yol izliyorsunuz alerji ile ilgili ve ek gıda ile ilgili. Bu arada oğluma kandan alerji bakıldı ve negatif çıktı. Zaten kan testi yanıltıcı olabiliyormuş.

çok geçmiş olsun öncelikle. Bizimde yeniler de kanda alerji testi yapıldı ama negatif çıktı. doktor verebilirsin bir sıkıntı olmaz kakada mukus ve kan görürsen tekrar gel dedi. Kan ve deri testi yapıldı ikisinde de sorun yok . yogurt yedikten sonra egzması azmıştı. Ben emzirirken hiç kesmedim süt ve süt ürünlerini. Kafam karıştı şuanda neye güvencez peki. Dünde yumurta tadımına başladım.

Bide çevrenizdekilere kulaklarınızı kapatın. Elbette 180 günü dolmadan ek gıdaya başlamayın. Zaten öncelik sebzelerden başlayacaksınız belli bir süre yogurt falan tattırmasınız gözünüz korkmasın.

doğum kilosu 3500 gr. 6 ay bugün bitti, kilomuz 7100 gr.. Evet, 2 katına çıktı. Da işte, dediğin gibi, rahat edemiyorum.
Sağlıklı ve normal mi bu durum, bi inansam, rahat bırakıcam çocuğu : )
Benim kızımın doğum kilosu 2800 şu an 7500 anne sütü alamadı dörtbuçuk ayda ek gıdaya başladım yoğurt sebze püresi meyve püresi muhallebi ve mama veriyorum sizin kilo iyi bi sorun yok

Çok zor bir durum. Benim oğlumsa da var süt ve ürünlerine allerjisi. Testte çıkmadı ama yumurta ve tavuk yiyince de kabardı yanakları.ayrıca kabuklu yemişleri de kestim. Ek gıda olayına gelince biraz temkinliyim. Ama patates haşlayıp ezdim çok az yedi. Diyet mamasını bile zor içiriyorum ki ek gıdayı zor yiyor. Meyve verdim biraz. Kalsiyumu da dr un verdiği mamadan alıyor.

Sıcak havlu koy. Ve bol bol sağ. Benim bildiğim bunlar allah yardımcın olsun

Bu sayfadaki kişi de Yen'i yaşamış ve baya birşey yazmış bir bak istersen canım

Son düzenleyen: Moderatör:
Hello kızlar ben 2018 annelerin den geldim ziyarete

Oncelikle tüm bebeklere sağlık sıhhat huzur diliyorum

Sonra da bir soru soracağım :)

Şimdi bizim bebeler kış bebesi ya ben uzun kollu ayakli hatta bulursam kendinden eldivenli tulum alacağım

O tulumlarin içine atlet niyetine genelde beyaz başka tulum giydiriliyor ya onları 0 kol mu yarım kol mu alacağım yoksa ooo naptin sen kış bebişi altı da uzun kollu olsun üstü de zaten uzun kollu mu olacak

Bi de bacaklar tek kat oluyor bu mantıkla üşüme yok demi.

Oyyy ben daha bebek giydirmeyi bilmiyorum :)

Çok teşekkürler yardımlarınız icin

Merhaba canım öncelikle sağlıkla kucağına alırsın inşallah ben hiç öyle 3 kat uzun kollu giydirmedim sadece ilk hafta gömlek gibi düğmesiz çıtçıtsız iç zıbın giydirdim bady üstüne bady sıfır yada yarım kol kışın farketmez yazın sıfır kol daha iyi oluyo kız ise bebeğin ben elbise giydirirken içine hep sıfır giydirdim onun dışında kışın bady ve alt üst uzun kollu o kadar bide uyku sonrası bi 10-15 dk yelek giydirirsin sadece alt benim genelde ayaklıydı içine bi çorap daha giydirdim kışın nisandan sonra ona da gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…