2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Ne biliyim. Kız hafif hasta olunca onlarıda öyle görünce tereddüt ettim biraz. Saol canım :-)
Benim kızım çok terliyo o yüzden de biraz bide o sıcaklarda alıştı tek badiyle yatmaya gece bez değiştirdikten sonra hiç giyinmek istemiyo kontrol ediyorum üşümüyo o yüzden giydirmiyorum bende

Selam hanımlar. Bebe büyüdükçe bana zaman kalır diyordum ama tam tersi .. daha çok merak, ilgi, uykuya direnme vb derken okumaya fırsat kalmiyor.

BLW yapanlar beri gelin :KK66: Ben kabak , yoğurt ve kayısı verebildim şimdiye dek fakat pek de blw olmadi hatta hiç olmadi. Aldı attı hep ben de damarlarımda dolaşan Türk annesini daha fazla baskilayamadim ve elimle ezip verdim. Çünkü hala kakasini gunleerrr geçiyor ve yapmıyor. Posaya ihtiyaci var diye yesin isyedim. Son gösterdiğimiz doktor ultrason istedi sorun yokmuş. Anne sütü ile beslenip çok da hareketli olunca posası çok kalmıyormuş, ancak ilerliyormuş. Ama var kakasi bence. Bursa nin isim yapmış bir doktoru kendisi. Blw yi sordum. Çok erken 8 aydan sonra olabilir dedi. Kendisinin hazırladığı listeye göre ise öğlen karışım şeklinde püre veriliyor. Örn. Kabak, patates, havuç, zeytinyağı ile. Başka sebzeler ve dana kiyma da zamanla eklenecek dedi. Çok hızlı geldi bana yemek gibi püre. Bir de tek tek tatlarını bilse tek versek daha iyi olmaz mı önce dedim. Öyle sevilmez diyor. Sanki karıştırınca super olacak :)) tadim yaptırırken tek birşey versek ancak adapte olur diye dusunuyorum. Bu arada blw den en cok babamız korktu. Ilk zamanlar püre halinde vereceğiz sanirim. Cok uzun oldu :/

İyi geceler kızlar. Bu aralar İstanbul serin gidiyor biraz. An itibariyle oda sıcaklığımız 25.8 derece. Sıfır kol çıtçıtlı üzerine yarım kol pijama,altada uzun pijama çorapsız yatırıyorum,üzerinede müslin örtüyorum. Biraz soğuk algınlığımızda var. İncemi sizce. Az önce Facebook grubunda anlık fotoları gördüm uzun kollu giydirmişlerdi aklıma takıldı. Siz nasıl giydiriyorsunuz
Benimki töbe üstünü örtmüyor. Derin uykudan uyanıp tepeliyo ne örttüysem

Onun için, uzun kollu ve bacaklı tulum aldım. Penyesi İncecik, ama beli, bacağı açılmıyo. Sadece onla yatırıyorum, içim rahat.

Biz hastaneye gittik dün yeşile yakın balgam geliyodu korktuk hemde idrarı yapmıyodu kasık bölgesinde hafif şişlik vardı onuda sordum et gibi duruyo ama aklımızda soru işareti kalmasın diye ultrasona falan yolladı detaylı muayene etti kan aldırdık hiç bi sıkıntı çıkmadı çok şükür idrarda koyuluk çıkmış oda bu aralar herkeste böyle çıkıyor havalar sıcak oldugu için dedi bizimki terle çok atıyor o yüzden yapmıyomuş idrarını kanına baktı 12 ye yakın çıktı kan damlasını kullanma kanı iyi dedi depoları doluymuş 1 yaşından sonra tekrar bakarız dedi bende zaten kan damlasını vermiyodum aklımdaki soru işaretleri gitti sizinde aklınızda olsun idrarı yapmaması havalardanmış herkes diyodu havalardan diye ama ben bide doktorun agzından duymak istedim

Selam hanımlar. Bebe büyüdükçe bana zaman kalır diyordum ama tam tersi .. daha çok merak, ilgi, uykuya direnme vb derken okumaya fırsat kalmiyor.

BLW yapanlar beri gelin :KK66: Ben kabak , yoğurt ve kayısı verebildim şimdiye dek fakat pek de blw olmadi hatta hiç olmadi. Aldı attı hep ben de damarlarımda dolaşan Türk annesini daha fazla baskilayamadim ve elimle ezip verdim. Çünkü hala kakasini gunleerrr geçiyor ve yapmıyor. Posaya ihtiyaci var diye yesin isyedim. Son gösterdiğimiz doktor ultrason istedi sorun yokmuş. Anne sütü ile beslenip çok da hareketli olunca posası çok kalmıyormuş, ancak ilerliyormuş. Ama var kakasi bence. Bursa nin isim yapmış bir doktoru kendisi. Blw yi sordum. Çok erken 8 aydan sonra olabilir dedi. Kendisinin hazırladığı listeye göre ise öğlen karışım şeklinde püre veriliyor. Örn. Kabak, patates, havuç, zeytinyağı ile. Başka sebzeler ve dana kiyma da zamanla eklenecek dedi. Çok hızlı geldi bana yemek gibi püre. Bir de tek tek tatlarını bilse tek versek daha iyi olmaz mı önce dedim. Öyle sevilmez diyor. Sanki karıştırınca super olacak :)) tadim yaptırırken tek birşey versek ancak adapte olur diye dusunuyorum. Bu arada blw den en cok babamız korktu. Ilk zamanlar püre halinde vereceğiz sanirim. Cok uzun oldu :/
İyi günler. Bende burdayım da doktorunuzun ismini öğrenebilir miyim acaba??

Biz de başlayacağız perşembe günü çok kararsızım kayınvalidem ve kayınpederim de karşı çıktılar büyük lokma alsa boğazına kaçırsa diye ben de öğürme refleksi var dedim ama daha çok küçük önce biraz katı gıdaya alışsın diyorlar aslında bana da mantıklı geldi en azından 1 ay alıştırsam sonra tatile gideceğiz orda yavaş yavaş eline versem diye düşünmeye başladım

Biz de başlayacağız perşembe günü çok kararsızım kayınvalidem ve kayınpederim de karşı çıktılar büyük lokma alsa boğazına kaçırsa diye ben de öğürme refleksi var dedim ama daha çok küçük önce biraz katı gıdaya alışsın diyorlar aslında bana da mantıklı geldi en azından 1 ay alıştırsam sonra tatile gideceğiz orda yavaş yavaş eline versem diye düşünmeye başladım
Büyükleri dinleyin bence.ne kadar öğürme refleksi olsa bile büyük parçadan kotkarım ben. Çok acele etmemek taraftarıyım.biraz da büyüsünler

Başlamadan önce daha kararlıydım ama hem sabırlı hem de cesaretli olmak gerekiyormus. Iyice püre yapmadan çatalla ezip verdim dün havucu sorun olmadı. Zaten kaşığı almak için can atiyor. Inşallah bir iki ay sonra kendi haline bırakabiliriz.

Evet o testle analaşıldı. Birde diyet yaptım önce yumurta yemedim. Baktım hala var.sonra süt ürünlerini kestim.azalma oldu.tamamen kestim.hiçbir büsküvi çikolata yani içinde süt olabilecek hiçbir besini yemiyorum. Çok şükür iyiyiz. Yoksa yanakları sulu yaralar basmıştı.kaşıdıkç daha kötü oluyordu.gece uykudan uyanıp kaşıyor yatağa bile sürüyordu. Maalesef 4 farklı dr a götürdüm kimi yüne allerjisi var kimi isilik dedi. Enson şükür ki teşhis konuldu.2 ile 5 yaşına kadar devam edebilirmiş. Yapacak birşey yok. Rabbim dermansız dert vermesin.

Amin. Aynı şeyleri yaşamışız resmen. Ben de öncd yumurtayı kestim değişen bir şey olmayınca süt ve süt ürünleri, paketli gıdaları kestim. Yaklaşık iki hafta sonra düzeldi, süt ve ürünlerinden emin olmak için diyeti bozdum, bir hafta yine iyiydi her şey. Bir haftanın sonunda tekrar başladı kızarmalar, yaralar. Şimdi yine diyete başladım, doktor da doğrularsa düzelene kadar dikkat edeceğim artık.

resmen buara boğuştgum şey. 2 aylıkken de çıkmıştı. Herhangi bir kan testi yapılmamıştı. Bi kremle çözmüştük ama şuan tekrarladı. Hemde yogurt tadımının ardından. ALerji doktoruna götürdük. Deri üstünde 10 a yakın alrjik şeyler sürdüler . Onlardan geçtik ama bi kan testini bekliyoruz. İnanılmaz kuru cildi ve her gün mustelanın stelopia ( Yazımını hatırlayamadım) kremiyle nemlendiriyorum. Bide corasatin sürüyorum çok kötü olmuş noktalara ama bu sefer çok inatçı çıktı. Süt ve süt ürünlerinden kaynaklı olabileceğini söyledi doktor ama sonuca bakıp karar vercek. Ben şuan hala yemeye devam ediorum sen ye ama bebeğe yedirme şimdilik yogurdu dedi. Bizimkinin bide kulak arkaları resmen yara orayıda sürekli menlendiriyorum bi iyi oluo sonra tekrarlıo. anlamadım ne acayip bişeymiş bu atopik egzmama . Bide üzerine öksürük eklendi. Çok uzun oldu ama :)
Seninle de hemen hemen aynı süreçlerimiz. Steletopia yı ben de kullandım ama o yeterli gelmedi bize, yine mustelanın stelatria diye bir kremi var o daha iyi geldi. Tedavi edici olarak onu, nemlendirsin diye steletopia yı kullanıyoruz. Dediğin gibi çok hassas bişe bu durum, havada uçan toza bile dikkat etmekten paranoyaya bağladım iyice.

turkiyede satisi yokki siteler hep yabanci :)

Istediginiz araba hangisi ?
Stogumda bazi 2.el çiftliler var hanimlar.

* Baby jogger city select citfli Kirmizi ve kaykayli

* Graco Quattro ikiz arabasi ( bu daha cok 1 yeni dogan ve diger bebegi oturabilen 6 aylıktan buyuk anneler icin gecerli ve Araba koltugu + Yagmurlugu var

* Cosatto siyah beyaz ve pembiş kurdelalı var ama tekli

Maclaren ayak ortusu sifir

Istenirse siparisle sifir urun getieebiliyorum.
Aklinizda bulunsun

Seninle de hemen hemen aynı süreçlerimiz. Steletopia yı ben de kullandım ama o yeterli gelmedi bize, yine mustelanın stelatria diye bir kremi var o daha iyi geldi. Tedavi edici olarak onu, nemlendirsin diye steletopia yı kullanıyoruz. Dediğin gibi çok hassas bişe bu durum, havada uçan toza bile dikkat etmekten paranoyaya bağladım iyice.
bende öleydim ama bu şekilde nsıl olacak . ilk başta deterjanına kadar değiştirdim kullandıgı yorganı falan . Ee şimdi yine çıktı . Zaten kulak arkaları hi,ç geçmedi hep kremledim.kan sonucunu bekliyorum . siz test yaptırmadınızmı.

bende öleydim ama bu şekilde nsıl olacak . ilk başta deterjanına kadar değiştirdim kullandıgı yorganı falan . Ee şimdi yine çıktı . Zaten kulak arkaları hi,ç geçmedi hep kremledim.kan sonucunu bekliyorum . siz test yaptırmadınızmı.
Aynen, en son sabun cevizi aldım onunla yıkamaya başladım çamaşırlarını. Biz daha doktora gitmedik, randevumuz 21 Temmuz'da. Ben randevuyu beklemeyeceğim yine süt ürünleri, yumurta vs diyetine başlayacağım çünkü iki yanağı da kıpkırmızı şu an :(

Günaydın kızlar 6. ay aşılarını olduk bugün çok ağladı yavrum içim acıdı 3 tane bacaklardan 1 tane de ağızdan damla yaptı ben 3 diye hatırlıyordum sizin de öyle miydi

Günaydın kızlar 6. ay aşılarını olduk bugün çok ağladı yavrum içim acıdı 3 tane bacaklardan 1 tane de ağızdan damla yaptı ben 3 diye hatırlıyordum sizin de öyle miydi
Evet bu ay malesef 4 tane aşı biri ağızdan. Bizimki daha önceki aşılarda hiç bu kadar uzun ağlamamıştı ama 6.ay aşılarına çok içlendi daha uzun ağladı.
Bizimkinde çok şükür ateş yapmadı ama bi huzursuzluk oldu gibi ertesi gün de devam etti etkisi
Geçmiş olsun artık 12.aya kadar yok inşallah

Evet bu ay malesef 4 tane aşı biri ağızdan. Bizimki daha önceki aşılarda hiç bu kadar uzun ağlamamıştı ama 6.ay aşılarına çok içlendi daha uzun ağladı.
Bizimkinde çok şükür ateş yapmadı ama bi huzursuzluk oldu gibi ertesi gün de devam etti etkisi
Geçmiş olsun artık 12.aya kadar yok inşallah
Aynen hiç böyle ağlamamıştı yavrum geldik emzirdim uyuyo 2 saattir zaten aşı günleri bayılıyo çok uyuyo inşallah bizim de çıkmaz ateşimiz en sevindiğim de 1 yaşına kadar yok kurtulduk 6 ay

Back
X