2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Rotavirus aşısı ücretli mi canim

Kızlar slm
Canım .Ok sıkkın. Bugün kızımı kontrole götürdük doktora 4 aylık oldu kızım tam 6 kilo geldi.cok az almış kilo çünkü tahlil yapıldı idrar enfeksiyonu çıktı.bu sıralar huysuzdu bizim kızın dışı kanatsız ya çıkacak diye ona yorduk
Huysuzluk meğerse enfeksiyondan mis
Sadece anne sütü alarak besleniyor çok az dedi doktor almış.diye ben şimdi ne yapsam sizce nasıl belesem mamada versemmi.
Su SMA PLUS MAMAYİ COK OVUYORLAR
ONA başlasam mı GUNDE İKİ KEZ VERSEM
MEMEYİ REDDEDER Mİ

Mamayı kaşıkla yedir canım bişey olmaz

Benimki de doğum kilosunu coktaaaan ikiye katladı ama doktor hiç olumsuz yorum yapmadı. Bı de rota aşısını en son 14. hafta yapılması gerekiyor diye biliyorum
Bu hızda kilo alımı devam ederse ileriki aylarda sıkıntı olur dedi yok canım 3 ay sınırlaması yokmuş önemli olan ilk 6 ay içinde yapılmasıymış

Peki doktor kilosunı az bulduktan sonra bir şey demedi mş

Yok canım gayet normal.. 3 kilo doğdu ise ayda yaklaşık bir kilo almış maşallah.. Zaten bebekler günlük 25-40 gr arasında almalılar galiba.. Sen yine aylığına bak yavrunun, mamasız aç kalmasın, önce bire düşürürsün belki..
Bize de doktor rota aşısının ilk dozu için 3.5 aya randevu vermişti.. Aile hekimliğinde hemşire, 4. Ay aşısı da olacak, iki aşı arası bir ay olsun, sen öne al randevuyu dedi de bende öyle öne aldım bakalım.. Şifa olsun yavrularımıza, Rabbim korusun inşallah..

Çokk haklısın canım yaa.. Kusma büyük bir sorun.. İnsan uykuya dalamaz da.. Bu gece bizimki de nefessiz kaldı.. Babası bile uyandı sesine, atlayıp, çevirdi hemen.. O an ki uykularımı bile kızıyorum.. Birde bizde arada oluyor.. Rabbim inşallah tez zamanda kurtarsın bu kusmadan..

Benimki de doğum kilosunu coktaaaan ikiye katladı ama doktor hiç olumsuz yorum yapmadı. Bı de rota aşısını en son 14. hafta yapılması gerekiyor diye biliyorum
İlk dozu mu 14. Haftaya kadar yapılmalı canım? Çünkü biz 3 aylıkken yaptırdık birde 5 aylıkken yaptıracağız..

Doktorun ne dedi canım mama ile ilgili?
Kız bebeklerin gelişim grafiğine baktım.. 4 aylık kız bebek için 6 kg %50'ye yani ortalamaya denk geliyor.. 4 aylık kız bebek en az 4.5 kg en çok 7.6 kg(yaklaşık) aralığında olmalı imiş.. Yani 6 kg ideal.. Tabi doğum kilosu ve bir ayda ne kadar aldığı önemli..

Evet canım ilk dozu 14. haftaya kadar

Biberonla içiyor avent var bende onla günde iki kez versem memeyi redmi eder
Bende aventle veriyordum memeyi almak istememeye başladı. Sonra biberonu kestim.
Ucu kaşık gibi olan medela marka biberonlar var ondan kullandım bi süre.. şimdi hiçbirini kullanmıyorum.
Zamanla reddeder bence verme
Biberondan lıkır lıkır içtiklerinden memede süt azalınca içmek istemiyorlar

Kaç gram almış canım ? Bizimki de bugün 6200 çıktı yarım kilo almış. Doktor normal dedi eskisi gibi çok kilo almayacak artık dedi .bence bu doktor önerisi yoksa mamaya başlama

Uyku eğitimi veren arkadaşlar durumunuz ne?bebişleriniz uyum sağladı mı?ben okudum yöntemleri yapamıcam gibi geliyor,önce kendimi inandırmadan da başarılı olamam diye henüz başlamaya cesaret edemedim.ama hep aklımda yapmak istiyorum biyandan.
Güzel şeyler yazın lütfen bi cesaret gelsin bana da !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…