- 29 Eylül 2015
- 5.225
- 6.630
- 198
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #43.381
Valla bizimki de öyle genelde evde oyun oynuyorum guldruyotum . Uzanıp dizlerimi kendime çekip onu karnımın üstüne oturtuyorum ellerimle tutuyorum o zaman da ayaklarına ulaşmaya çalışıyor :) arabasını sürerken sorun yok ama durunca kalkmaya çalışıyor. Tehlikeli oldu artık çok sevimlilerNasıl oyalıyorsun peki :) Bizimki yatmaktan sıkılıp oturmak istediği için ve oturması için erken olduğu için kucakta gezmeyi seviyor hanfendi :) Dışarda arabasındayken de kalkmak istiyor çok şeker oluyor ama ya :)
Ben huzursuzluk yaptığına inanıyorum ilaçtan sonra kızım deliriyo kakası zaten aşırı değişti yeşil kına gibi kırmızı noktalar var. Doktorda ısrarla devam et diyoKızlar demir ilacını kullanan var mi bugün verdim üç saat sonra ağlamaya başladı hiç susmadı Allah im çok zor ya ben ona yordum çünkü farklı Bisey vermedim hiç.acaba böyle huzursuzluk yapıyor mu ?
Canım bende ilk hafta huysuzluk ve uykusuzluk yaptı ama şimdi herşey normalKızlar demir ilacını kullanan var mi bugün verdim üç saat sonra ağlamaya başladı hiç susmadı Allah im çok zor ya ben ona yordum çünkü farklı Bisey vermedim hiç.acaba böyle huzursuzluk yapıyor mu ?
Ek gıda 4.ayda başlanabilir diyen kaynaklar da var ama güvgüvenemiyorum.annem 40 günlükken ben veriyordum size diyorama onlar mi rahat biz mi çok takıyorum, bilemedim
Paylaşır mısın listeyi. Ben de 15 gün sonra gidecem. Geldiğinde listeyi verecem dediBiz bugun doktora gttik cnim ek gida listesi verdi baslayalim dedi.6.aya girdi oglum yenice
frhnrfhn gunduzleri memede uyutmayi bıraktıktan sonra, öyle alışınca gecede mi birakmasi lazım canim? :) sonraki asamalarda yarari dokunabilir diye merak ettim. Once insallah ilk asamayi gecebilirsek
Yani gündüz pış pış yapip uyut. Ama gece emerek uyuyabilir mi?
Ben bugün kızımı hastane kontrolüne götürdüm.Aslında doktor kilo çok önemli değil önemli olan boy dedi kiloyu sonra alacak zaten.canım enfeksiyon olduğunu nasıl anladın ? Bilmiyorum biraz daha bekleyeyim daha sık emzirmeye çalışacağım bu ay sonuç ne olacak bakayım önce
Ben huzursuzluk yaptığına inanıyorum ilaçtan sonra kızım deliriyo kakası zaten aşırı değişti yeşil kına gibi kırmızı noktalar var. Doktorda ısrarla devam et diyo
Sagolun kızlar demek ki bu demir ilacı delirtti kızımı kıyamam ya neden böyle yapıyor vermesem mi ya mecbur bi iki gün daha deneyim bakimCanım bende ilk hafta huysuzluk ve uykusuzluk yaptı ama şimdi herşey normal
Kilo almamanin dışında bi belirti yoktu yani ağlama gibiBen bugün kızımı hastane kontrolüne götürdüm.
İlk defa tramvaya binip arabasız ve esimsiz hastaneye gittik.bebek arabasiyla enfeksiyon tedavisini dün kestim kızımı enfeksiyon geçmişini diye kontrole çağırdı doktor.cok şükür kültür testi temiz çıktı enfeksiyon geçmiş böbrek ultrasonu çekildi.oda temiz Allah sukur
Kızımın kusmasi artmıştı doktora gittik kiloya bakınca kiloda artışla yok hemen enfeksiyona bakıldı belirtiler bunlar.
Bugün doktor geriden gelen kilosu için kaşık mamasına başlayip hemde emzirmemi soyledi.hastane çıkışında en yakın avmye bebeğe gidip kızımla hem gezdik hemde kaşık maması aldım hipp marka 3 al 2 öde varmış.mama kasigida aldik kase aldik.doktor 4 öğün vermemizi söyledi sabah öğle akşam gece yatarken gelince eve hemen yaptım
Bir ölçek sevdi yedi cimcime akşamda verdim aralarda emziriyorum emzirmeye devam.sabah yine yapicam ek gıdaya da beşinci ayın sonunda başlayacağız
Kilosunu artirmazsak sonradan ara dahada açılır dedi doktor
Heralde önceki aya göre kıyasladı normal de her ay 1 kg alıyordu bu ay az aldı gece emzirmiyormusun dedi bende kendi kalkınca emziriyorum sen bekleme 2 saatte bir uyandır dedi ama ben dinlemiyorum valla benim oğlanın boyu uzun kiloyu hiç belli etmiyor 3700 doğmuştu ama ondan zayıflar bile daha tombul duruyorduAynen canım, saçmalamış hemşire.. 3 aylık erkek bebekte üst sınır 7.5 kg, kız bebekte de 7.0 kg.. 6800 gram her iki bebek için de ortalamanın üzerinde, üst sınıra yakın.. Tabi belki bir önceki aya göre kıyaslandığından da öyle demiş olabilir
Bizde 6 gündür kullanıyoruz kızımı ishal yaptı 3 yada 4 günde bir kaka yapar kızım ama demir ilacını kullandığımızdan beri günde 6 kere kaka yapmaya başladı hemde öyle böyle değil belinden falan taşırarak yapıyor ben bugünden itibaren bıraktım. Yan etki yaptığı için doktor bırakmamı söyledi bağırsakları mahvoldu yavrumun birde kusmaya başladı genel huzursuzluk halide var en önemlisi gece uykusu çok düzenlidir gece 23.30 da uyur ertesi gün 11 de uyanır ama ilaçtan sonra gece 3 kere kalkmaya başladı bütün düzeni alt üst oldu mecburen kullanmayı bıraktık kan alıp demir değerine bakacaklar eğer gerekli değilse demir ilacını kullanmayacağızKızlar demir ilacını kullanan var mi bugün verdim üç saat sonra ağlamaya başladı hiç susmadı Allah im çok zor ya ben ona yordum çünkü farklı Bisey vermedim hiç.acaba böyle huzursuzluk yapıyor mu ?
Ben gündüz kalkınca sağıp veriyorum çünkü kalktığımda göğüslerim şiş oluyor taş gibi sert oluyor kızım tutup ememiyor bende sağıyorumKızlar bişey sormak istiyorum aranızda sütü sağarak veren var mi?
Ben neredeyse 4 aydır sağarak veriyorum canım herkes azalır dedi ama inat ettim 3 saati geçirmeden sağdım verdimBen gündüz kalkınca sağıp veriyorum çünkü kalktığımda göğüslerim şiş oluyor taş gibi sert oluyor kızım tutup ememiyor bende sağıyorum
Bide kaç saat içinde o kadar sertleşiyor kiBen neredeyse 4 aydır sağarak veriyorum canım herkes azalır dedi ama inat ettim 3 saati geçirmeden sağdım verdim
Sağım yapmak bence azaltmaz sütü ilk zaman göğüslerim yara olduğu için bende çoğunlukla sağarak veriyordum çok şükür azalmadı şimdi sadece kalkınca sağıyorum o kadar yaklaşık 12 saatte öyle oluyor benim kızım gece en geç 23.30 da uyur ertesi gün öğlen 11 de uyanır gece emzirmediğim için sabah kalkınca göğüslerim çok şişmiş oluyor canımBen neredeyse 4 aydır sağarak veriyorum canım herkes azalır dedi ama inat ettim 3 saati geçirmeden sağdım verdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?