• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kizlar nasilsiniz? Ben hic iyi degilim.cok uzgunum.ikizlerime nazar degdi :KK43:haftalari 27 ile uyumlu cikti oysa benim 29 hafta olmam gerekiyodu.. gelismleri gerilemis..haftaya tekrar gitcem eger gene ilerlemezse doguma alacaklar.ve ben daha 30 a bile girmemisken... ve cok kucukler.. suyum fazla cikti.sekerli seyler suyu cogaltirmis.sekeri kes hemen ddi.suyuda fazla tuketen biriyim 3 litre iciyorum gunluk.ne yapcam sasirdim.ole moralim bozukki..
Canım bol bol dua edicez Allah'ın izniyle erken doğum.olmaz inşallah benimde suyum.fazla çıktı şeker hamurisi yasaklandı dikkat edersen hicbisey olmicak Allah'ın izniyler

Suan muzu dusunuyorum sekerimi yukseltirmi diye ama ddgn gibi yannda ayran iciyim duzenler en azindan.evet cok haklsin son gunlerde cok asabiyim cok terliyorum cok agirlastim herkese karsi surat 5 karis :) sanirim biraz tebessum herseyi duzeltecek :)
şeker ölçüm cihazın olsa daha sağlıklı kararlar alırdın. yediğimiz şeyler bünyeden bünyeye de farklı sonuçlar doğuruyor. ben günde 4 kez insülin kullanıyorum ama 30. haftaya girmemle ihtiyacım olan insülin 2 katına çıktı, aynı şeyleri yememe rağmen iki kat fazla ilaç almam gerektiğiini gördüm. o yüzden ölçerek hareket edersen daha iyi olur. ceviz badem fındık yemeyi ihmal etme, gece yatmadan çok yememeye çalış derim. yeşillikler ve salata şekeri etkilemiyor neredeyse, yemeklerle birlikte bol yeşillik yiyebilirsin

Canlar merhaba
Bugun bizim de kontrol vardı Küçükhanım elleriyle hep yüzünü kapattı :) her sey yolunda cok sükür 32+0 da diger kontrol olacak ve dogum izni baslayacak Gerci o gun persembeye geliyor ben o yuzden pazartesiden 3 gun rapor yazdiracagim saglik ocagina
Yalniz idrar tahlilinde yine lökosit fazla cikmis buyuk ihtimal yine antibiyotik kullanacagim

Benim listem yok canım küçük valizime koyacağım. Geceliklerim,
atlet,
iç çamaşır
çorap
Depent hasta külodu
Hırka
Feracem
Terlik
Süt pompası
Ayrınbir çantada diş fırçası macunu toka makyaj eşyaları tarak ıslak mendil havlu kağıt
Ayrı bir hurçta
Bebek kıyafeti
tulumu
battaniyesi
ıslak mmendil ndil
Bez
Alt açma bezi
Pişik kremi
Biberon
Emzik
Şapka
Göğüs kalkanı
Göğüs kremi
Patik
Bir saklama kabına hurma zemzem
Bir de yapabilirsem önceden armut kayısı incir hoşafı yapıcam az sulu onu kavanoza koyup dolaba kaldırıcam. Hastanedeyken kaynar suya karıştırsınlar onu içicem paso. Hem wc için hem süt için mucize karışım :-)
Bu listede illaki eksik vardır hatırladıkça koyarım artık :))
Çok teşekkür ederim canım sağolasın hepsine bakıcam

ben yarin insallah Allah nasip ederse tum eksiklerimi tamamlayip alis veris yapip bu hafta ici hazirlamayi dusunuyorum dogum bu sakaya gelmez agirlasiyoruz. en ufak basimiza bi kaza gelse ne olacak. bizimki ne anlar dogum cantasi hazirlamakdan bi kosede hazir dursun icim rahat olsun bakiyorum artik.
Çok haklısın

Yalnız ilk defa isyan bayraklarını indiriyorum
Son 10 gündür yaşadığım şikayetlerden ağrı sızı iğne nst doktor hastane..hüngür hüngür ağlayasım var
Ağrının sadece yeri değişiyor mesela şuan yoğun idrar geliyor gibi antibiyotik iğne olmama rağmen vajinamda ağırlık ağrı baskı var yerimden kalkamıyorum
Allahım daha 32.hafta bile dolmadı her an doğummu olacak çocuğa bişeymi olacak hayallerim okadar yapmak istediklerim olmayacak mı diye canım sıkılıyor
Şuan ağrım çok deli çığlık atsam yeri ama daha sabah doktordaydım sancı çıkmadı bebek de iyi dedi salladımı sallamadımı off
Ben çok kötüyüm

Kizlar nasilsiniz? Ben hic iyi degilim.cok uzgunum.ikizlerime nazar degdi :KK43:haftalari 27 ile uyumlu cikti oysa benim 29 hafta olmam gerekiyodu.. gelismleri gerilemis..haftaya tekrar gitcem eger gene ilerlemezse doguma alacaklar.ve ben daha 30 a bile girmemisken... ve cok kucukler.. suyum fazla cikti.sekerli seyler suyu cogaltirmis.sekeri kes hemen ddi.suyuda fazla tuketen biriyim 3 litre iciyorum gunluk.ne yapcam sasirdim.ole moralim bozukki..
canım haftaya normale dönerler inşallah..

Ben kendimce bi liste hazırladım . Bu hafta hazırlayacam inşallah bir iki eksiğim var onları tamamlayınca . Sana da atayım listemiEki Görüntüle 2121723 Eki Görüntüle 2121724 benim bi eksiğim varsa da söyleyin kızlar
bu listeye göre şuan aklıma gelen mama oldu..Ben küçük bir kutuda mama aldım..aksilik olur süt hemen gelmezse aç kalmasın diye..

Ay kızlar ben bugun alışverişe çıktım ama öldüm yorgunluktan. Koca göbekle gezmek ne zormuş ya... 2 saat filan dolastik ama bittim...Birde bebek mesaneme baskı yapıp durdu. Zaten yorgunum birde altıma kacirmayim diye sekilden şekile girdim. :KK48: Ama değdi. Çok şükür cimcimemin üst baş olayını bitirdik. Cokkk tatli seyler aldim.Aslında bi cok seyi internetten almayi dusunuyordum ama iyiki öyle yapmamışım. İnstagram butiklerinden almak istediğim şeyler vardı. Ayni seylerin cok daha uygun fiyatlilarini buldum. Anlayacaginiz hem karliyim hem yorgunum :p

Canım bol bol dua edicez Allah'ın izniyle erken doğum.olmaz inşallah benimde suyum.fazla çıktısının şeker hamurisi yasaklandı dikkat edersen hicbisey olmicak Allah'ın izniyle
Yaa seninde mi suyun fazla :( allahim tez zamanda vaktiyle bi atlatsaydik ya.. insallah canm rabbim buyuk

Ne güzel bizimkilerin çoğu ev hanımı. Özellikle müdürün eşi tam bir ev hanımı. Hiç anlamıyor çocuk ateşlendi hastayım hamileyim olayından. Raporumu eşim getirsin demiştim ilk bebişte de. Hocam yürüyüş normal doğuma faydalı demişti bana düşün :bicak::oha:
Ama o çocuklar adama fena çarpar en iyisini yapıyorsun bizim okulda asansör yok tabi :)
E hangi sınıfa gelsin istiyorsunuz velilerin çok mu sorunlu. Benim meleklerdi son haftalar diğer yüzleri ortaya çıktı.
Benimki 3.sınıf da canım Bursa Osmangazi de 30 mevcut 1 kaynaştırma 6 Suriyeli 3-4 tane de ailece sıkıntılı öğrencim var herkes ayak uyduramaz yani bir de benden önce 4 defa öğretmen değiştirmişler çok hareketliler anca düzen kurdum bozulsun istemiyorum kendimiz istediğimiz birini seçicez onun için

şeker ölçüm cihazın olsa daha sağlıklı kararlar alırdın. yediğimiz şeyler bünyeden bünyeye de farklı sonuçlar doğuruyor. ben günde 4 kez insülin kullanıyorum ama 30. haftaya girmemle ihtiyacım olan insülin 2 katına çıktı, aynı şeyleri yememe rağmen iki kat fazla ilaç almam gerektiğiini gördüm. o yüzden ölçerek hareket edersen daha iyi olur. ceviz badem fındık yemeyi ihmal etme, gece yatmadan çok yememeye çalış derim. yeşillikler ve salata şekeri etkilemiyor neredeyse, yemeklerle birlikte bol yeşillik yiyebilirsin
Evet haklisin hic aklima da gelmedi yani.doktorum.soledi zaten 3 gun tokluk.sekeri olc bana bildir diye bakalim.valla kilo aldiran zararsiz ne varsa herseyi denicem 1 haftada insallah rabbimin izni ile.duzelir

Ayyy insallah tek derdim o suan dunya yansa umrumda degil evlat ne kadar zor bi imtihan rabbim yardimiz olsun :KK43:
Canım 9 ay kusanların bile bebeği beslenmiş oluyor kendini bu konuda suçlama ve sıkma...ama şeker riskin varsa ekmek, hamurişi, tatlılar, pirinç, patates asla; tatlı meyveler çok az sadece ekşi elma veya kivi...bebeklerin için en önemlisi kalsiyum, demir, protein...et tavuk balık yumurta bol yeşillik süt yoğurt kefir çiğ fındık ceviz badem içi...bunları çokça yiyeceksin...suyun da normale döner bebeklerin de beslenir...yalnız gelişimlerinin yavaşlaması bunlarla ilgili olmuyor genelde senin damarlarında basınç ters akım tıkanıklık vs var mı bunlara bakıldı mı? Keşke biraz yürüyebilsen kan akışı ve bebeklerin beslenmesi için çok faydalı olur

Ay kızlar ben bugun alışverişe çıktım ama öldüm yorgunluktan. Koca göbekle gezmek ne zormuş ya... 2 saat filan dolastik ama bittim...Birde bebek mesaneme baskı yapıp durdu. Zaten yorgunum birde altıma kacirmayim diye sekilden şekile girdim. :KK48: Ama değdi. Çok şükür cimcimemin üst baş olayını bitirdik. Cokkk tatli seyler aldim.Aslında bi cok seyi internetten almayi dusunuyordum ama iyiki öyle yapmamışım. İnstagram butiklerinden almak istediğim şeyler vardı. Ayni seylerin cok daha uygun fiyatlilarini buldum. Anlayacaginiz hem karliyim hem yorgunum :p
cok iyi yapmissin canim insta pahali zaten resimlerini atarsan bizede fikir olur ..benimde bir kac battaniyeli tulum kiyafet ihtiyacim kaldi cocuk icin .. kendim icin hic bir seyim yok :skandal:

Hastanedeyken emzik biberon lazim olacak mi kizlar ben dogumdan once almayi dusunmuyordum :s
Ya ben emzik kesinlikle almalı diye düşünüyorum o yüzden bi kauçuk bi silikon emzik götrcem hangisini alırsa . Biberonu da ne olur ne olmaz düşüncesiyle götürcem belki lazım olur aklımda kalcağına yanımda olsun diye götürcem

Aminnn insallah canm rabbim hepimizin yardimcisi olsun cok zor valla :KK43:
Canım bir de bu diyabet etkisini 28-30.haftalardan sonra gösteriyor...ilk yükleme benim 23.haftada olmustu tam emin değildik o zamanlar dikkat ediyordum ölçüyordum iyiydi...şimdi yarım dilim beyaz ekmekli bişey yesem 160 a fırlıyor...hormonlardan dolayı vücutta insülin salgılanması baskılanıyormuş

Sürüyorum basindan beri. İnsallah olmaz.

Ayy bende oyleyim. İlk gebeligim. Şu son bir hafta da çöktüm resmen. Yemek yeyince midem rahatsiz ediyor. Yemedigimde veya az yedigimde sanki aldigim enerji hem bebege hem bana yetmiyor. Surekli yorgunum, öğlen 2 ye 3 e kadar kendime gelemiyorum. İnan kac gundur yatagi bile toplamiyorum ya.

Okuma dogum hikayesi ya insani cok etkiliyor. Ben hic okumuyorum. Hamile kalmadan once yillar once okuduklarim arada aklima geliyor kendime kiziyorum. Niye okudun sanki diye.
Canim vitaminleri duzgun aliyormusun ben biraktim ondan oldu sanki
canım vitaminlerine dikkat ediyor musun? demir düşükse o da yorgunluk yapıyor. çalışıyorsan izne ayrılıp biraz dinlenmene bak bence, doğumdan sonra daha da yorulacağız çünkü :anne::KK45:
Aynen canim.vitaminlere ara vermistim o yapti kesin .
Kızlar bende bu ayın sonuna doğru halilarimi yikatmayi düşünüyorum . Hali yikamacilar battaniye yikiyor mu bilginiz var mı. İki büyük battaniye var makineye sığmayan. Kendim yıkamaya kalksam islaninca yerinden kalkmaz
Bazi yerler yikiyor canim sornan lazim
Benimde bugun tansiyon sıkıntım var sanırım yaa uçuyorum sanki bi tuhaf oluyorum ölçüm düşük çıkıyo doğru ölçüyodur İnşallah .. .Miniğimin cicilerini yıkadım biraz onlar kurusun yavaş yavaş ütüleme işini yapıcam... Bişey sorucam aslında ben sın hafta yaparım diyodum herşeyi ama hem ben ağırlaştım hem dikişler zorlamaya başladı acaba ayarladıkarımı yerleştirsemmi .. Dolabı hazır bi yandan da korkuyorum bilmiyorum ki nasıl yapsam
Yavas yavas yap canim napslim agirlasmasak beklerdik.
Canim suyun fazla cikmasi duzeliyor genelde cok kafana takmamaya calis .
Insallah yoluna girerde saglukla beklersin

Back
X