- 18 Mayıs 2012
- 2.101
- 2.250
- 333
- 43
- Konu Sahibi kardelen384
- #28.861
Kesinlikle evime gitsemde bebisimin ciclerini yıkatsam diyorum :)
Canim sen nerdesin ki
Bende aynı hayalleri kuruyorum annemde kalıyoruz inşallah doğurmadan eve gecicem
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kesinlikle evime gitsemde bebisimin ciclerini yıkatsam diyorum :)
Demekki hepimiz ayniyiz. Bende sanci gelince aha doguruyorum diyorum. Sabahlari cati agrim cok daha fazla oluyo alistim artik ona dogurduktan sonra gececek ozliycem kendisini :)))))Valla bende öyleydim ama bugün doktorum çok rahatlattı beni. Zaman geçmiyor gibi geliyor ama buraya kızlar ben doğum yaptım diye yazcağımız günlere çok az kaldı. Farketmiyoruz bence ama içten içe panik yaparak napcağımızı şaşırdık bence. Herşeyi acaba doğuruyoruz mu diye yoruyoruz. Bir de benim ilk hamileliğim her çatı ağrısında kafasımı geliyo diyorumama bugün baktı kafası gayette içerde hatta soldaydı azcık. İnşallah şu son günlerimiz çok güzel geçer.
Yani canm bende anlamadim.son 1 hafta hic gelisim.olmamis.kan sulandirici coaspirin decavit imom progestan magnezyum demir kan hapi kullaniyorum.hani ter akim falan hic biseu solenmedi zaten pihtilasmam var.aslinda hic hareket benim icin tehlikli acilma olmasin diye aksine ben hareketli bi insanim hani butun gun ayak uzatip yatmiylrum ki zaten gun boyu bi 20 kere tuvalete git gel ugrasiyorum.simid eksik tammlama derdi var ona bi in cik yapiyorum gene hareket var yaniCanım 9 ay kusanların bile bebeği beslenmiş oluyor kendini bu konuda suçlama ve sıkma...ama şeker riskin varsa ekmek, hamurişi, tatlılar, pirinç, patates asla; tatlı meyveler çok az sadece ekşi elma veya kivi...bebeklerin için en önemlisi kalsiyum, demir, protein...et tavuk balık yumurta bol yeşillik süt yoğurt kefir çiğ fındık ceviz badem içi...bunları çokça yiyeceksin...suyun da normale döner bebeklerin de beslenir...yalnız gelişimlerinin yavaşlaması bunlarla ilgili olmuyor genelde senin damarlarında basınç ters akım tıkanıklık vs var mı bunlara bakıldı mı? Keşke biraz yürüyebilsen kan akışı ve bebeklerin beslenmesi için çok faydalı olur
Evet o dogru bak ben 27 de baktirmistim hic bisey yoktu evde de seker aleti var yani arada bi bakariz ama bisey cikmamisti.suyumu yukselticek kadar abartmisim demekki dikkat gerek isteCanım bir de bu diyabet etkisini 28-30.haftalardan sonra gösteriyor...ilk yükleme benim 23.haftada olmustu tam emin değildik o zamanlar dikkat ediyordum ölçüyordum iyiydi...şimdi yarım dilim beyaz ekmekli bişey yesem 160 a fırlıyor...hormonlardan dolayı vücutta insülin salgılanması baskılanıyormuş
Ayy insallah canm.valla ne zaman gecicek diyodum tovbe ettim 9 aya kadar beklemeye raziyim yeterki iyi olsunlarCanim vitaminleri duzgun aliyormusun ben biraktim ondan oldu sanki
Aynen canim.vitaminlere ara vermistim o yapti kesin .
Bazi yerler yikiyor canim sornan lazim
Yavas yavas yap canim napslim agirlasmasak beklerdik.
Canim suyun fazla cikmasi duzeliyor genelde cok kafana takmamaya calis .
Insallah yoluna girerde saglukla beklersin
Havalar isininca arada bir corapsiz birakirsiniz havalandirirsiniz. Bir sey olmaz. Onemli olan surekli ayakkabi icinde pismesin ayaklari. Burda bazi anneler bebeklerine corap eldiven vs giydirmeye karsilar, hatta bu kendinden patikli tulumlari da giydirmiyorlar. Bebeklerin ter bezleri gelismemistir, ayak ve ellerinden havalandirma saglar diyorlar.
Ben herhalde corap giydiririm kendim usuyen biriyim cunku. Ama kat kat giydirmeyi dusunmuyorum normal buyukler ne giyiyorsa o kadar. Baska bir arkadasimin amerikali doktoru sadece gocmenler bebeklerini kat kat giydiriyor diyormus
Ben de 45 dakika ayni sekilde yurudum dun gece ama sonuna dogru hafiften karnimin altinda agri hissetmeye basladim. turp gibi uyandim o yuzden sanirim spordan kacmak icin bahane ariyorum. Bir de el parmaklarimda uyusma oldugu icin yuruyus uzerine bir de karpal tunnel egzersizi bulup 5 dakikada elimi kolumu cekistirdim. bu sabah daha iyiyim.
Bilin bakalim yine kimin yatili misafiri geliyor yarin.
Kizlar nasilsiniz? Ben hic iyi degilim.cok uzgunum.ikizlerime nazar degdihaftalari 27 ile uyumlu cikti oysa benim 29 hafta olmam gerekiyodu.. gelismleri gerilemis..haftaya tekrar gitcem eger gene ilerlemezse doguma alacaklar.ve ben daha 30 a bile girmemisken... ve cok kucukler.. suyum fazla cikti.sekerli seyler suyu cogaltirmis.sekeri kes hemen ddi.suyuda fazla tuketen biriyim 3 litre iciyorum gunluk.ne yapcam sasirdim.ole moralim bozukki..
Evet canm bende onlari tuketiyim ama dengelesin yukselmeden tuketiyin diyorum bi arastriyim bakiyim.evet suan tam gobek deligimin hizasindalar.onceden mide hizasindalardi e buyukce karin asagiya cekiyo.dier tek olan kardeslerinide itmisler arkaya belimde o suan.bakalim rabbim neylerse guzel eyler.allah razi olsun balim insallah guzel.haberlerle gelirim bu seferCanim şekeri kes demiş ama yine de bebise kilo aldıran tahin pekmez i söyleyeyim birde fıstıklı tahin helvası muz bunlar tatli yiyemezsen antep fıstığı ve kasar peyniri de bebege yariyormus. Insallah gelişimleri devam edecek. Zeynepsrkn çok güzel anlatmış tek değiller yerleri dar gelişimleri farklı bizi habersiz bırakma canim dualarimizdasin
Benim listem yok canım küçük valizime koyacağım. Geceliklerim,
atlet,
iç çamaşır
çorap
Depent hasta külodu
Hırka
Feracem
Terlik
Süt pompası
Ayrınbir çantada diş fırçası macunu toka makyaj eşyaları tarak ıslak mendil havlu kağıt
Ayrı bir hurçta
Bebek kıyafeti
tulumu
battaniyesi
ıslak mmendil ndil
Bez
Alt açma bezi
Pişik kremi
Biberon
Emzik
Şapka
Göğüs kalkanı
Göğüs kremi
Patik
Bir saklama kabına hurma zemzem
Bir de yapabilirsem önceden armut kayısı incir hoşafı yapıcam az sulu onu kavanoza koyup dolaba kaldırıcam. Hastanedeyken kaynar suya karıştırsınlar onu içicem paso. Hem wc için hem süt için mucize karışım
Bu listede illaki eksik vardır hatırladıkça koyarım artık :))
Son durumlardan sonra doğum çantası hazırlamaya karar verdim.varmı hazırlayan?
Kizlar nasilsiniz? Ben hic iyi degilim.cok uzgunum.ikizlerime nazar degdihaftalari 27 ile uyumlu cikti oysa benim 29 hafta olmam gerekiyodu.. gelismleri gerilemis..haftaya tekrar gitcem eger gene ilerlemezse doguma alacaklar.ve ben daha 30 a bile girmemisken... ve cok kucukler.. suyum fazla cikti.sekerli seyler suyu cogaltirmis.sekeri kes hemen ddi.suyuda fazla tuketen biriyim 3 litre iciyorum gunluk.ne yapcam sasirdim.ole moralim bozukki..
Benim listem yok canım küçük valizime koyacağım. Geceliklerim,
atlet,
iç çamaşır
çorap
Depent hasta külodu
Hırka
Feracem
Terlik
Süt pompası
Ayrınbir çantada diş fırçası macunu toka makyaj eşyaları tarak ıslak mendil havlu kağıt
Ayrı bir hurçta
Bebek kıyafeti
tulumu
battaniyesi
ıslak mmendil ndil
Bez
Alt açma bezi
Pişik kremi
Biberon
Emzik
Şapka
Göğüs kalkanı
Göğüs kremi
Patik
Bir saklama kabına hurma zemzem
Bir de yapabilirsem önceden armut kayısı incir hoşafı yapıcam az sulu onu kavanoza koyup dolaba kaldırıcam. Hastanedeyken kaynar suya karıştırsınlar onu içicem paso. Hem wc için hem süt için mucize karışım
Bu listede illaki eksik vardır hatırladıkça koyarım artık :))
Canlar merhaba
Bugun bizim de kontrol vardı Küçükhanım elleriyle hep yüzünü kapattı :) her sey yolunda cok sükür 32+0 da diger kontrol olacak ve dogum izni baslayacak Gerci o gun persembeye geliyor ben o yuzden pazartesiden 3 gun rapor yazdiracagim saglik ocagina
Yalniz idrar tahlilinde yine lökosit fazla cikmis buyuk ihtimal yine antibiyotik kullanacagim
Protein eksikligimi var acabaElim kolum öyle uyuşmuşki az daha uyanmasam kangren olcakmışdünde yemek yaparken çok ayakta kaldığım için mi tuzu hala azaltmadığım için mi dir ayaklarım öyle şiştiki yürürken tabanlarıma sanki çivi batıyordu
Kacirmayalim sabahtan kapida durmak lazim bebek bakim ortsu felanda varAynen canım bende alicamm unutmam inşallah 3 tanesini 20 ye almıştım geçen ay