2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Peki hanimlar malum bebek olunca bazi seyleri dogru duzgun arastirmaya vaktimiz olmayacak.
Ben her ne kadar bebek bakim kitaplari aliyor ve okuyor olsam da pratikte apisip kalacagimdan eminim :)
Ve zannediyorum bebek alisverisinde en ama en zorlanacagim konu bebek arabasi olacak.
Deneyimli anneler bi fikir verseler bize sevaba girerler valla simdiden bi kulak dolgunlugumuz ve nelere dikkat etmemiz gerektigi hakkimda azicik bilgimiz olur. Tabi tavsiye bebek arabasi verseler tadindan yenmez :)

Benimki bu durumda :) metroda yer bile verdiler geçen gün çok duygulandım :)
Ayy masallah kuzum.
Bu arada kizlar test sonucum geldi ama bisi anlamiyorum.
can measurement (CRL) : 75.3 mm on 08.07.17
Gestation at date of sample : 13 weeks 0 days (by dates)
13 weeks 4 days (by CRL scan)
Gestation used : Scan estimate (CRL)
Weight : 80 kg
Nuchal measurement : 1.3 mm 0.68 MoM
PAPP-A level : 17.4 mg/L 0.54 MoM
Freeß-hCG level : 38.9 miu/mL 1.20 MoM
INTERPRETATION
1 in 5,400
Down's
syndrome
Risk 1 in
1
10
100
1,000
10,000
100,000
Screening result : Screen negative
Risk of Down's : 1 in 5,400 (at term)
Comment : Down's risk due to maternal age alone is 1 in 1,200
Comment : Not in the high risk category for trisomy 18 (risk < 1 in 100)
Comment : This test does not screen for neural tube defects

Bunlar yaziyorr helpp mee annislerr

Ayy bende aynı durumdayım, her şey bana çok yabancı, dün mağazada ki kadın önüme yeni doğan seti çıkarttı, hangisini nasıl giydiricem diye kara kara düşündüm: ) cok komiktim :) bebek arabası için, duyduklarımı soyluyorum hafif olmalı, cift taraflı kullanilabilmeli, titreşimi çok hissetmemesi için tekerlekleri çok küçük olmamalı, gibi şeyler duymuştum: ) haklısın bir de kışa denk gelecek, yağmur çamur alışveriş zor olacak, şimdiden başlamak lazım ama dediğin gibi Allah utandırmasın

Canim aliaveris seysi diye topik acildi ocak annelerinin icindemiydi acaba tlf girdim tarifde edemiyorum aldiklarimizi paylasacaz iyi fikir olur

Cok iyi dedin gerc

Cok iyi dedin gercekten ilk çocuk ve çevrede de hic çocuklu kimse olmadığından bi tecrube yok yardımcı olun kızlar bir el atıverin :)

Sıkıntı yok maşallah diyor canım benim anladigim kadariyla :)

Sıkıntı yok maşallah diyor canım benim anladigim kadariyla :)
Ayy gercektenmi canimm vallahii merak etmicem strese girmicem derken sabahtan beri sonuc sayfasina bakiyorum.simdide dayanamadim doktorun arayip haber vermesini resmini attim sordum :)

Cok iyi dedin gerc

Cok iyi dedin gercekten ilk çocuk ve çevrede de hic çocuklu kimse olmadığından bi tecrube yok yardımcı olun kızlar bir el atıverin :)
Ya benim cevremde cocuklu arkadaslarim cok fazla ama malum zaten cocuk pesinde kosturuyolar hem vakitlerini almayayim diyorum hem de ne bileyim bunaltmak istemiyorum galiba. Ama burada hem cocuklular hem de hamilelik heyecanini hazir bizimle paylasanlar varken somurelim somurebildigimiz kadar :))
Bebek arabasiyla bugun o kadar cok vakit gecirdim ki topic ve alisveris sitelerinde ki yorumlarda. Biri sahane diyor biri 2. ayinda degistirdim diyor icim sisti valla ben nasil karar vercem o zaman diye

Canim aliaveris seysi diye topik acildi ocak annelerinin icindemiydi acaba tlf girdim tarifde edemiyorum aldiklarimizi paylasacaz iyi fikir olur
Canim ben onu kacirdim galiba biri linkini verebilir mi?
Orayi da bi senlendirelim o zaman :)

Hemen dondu doktorum sonuc guzel sıkınti yok yazmis icim rahatladi cumlemize insallahh Allahim saglicakla tamamina erdirsin hamisligimizi
Hadi gozunaydin canim

Benim iki ayri kuzenimin kullandigi arabalari soyleyeyim canim sana. Birisi quinny mood kullaniyo. Cok para. Deli para. Ama muthis bi araba. Esimin o paraya sahin alirim birlikte gezersiniz esprisine maruz kalinca bi daha agzimi acmadim. Diger kuzenim de casual quantum kullaniyo. Oda cok kullanisli. Travel aldi o da. E bebek subat indiriminden puseti ve arabasini 600 tl gibi bi rakama almisti 2 yil once. Smdi daha gelismisinin indirimsiz fiyati 1500 internet indiriminde 1100 gordum. Ama magaza indiriminde ne olur bilmiorum. Onemli olan.amortisorlu olmasi. Bebegin buyuyunce de sigmasi falan

Ya evet moodun fiyatini gordum onunla ilgili kocamin agzini yoklamayi dusunmuyorum bile :)
Iki arkadasim da peg perego pliko mini den cok memnunlar ama ben cift tarafli olsun ve 0. aydan itibaren kullanayim istiyorum.
Ama agir da olmamasi lazim. Zaten pek travel sistem istemiyorum. Maclarenlerde iyi ama surusleri cok rahat degil galiba
Ben henuz fiyatini sonra degerlendiririm deyip not aldigim arabalar sunlar arastirilmak uzere. Bazilarina sadece marka ismi yazmisim tum modellerini gozden gecirim diye;
Casual sonic cift yonlu
Chicco urban
Mamas papas
Peg perego aria shopper
Quinny zap xtra2
Buggster tfk
Concord neo
Maclaren

Kızlar soda tüketiyormusunuz? Ben gebelik öncesinde baya tüketirdim şimdide tereddütte kaldım bi arkadaşım ödem yaptı bende demişti.sıcak yaz günlerinde birşeyler içmeden de durulmuyor ki
Ben her gün bir tane sade içiyorum canım , minarel açısından iyi bence

Ayy gercektenmi canimm vallahii merak etmicem strese girmicem derken sabahtan beri sonuc sayfasina bakiyorum.simdide dayanamadim doktorun arayip haber vermesini resmini attim sordum :)

En azından down sendromu konusunda risk düzeyi yüksek grupta değilsin diye açık açık yazmış valla :)

Bu ilişki olayı da benim kafama takılıyor. Hamileliğimi öğrendiğimden beri yalnızca bir kere deneme girişimimiz oldu onda da kısa süreli pembe lekelenmem olunca doktor bidaha deneme bile dedi. Tabii eşimin yanında böyle bir şey deyince eşimde hepten korktu ve evde askerlik arkadaşıyız. Kime sorsam hamilelikte doğuma kadar birlikte olunduğunu bir problem olmadığını söylüyor. İnternette de aynı şekilde yazıyor ama benim doktorum bu konuda katı, ilişki herzaman düşüğe sebeptir diyor bunu lekelenmem olmadan biz denemeden önce söylemişti. Sonra denemeyin bile deyince de hepten noktaladı cinsel hayatı. 9 ay kanka gibi mi yaşayacağız anlamadım ki

Kızlaaar göbişler ne durumda :) Büyüdüler mi?
Bel kivrimim artik yavas yavas kapandi sayilir. Yanlardan buyudu yani gobek degil de bel kismim genisledi. Gobegim gunduz normal ama aksama dogru bayagi gergin bir balon gibi oluyor. Gece ara ara tuvalete kalktigimda da cok sis olmus oluyor.

Kislaaaarrrr
Simdi dr umdan msj geldi Allahima sukurler olsun genetik sonuclarim mormal. Nasil korkuyordum icten ice anlatamam.
%99 yapilan erkek tahmini de %100 olarak kesinlesti.
Ay nasil ferahladim Allahim hepimize saglikla kucagimiza almayi nasip et. Amiiinnn

B Belkibiumut canim ilaclarini soyledim.
Yazdigini kopyaliyorum
"Eğer gerçekten bakterial vajinitse
Nidazol 500 mg sabah 1 akşam 1 5 gün kullansa yeterli olur.
Çok ilaca gerek yok"

Ama sen dr a gorunmedigin icin bakteriyel vajinitmisin acaba emin olmak lazim. Senin yerinde olsam muayene ile kesinlesmeden kullanmam bu durumda canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…