- 20 Ağustos 2016
- 4.083
- 2.420
- 63
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #44.921
Canm bnm arkadasim saglik ocaginda topuk kani almislardi iki kez yanlis cikti hastanede iyi cikti bnce baska bi hastanede yaptr biÇok teşekkür ederim kızlar. İçime su serptiniz. İnşallah dediğiniz gibi olur, sadece yanlış çıkmış bir sonuçtur
Çok teşekkür ederim kızlar. İçime su serptiniz. İnşallah dediğiniz gibi olur, sadece yanlış çıkmış bir sonuçtur
Sabah acibademde pediyatrist fitik var ama her yenidoganda olur zamanla gecer dedi. Ogleden sonra aile hekimi fitik degil bu gobek bagi yeni dusmus normal boule görülmesi 3.aydan sonra hala böyle olursa fitik var denir dedi.oyle mi diyosunuz kizlar doktora götürsem mi ki acaba fıtık olabilir o zaman bizde de..
3700 canım kilosu. Uyandırmada inanılmaz zorluk çekiyorum. O yüzden emziremiyorum da biberona sağıp veriyorum artık zorlaGecmis olsun canim. Tek caresi bol bol emzirmek beslemek ve kaka yapmadini saglamak. Uykusu agirlasti mi? Benim sarilikta en zorlandigim uyandiramamakti. Kilosu 3.5 ustundeyse 3 saatte altindaysa 2 saatte bir mutlaka beslenmesi lazim
Yeni yeni alıyo artık canım öyle yaptığı da almıyo ağzına tutturduktan sonra artık yaslanıyorum felanCanım ucunu sen şekillendirme, bebek ağzına alında dili ve damağı arasına sıkıştırınca şekillenmeli. Memeyi kahverengi bölümün biraz üzerinden sıkmalısın ağzına kolay alsın diye.
Bir de üstüne uzanıyorum yazmışsın, sen dik oturmalısın. Bebek kucağında ve tüm vücudu sana dönük şekilde olmalı. Yani sadece kafası değil. Memeni ağzına verdiğinde, poposu da diğer memenin alt hizasında kalmalı.
Bende mama veriyorum canım sarılıktan korktuğum içinCanım ya sende bayağı ugrasiyormussun bende öyle 1.5 saat denedigimi hatırlıyorum ama aç kalıyor almıyor nasıl bebek anlamadim. Mamaya başladım artık ama yine emzirme çalışmalarına devam edeceğim belki alır diye .
Canım 24 saat değilmiş 3 saatmiş internetten arastırdım daKızlar şimdi benim ki meme emmiyor sağıp vereceğim , oda sıcaklığında ne kadar kalabilir acaba biberonda yavaş yavaş sağıp biraz cogalinca versem bebeğe ?
Canım ben göz doktoruna götürdüm baktı merceği filan iyi sorun yok dedi söa ssıl göz muayenesi 1 yaşındaymış doktor öyle dedi yani çapak filan yoksa kanallarda açıktır zatenDaha iyiyim ya. Sonunda dayanamadim tuzlu suyla kusturdum kendimi oyle gecti.
Bugun bizim.kalca ultrasonumiz 1.ay kontrolumuz ve hepatit asimiz var. Zor bir gun olacak.
Birde.kizlar bebegine kalp ekosu cektiren ve goz muayenesi yaptiran var mi. Bizim pediyatrist rutin olarak onerdi.ama yaptirsammi bilemedim.
Canım benim bebeğim de 2 3 kere fışkırarak kustu ama fazla emmişti gaz sancısı vardı kendiyi memeye veriyordu biliyordum fazla emdiğini ama. Bir şey yapamıyordum sonra fışkırıyorduCanlar şimdi uzun soluklu biberonla mama yedikten sonra biberonu ağzından çekince fışkırarak kustu çok korktum ilk kez oluyor ciddi bişey değildir demi canlar
Sağol canım bekliyim dediğin gibi hastaneye de zirt pirt zorunlu olmadıkça gitmek istemiyorumSabah acibademde pediyatrist fitik var ama her yenidoganda olur zamanla gecer dedi. Ogleden sonra aile hekimi fitik degil bu gobek bagi yeni dusmus normal boule görülmesi 3.aydan sonra hala böyle olursa fitik var denir dedi.
Anlayacagin doktorlar yine celiskili :) ama ikisininde ortak fikri sorun olmayacagi yonunde. aylik kontrolde sorarsin doktorunuza :)
Maşallah efsunaBu arada biz kontrolden ciktik. 4.650 olmus kilosu Boyu 58 cm olmus. Kalpte hirilti filan cikmadi. Persembeye rutin kalp ekosu randevusu aldik. Asimizida olduk. Aglamadi bile. Ufak bi ogne sirasinda bağırdı sonra hemen sustu :) simdilik sikinti yok gibi gülücükler saçıyor etrafa :)
Canım benim bebeğim de 2 3 kere fışkırarak kustu ama fazla emmişti gaz sancısı vardı kendiyi memeye veriyordu biliyordum fazla emdiğini ama. Bir şey yapamıyordum sonra fışkırıyordu
Hm o zaman fazla vermişsindir mamayı bence ya da bazen gazla birlikte midedeki besinlerde çokabiliyorBenimki emmiyor canım mama yiyor
canım benim allah hepinizden razı olsun. Tecrübeleriniz umut verdi bana da. Ben de sen gibiyim valla, duyduğumdan beri oğluma bakıp ağlamama engel olamıyorum. Eşimle konuştuk, kan vermeyeceğiz yarın. Direkt bi laboratuvara gidip ter testi yaptıracağız. Zaten son topuk kanı da pozitif gelirse sağlık ocağı da ter testi yaptırın diyomuş. Biz de 10-15 gün ölüp dirilmektense yaptıralım dedik. Sağlık ocağını da aradım haber verdim. Tamam o zaman siz test sonucunu getirirsiniz dedimerhaba.. mesajınızı gördüm
benim de kızıma değer yüksek diye kan istediler 10 gün öldüm öldüm dirildim
hastalık kötü tedavisi imkansız vs internetten kendimi de şişirdim
oysa sağlık bakanlığının 3 milyon aileye bu testi tekrar ettirdiğini ve 1 kişinin sadece pozitif çıktığını da öğrenmiştim yine de sonuç gelene dek çocuğuma bakıp ağladım
kakasını doğunca yaptıysa emiyorsa hiç korkma
sakın üzme kendini ikinci yada üçüncü testte düşüyor 115 ten 52 ye düştü bizim
bi de testi ne kadar doğru yapıyorlar tartışılır
negatif gelecek senin de bana güven
Hm o zaman fazla vermişsindir mamayı bence ya da bazen gazla birlikte midedeki besinlerde çokabiliyor
Reflu olabilir canim. Emzirdikten sonra 15 dakika dik tut dedi doktor bana yani kucakta dik tutarak yuruyorum biraz.
Biz canim. Bizim de yuksek cikti ayni sekilde cok moralimiz bozuldu. Doktorumuza sorduk o da aynj seyi soyledi o cok agir bi hastalik olsa belli ederdi dedi. Saglik ocagindaki hemsire de 6 yildir bir cocukta rastladik demisti bizi sakinlestirmek icin.tekrar verdik cok sukur normal geldi ama normal gelince aramiyorlar.bizim bir arkadas saglik mudurlugundeydi o soyledi saolsun. Kendini yipratma normal gelecektir insKızlar az önce sağlık ocağından aradılar. Topuk kanında kistik fibrozis değeri biraz yüksek çıkmış. Yarın sabah bi daha alacaklar topuk kanı. Hemşire, sonuçlar bazen yanlış da çıkabiliyor dedi ama çok kötü moralim bozuldu. Aynı şeyi yaşayıp yeni testin sonucu temiz çıkan var mı?
Kac gunluk oldunuz canm bnde cok bunalımdaydim bu bir haftadr gecti anne cocuk dışarı cikin hava alin iyi gelicekgir bn hp oyle yapiyorumKızlar ya bana kimse neden cevap yazmıyorbunalımdayım benim gibi dert eden yokmu sütü falan kafayı yiycem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?