2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ya kızlar ya biz bugun sabah 9:30 aşı oldmustuk eve geldik deliksz 3 saat uyudu sonra uyandi atesini olctum 37/5 ilac vermedim islak havluyla sildim heryerini 10 dk sonra 36/8 oldu ama bebegim resmen inliyor cok halsz 8 saat uyumadi gunduz vucudu cok ama cok sicak ama ates ölçüyorum iki ates olcer farkli cikiyo hangisine inansam cok üzülüyorum:(

Ya kızlar ya biz bugun sabah 9:30 aşı oldmustuk eve geldik deliksz 3 saat uyudu sonra uyandi atesini olctum 37/5 ilac vermedim islak havluyla sildim heryerini 10 dk sonra 36/8 oldu ama bebegim resmen inliyor cok halsz 8 saat uyumadi gunduz vucudu cok ama cok sicak ama ates ölçüyorum iki ates olcer farkli cikiyo hangisine inansam cok üzülüyorum:KK43:
Inliyorsa agri yapmis olabilir asi. Ver ilac sadece ates dusurucu degil ayni zamanda agri kesici o ilac.bu arada bahsettigim calpol surup.

Kızlar bebekleriniz sizi konusurken ne zaman anlayıp gülmeye başladı. Biz 27 günlüğüz daha pek anlamıyo ama sabırsızlıkla bekliyorum o günleri

2 aylık civarı, henüz çok erken acele etmeyin

Ya kızlar ya biz bugun sabah 9:30 aşı oldmustuk eve geldik deliksz 3 saat uyudu sonra uyandi atesini olctum 37/5 ilac vermedim islak havluyla sildim heryerini 10 dk sonra 36/8 oldu ama bebegim resmen inliyor cok halsz 8 saat uyumadi gunduz vucudu cok ama cok sicak ama ates ölçüyorum iki ates olcer farkli cikiyo hangisine inansam cok üzülüyorum:KK43:

Halsizlik hali ateşten bağımsız olabilir bol bol kucakla kendini güvende hissetsin onun için yapabileceğin en iyi şey bu şu an , ateşi takipte kal tabi ama yine de çok kalın giydirme

Inliyorsa agri yapmis olabilir asi. Ver ilac sadece ates dusurucu degil ayni zamanda agri kesici o ilac.bu arada bahsettigim calpol surup.
Evet hm ates düşürücü hm agri kesici esimde ver diyip duruyordu vermiyordum verdim simdi insallah gecer buyuk insanlar gibi inledi yavrum yaa :(

Kızlar konusuldu mu bu konu bilmiyorum bebeklerinize kitap okumaya başladınız mı nereden ne tür kitaplar alabilirim

2 aylık civarı, henüz çok erken acele etmeyin

Halsizlik hali ateşten bağımsız olabilir bol bol kucakla kendini güvende hissetsin onun için yapabileceğin en iyi şey bu şu an , ateşi takipte kal tabi ama yine de çok kalın giydirme
İki kat giydirmistim cikarttim cok ince degil cok kalin olayan kiyafet giydirdim takipteyim gozume uyku gelmez bu gece insallah yarina bsyi kalmaz ya

Geçmiş olsun canım ya gecer inşallah bende endişe ediyorum 2 ay aşısından 10 günümüz kaldı

Geçmiş olsun canım ya gecer inşallah bende endişe ediyorum 2 ay aşısından 10 günümüz kaldı
Saol tatlim bnde korktugum sey buydu zaten cok panik biriyim ama sabah cok rahattim bebegimi inledigini gorunce mahvoldum herkeste ayni etki olmuyormus gorumcemi cocugunda masallah hic sknti olmamisti ne ates ne huzursuzluk insallah szdede olmaz

Saol tatlim bnde korktugum sey buydu zaten cok panik biriyim ama sabah cok rahattim bebegimi inledigini gorunce mahvoldum herkeste ayni etki olmuyormus gorumcemi cocugunda masallah hic sknti olmamisti ne ates ne huzursuzluk insallah szdede olmaz
İnşallah canım tabi ki kolay değil insan hemen korkuyor endişeleniyor allah korusun herkesin yavrusunu

20 nisanda bizimde aşımız. Vallahi uykularım kaçıyor hiç aklımdan çıkmıyor nasıl yaptırıcam diye :( ödüm kopuyor resmen. Ağlayacak yavrum :( bide ateşlenirse ben hepten yerle bir olurum zaten :( hepatit aşısında onla oturup ağladım :(

20 nisanda bizimde aşımız. Vallahi uykularım kaçıyor hiç aklımdan çıkmıyor nasıl yaptırıcam diye :KK43: ödüm kopuyor resmen. Ağlayacak yavrum :KK43: bide ateşlenirse ben hepten yerle bir olurum zaten :KK43: hepatit aşısında onla oturup ağladım :KK43:
Bnde aglicak diye cok korkutirdum hic aglamadi bi kez aaa dedi o kadar sonrasindada aglamadi halsiz dustu her cocuk ayni olmuyormus canm insallah zorlanmazsiniz

Bizim ki sağlık ocağını yıktı geçirdi, sonra doktorunu anına geçtik gülüyordu..
bugün bizim ki de inledi..
Neden olduğunu anlayamadım
Aşı da bile imlememişti

Kızlar doktora gidip geldik, içim rahatladı. Size de yazıyım belki faydası olur.

Öncelikle bu şekildeki kakalar bebeklerde görülürmüş, internette okuyup kendinizi germeyin dedi. Yani tek başına mukus bir sorun değilmiş. Ufak tefek kan bile olması olağanmış. Kilo alımı ve büyümesi normalse, kakadaki değişimlerin bir önemi yok ve olurmuş böyle şeyler.

Biogaia damlasının hiç bir zararı yokmuş, normal Doğum yapan ve sadece anne sütü alan bebeklerde kullanılmasına gerek yokmuş ama az bir şey bile mama aldıysa kullanılabilir dedi. Sezeryan doğumlarda mutlaka kullanılması gerekli dedi. Bağırsak florası oluşumu için böyleymiş.

Bebek'te ekstra bir huzursuzluk, fışkırır kusmalar, Ateş yoksa bebeğin kakasını Özgür bırakın dedi. İshal olduğunda bezlerden taşar ve farklılığı anlarsın dedi. Çok sık ve bol olur dedi.

Her emmeden sonra kaka yapması da bir kaç gün yapmaması da hiç sorun teşkil etmezmiş. Bir hastasının bebeği 22 gün kaka yapmamış, yanlış okumadınız 22 gün. Eğer ki yaptığında zeytin tanesi gibi değilse bu bile olağan bir durummuş. Özellikle anne sütü alan bebekler için, anne sütü çok iyi öğütüldüğü için olabilirmiş.

Eğerdi bebek büyüme eğrisine uyduğun ilerliyorsa 6.aydan itibaren takviye gerekirken, büyümede bir sıkıntı olursa 4.ayda takviye başlayabilirmiş.

KakAnın kokusu değişebilirmiş.

İşte böyleeee, unuttuğum bir şey varsa yazarım yine.
Bilgiler için çok teşekkürler. Çok faydalı oldu

Sagol cnm yazdiklarin icin yarin doktora gidicem bende sorayim su biogia isini takviye vermeye korkuyirum acikcasi ama sezeryani bu yuzden istemiyirdum ama gene sezeryan oldum.

Canım ben normal ama mama desteği verdim dört gün diyekullanmayı önerdi. Ama çok net bir zararı olmadığını söyledi. O yüzden rahat kullanacağım artık.

Back
X