- 28 Mart 2017
- 16.592
- 67.929
- 598
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #15.401
yok zaten sormana bir şey demedim. bu platformun amacı bu soracağız paylaşacağız. sadece ben seni çok telaşlı görüyorum. ve şunu söyleyeyim. hamileliğim çok sıkıntısız geçti ve geçiyor benim. ama bir gün sadece bir gün bir şeye çok çok kafam takılmıştı. gece evde olan bir olaya çok korkmuştum. inanılmaz korktum ama ve bi 1 saat sakinleşemedim. sonada acaba korkmam bebeğe zarar vermişmidir diye aklıma takıldı. sabaha kadar o kadar çok düşündüm ki bunu acaba bir şey olur mu diye öğlen kanamam başladı ve doktorum dedi ki korku kanama falan yapmaz ama stress yapar. keşke bu kadar stress yapmasaydın. o yüzden söylüyorum sanada stress yapma diye. ben sakıncasını bizzat yaşadım çünkü.bu kadar evham gerçekten sağlıklı değil.Haklisin canm ama 4 lu test yaptrdi iyimi dedim evet dedi kagida bsyler yazdi bunu ayrntili ultrason yapan doktora ver dedi yani hic bilgi vermemesi biraz korkuttu bni ondan bi soriyim 19 haftada yaptran varmi diye demistim
Bende hissetme konusunda tık yok herkes soruyo oynuyomu diye artık korkmaya baslıyorumGünaydın canm evet bnde de arada oluyo sordum doktora o hissettigi bebek dedi
Canım devlet gittigin doktorunmu oyle dedi neden bunlar kestirip atiyolar oyle yaptginda inadına sorucaksın sormasan bu sekilde hep dusunursun cnm neden neden diyeHaklisin canm ama 4 lu test yaptrdi iyimi dedim evet dedi kagida bsyler yazdi bunu ayrntili ultrason yapan doktora ver dedi yani hic bilgi vermemesi biraz korkuttu bni ondan bi soriyim 19 haftada yaptran varmi diye demistim
ben şuan çanta sıkıntısındayım önerebileceğin marka varmı? okiedog urban trek ile aggu arasında kaldım...Günaydın kızlarBen hala bulantı ve kusmalarla boğuşuyorum, oğlumda bu haftalrda hiç kalmamıştı, bunda daha uzun sürecek gibi
Alışveriş listesi hakkında ben de birşeyler paylaşmak istiyorum.
*Battaniyeli hastane çıkışlarından 2 takım yeter bence, kış bebeği olacakları için bol bol daha kalın kumaşlardan ya da kadife takım/tulum almak lazım.
*Bunun dışında yelek ve kalın battaniye çok lazım olacaktır, bize babannesi örgü battaniye ve yelekler yapacak. Oğlumdan kadife ve polar battaniyeler vardı onları da kullanacağım.
*Ayakları çok üşüyeceği için kalın çorap ve patik almak lazım
* Göğüs pompası çift taraflı almanızı tavsiye derim, diğerleri çok uzun sürüyor. oğlumda medela tek taraflı aldım, 2 sene kullandım ancak çift taraflı almadığım için çok pişman oldum, bir de süt poşeti iyi oluyor. Dışarı çıkınca hazır süt kolaylık oluyor.
*Mutlaka kullanışlı bir çanta almanızı tavsiye ederim, çok bölmesi olan ve mutlaka biberon ve sıvı şeyleri koyacağınız bölmeleri olmalı
*Biberon ve emzik tamamen bebeğe göre değişiyor, oğlumda onlarca emzik aldık en son nuk kauçuk olanı beğenmişti. emzik nasıl ise biberonu aynı uçlu almanızı tavsiye ederim. bir de termos biberon dışarı çıkınca çok kullanışlı oluyor, onu da tavsiye ederim.
*Emzirme önlüğü cırtlı olanlar çok kullanışlı oluyor
*Oda ben almayacağım, oğlum hiç karyolada yatmadı. 6 aya kadar ufak beşik rahat oluyor, sonra park yatak ile devam ettik. 2 yaş sonrası tekrar farklı oda almak zorunda kaldık. eğer oda yaparsanız mutlaka büyüyebilen karyola tercih etmenizi tavsiye ederim, yoksa boşuna para verilmiş oluyor
*Şampuan vs. ben hep dalin kullandım, onun dışında denediklerim alerji yaptı. bir de mustela çok iyi
*Küvet ve banyo filesi çok kullanılıyor, ben hep tek başıma yıkadım bu sebeple file çok yardımcı oldu
Çok uzun yazdım, kusura bakmayın. aklıma geldikçe yine yazarım
ben şuan çanta sıkıntısındayım önerebileceğin marka varmı? okiedog urban trek ile aggu arasında kaldım...
evet canım bende o yüzden söylüyorum zaten elimizden gelen her fiziki şeyi yapıyoruz. işin manevi yönüde sakin olmaktan geçiyor. yani bebek zarar görmesin diye avuç avuç hap içip en önemli şey olan stressiz hayatı es geçmek yanlış. artık bol bol sevgi huzur lazım bebişlerimize :)Liviya nemesis olacağı birşey varsa hiçbirimiz zaten önüne geçemeyiz.Ben daha önce bir bebek kaybeden bir anne olarak senin gibi çoğu zaman endişeleniyorum.Doktorum bana şöyle dedi,elinden gelen herşeyi yapıyorsun.Tüm önlemleri aldık,içebileceğin tüm destek vitaminlerini de alıyorsun.Ama ben bir doktor olarak daha önce bir bebeğimi kaybettim ve önüne geçemedim bu olayın doktor olmama rağmen.
O yüzden biraz tevekkül etmek lazım.Sen elinden geleni yap,gerisi Allah'tan.
Günaydın canm evet bnde de arada oluyo sordum doktora o hissettigi bebek dedi
BEN SANKİ DUYUYORDUM ŞUAN İKİ HAFTADIR TIK YOKBende hissetme konusunda tık yok herkes soruyo oynuyomu diye artık korkmaya baslıyorum
İnşallah canm cok saol biraz rahatladimCanım bir sorun olmaz ozaman tekrar cağırmıcaksa sonucta hem fiyatı cok yuksek en önemlisi bebis etkilenir. Sen guven doktoruna birdaha cektirmicekse
Farkndayim canm cok evham yapiyorum ne biliyim dunya tek hamile sanki binmişim gibi işten ciktim evdeyim yapicak bi işim yok kafayi boyle korkularla dolduruyorum kitap aldim okiyim belki iyi gelir bu arada cok saol garcekten cok rahatladimyok zaten sormana bir şey demedim. bu platformun amacı bu soracağız paylaşacağız. sadece ben seni çok telaşlı görüyorum. ve şunu söyleyeyim. hamileliğim çok sıkıntısız geçti ve geçiyor benim. ama bir gün sadece bir gün bir şeye çok çok kafam takılmıştı. gece evde olan bir olaya çok korkmuştum. inanılmaz korktum ama ve bi 1 saat sakinleşemedim. sonada acaba korkmam bebeğe zarar vermişmidir diye aklıma takıldı. sabaha kadar o kadar çok düşündüm ki bunu acaba bir şey olur mu diye öğlen kanamam başladı ve doktorum dedi ki korku kanama falan yapmaz ama stress yapar. keşke bu kadar stress yapmasaydın. o yüzden söylüyorum sanada stress yapma diye. ben sakıncasını bizzat yaşadım çünkü.bu kadar evham gerçekten sağlıklı değil.
Evet oyle canm sen daha hissetmedinmi bebisiArada kendini hissettiriyor demek ki bebişim
Bnde bir haftada bi kez hissediyorum canm ozmnda tatli yersem bnde korkuyordum doktora sordum o daha 250 grm sana tekme atar ama hissettiremez o kadara gucu yetmez dediBende hissetme konusunda tık yok herkes soruyo oynuyomu diye artık korkmaya baslıyorum
Liviya nemesis olacağı birşey varsa hiçbirimiz zaten önüne geçemeyiz.Ben daha önce bir bebek kaybeden bir anne olarak senin gibi çoğu zaman endişeleniyorum.Doktorum bana şöyle dedi,elinden gelen herşeyi yapıyorsun.Tüm önlemleri aldık,içebileceğin tüm destek vitaminlerini de alıyorsun.Ama ben bir doktor olarak daha önce bir bebeğimi kaybettim ve önüne geçemedim bu olayın doktor olmama rağmen.
O yüzden biraz tevekkül etmek lazım.Sen elinden geleni yap,gerisi Allah'tan.
Insanları sorus sekli iste aaa neden hissetmiyosunki kucuk diyorum aaa ben hissediyordum sonra gelde panik olma yaniBnde bir haftada bi kez hissediyorum canm ozmnda tatli yersem bnde korkuyordum doktora sordum o daha 250 grm sana tekme atar ama hissettiremez o kadara gucu yetmez dedi
Gunler geçmez bebisini görcen heycanıyla iyi olsunlarda allahim korusun hepsiniBEN SANKİ DUYUYORDUM ŞUAN İKİ HAFTADIR TIK YOK
HAFTAYA CT GÜNÜ DOKTOR KONTROLÜM VAR
Banada oyle diyorlar yani her insan ayni degl ki bnm doktor boyun uzun 250 gramlik bebek sana kendini hissettiricek tekmeyi nasil atsin daha cok kucuk dedi bunlari o insanlara gel de anlat aa boyle bsymi olur derler oyle insanlara laf anlatamazsin canm bos ver yavrularimiz daha cok kucuklerInsanları sorus sekli iste aaa neden hissetmiyosunki kucuk diyorum aaa ben hissediyordum sonra gelde panik olma yani
İnci ve ipeği beğendim bendeben düşünüyorum kararsız kaldım konu bile açtım isim için ela-rüya istiyorum oğlum bile artık ela rüya olsun diyo ama çevremizdekiler pek beğenmedi onların begendiklerini ben istemiyorum kafam karıştı iyice bide seçenekler arasında masal kumsal , Beren arven ,inci ipek,derin duru var kızlar sizde yorum yapıniki isim bulmak zormuş valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?