- 9 Şubat 2007
- 6.965
- 3.485
- 698
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #15.701
Bunaldi ne demek ya. ay okurken sinir oldum. Alttan kontrolun bir zarari yok evet burda her kontrol alttan. istisnasiz tum gebelerde. ama o kadar zorlamak nedir. seni bi rahatlatmasi lazim. nirmalde bilerek gittiginde bile bi kasiliyorsun, doktorum hemen rahatla gevse felan diyor. bence eger cok cok sevdigin tanidigin guvendigin bi doktor degilse birak gitsin. bunu sana yapmaya hakki yok.
Hayir illa alttan bakmak zorunda degil, ama alttan daha kesin sonuc aliniyor
evet alttan bakmasına gerek yokmus ama neyseki alttan bakmakta sıkıntı yok lekelenmen vs olmadıysa dedi ağrım oldu dedim normal dedi diğer doktor agrıun varken cınsel ılıskıye gırmen sakıncalıydı gırmnedıysen ıyı dedı kı gırmedım cok sukur lekelenmede olmadı rısk yokmus ama lekelenme vs olsaydı sanırım kadını bogardımP Prime18 ipek böceği sağlıkla gelsin yaşadıklarınıza üzüldüm ama daha yolun başındasınız bu saatten sonra demeyin 5 ay aynı tavrı çekmek zorunda değilsiniz arkafaşım haftaya doğuracak doktorunu geçen hafta değiştirdi.
İlk gebeliğimde doktorum iyi ama suratsız biriydi cevap vermez bişey olsa söylerim mantığındaydı bir kez azarlar gibi konuştu ikinciye o fırsatı vermedim ona hasta bana doktor çok bulduğum doktor dünya tatlısı ikinciye de ona gidiyorum
Gebelik rahat hissetmen gereken bir süreç ve en başta doktor sağlamalı bunu
Gülerek ya sizlik bir durum yok rahat olun demesi yeterdi
Doktor değiştirmeniz bundan sonrki sürecinizde daha iyi hissettirecektir alttan istemediğiniz bir muayene bence hiç doğru değil
günaydın kızlar
benim bebeişte kesin olarak kızmış cuma öğrendin adını zaten başından beri ipek düşünüyorduk artık kesinleşti Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip ederse ipek kızım geliyor panoya bir kızçe ekleyelim :)
bu arada rahim ağzı uzunluğunu doktora sorunca doktor biraz beni tersledi nerden çıktı erken doğum riskin yok daha ayın kaçtı vs dedi sonra sinirlenip ben kendimden eminim de sende emin ol diye alttan baktı gerek yok dedim alttan bakmaya gebeliğimden beri alttan hiç bakılmamıştı yok yok fotosunu çekelim elinde olsun daha ağzın açık bile değil görmüş ol dedi ben acayip kortum zar zor girdi resmen beni kendini belgelemek için zorladı kasıldığımı gördüğü halde fotosunu çekti al elinde de belge olsun dedi
sonra saatlerce rahmim içi agrıdı bebekte çok üzüldüm korktum bsy olacak diye çünkü annem alttan hiçbir zaman baktırma vs demişti bi doğum hastanesinde çalışan arkadaşımda alttan kurcalattırma kendini demişti o an öyle üzerime geldiki yok mok dememe rağmen girdi alet ağrıdıkça ben korktum ama arkadaşım risk olsa alttan bakmazdı dedi baya bi gerildim sonra zaten sorduğum her soruya bu nerden çıktı aaa çok şaşırdım gooogladıkça kafaya gereksiz şeyler takılmış bsy olsa biz size illaki deriz nette araştırma yasak siz nete değil bixze güvenin bize bırakcaksınız kendinizi vs diye laflar soktu eşimde bende .çok gerildik elimizden gelse doktor değiştireceğiz o derece sinirlendik
biraz da kötü bi günündeydi sanırım zaten girer girmez suratı beş karıştı bende hiç soru sormayp bu zamana kadar çok fazla bi anda soruları dayayınca kadın bunaldı mı bilemedim ama bizi baya gerdi
Kiz ben çekirge doruktan aldim 225 liraKızlar bursa yıldırım doruktan ayrıntılo ultroson için fiyat aldık randevumuda aldım 18 ekimde gidicem inşallah fiyatta 175 lira dediler
günaydın kızlar benim daha öncekii gebeliklerimde olduğu gibi sanırım bunda da böbreğime katater takılması lazım ,sabaha kadar böbrek ağrısı çekiyorum taktırmak ta istemiyorum ,bu gebeliğimi hiç birşey yaptırmadan ve kullanmadan devam ettirmek istiyoum çok şükür bu haftaya kadar 1 tane ilaç kullanmadım ağrım olmasın diye gerekirse oturarak uyuycam artık canım yansın istemiyorum
Günaydın kizlarrrr nasilsiniz??? Bnde bugun tetanoz aşisi yaptrdim birde bebisimin kalp seslerini dinledim saglik ocagnda kizlar benm bebisin saclari cikiyormus bir haftadr fena midem bulaniyo öğüruyorum midem yaniyo aranizda boyle olan varmi
Benimkini karindan bakildi. Doktordan dontora fark ederki bilemem ama.rahim agzının uzunlugunu sordum direk garip cidden sinirliyim hala bi arkadaşımın doktor arkadaı var whatsptan ona yazdım ılla alttan mı bakılıyordu dıye bakalım ne dıyecek ondan cvp beklıyorum
Kiz ben çekirge doruktan aldim 225 lira50 lira 50 liradir bebisime battaniye alirim o paraya yaaaa hemen arayip optal ettiriyorum
Homely_angel o yumru başka iğne yumruları başka canım farkedersin
Daha buyuk ve dıştan bakıldığında görünen sert bir minik tepecik
Ywr değiştirir kasılma yumrusu iğnenin yeri bellidir
Doktorun kasılma görse söylrdi ama kontrole gittikçe kasılma görünüyor mu rahimde diye sor endisen olursa
Kasılma doktor takibiyle sorun olmuyor sadece bir iki hafta erken doğuma neden olabilme durumu olur ama doktor takibiyle ve gerekli ilaçlarla
Evham yapma
Merak ettim özel hastane doktoru mu bunu yapan? Ben sıkıntılı bir gebelik geçirdiğim içi her gittiğimde en az 10 soru soruyorum ve daha terslendigim olmadı. Birden fazla doktora gittim şikayetler azalınca doktoru da teke düşürdüm ama hiç biri böyle davranmadı. Bence sırf o günlük birsey degilse değiştirin doktorunuzu çünkü doktorun tavrı psikolojik olarak çok önemli.günaydın kızlar
benim bebeişte kesin olarak kızmış cuma öğrendin adını zaten başından beri ipek düşünüyorduk artık kesinleşti Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip ederse ipek kızım geliyor panoya bir kızçe ekleyelim :)
bu arada rahim ağzı uzunluğunu doktora sorunca doktor biraz beni tersledi nerden çıktı erken doğum riskin yok daha ayın kaçtı vs dedi sonra sinirlenip ben kendimden eminim de sende emin ol diye alttan baktı gerek yok dedim alttan bakmaya gebeliğimden beri alttan hiç bakılmamıştı yok yok fotosunu çekelim elinde olsun daha ağzın açık bile değil görmüş ol dedi ben acayip kortum zar zor girdi resmen beni kendini belgelemek için zorladı kasıldığımı gördüğü halde fotosunu çekti al elinde de belge olsun dedi
sonra saatlerce rahmim içi agrıdı bebekte çok üzüldüm korktum bsy olacak diye çünkü annem alttan hiçbir zaman baktırma vs demişti bi doğum hastanesinde çalışan arkadaşımda alttan kurcalattırma kendini demişti o an öyle üzerime geldiki yok mok dememe rağmen girdi alet ağrıdıkça ben korktum ama arkadaşım risk olsa alttan bakmazdı dedi baya bi gerildim sonra zaten sorduğum her soruya bu nerden çıktı aaa çok şaşırdım gooogladıkça kafaya gereksiz şeyler takılmış bsy olsa biz size illaki deriz nette araştırma yasak siz nete değil bixze güvenin bize bırakcaksınız kendinizi vs diye laflar soktu eşimde bende .çok gerildik elimizden gelse doktor değiştireceğiz o derece sinirlendik
biraz da kötü bi günündeydi sanırım zaten girer girmez suratı beş karıştı bende hiç soru sormayp bu zamana kadar çok fazla bi anda soruları dayayınca kadın bunaldı mı bilemedim ama bizi baya gerdi
Benimkini karindan bakildi. Doktordan dontora fark ederki bilemem ama.
benimde 38 çıktı. belkide 38 de de risk olmadığı için vajinal bakmamıştır. 3. aydan sonra saakıncalı buluyor doktorum vajinal ultrasonu. acil durum vs dışında tabi. yiende arkadaşın doktorunun yaptığı hiç hoş değil.canım karında da ölçülebiliyor ama en net olarak vajinalden ölçülüyor. benim 16. haftada ölçüldüğünde önde karından ölçtü 38 di, hemen arkasından vajinal ölçtü 48 çıktı. ama bu benim gibi öncesinde şüphe olunan hastalar için kritik.
Kızlar selam
Doktordan çıktım bebek iyi çok şükür ama moralim çok bozuldu.bebeğin suyu az dedi doktor bol sıvı tüket dedi.3 hafta sonraya randevu verdi.bu şekilde giderse sıkıntı yok ama dahada azalırsa sorun olur dedi.napmam lazım hiç bilgisi olan varmı?
Hic moralini bozma. İbrahim saraçoğlunun havuc suyu kürü var. Internete yaz cıkar onu yap mutlaka çok fayda sağlıyor. Sınira yakın diye önlem almak için söylemiştir doktor.Kızlar selam
Doktordan çıktım bebek iyi çok şükür ama moralim çok bozuldu.bebeğin suyu az dedi doktor bol sıvı tüket dedi.3 hafta sonraya randevu verdi.bu şekilde giderse sıkıntı yok ama dahada azalırsa sorun olur dedi.napmam lazım hiç bilgisi olan varmı?
benimde 38 çıktı. belkide 38 de de risk olmadığı için vajinal bakmamıştır. 3. aydan sonra saakıncalı buluyor doktorum vajinal ultrasonu. acil durum vs dışında tabi.
ilk 3 ay benimkide zararsız hatta faydalı buluyor. kanama vs durumunda da kaç ay olursa olsun vajinal daha net sonuç veriyor diyor. ama 3 aydan sonra onaylamıyor. bilemiyorum artık :)evet 25 olmadığı sürece sorun yok. bu vajinali zararlı bulma konusu da doktorlar arasında tartışılan bir konu. yurtdışında sürekli vajinal bakılıyormuş, onlar zararını bilmiyor olamazlar değil mi. bence çok sorun etmemek lazım, benim 3 doktor var biliyorsun 3 ü de zararsız olduğu görüşünde.
Simdi aradim oradan alfim randevuyu canim 175 liraymis. Hayır işin ilginc yani yildirim doruk çok daha modern ulasimi daha kolay hizmet imkanlari daha kolay hostesler ilgileniyor cok guzel ve yeni bir hastane ama çekirge daha pahali. Ben cekirge sühendan benderliye gidiyorum. Kadın gercekten çok bilgili bir kadın ama bir türlü sevemiyorum. Mutlu olamiyorum kendimi dogumda ona teslim etmek istemiyorum. Sanırım baska hastaneye ya da yildirim doruka gececegim. En pahalı doktor sühendan hanım. Ama isinamiyorum kadına. Eşimin ve ailesinin ısrarı ile şimdiye kadar geldim faha fazla fevam edemicem. Sen hangi doktora gidiyorsun canimBanu Karabulut olması lazım radyolog ayrıntılı ultroson yapan doktor. Çok iyi diyolar övüyolar falan ama ilk defa karşılaşıcam canım. Bide çekirge dorukla yıldırım doruk arasında hep fiyat farkları var. Geçen sene arkadaşlarımın biri doruk çekirgede biri yıldırım dorukta doğum yaptı. Yıldırım doruktaki o zamanlar normak doğum 1400 dü. Çekirgedeki 3 bin civarıydı sanırım. İlla fark oluyomuş canım. 175 lira dediler bana yıldırım dorukta
ben zaten ne bebek hissediyorum ne kasılma ne de göbek var. boş boş geçti hamilelikKızlar kasılma şeklinde yumru farklı oluyor endiselenmeyin. Bebek toplanıp bırakıyor kendini. Ama bir yerde sanki büzülüyor toplanıyor gibi düsünün sonra aniden bırakıyor gevsiyor. Eğer düzenli olursa sorun olur ama onuda farkedersiniz zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?