2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar göğüs ucu yaram 2 ay oldu geçmiyor:KK43:( lansinoh garmastan ayva çekirdeği her şeyi deniyorum geçmiyor:KK43:( ne yapmam lazım çok kötüyüm emziremiyorum
Canim lansinoh krem sürdükten sonra aventin göğüs ucu kapakları var onu takarsan hemen iyileşiyor herhangi birseye temas etmezse çabuk iyilesir ben 1 gün taktım hemen iyileşti arada acıyınca yine yapıyorum yara olmadan geçiyor dene derim.

Canım sen dogrusunu yapiyosun sakin kal benimki 4 gunde 1 yapiyodu kakayı 5. gun olmadan mudale etme 2 ayligi gecin 2 gunde 1 yapmaya basladi bagirsaklar duzenleniyo sabret bebegin keci boku gibi isemiyosa kabız degildir

silikon ucla emzir cnm iyilesene kadar

bence kendine iskence ediyosun ucla emzir 1 yasina kadar emziren var onunla

evet cnm aynen dedigin gibi yapıyor

evet kucakta uyutuyorum 3 ayi dolmadanda bi duzen olacagina inanmiyorum daha bagirsaklar bile duzene girmemisken ben bu ilk 3 ayin anne karninda gecirilmesi gereken kayip zaman olduguna inaniyor aliskanliklarin baslamadigini dusunuyorum 3 ay bitince duzen kurucam insallah
Yok canım oyle kuri kuru da yapmıyor. Ama büyüklerin fitil ver zeytinyag ver sabun fitili yap ver baskilari yoruyor insanı..

Kızlar bebişleri nasıl uyutuyorsunuz? Beşikte sallayarak uyutmak doğru mu? Memede mi uyutuyorsunuz? Kafamda deli sorular:)))

Kızlar bu uyku meselesi aslında en büyük sorunumuz olacak kucakta uyuyanlar ayakta sallanarak uyuyanlar emerek uyuyanlar ilk zamanlar aman uysunda nasıl uyursa uyusun deniliyor ama sonrasında bir şeye bağlı o uyutma yontemi de çekilmez hale aliyor bu yüzden o kendine kendine uyuma şşş pat yöntemi yatır kaldır yöntemi bunlari denemek lazım tabi kimler başarır bilinmez burda çocuğun huyu suyu daha çok belirliyor aslında valla kendine kendine uyutmaya başaran annenin yakasina yapısirim nasıl yaptın anlat diye :)) kızımda çok çektim zor bir bebekti çünkü

Kızlar bebişleri nasıl uyutuyorsunuz? Beşikte sallayarak uyutmak doğru mu? Memede mi uyutuyorsunuz? Kafamda deli sorular:)))
Benimki memede uyuyor genelde yatağa koyunca uyanıyor. Ama karni tok alti temiz her şey yolundaysa aglasa da elimle temas kurarak yataktan almadan sakinlesmesini bekliyorum. Emzigini veriyorum. Ve iyice uykuya gecene kadar beni görebileceği yerde duruyorum. Sonra bakıyorum uyuşmuş

Kızlar bu uyku meselesi aslında en büyük sorunumuz olacak kucakta uyuyanlar ayakta sallanarak uyuyanlar emerek uyuyanlar ilk zamanlar aman uysunda nasıl uyursa uyusun deniliyor ama sonrasında bir şeye bağlı o uyutma yontemi de çekilmez hale aliyor bu yüzden o kendine kendine uyuma şşş pat yöntemi yatır kaldır yöntemi bunlari denemek lazım tabi kimler başarır bilinmez burda çocuğun huyu suyu daha çok belirliyor aslında valla kendine kendine uyutmaya başaran annenin yakasina yapısirim nasıl yaptın anlat diye :)) kızımda çok çektim zor bir bebekti çünkü
Canım valla gece benimde uykum bastırıyo artık halim kalmıyo hepsini yapıyorum uyusun diye aslında sabretsek bi kaç gece ama insan dayanamıyo işte

Kızlar sizin bebelerde kendini kaydıra kaydıra yatağın sonuna geliyor mu resmen sonunda buluyorum kızı üstüne de bsy örtülmüyor altında kalıyor yan yatma yastığı tutuyor ama onun da yanına gelene kadar kendini kaydırıyor yine ağzına geliyor battaniye
Ben kolunun altına sıkıştırıyorum penye battaniyeyi. Kafasına kadar örtmüyorum.
Kolları da dışarda kalıyor

Kızlar yavrularınızı hala kucakta mo uyutuyorsunuz yatağa yatırıp uyutan var mi 2 aylık olduk sonra sıkıntı olur mu diye düşünmekteyim gün içinde kucakta ama uyumayı düzenlesem mk diyorum yatağında
Geceleri yatagına koyuyorum emzik veriyorum bir süre sonra uyuyor gündüzleri emerken uyuyor 46 günlük oldu

Benimki memede uyuyor genelde yatağa koyunca uyanıyor. Ama karni tok alti temiz her şey yolundaysa aglasa da elimle temas kurarak yataktan almadan sakinlesmesini bekliyorum. Emzigini veriyorum. Ve iyice uykuya gecene kadar beni görebileceği yerde duruyorum. Sonra bakıyorum uyuşmuş
Anladım cnm. Bir de böyle deneyim bakalım. :emir_bebek:

Valla şu an uyusun da nasıl uyursa uyusun modundayım. Uyuma şeklini bebek belirliyor kesinlikle. Kızım emerek uyurdu. Emerken uyumazsa emzikle uyurdu sallanmayı istemedi hiç. Ama oğlum emerek uyuması zor çünkü 3 5 dk emip bırakıyor. Her yöntemi denedim özellikle çok ağlarken tek battaniyede sallamayla sakinleşip bazen uyuyor. En sevmediğim şeydi bu battaniyede sallamak. Ama ağlamaktan içi çıkınca başka bi çare kalmıyor işte:/

Yok canım oyle kuri kuru da yapmıyor. Ama büyüklerin fitil ver zeytinyag ver sabun fitili yap ver baskilari yoruyor insanı..
Seni çok iyi anliyorum ayni donemi yasadım yaklasik 2 hafta basimin etini yediler dr umuzu her gun arar oldum yinede susturamadim zeytinyagla 2 kere uyardim birinde yapti birinde yapmadi yapmayinca vazgectiler zeutinyag isinden sonra 1 kere fitil uykuladik 4. gunde kakasi sivi gelimce dedimki artık hic bisey yapmiycaz kendi yapicaz bebek kabiz degil sonra ne dedilerse duymadım kendi yapacak çoook ıkıniyo kizim dediler kendi yapacak dedim dr u aramaktan bıktim ona bile guvenmiyosunuz agliyo kizim dediler bevek bu agliyacak ben anneyim benimde icim parcalaniyo dedim sonra kendi yaptı benden daha çok sevindiler bi daha agizlarini acmadılar bana biraktılar biz kabızlık yasadık o zaman kullandim bide fitili keci boku gibi 2 tane parca gelince baskada kullanmiyorum kullandırmıyorum kendi yapiyo bugun 2. gunu yine yapmadi ama annem agzini acmiyo sen tavrıni koy derim cnm

Homely_angel Homely_angel bacim bu probiyotik damla isini sordum doktora. Damlalarin ozelligi bagirdak florasina faydali bakterileri eklemekmis. Ishalde olsa kabizda olsa amac bagirsagi duzeltmek olduğundan her turlu etki edermis.

Bende oğlumda çok çektim hala daha çekiyorum. 5 yaşında kendi kendine uyumuyor. Ama kızımda %80 başardım. Emziriyorum gazını çıkarıyorum yatırıyorum ağlıyo kucağa alıştı çünkü. Ağlayınca emziği veriyorum 2 dk kadar çekiyor o arada kucağı unutmuş oluyor tabi bende konuşup gülüyorum seviyorum. emziği o ara çaktırmadan alıyorum. Sonra pış pışlıyorum azcık bırakıyorum. Genellikle gaz yoksa sıkıntı yoksa işe yarıyor

@fbtl emzirme danışmanı denen ama aslında hiçbir ise yaramayan kişi sana Doğumdan sonra yardımcı olmadı mi kuzun Memorial da
Bana resmen 2 saat sonra geldi
Arkadaşlarım emzirmeb lazim dedi iki damla öyle gitti halbuki yarım saat içinde emmesi gerekiyormuş
Neymiş doğuma girmiş
Geldi iki uğraştı sonra laf dibledi sen uğraş dedi ben ne biliyorum de ne uğraşacağım emme refleksi YÖK bunun zamanla öğrenir dedi
Ne duyduysa gelmiş bana normal Doğum senin vajinusmusuna da iyi gelir dedi resmen dedikoduya geldi laf dibledi öyle oturdu gitti ise yaramazın biri güya emzirme danışmanı
OOyle bırı benım hastanede de vardı. Göğüslerimi mahvettı sıktıra sıktra. Normal doğum olupta gördüğüm 3. Vakasın dedı bana geldı gıttı moralımı bozdu. Eşime en pahalı sut arttıcıları ennpahalı mamaları k3ndı markalarını bulmasını ıstemış exzane eczane gezdı yazık kocam. Sonuc süt gelmdi. 3 gün hemde, evime geldim sütüm geldi.

Kızlar göğüs ucu yaram 2 ay oldu geçmiyor:KK43:( lansinoh garmastan ayva çekirdeği her şeyi deniyorum geçmiyor:KK43:( ne yapmam lazım çok kötüyüm emziremiyorum
Canım benimde cok kotuydu arkadasım bır krem soyledım aldım 2 kere sürdüm geçti ama sende bir doktoruna sor özelden yazıyorum sana

Back
X