2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Mikroptan goz hemen kor olmaz. Uzuuun sure mikroplu kalamsi lazim.o da yavru kedide olmaz. Ama Kan dolasiminda bozukluk varsa ondan kor olur. O da zaten bebegine bulasmaz.sen el hijyenine dikkat ettir mutlaka kediye dokunan elini yikamadan bebegine yaklasmasin. Diger kediyide hasta kediden uzak tutsunlar bir sey olmaz. Ben 2 hafta once arka bahcede aldim bir kedi. Cook hastaydi. Annesi red etmişti Dolasim bozuklugu vardi ve pire kayniyordu.dolasim bozuklugundan bir gozu kordu digeride mikropluydu. 2 gun yasatabildik malesef. Buna ragmen efsunda sorun olmadi. Kendi kedimle yaklastirmadim. Her dokunduktan sonra ellerimi yikadim. Pire sorunu oldugu icin ustumu degistirdim. Cok endiselenme yani
Anladım canım bizde bişey olmadan atlatırız inşallah. Bi 6 ay dedi doktor sonra zaten bende sakınmıcam hiç

Kızlar galiba biz diş çıkarıyoruz bilmiyorum doktoruma attım şimdi fotoğrafı. 2 gündür çok huysuz hep ağlıyo uyku uyumuyo hep salyası akıyo elini ağzına götürüp alt damağını kaşıyor omzumu emiyor ne bulsa ağzına götürmek istiyo bakıp anlayabilen varsa fotoprafı atayım

5DA2Od.jpg
Kakası normalmi peki

Kızlar galiba biz diş çıkarıyoruz bilmiyorum doktoruma attım şimdi fotoğrafı. 2 gündür çok huysuz hep ağlıyo uyku uyumuyo hep salyası akıyo elini ağzına götürüp alt damağını kaşıyor omzumu emiyor ne bulsa ağzına götürmek istiyo bakıp anlayabilen varsa fotoprafı atayım

5DA2Od.jpg
Kuzum dis olabilir ama arkadssimin bebeğinde böyle olmustu doktor yüzeysel ağız enfeksiyonu demisti karbonatlı suyla ağzını sildirdi göğüsününde yika demişti bi doktoruna danış bence

Bende öyle düşünüyorum ama aksi olmasından da korkuyorum. Kedimin tırnakları normal kedilere göre saha uzun ve sivri. Ben düzenli kesiyorum zaten. Ama mesela bi oyuncağı patiyle tutmayı bilmiyor tırnakla tutuyor. Yani tırnağını çıkarıp elimize sarılıyor oyuncak kavrıyor vs. Doğası gereği bunu yapıyor. İşte oyun oynarkende tırnağı çıkardığı için cart diye geçiriyor. Bem normaş veterinerlerin kestiği gibi geriden kesemiyorum korkuyorum acıtırım diye. Veteriner bi kesiyor 1 ay tırnak namına bişey yok. Ben bi kesiyorum 2 halıyı tırmıklıyor tırnak yine sipsivri :KK70: :KK70:
Pembe yerine getirmeden keseceksin kuzum sen Oğlunun tırnağını kesiyorsun kedininde kesersin kedin küçük sanırım
Yas aldıkça sahandan olgunlaşır kedin dokunmaz merak etme olmadı tırnak silikonları var onu alırsın tırnaklara geçiriliyor alisxpr vardi

Kızlara bu Doğumdan raporundan sonra 6 ay ücretsiz izin yasal hakkımız değil mi şirketin insiyatifine mi bağlı
Normal sağlık raporu alıp arkasına ücretsiz 6 ay alayım dedim sağlık raporu alırsan ücretsiz izni vermeyiz dediler yasal hakkım değil mi vermek zorunda değilleri mi 6 ay ücretsizi
Bitiminden itibaren diyor cnm ama devletteki gibi kalan kadarini verelim yaparlarmi bilmiyorum.
Başka yere bırakmak daha zor. Ama bebeğin şimdiden hem kv ye hem sana alışık olacak. Emin ol 7-8 aylıkken bıraksaydın sana ve yavruna daha zor gelirdi alışmak. Bence en iyisini yaptın. O yüzden yarım gün şansımızda varken daha iyi. Ben süt izinlerim bitince ücretsiz düşünüyorum. Ozaman daha çok arıtorlar bizi
Benim ucretsiz alma sansim yok malesef borcumuz var. Biliyorum akillari baslarina gelince daha kotu oluyor surekli agliyorlar bakalim insallah fazla aglamaz
Ben sadece aile bakaligina basvurdum parayi aldim. Baska para yok diye biliyorum memura
Cocuk yardimi cnm ona basvurdum da hayatta yapamazmisim personelci yapti.
Olaya farkli bir boyut katayim. Sevismeden nasil duruyorsunuz :KK70:
Sevismek mi oda ne oyle bisey mi vardi. Resmen kocam bana yanasmiyor benim pertim cikmis halime aglayanim yok. İsteyecek halim yok valla aile olmaktan ote cocuklu ana baba olduk ve bu duruma cok uzuluyorum. İlgi alakada sifir. Ramazan geldi bide mecburi mola oluyor zor oldugundan.
Eşim ogretmen o aldi onun üzerine çocuklar e devletten de yaptığını bilmiyorum :) SGK ya basvurmustu galiba
Hallettim cnm cok sukur e devlette biyerlere giriyomusun nerden bulayim

Sevismek aklıma gelmiyorsun ki onsuz duramayım hiç ama hiç aklıma gelmiyor öpüp koklama sarılmak sürekli var eşime doyamam sarılır öperim ama o olay aklıma gelmiyor
Operasyon geçirirken doktora sordum prolaktin yükselen isteksizlik olur zaten normal dedi

Neden saate göre emzir ağlarsa ağlasın dedi onu anlamadım ya Da neden sık kalkarmış ki daha çok düzene girecek dedi doktor Da bize

Sanırım düzene otursun , Sık emmeye alışmasın diye dedi. bir dahaki ay çalışmaya da başlayacağım demiştim.niye sık kalkarmış onu bende sormadım nedense, ama 15 gün sonra kiloya bakmak için yine çağırdı o zaman sorayim diyorum.

Bizimki donmeyi geçtim güz üstü koyunca koluyla destek alıp durmuyor bile hemen korkuyor ağlıyor kafası büyük acaba kafayi mi taşıyamıyor diyorum kendimce kafa büyüyor cunku günden güne karnındayken de 2 hafta öndeydi kafası

Kızlar birşey soracağım oyun halısı alsam mı acaba diyorum oyalanır mı acaba bir süre? Hangi oyun halısını kullanıyorsunuz?

Bitiminden itibaren diyor cnm ama devletteki gibi kalan kadarini verelim yaparlarmi bilmiyorum.

Benim ucretsiz alma sansim yok malesef borcumuz var. Biliyorum akillari baslarina gelince daha kotu oluyor surekli agliyorlar bakalim insallah fazla aglamaz

Cocuk yardimi cnm ona basvurdum da hayatta yapamazmisim personelci yapti.

Sevismek mi oda ne oyle bisey mi vardi. Resmen kocam bana yanasmiyor benim pertim cikmis halime aglayanim yok. İsteyecek halim yok valla aile olmaktan ote cocuklu ana baba olduk ve bu duruma cok uzuluyorum. İlgi alakada sifir. Ramazan geldi bide mecburi mola oluyor zor oldugundan.

Hallettim cnm cok sukur e devlette biyerlere giriyomusun nerden bulayim
Cocuk yardım parası için 130 Tl küsür SGK ya başvurmuş

Kızlar birşey soracağım oyun halısı alsam mı acaba diyorum oyalanır mı acaba bir süre? Hangi oyun halısını kullanıyorsunuz?
1/2 ay ancak kullanırsın artık 6 aylık olunca oldukları yerde duramaz olacaklar o dönmeler o kadar sıklaşacak ki oyun halısını birak ev halısı yetmeyecek :))

Pembe yerine getirmeden keseceksin kuzum sen Oğlunun tırnağını kesiyorsun kedininde kesersin kedin küçük sanırım
Yas aldıkça sahandan olgunlaşır kedin dokunmaz merak etme olmadı tırnak silikonları var onu alırsın tırnaklara geçiriliyor alisxpr vardi

3 yaşını bitiriyor kedim :) o silikonları takmam ya bi tasma takınca bile rahatsız oluyor bide tırnaklarına onu takarsam çok rahatsız olur onun için

3 yaşını bitiriyor kedim :) o silikonları takmam ya bi tasma takınca bile rahatsız oluyor bide tırnaklarına onu takarsam çok rahatsız olur onun için
3 yas küçük daha oyun kedisi zaten senin oylan büyüyene kadsr 4 5 olur o zaman çok ağırlaşır tırnak hiç çıkmaz kuzum merak etme

Valla ben donup donmeme ya da başka beceri olaylarını hiç takmıyorum doktor zaten suan göz Takibi yapması gülmesi anneyi babayı tanıması gelişim açısından önemli sağa sola dönmüş sırt üstü dönmüş takmayın dddi ben kafayi sağa neden döndürmüyor diye takmistim Onu da gelişim açısından değil sağ memeyi alamamasından takmistim cunku yüzünü sola çektikçe sağ memenin ucu ağzının kenarına geliyor esmemiyordu ki hala öyle :) takmistim emme durumu icin sormuştum öyle cevap aldım :) ayrıca arkadasimn doktoru ds muayeneye gittiğimizde söyle demişti benim çocuğum 7 aylıkken yürüdü 5 aylıkken konuştu diye aileler bebeler küçükken hava atarlar ama büyüyünce bi bakarsın sanayide vida çeviriyor önemli olan bunlar değil çocuğa iyi eğitim vermekte rol model olmakta demişti yüzde yüz katılıyorum
Ben 9 aylıkken yürümüş 7 aylıkken konuşmuşum mesela ne oldum bilim adamı mi hayır :D

Valla ben donup donmeme ya da başka beceri olaylarını hiç takmıyorum doktor zaten suan göz Takibi yapması gülmesi anneyi babayı tanıması gelişim açısından önemli sağa sola dönmüş sırt üstü dönmüş takmayın dddi ben kafayi sağa neden döndürmüyor diye takmistim Onu da gelişim açısından değil sağ memeyi alamamasından takmistim cunku yüzünü sola çektikçe sağ memenin ucu ağzının kenarına geliyor esmemiyordu ki hala öyle :) takmistim emme durumu icin sormuştum öyle cevap aldım :) ayrıca arkadasimn doktoru ds muayeneye gittiğimizde söyle demişti benim çocuğum 7 aylıkken yürüdü 5 aylıkken konuştu diye aileler bebeler küçükken hava atarlar ama büyüyünce bi bakarsın sanayide vida çeviriyor önemli olan bunlar değil çocuğa iyi eğitim vermekte rol model olmakta demişti yüzde yüz katılıyorum
Ben 9 aylıkken yürümüş 7 aylıkken konuşmuşum mesela ne oldum bilim adamı mi hayır :KK70:
8 aylikken yürümüş 13 aylikken emeklemis bir insan olarak hala bu kadar tersim :D bebemde ondan tersti demek ki :D

Back
X