2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğne kavuşmuş anneler doğumdan hemen sonra kac kilo gitdi?
Hala doğuramayanlar kac kilo aldınız?
İlk gebeliğime 60 kg ile başlayıp 81 ile doğurmuştum.5 kg si hastanede gitti, 5 kg sı 40 ı çıkana kadar.Doğumdan sonraki 6 ay gram vermedim ama sonrasında hızlı zayıfladım 3-4 ay gibi bir sürede 14 kg verdim.Şimdi yine 60 ile başladım şuan 71 kg yum.
 
Ya kızlar bişe sorcam biraz saçma gerçi amakız bebeği olan arkadaşlar çocuğunuzun altını babasına açtırdınız mı hiç? Açmalı mı sizce?
Kizim olucak nasibse cnm ve babasina actiririm altini, fakat senin dusundugun sey neyle alakali onemli olan o.

Benim endisem yani cisini yaptiysa mutlaka alabilir sakincasi yok ama is kakaya gelince gerektigi gibi temizleyemez korkusundan sanirim ona aldirtmam, enfeksiyon vs korkarim birde o bolge hassas nasil temizliyecegini bilemeyebilir yoksa baska hiic bir endisem yok, babasidir evladinin mahremiyet yasi henuz gelmemisken yapabilir, ama is 1 bucuk 2 yaslarina geldiginde ki bazi uzmanlar daha gec veya erken diyebiliyor, alt acma, giydirme, soyunma, banyo gibi mahrem isler sadece anne tarafindan yada bakimiyla surekli ilgili olan kisi tarafindan giderilmeli,degil baba, kv, anneanne teyze vs hepsi bana gore mahrem egitiminde cocugu psikolojik yonden etkileyebilir..
 
Son düzenleme:
Afilim92 cnm spinal sonrasi zaten bikac saat ayakların uyusuk kaliyor ilk altı saat de bisey yemek içmek yok sonra sondayi çıkarıyorlar o zaman ayağa kalkmaya hazırsin demek merak etme biran önce bebeğe bakmak için kalkmak istiyor insan zaten
Benim kizimin altını bir yaşına kadar babası defalarca kez değişti sonra da mecbur kaldıkça anne baba bu konuda mahrem değil üç yaşında mahremiyet algısı başlıyor zaten o zaman da bezli değil banyo yaparken de Bebek te kilot oluyor anne Baba da atlet şort gibi mahrem yerlerini kapatarak yanı yıkıyoruz
 
Canım gözünaydin sağlıkla büyüsün bebişin inşallah doğum şekline hiç takılma önemli olan ikinizin de sağlıklı olması
Allah analı babalı büyütsün inşallah ❤
 
Doğum yapanlara bir sorum olacak
Bugün 10 günlük olduk kızımın göbek bağı düşmek üzere ama dünden beri kan görüyorum atletinde huzursuz oluyorum normal mi ? Sizlerde de oldu mi
Doktora sordum pazartesiye geçmezse getir göreyim dedi
Ben her leke gördüğümde içim daralıyor
 
Maşallah canımmherşey çok güzel olmuş :) güle güle kullanın :) aynı ayakkabıdan bizde de var
 
Görümcem de 42 haftası dolunca suni sancı ile doğum yaptı ama 39 saat sancı çekmiş. Çok korkuyorum o kadar dayanamam sezeryana alırlar diye. Allah yardımcımız olsun çok zor ya bu bekleyiş.
 
Allah kolaylık versin canım.. Zor dönemler babalar anne gibi düşünemiyor ne kadar düşünselerde.
Bebeğne kavuşmuş anneler doğumdan hemen sonra kac kilo gitdi?
Hala doğuramayanlar kac kilo aldınız?

Hemen sonra 3 kilo, 15 gün içinde 5 kilo daha gitti toplam 8 kilo verdim 7 kilo daha fazlam var .(15 kilo almıştım)

Benimkisi de göbek düştükten 5 gün sonra gün gece kanayıp kurumuş, leke yok ama daha hala kuru kan var orda. Sakın alkolle temizlemeyin sürmeyin daha çok kanatırmış. Bende geçmezse p.tesi doktora gidicem şu an sadece kuru kan var azıcık.
 
kızlarr bi bakınn
İlk doğumumda gaz sancısıyla gittim gece afedersin kabızmışım gibi tuvalete gidip gidip ıkındım sanki geliyor da gelemiyor gibi yani sonra nişanım geldi ve ben toplam 1.5 saat içinde bebeğimi kucağıma almıştım tabii sen bir haftadan bahsediyorsun aynı şey olmayabilir ama hem kendime hemde sizlere benim ilk doğumum gibi kolay bir doğum diliyorum
 
Kimse yazmamış bana ama devam edeyim. Kalp atışları tekdüze gittiği için dr bebek sıkıntıda olabilşr dedi. Serum bağlıyken hareket ediyor serum yokken hareket etmiyor ve kalp atışları düzleşiyor. Sonuç olarak her an sezeryana girebilirim. Dularınızı bekliyoruz
 
Kızlar nasılsınız giremiyorum artık. Oğluşumla yapışık ikiz gibiyiz. :) doğum hikayeme gelirsek anlatmaya başlıyım.

Sancım suyum vs hiç bişeyim yoktu. 5temmuz gününe yatış verdi doktor 40+1 olıyordum o gün. Bir hafta daha bekleyebiliriz dedi doktor. Bebeğin iri değil dedi. Doğumdan 4gün önce 2700 demişti. Ben beklemek istemedim. 40doluyor sonuçta gelişim tamamlandı dedim ve kakasını yemesinden korktum.
Sabah 9da yatışım yapıldı. Açılmam 3cm imiş. Bekleyelim biraz dediler. Bu arada bebeğin kalp atışları 70lere düştü. Doktor geldi. Kordon dolanıyor sağına yat dedi. Oksijen verdiler bana. Biraz düzeldi sonra çok şükür. saat 10 da suni vermeye başladılar ama çok az açtılar. Bir saat filan geçti. 4cm oldu açılma. Sancılar artmaya başladı. En son 12 buçukta ben artık Allah’ım yardım et diye gözlerim kapalı inliyordum yatağın kıyısına yapıştım ebe geldi. 5cm dedi. Şok oldum. 10cm olana kadar dayanamam diye düşündüm. Annem eşim Kardeşim ağlamışlar hep. Gözüm görmedi onları. Sezeryanmı olsa epiduralmi alsa diye konuşmuşlar. Sonra 15-20dk geçti 5cm dediğinden itibaren birden ıkınma geldi bana bağırdım. Ebe geldi tam açılma var doğumhaneye alıyoruz dedi. Ben ikinci kere şok! Aldılar beni tekerlekli sandalyeye indik doğumhaneye. Ben bağırıyorum hala ıkınma geliyor diye ıkın dediler masaya aldılar. Doktor geldi. Hadi güçlü ıkın dedi doktor afedersiniz büyük tuvaletimi yapar gibi tüm gücümle ıkındım. Sonra birden oğlumun ağlamasını duydum o an anlatılmaz kızlar. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inş.
Onu görünce bütün ağrılar sancılar bitti zaten. O mis kokulu yavrumu kucağıma bi aldım kimselere veresim gelmiyor valla:)

Bu arada iyi ki bir gün fazladan bile beklememişim oğlum doğum hanede yaptı kakasını. Belki yarım saat geçse karnımda yapacaktı.

Kilosu da 3050 gr oğlumun. Ultrasondan daha fazla çıktı. Ya da 4günde 350gr aldı :)

Biraz uzun oldu kusura bakmayın kızlar:))
 

Kuzum mama gaz yapmış olabilir mi? Ben bebelac gold a geçtim, kaka yapması baya güzel maşallah. Dene istersen
 
Yani babası sonuçta açabilir ama Mecbur kalmadıkça açtırmam sanırım.
Neden açmasın?Kız erkek ne farkeder, ozaman annelerde erkek bebeklerin altını açmasın.
Kızlar biraz areştırdım, babasıda açabilir altını bi sakınca yok yalnız çocuğun gelişimi açısından herkese altını açtırmayın yazıyodu. Kız bebeklerinin altı girinti çıkıntı çok iyi temizlemek gerek hijyenik olarak baba becerebilir mi emin olamadım hemde dinen merak ettiğim için sordum. Çevremdede alt açan baba hiç görmedim oyüzden de sordum birde milletin yanınıda bebeğiniz altını açmayın demişler.
 
Bebek tehlikedeyse hiç beklemeyin cnm allah kurtarsın inşallah
 
Çoğunluk dini olarak merak ettim, bi sakıncası yokmuş
 
Görümcem de 42 haftası dolunca suni sancı ile doğum yaptı ama 39 saat sancı çekmiş. Çok korkuyorum o kadar dayanamam sezeryana alırlar diye. Allah yardımcımız olsun çok zor ya bu bekleyiş.
39 saat mi okadar sancı çekeni de hiç duymamıştım normalde belli bi saat bakarlar açılma olmazsa sezeryana alıyorlar şaşırdım açıkçası ben okadar beklemem yani aldırırım kendimi sezeryana
 
Canım bence çok güzel bi doğum olmş çünkü 2,5 saat gibi bi zamanda doıurmuşsun. Yalnız 5 santim 20 dk da nasıl 10 santime ulaştı? Yanlış mı ölçmüşler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…