2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canım merhaba ben daha doğurmadım tecrübem yok ama benim yeğenimde boleydi ve 3 aydan sona düzeliyor.kolik oluyormus bazı bebekler aslında aglamasının sebebi gaz sancısı da dilmiş dünyaya ayak uydurmaya calısmasıymıs.hassas bebek diyorlar kolik bebeklere ilerki hayatlarında da duygusal zekaları cok yuksek oluyormus cok sevecen ve sevgi dolu oluyorlarmıs.ama işte bebeklikleri anneyi bole zorluyormus 3 ay.harvey karp mahallenin mutlu bebeği diye bi kitap var.orda baya anlatıyor yapılması gerekenleri.vaktinde yoktur ama bi bakabilirsen annenin yanında belki işine yarar.belki seninde bebeğin koliktir gaz diildir.kolik bizde de gaz sancısı gibi algılanıyo ama bu kitapta aslında bebeğin dunyaya uyum süreci olduğu anlatılmıs.hafifletmek için bikaç teknik var kitapta.bilmiyorum ki işine yarar mı.inşallah çabucak duzene girer hersey.

Sanırım bi çoğu açmıyo. Ben açtırmayı düşünüyodum ama babası açmayı düşünmüyomuş midesi kalkarmış kokudan allahım yaa :))
Ben de baskalarinin bebeklerinde cocuklarinda gordugumde cok igrenirdim. Kendim nasil yapicam diye dusunurdum. Suan ooh gelsin kakalar gitsin sariliklar hobarey modundayim cok battiginda esimden yardim istiyorum o bacaklari tutuyo ben temizligi yapiyorum. Ufak ufak alissin.

Canım göbeği bu sabah öyle bu kuru mu oluyor taze kan mı

Eklentiler

• 20180708_101126.webp
    6,2 KB · Görüntüleme: 77
Canim bos da olsa surekli emzir ki beynine uyari gitsin .Bir de sağmayi denedin mi?

Benimkide eskisi kadar iştahlı değil gibi
Benimki gündüz 2 gögsümü tek seferde bitirir 2 saat aralıksız emer. Gece kalkamıyor çocuk canım uykuya düşkün muhtemelen.
Canım geçmiş olsun üstüste gelmiş herşey ama hepsi geçicek bebeğini kucağınıza aldığında. Tedaviye başlamabda iyi olmuş bebek etkilenmesin.
Sanırım bi çoğu açmıyo. Ben açtırmayı düşünüyodum ama babası açmayı düşünmüyomuş midesi kalkarmış kokudan allahım yaa :))
Benim eşimde açmadı ama kız diye değil gerek olmadı. Her açtığımda yanımdaydı izliyor. Bence açılmalı yarın bigün sen yokken hastayken babanın idare etmesi gereken şeyler bunlar bence canım .
Sıcak duş al canım gögsüne sıcak kompres yap ve sürekli emzir saat başı bile olabilir elbet gelecek o orda çıkmayı bekliyor

Gecmis olsun canim

Kizlar birsey desem inanir misiniz. Hastane cantasina ben her seyi minnak hurçlara koyarak koymustum burayada yazdım hatta. Dun cok agrim olunca acalim da eksik var mi bakalim dedik. Hurcun birisi alt tarfından 10 cm yanmıştı. Cakmakla degil ama bildigin yanik cunku hurc kesince oyle olmuyor denedik. Hayırdır insallah dedik kapattık

Gözünüz aydın canım, Allah analı babalı büyütsün. Hayırlı evlat olsun inşallah

Tovbeler tovbesi. Acaba onceden vardi da fark mi etmediniz? Kapali cantadaki sey nasil yansin? Cilgin kvden baska gelip kalan olmus muydu? Herhalde gicikligina yapmaz dimi?

Sağlıkla kavuştun bebeğine çok şükür. Hayırla büyüsün inşallah.
Benimde pazartesi 40 haftam bitecek hala tık yok ve suni sancı almaktan korkuyorum

Canım 40tan sonra çok bekleme derim ben. Kaka yapma olayı önemli çünkü. Suni sancı hızlandırdı bence doğumu korkmana gerek yok canım. Ayrıca kendi sancın gibi oluyor ki sonuçta kendi vücudumuzun verdiği bir tepki oluyor. Hiç sıkıntı yapma bence. Sabaha kadar sancı çekmektense 3-4saat içinde doğum yapmak en iyisi. Çünkü açsın bişey de yiyemiyorsun. Enerjin kalmıyor sancılarla baş etmeye. Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin

Canım bence çok güzel bi doğum olmş çünkü 2,5 saat gibi bi zamanda doıurmuşsun. Yalnız 5 santim 20 dk da nasıl 10 santime ulaştı? Yanlış mı ölçmüşler.

Çok sağol canım aynen 10da suni verilmeye başlandı 12.55te oğlum kucağımdaydı. Yanlış ölçülülerini sanmıyorum canım ya. Ebe çok ilgiliydi. Bi yerden sonra artık hızlanıcak merak etme dedi bana. Ama o 5cm de ben tırmalıyordum artık yatağı. 10cm e kadar hayatta dayanamam dedim. Sonra aniden sancı gitti ıkınma geldi korktum ebe gelip bakınca tam açılma dedi. Bi de ben arkadaşa demiştim Fatma ana otunu suya koy diye onu da yaptık. Bilmiyorum artık nasıl oldu rabbim yardım etti canım. İnş senin de rahat güzel bir doğumun olur

Ne düşünüyorsun, nasil yanmis olabilir sence ?
Veritas34 arkadasimin 5 cm açıklığı vardi .Yarim saat sonra 10 a ulasti ve dogurdu .Olabiliyor yani yanlis ölçüm degil.

Canım göbeği bu sabah öyle bu kuru mu oluyor taze kan mı
Henüz göbeği düşmediğinden o kısım taze kan olabilir resimde öyle gözüküyor. Ama başka akıntı ve kan sızıntısı yoksa düşmesini bekle canım, sargı bezi ile sadece kordon kısmına alkol sürebilirsin çok ufak parça kalmış. Bence sende takip et zaten sızıntı devam ederse doktora gösterirsin. Mikrop kapmasında...
Bir de bez oraya değmesin diye göbeği sargı bezinle sarıp kapatabilirsin ne kadar pratik olur tabii onu sen anlarsın canım

Tovbeler tovbesi. Acaba onceden vardi da fark mi etmediniz? Kapali cantadaki sey nasil yansin? Cilgin kvden baska gelip kalan olmus muydu? Herhalde gicikligina yapmaz dimi?

Hep ortada duruyordu. Delik degildi cunku en alta çoraplarını koydum elimde yikadim kuruttum. Hem gorseniz bi tarafi komple acilmis resmen fark edilmeyecek kdr degil. Sasip kaldik yorumlayamadik. Alta battaniyesini koydum en uste de coraplari koydum

Çok geçmiş olsun.. Allah şifa versin...

Benim kadın doğumcu kullan dedi. KBBci çok ters zamanda yüz felci olmuşsun dedi, bebeğe etkisi var mı deyince yok dedi ama. Prospektüs yan etkisi var, C grubu diyor. İyice kafam karıştı o yüzden. Anneye diyabet, hipertansiyon; bebekte gelişim geriliği olabilir diyor Allah korusun. İnşallah ileri hafta olduğum için etkilemez dediğin gibi. Sana da çok geçmiş olsun tekrar. Ben 16-17 yaşlarında iken de yüz felci geçirmiştim, o zaman fizik tedavi vermişlerdi ve tamamen geçti. Seninki de geçer ama doğum sonrası mutlaka hızla tedaviye başla, zamanlama önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…