- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #52.561
Sağolun kızlar. Eşimle öyle atisir barisiriz biz ama bu stresle yine kavga etcez kesin yani. Beyimiz sürekli uyuyor benim uyuyamadıklarimi da kendine hak görüyor sanki bir de depresyonda ona ne oluyorsa çok bıkmış çocuk aglamasindan derdini anlamamaktan. Günün 2 saati bile bakmıyor çocuğu. Daha doğrusu bsktirmiyorum çünkü her aglamasinda gaz şurubu mu versek diyor. Şimdi ben buna nasıl emanet ederim çocuğu. Daha bir kere alt değiştirdi. Acil bişey çıksa altını değiştirmek zorunda kalsa Söve Söve her şeyi yanlış yapacak sinirden kızarcak bozarcak. Bugün evi süpürdü tuvaletleri yikadi gönlümü aldı ama gene uyumaya gitti şuanda.
Ben de baskalarinin bebeklerinde cocuklarinda gordugumde cok igrenirdim. Kendim nasil yapicam diye dusunurdum. Suan ooh gelsin kakalar gitsin sariliklar hobarey modundayimSanırım bi çoğu açmıyo. Ben açtırmayı düşünüyodum ama babası açmayı düşünmüyomuş midesi kalkarmış kokudan allahım yaa :))
Günaydın canım, alkol mikrobu kırar temiz tutar ama kanı seyreltir, yani kanayan yeri daha da kanatır canım bu sebepten dolayı...bana da kızkardeşim söyledi, o hemşire. Önce kullandığımzda zaten ölü kordona sıkıyorduk alkol kurutsun diye, göbeğe sıkmıyorduk.
Kuru tutmak en sağlıklı yolu.inşallah kurumuş kan düşer de bir daha doktora gitmeye gerek kalmaz.
Benim de niyetim 1 aylık olsun gelişim için doktora götüreyim istiyordum. Bekleyeceğim bakalım p.tesine kadar.
Canım göbeği bu sabah öyle bu kuru mu oluyor taze kan mıGünaydın canım, alkol mikrobu kırar temiz tutar ama kanı seyreltir, yani kanayan yeri daha da kanatır canım bu sebepten dolayı...bana da kızkardeşim söyledi, o hemşire. Önce kullandığımzda zaten ölü kordona sıkıyorduk alkol kurutsun diye, göbeğe sıkmıyorduk.
Kuru tutmak en sağlıklı yolu.inşallah kurumuş kan düşer de bir daha doktora gitmeye gerek kalmaz.
Benim de niyetim 1 aylık olsun gelişim için doktora götüreyim istiyordum. Bekleyeceğim bakalım p.tesine kadar.
Canim bos da olsa surekli emzir ki beynine uyari gitsin .Bir de sağmayi denedin mi?Kızlar benim hala sütüm gelmedi bugün 3. Günılık duş aldım hoşaftan humanaya her şeyi içtim içiyorum masaj da yapıyorum ama yok. Sadece mama veriyoruz şimdilik, korkmaya başladım sarı süt bile gelmedi
Benimki gündüz 2 gögsümü tek seferde bitirir 2 saat aralıksız emer. Gece kalkamıyor çocuk canım uykuya düşkün muhtemelen.Benimkide eskisi kadar iştahlı değil gibi
Canım geçmiş olsun üstüste gelmiş herşey ama hepsi geçicek bebeğini kucağınıza aldığında. Tedaviye başlamabda iyi olmuş bebek etkilenmesin.Kızlar ben çocuk anası olmadan dert anası oldum :)
Şu gebelik süresince başımıza gelmeyen maddi problem kalmadı, çok şükür başa çıkılmayacak şeyler değildi.
Sonra ailelerin bilinçsizce yük olmaları, evde yatılı misafirler falan derken zor günler geçirdim.
Hadi neyse, sağlık olsun gerisi geçer diyorum ama o da yakamızı bırakmıyor. En son 32. haftada idrar yolu enf. ve fmf atağı dolayısıysla hastanede yatıp kilo filan vermiştim ve 32den beri evdeyim, oh mis rahatım derken bu sefer cuma günü itibariyle yeni maceralar başladı.
Cuma akşama kadar hiç bir sorunum yoktu. akşam 5 dk içinde sırtıma kulunç ağrısı gibi bir ağrı girdi ve sırtımın sağ yarısını sardı. Hareketi bırakın nefes almak bile işkence oldu. Eşim masaj yaptı falan da biraz rahatladım derken, o uyuyunca geceyarısı da yüz felci oldum. Aynı anda sırtımdaki ağrılar karnıma ve kasıklara da vurunca aha dedim şimdi tam oldu.
Cumartesiyi hastanede geçirdik, hemşire diyor ki tarif ettiğin ağrılar doğum ağrısı, şu anda doğuruyorsn diyebilirim.. Fakat nstde önemli bir sancı çıkmadı (gece evde çok daha fazla sancı hissetmiştim, orada azaldı nasılsa)... Kendi doktorumun muayanehansindeki hemşire de karnın aşırı sert dedi.
KBBden de yüz felci ilacını aldım, kortizon... Gebelikte riskliymiş ama kullanmaktan başka çarem yok. Plesantandan bebeğe geçiyormuş. doğursam bu sefer süte geçiyormuş. İlacın süresi 15 gün.. Bir yandan yaz gebeliği zor, terden sürekli sırılsıklam haldeyim birçok kişi gibi. Ama şimdi diyorum ki en azından süte geçmesin ilaç, tedavi bitene kadar beklesin bebiş. Bakalım ne olacak.
Evden de dışarı çıkmıyorum ama arkadaşım , annem diyor ki kesin nazar var. bu kadar şey üstüste gelmez. Bildiğiniz etkili bir dua varsa paylaşır mısınız?
Benim eşimde açmadı ama kız diye değil gerek olmadı. Her açtığımda yanımdaydı izliyor. Bence açılmalı yarın bigün sen yokken hastayken babanın idare etmesi gereken şeyler bunlar bence canım .Sanırım bi çoğu açmıyo. Ben açtırmayı düşünüyodum ama babası açmayı düşünmüyomuş midesi kalkarmış kokudan allahım yaa :))
Sıcak duş al canım gögsüne sıcak kompres yap ve sürekli emzir saat başı bile olabilir elbet gelecek o orda çıkmayı bekliyorKızlar benim hala sütüm gelmedi bugün 3. Günılık duş aldım hoşaftan humanaya her şeyi içtim içiyorum masaj da yapıyorum ama yok. Sadece mama veriyoruz şimdilik, korkmaya başladım sarı süt bile gelmedi
Kızlar ben çocuk anası olmadan dert anası oldum :)
Şu gebelik süresince başımıza gelmeyen maddi problem kalmadı, çok şükür başa çıkılmayacak şeyler değildi.
Sonra ailelerin bilinçsizce yük olmaları, evde yatılı misafirler falan derken zor günler geçirdim.
Hadi neyse, sağlık olsun gerisi geçer diyorum ama o da yakamızı bırakmıyor. En son 32. haftada idrar yolu enf. ve fmf atağı dolayısıysla hastanede yatıp kilo filan vermiştim ve 32den beri evdeyim, oh mis rahatım derken bu sefer cuma günü itibariyle yeni maceralar başladı.
Cuma akşama kadar hiç bir sorunum yoktu. akşam 5 dk içinde sırtıma kulunç ağrısı gibi bir ağrı girdi ve sırtımın sağ yarısını sardı. Hareketi bırakın nefes almak bile işkence oldu. Eşim masaj yaptı falan da biraz rahatladım derken, o uyuyunca geceyarısı da yüz felci oldum. Aynı anda sırtımdaki ağrılar karnıma ve kasıklara da vurunca aha dedim şimdi tam oldu.
Cumartesiyi hastanede geçirdik, hemşire diyor ki tarif ettiğin ağrılar doğum ağrısı, şu anda doğuruyorsn diyebilirim.. Fakat nstde önemli bir sancı çıkmadı (gece evde çok daha fazla sancı hissetmiştim, orada azaldı nasılsa)... Kendi doktorumun muayanehansindeki hemşire de karnın aşırı sert dedi.
KBBden de yüz felci ilacını aldım, kortizon... Gebelikte riskliymiş ama kullanmaktan başka çarem yok. Plesantandan bebeğe geçiyormuş. doğursam bu sefer süte geçiyormuş. İlacın süresi 15 gün.. Bir yandan yaz gebeliği zor, terden sürekli sırılsıklam haldeyim birçok kişi gibi. Ama şimdi diyorum ki en azından süte geçmesin ilaç, tedavi bitene kadar beklesin bebiş. Bakalım ne olacak.
Evden de dışarı çıkmıyorum ama arkadaşım , annem diyor ki kesin nazar var. bu kadar şey üstüste gelmez. Bildiğiniz etkili bir dua varsa paylaşır mısınız?
Kızlarrr ben anne oldum:) çok şükür Allahıma ameliyat güzel geçti oğlumun sesini duyunca okadar duygulandm ki gözlerimden yaşlar süzüldü gerçekten bambaşka bir duyguymuş.. Rabbim isteyen herkese nasip etsin bekleyen arkadaşlarımada en güzelinden yaşatsın..
Tovbeler tovbesi. Acaba onceden vardi da fark mi etmediniz? Kapali cantadaki sey nasil yansin? Cilgin kvden baska gelip kalan olmus muydu? Herhalde gicikligina yapmaz dimi?Kizlar birsey desem inanir misiniz. Hastane cantasina ben her seyi minnak hurçlara koyarak koymustum burayada yazdım hatta. Dun cok agrim olunca acalim da eksik var mi bakalim dedik. Hurcun birisi alt tarfından 10 cm yanmıştı. Cakmakla degil ama bildigin yanik cunku hurc kesince oyle olmuyor denedik. Hayırdır insallah dedik kapattık
Sağlıkla kavuştun bebeğine çok şükür. Hayırla büyüsün inşallah.
Benimde pazartesi 40 haftam bitecek hala tık yok ve suni sancı almaktan korkuyorum
Canım bence çok güzel bi doğum olmş çünkü 2,5 saat gibi bi zamanda doıurmuşsun. Yalnız 5 santim 20 dk da nasıl 10 santime ulaştı? Yanlış mı ölçmüşler.
Ne düşünüyorsun, nasil yanmis olabilir sence ?Kizlar birsey desem inanir misiniz. Hastane cantasina ben her seyi minnak hurçlara koyarak koymustum burayada yazdım hatta. Dun cok agrim olunca acalim da eksik var mi bakalim dedik. Hurcun birisi alt tarfından 10 cm yanmıştı. Cakmakla degil ama bildigin yanik cunku hurc kesince oyle olmuyor denedik. Hayırdır insallah dedik kapattık
Ne düşünüyorsun, nasil yanmis olabilir sence ?
Veritas34 arkadasimin 5 cm açıklığı vardi .Yarim saat sonra 10 a ulasti ve dogurdu .Olabiliyor yani yanlis ölçüm degil.
Henüz göbeği düşmediğinden o kısım taze kan olabilir resimde öyle gözüküyor. Ama başka akıntı ve kan sızıntısı yoksa düşmesini bekle canım, sargı bezi ile sadece kordon kısmına alkol sürebilirsin çok ufak parça kalmış. Bence sende takip et zaten sızıntı devam ederse doktora gösterirsin. Mikrop kapmasında...Canım göbeği bu sabah öyle bu kuru mu oluyor taze kan mı
Tovbeler tovbesi. Acaba onceden vardi da fark mi etmediniz? Kapali cantadaki sey nasil yansin? Cilgin kvden baska gelip kalan olmus muydu? Herhalde gicikligina yapmaz dimi?
Çok geçmiş olsun.. Allah şifa versin...Kızlar ben çocuk anası olmadan dert anası oldum :)
Benim kadın doğumcu kullan dedi. KBBci çok ters zamanda yüz felci olmuşsun dedi, bebeğe etkisi var mı deyince yok dedi ama. Prospektüs yan etkisi var, C grubu diyor. İyice kafam karıştı o yüzden. Anneye diyabet, hipertansiyon; bebekte gelişim geriliği olabilir diyor Allah korusun. İnşallah ileri hafta olduğum için etkilemez dediğin gibi. Sana da çok geçmiş olsun tekrar. Ben 16-17 yaşlarında iken de yüz felci geçirmiştim, o zaman fizik tedavi vermişlerdi ve tamamen geçti. Seninki de geçer ama doğum sonrası mutlaka hızla tedaviye başla, zamanlama önemli.Evet canım hemde 20. Haftadan itibaren yüz felci olmuştum martın 8 inde ve hala biraz var. Benim bebek çok küçük diye doğum doktorum ve kbb cılar kullanma dedi ama 36 ileriçbi tarih bi akraba olmuştu hamileyken kullandı ve geçti. Burdüki bi arkadaşa da doktoru vermiş kortizon kullandı sanırım @Zehra ungrms idi. Yani ilaç kullanmayınca çok zor geçiyo 4,6 ayı buluyo ban doğururca sanırım gitcem bi daha doktora çünkü iki gözüm hala uyum içinde kapanmıyo. Çok lanet bişe. Doğum doktorun kullan dediyse kullan. Benimki kullanma demişti küçük old için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?