- 4 Kasım 2017
- 1.141
- 1.099
- 133
- 34
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #52.541
Evet canım hemde 20. Haftadan itibaren yüz felci olmuştum martın 8 inde ve hala biraz var. Benim bebek çok küçük diye doğum doktorum ve kbb cılar kullanma dedi ama 36 ileriçbi tarih bi akraba olmuştu hamileyken kullandı ve geçti. Burdüki bi arkadaşa da doktoru vermiş kortizon kullandı sanırım @Zehra ungrms idi. Yani ilaç kullanmayınca çok zor geçiyo 4,6 ayı buluyo ban doğururca sanırım gitcem bi daha doktora çünkü iki gözüm hala uyum içinde kapanmıyo. Çok lanet bişe. Doğum doktorun kullan dediyse kullan. Benimki kullanma demişti küçük old içinVeritas34 Canım sen yüz felci geçirmiştin değil mi? Maalesef Cuma akşamı itibariyle ben de geçiriyorum KBBci kortizon verdi ve 15 gün süreyle kullanacağım. Çok ters zamanda olmuş dedi, şu an 36+5 im İlaç prospektüsünde bebeğin gelişimini yavaşlatabilir diyor, dr ise bir yan etkisi olmaz dedi. Senin tecrüben nasıl oldu bu konuda?
Ben daha dogurmadim ama actirmayi da dusunmuyorum sahsen.Ya kızlar bişe sorcam biraz saçma gerçi amakız bebeği olan arkadaşlar çocuğunuzun altını babasına açtırdınız mı hiç? Açmalı mı sizce?
Sanırım bi çoğu açmıyo. Ben açtırmayı düşünüyodum ama babası açmayı düşünmüyomuş midesi kalkarmış kokudan allahım yaa :))Ben daha dogurmadim ama actirmayi da dusunmuyorum sahsen.
Artik başlayın bir bir adınızı sıldırmeye.1. ben.. (serenity16 )
2.Afilim92
3.demlicaykeyfi
4. @courageux
5. @minaaaako
6. @Alevce7
7. @almilacm
8. @Shezofren88
9. @alcala
10.ayprensesii
11. @cisse0932
12.Milana firuze
13. @chatlax
14. @Efsane anne
15. @Oceancan
16.madamhd
17. @ceylin-46
18. @Gmz2675
19. @5816bursa
20. @Zehra ungrms
21. A Aysse34663
22. M miracefe
23.Srkyesraaa
24.Veritas34
25. @Mervikkkk
26. @justlook
27. @kutsal gorev askina
28. @symmm
29.Whiteandblue
30. @Guzide07
31. @cndyyyy
32. @Miss Ness
33. P purple81
34. @Urmicca
35. @Orkidem07 ? Bebiş gelmiş olabilir
36. @Sanat2017
37. @Parislim
38. @Kbra nr35
39. @domates
40. @KumraL_KrakeR
Listeyi güncelledim kızlar.
Bundan sonra doğum yapan listenin altına bir not düşerse doğuranlar listesine ekleyebilirim :)
Canım benim doğumu doktor 9 una almıştı , dünkü kontrolde herşey yolunda 14 ünde alcaz bebeği dedi. Ben şok, sil baştan tekrar düzenledim herşeyi.Artik başlayın bir bir adınızı sıldırmeye.Günü gelen doğursun bekleme yapmayın hadı.
Ben doğurmadım, 37. haftadayım 9 kilo civarında aldım. Gerçi iki gündür hastalıktan biraz da vermişim ama normali böyle.Bebeğne kavuşmuş anneler doğumdan hemen sonra kac kilo gitdi?
Hala doğuramayanlar kac kilo aldınız?
Ne kadar kalsa iyi ama boyle bir şey istemezdim bende sonucda planlı sezaryanın en güzel yanı plan program yapa bilmen, 1 gun kaldı diyeceğın gun yıne 6 gun kaldı dıyceksın insan üzülur biraz heycan falan insanın kursagında kalır keşke başdan 14 deseymis doğru yapdığnı düşünmüyorum dr en başdan doğru tarıhı vermeliydı.Canım benim doğumu doktor 9 una almıştı , dünkü kontrolde herşey yolunda 14 ünde alcaz bebeği dedi. Ben şok, sil baştan tekrar düzenledim herşeyi.
Canım. Çok geçmiş oldu hamileyken görümce de geçirdi. Bol sakız cigne ve yüzünün o kısmına daima ilik havlu koy kaslar yumusasin eski haline gelmedi daha kolay oluyor.Veritas34 Canım sen yüz felci geçirmiştin değil mi? Maalesef Cuma akşamı itibariyle ben de geçiriyorum KBBci kortizon verdi ve 15 gün süreyle kullanacağım. Çok ters zamanda olmuş dedi, şu an 36+5 im İlaç prospektüsünde bebeğin gelişimini yavaşlatabilir diyor, dr ise bir yan etkisi olmaz dedi. Senin tecrüben nasıl oldu bu konuda?
dün tarih 07.07 idi diye bizim hastanede de nst kıtlığı vardı ilk defa. Dr baya kızdı ne var sanki 7.7 ise ne olmuş herkes bugüne sezaryen tarihini almış diye.Kizlar 50 75 arasi sancilarim cıktı düzensiz. Geceki durumu soyledim .Normal, bekliyoruz artik tarzında konustu .Her an her sey olabilir.
Gece hastanede 5 dogum varmis nst de yığılma vardi.Doktorun da perti çıkmış.
@Shezofren88 yoksa o bes kisiden biri sen misin
Veritas34 Canım sen yüz felci geçirmiştin değil mi? Maalesef Cuma akşamı itibariyle ben de geçiriyorum KBBci kortizon verdi ve 15 gün süreyle kullanacağım. Çok ters zamanda olmuş dedi, şu an 36+5 im İlaç prospektüsünde bebeğin gelişimini yavaşlatabilir diyor, dr ise bir yan etkisi olmaz dedi. Senin tecrüben nasıl oldu bu konuda?
Ha ha 9 mu en son 11 dım şimdi 12-13 görmüşümdür. Nasıl yapıyorsunuz bu az kılo almayı allah aşkına soyleyın.Ben doğurmadım, 37. haftadayım 9 kilo civarında aldım. Gerçi iki gündür hastalıktan biraz da vermişim ama normali böyle.
Kızlarrr ben anne oldum:) çok şükür Allahıma ameliyat güzel geçti oğlumun sesini duyunca okadar duygulandm ki gözlerimden yaşlar süzüldü gerçekten bambaşka bir duyguymuş.. Rabbim isteyen herkese nasip etsin bekleyen arkadaşlarımada en güzelinden yaşatsın..
En başından ayın 14 üydü canım. Geçen hafta bebek hareketleri 3 gün azaldı. Doktor erkene alalım deyip 9 una çekti ve hergün nst ye gönderdi beni. Benim minnoş bir haftadır uslu durdu. Hareketleri normal su normal kalp atımı normal. Dün kontrolüm vardı adam artık dedi herşey normal niye alalım erken olanladığımız tarihi bekleyelim. Hergün nst ye girecem yine, çarşamba yine kontrol var. Bir aksilik olmazsa gününde alcak. Israr ettim al 9 unda değişme diye ama dedi bana niye erken alalım herşey yokundayken, küvöz riski de olabilir bir ihtimal, bebek gelişimini anne karnında tamamlasın dedi.Ne kadar kalsa iyi ama boyle bir şey istemezdim bende sonucda planlı sezaryanın en güzel yanı plan program yapa bilmen, 1 gun kaldı diyeceğın gun yıne 6 gun kaldı dıyceksın insan üzülur biraz heycan falan insanın kursagında kalır keşke başdan 14 deseymis doğru yapdığnı düşünmüyorum dr en başdan doğru tarıhı vermeliydı.
Canım çok geçmiş olsun..Nazar duası var netten bak ezbere bilmiyorum yazamadım o yüzden .onu oku bolll bollKızlar ben çocuk anası olmadan dert anası oldum :)
Şu gebelik süresince başımıza gelmeyen maddi problem kalmadı, çok şükür başa çıkılmayacak şeyler değildi.
Sonra ailelerin bilinçsizce yük olmaları, evde yatılı misafirler falan derken zor günler geçirdim.
Hadi neyse, sağlık olsun gerisi geçer diyorum ama o da yakamızı bırakmıyor. En son 32. haftada idrar yolu enf. ve fmf atağı dolayısıysla hastanede yatıp kilo filan vermiştim ve 32den beri evdeyim, oh mis rahatım derken bu sefer cuma günü itibariyle yeni maceralar başladı.
Cuma akşama kadar hiç bir sorunum yoktu. akşam 5 dk içinde sırtıma kulunç ağrısı gibi bir ağrı girdi ve sırtımın sağ yarısını sardı. Hareketi bırakın nefes almak bile işkence oldu. Eşim masaj yaptı falan da biraz rahatladım derken, o uyuyunca geceyarısı da yüz felci oldum. Aynı anda sırtımdaki ağrılar karnıma ve kasıklara da vurunca aha dedim şimdi tam oldu.
Cumartesiyi hastanede geçirdik, hemşire diyor ki tarif ettiğin ağrılar doğum ağrısı, şu anda doğuruyorsn diyebilirim.. Fakat nstde önemli bir sancı çıkmadı (gece evde çok daha fazla sancı hissetmiştim, orada azaldı nasılsa)... Kendi doktorumun muayanehansindeki hemşire de karnın aşırı sert dedi.
KBBden de yüz felci ilacını aldım, kortizon... Gebelikte riskliymiş ama kullanmaktan başka çarem yok. Plesantandan bebeğe geçiyormuş. doğursam bu sefer süte geçiyormuş. İlacın süresi 15 gün.. Bir yandan yaz gebeliği zor, terden sürekli sırılsıklam haldeyim birçok kişi gibi. Ama şimdi diyorum ki en azından süte geçmesin ilaç, tedavi bitene kadar beklesin bebiş. Bakalım ne olacak.
Evden de dışarı çıkmıyorum ama arkadaşım , annem diyor ki kesin nazar var. bu kadar şey üstüste gelmez. Bildiğiniz etkili bir dua varsa paylaşır mısınız?
Ben hala dogurmadim ya cildircam bugun sabahtan aksama kadar disardaydim eve geldim tık yok hala .niye doğmuyor bu çocuk .kakasını yapcak yicek diye ödüm kopuyor.Her gelen ufacık ağrıda heycanlanır oldum ama şuan çok moralim bozuk iyice sıfırlandım sabrım kalmadı artık doğsun istiyorum
Insallah canim. Personeli cok seviyorum .O kadar panik yaptim yatistirdilar .Alttan muayene istemiyorum dedim tamam dediler .Günaydın canım benim ağrım yok yine uyuyamıyorum :) kötü düşünme o süt gelecek başka yolu yok beyne kötü elektrik yollamıyoruz ya gelmezse diye. Gelecek işi ne:)
Ben 75 i gorunce tansiyonum düştü :))Bizim senle tarihler yakın, ben birkaç gün geriyim heralde, dün bende de nstde birkaç kez 50-65 arası çıktı. Yaklaşıyoruz sona hayırlıysıyla..
Ya ona hic dikkat etmedim evet haklisin .Nst cihazi iki tane kalmis sadece .Millet aklini yitirmis .dün tarih 07.07 idi diye bizim hastanede de nst kıtlığı vardı ilk defa. Dr baya kızdı ne var sanki 7.7 ise ne olmuş herkes bugüne sezaryen tarihini almış diye.
canım çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Neden oldu ki acaba ya
Bi yandanda haklı aslında canım. Ne kadar dursa iyi. Onun gözünde 5 gün beklemek kolay geliyor bilmiyorki şu an bizim için 5 gün 5 asır gibi geciyor.En başından ayın 14 üydü canım. Geçen hafta bebek hareketleri 3 gün azaldı. Doktor erkene alalım deyip 9 una çekti ve hergün nst ye gönderdi beni. Benim minnoş bir haftadır uslu durdu. Hareketleri normal su normal kalp atımı normal. Dün kontrolüm vardı adam artık dedi herşey normal niye alalım erken olanladığımız tarihi bekleyelim. Hergün nst ye girecem yine, çarşamba yine kontrol var. Bir aksilik olmazsa gününde alcak. Israr ettim al 9 unda değişme diye ama dedi bana niye erken alalım herşey yokundayken, küvöz riski de olabilir bir ihtimal, bebek gelişimini anne karnında tamamlasın dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?