İnşallah sadece tevafuktur demek istiyorumSeni bunalıma sokmak istemem ama benim oğlum hamileyken kaçta kalkarsam o saatte tık alarm gibi uyanırdı şimdi kızımda öyle akşam en geç 10 da uyurdum hamileykem 7 çeyrekte uyanırdım şimdi tam 7 çetyreketkisi olabilir ama düzen oturtursun
Kalmaz zamanla alışır bence benim kız ilk doğduğunda hiç uyumuyodu sonra 12 1 sonra 10 akadar geriledi o saatlerde uyuyo geneldeİnşallah sadece tevafuktur demek istiyorumbilseydim 9 da uyurdum ya. Yüksek lisans dönemimdi gece yarılarına kadar çalışıyordum bazen sabaha kadar. İnşallah böyle kalmaz ya çok zor
40lıyken çocuk doktoru dedi gece gündüz kavramının oluşması için karanlık yap odayı öyle de süt vermeye çalış en basit bir ışık mesela tv kırmızı ışığı bile olmasın sabahta perdeleri açık tut öyle yaptım bende. Geceleri süt için uyansa bile gözleri kapalı oluyor. Bizim bu aralar sıkıntımız uykuya dalma süresinin uzaması. Bu atak döneminde genel bir sorun sanki bu.O uyandikca hep karanlıkta emzirdim ama uyanasi varsa gözler dört oluyor yok uykusu varsa da gündüz bile sımsıkı açmıyor o gözleri öyle emmeye devam ediyor. O yüzden ışıktan değildir diye dusunuyordum ama dün tamamen karanlik yaptım bunu sürdüreyim bakalım.
Benimki de uykuya dalması bazen 3 saat sürüyor40lıyken çocuk doktoru dedi gece gündüz kavramının oluşması için karanlık yap odayı öyle de süt vermeye çalış en basit bir ışık mesela tv kırmızı ışığı bile olmasın sabahta perdeleri açık tut öyle yaptım bende. Geceleri süt için uyansa bile gözleri kapalı oluyor. Bizim bu aralar sıkıntımız uykuya dalma süresinin uzaması. Bu atak döneminde genel bir sorun sanki bu.
Eşime aldirayim ozaman teşekkürlerBence vitamin takviyesi al çünkü vücut depoların boşalıyo yorgun kalırsın
Acaba atak bitince cidden normale dönüyor mu bizden ileride olanlardan bilgi alsak da Umut dolsak bari40lıyken çocuk doktoru dedi gece gündüz kavramının oluşması için karanlık yap odayı öyle de süt vermeye çalış en basit bir ışık mesela tv kırmızı ışığı bile olmasın sabahta perdeleri açık tut öyle yaptım bende. Geceleri süt için uyansa bile gözleri kapalı oluyor. Bizim bu aralar sıkıntımız uykuya dalma süresinin uzaması. Bu atak döneminde genel bir sorun sanki bu.
Hayırlı olsun şimdiden. Kaç yaşındasın?Kızlar kararımı verdim.zaten hayatım birkaç yıl düzene girmeyecek belli. Allah nasip ederse 2. çocuğa karar verdimevet birçoğunuz bunu bekliyordu benden biliyorum Hem yaşım itibariyle hem de rahata erişirsem kendimi biliyorum vazgeçerim. yapmayacaktım hiç şimdi yaptım madem kızımı yalnız bırakmak istemiyorum. Tabi bu benim düşüncem. Kızımda ilk denemede oldu.Bi daha Allah nasip eder mi bilemem onu görürcez.Şimdi sizden fikir istiyorum. Deneyimli annelerden de gelirse sevinirim tabi.
1- sezeryan doğum yaptım. Çabuk toparladım çok şükür. Sezeryan sonrası en az ne kadar beklenmeli
2- 2. Çocuğu düşünmek 1. Kaç yaşındayken olmalı?
Kızımın bi kardeşi olsun derken onu ihmal edip zora sokar mıyım?
3- kızımla kendim baş edebildim çok şükür. Yoruldum ama kimseye ihtiyaç duymadan hal ettim şu zamana kadar şükürler olsun. 2 bebeğe tek başıma yetebilir miyim? Çok fazla muhtaç olur muyum birilerine. 2. Yi yaparsam 2 yıl ücretsiz izin alırım diye düşünüyorum.
4- düşüncem doğru mu sizce? Yani zaten zorlu bir süreç yaşıyorum 2 çocuğu bir arada büyütüp hem onların yalnız kalmamış olmasını sağlamak hem de araya çok zaman girmeden bu işi bitirmek mantıklı mı?
sorularıma yanıtlarınızı bekliyorum. Konuyu BDV ye açmak istemedim. Çünkü burda aylardır birbirimizi o kadar iyi anladık ve yoldaşlık ettik ki yine birbirimizin dilinden bu konuda biz anlarız diye düşündüm. Fikirlerinizi bekliyorum.Korona biterse kıyamet kopmazDünya nın sonu gelmez ve Allah nasip ederse bu düşünceyle yola koyulucam
Bence mantıklı karar vermişsiniz dediğiniz gibi iki yıl hiçbirimizin hayatı normale dönmeyecek zaten. Bence aralarında Max. 2-3 yaş olmalı tecrübeli değilim çevremden gördüğüm edindiğim bilgiye dayanarak söylüyorum. Arkadaşım çocuğu 3 yaşındayken ikinciyi doğurdu tek başına ikisini de rahat götürüyor. Üstelik ilki kolay olmasına rağmen ikincisi zor bir bebek. İnşallah sizin için en kolay ve hayırlı şekilde olur.Kızlar kararımı verdim.zaten hayatım birkaç yıl düzene girmeyecek belli. Allah nasip ederse 2. çocuğa karar verdimevet birçoğunuz bunu bekliyordu benden biliyorum Hem yaşım itibariyle hem de rahata erişirsem kendimi biliyorum vazgeçerim. yapmayacaktım hiç şimdi yaptım madem kızımı yalnız bırakmak istemiyorum. Tabi bu benim düşüncem. Kızımda ilk denemede oldu.Bi daha Allah nasip eder mi bilemem onu görürcez.Şimdi sizden fikir istiyorum. Deneyimli annelerden de gelirse sevinirim tabi.
1- sezeryan doğum yaptım. Çabuk toparladım çok şükür. Sezeryan sonrası en az ne kadar beklenmeli
3- kızımla kendim baş edebildim çok şükür. Yoruldum ama kimseye ihtiyaç duymadan hal ettim şu zamana kadar şükürler olsun. 2 bebeğe tek başıma yetebilir miyim? Çok fazla muhtaç olur muyum birilerine. 2. Yi yaparsam 2 yıl ücretsiz izin alırım diye düşünüyorum.
4- düşüncem doğru mu sizce? Yani zaten zorlu bir süreç yaşıyorum 2 çocuğu bir arada büyütüp hem onların yalnız kalmamış olmasını sağlamak hem de araya çok zaman girmeden bu işi bitirmek mantıklı mı?
sorularıma yanıtlarınızı bekliyorum. Konuyu BDV ye açmak istemedim. Çünkü burda aylardır birbirimizi o kadar iyi anladık ve yoldaşlık ettik ki yine birbirimizin dilinden bu konuda biz anlarız diye düşündüm. Fikirlerinizi bekliyorum.Korona biterse kıyamet kopmazDünya nın sonu gelmez ve Allah nasip ederse bu düşünceyle yola koyulucam
35 yaşındayım canım.Hayırlı olsun şimdiden. Kaç yaşındasın?
Bildiğim kadarıyla sorularına cevap vereyim.
1- 2. Sezeryan için minimum 6 ay diyorlar 6+9 ay yani. Ama yine de doktorlara danışırsın.
2- ilk çocuk her zaman bebek gözümde. Bence ya şöyle 9-10 yaşında artık tamamrn bağımsızken yapılmalı yada ilki 1 yaşına gelmeden, bir nebze ikiz gibi benzer ihtiyaçları olur.
İlki etkinlik yapalım diyor ikincisi daha agu diyor. Şuan tamamen ayru dunyalar. 2-4 yaş gerçekten çok ilgi istedikleri yaşlar.
Bana ilerde birbirleriyle oynarlar rahat edersin diyorlar. Gerçekten öyle mi bilmiyorum. Belki bdvden bunun cevabı gelir.
3- eşin yardımcıysa ikisine de bakalır. Ama değilse ya çok rahat biri olmalısın yada çok hamarat. Şuan bebeklerin kolay evreleri, yemek ve yürüme başladıkça zorlaşıyor. İletişim başlayıp söz de dinlerse sonra kolaylaşıyor 3-4 yaş sanırım o evre de.
4- her zaman insanın kardeşe ihtiyacı olduğunu düşünsem de asla düşünerek bu kararı alamazdım. Tebrik ederim seni.
35 yaşındayım canım.Hayırlı olsun şimdiden. Kaç yaşındasın?
Bildiğim kadarıyla sorularına cevap vereyim.
1- 2. Sezeryan için minimum 6 ay diyorlar 6+9 ay yani. Ama yine de doktorlara danışırsın.
2- ilk çocuk her zaman bebek gözümde. Bence ya şöyle 9-10 yaşında artık tamamrn bağımsızken yapılmalı yada ilki 1 yaşına gelmeden, bir nebze ikiz gibi benzer ihtiyaçları olur.
İlki etkinlik yapalım diyor ikincisi daha agu diyor. Şuan tamamen ayru dunyalar. 2-4 yaş gerçekten çok ilgi istedikleri yaşlar.
Bana ilerde birbirleriyle oynarlar rahat edersin diyorlar. Gerçekten öyle mi bilmiyorum. Belki bdvden bunun cevabı gelir.
3- eşin yardımcıysa ikisine de bakalır. Ama değilse ya çok rahat biri olmalısın yada çok hamarat. Şuan bebeklerin kolay evreleri, yemek ve yürüme başladıkça zorlaşıyor. İletişim başlayıp söz de dinlerse sonra kolaylaşıyor 3-4 yaş sanırım o evre de.
4- her zaman insanın kardeşe ihtiyacı olduğunu düşünsem de asla düşünerek bu kararı alamazdım. Tebrik ederim seni.
Yaştan ötürü zaten arayı 10 yıl gibi açma şansın yok. O yüzden doktora danışıp olabilecek en erken zamanda yapmalısın illa kardeş şart diyorsan. Mantıklı bir karar bence de.35 yaşındayım canım.
Eşim yardımcı olan bir tip değil. Çünkü çok yoğun bir işi var. Çok da yardım etmeyi becerebilen biri değil. Kendi çapında yardım ediyor ama yardım değil tabi. Ondan bir beklentim yok. Ev işlerinde yardımcı alırım daha fazla diye düşünüyorum.tabi sıkıntılı bir şey olmazsa maddi açıdan.Çocuk istemiyordum. Kızımı eşim çok istiyor diye yaptım. İkinciyi yaparsam o da kızım için olacakben yokum hiç yani
Biz 5 kardeşiz. Herkesin sıkıntılı olduğu zamanlar ve problemleri olsa da en zor zamanlarımda kardeşlerim var yanımda. O nedenle kızım yalnız kalsın istemiyorum. Kardeş belki benim için bilmiyorum sanki mutlaka olması gereken bi şey gibi. Bakalım Allah nasip edecek mi
Hayırlısı bakalım. Hayat sen planlar yaparken başına gelen şeydir derlerBence mantıklı karar vermişsiniz dediğiniz gibi iki yıl hiçbirimizin hayatı normale dönmeyecek zaten. Bence aralarında Max. 2-3 yaş olmalı tecrübeli değilim çevremden gördüğüm edindiğim bilgiye dayanarak söylüyorum. Arkadaşım çocuğu 3 yaşındayken ikinciyi doğurdu tek başına ikisini de rahat götürüyor. Üstelik ilki kolay olmasına rağmen ikincisi zor bir bebek. İnşallah sizin için en kolay ve hayırlı şekilde olur.
Tam da bu içimdeki hisAnneye babaya bir şey olsa kanından canından senle aynı acıyı yaşayacak birileri lazım. Kimsesiz ve yalnız kaldım hissi bir nebze de hafifler belki.
Bir tecrübem yok ama tebrik ederim canımKızlar kararımı verdim.zaten hayatım birkaç yıl düzene girmeyecek belli. Allah nasip ederse 2. çocuğa karar verdimevet birçoğunuz bunu bekliyordu benden biliyorum Hem yaşım itibariyle hem de rahata erişirsem kendimi biliyorum vazgeçerim. yapmayacaktım hiç şimdi yaptım madem kızımı yalnız bırakmak istemiyorum. Tabi bu benim düşüncem. Kızımda ilk denemede oldu.Bi daha Allah nasip eder mi bilemem onu görürcez.Şimdi sizden fikir istiyorum. Deneyimli annelerden de gelirse sevinirim tabi.
İlk çocuk 2 yaşını doldurduktan sonra kardeş fikri ona iyi gelmeyebilir. 5 yaşını doldurmasını beklemek zorunda kalacaksın. 2-5 yaş arası kıskançlıkları artıyor ilgi istiyorlar. İlk çocuk 10 aylıkken falan hamile kalınsa sanki en güzel zaman kendi fikrim tabiiKızlar kararımı verdim.zaten hayatım birkaç yıl düzene girmeyecek belli. Allah nasip ederse 2. çocuğa karar verdimevet birçoğunuz bunu bekliyordu benden biliyorum Hem yaşım itibariyle hem de rahata erişirsem kendimi biliyorum vazgeçerim. yapmayacaktım hiç şimdi yaptım madem kızımı yalnız bırakmak istemiyorum. Tabi bu benim düşüncem. Kızımda ilk denemede oldu.Bi daha Allah nasip eder mi bilemem onu görürcez.Şimdi sizden fikir istiyorum. Deneyimli annelerden de gelirse sevinirim tabi.
Daha doğal sanırım ama aktif bebe kullanmadım pampers pure da pahalı geldi o en doğalıymışPrima aktif bebeyi ile farkı ne acaba sizinki nin bende bu ay prima alayım diyorum
Atak bizde de var her şeye ağlıyo 2 dk yanından ayrılıp tuvalete gidemiyorumKızlar neler yapıyosunız bebişler nasıl? Ben 2 gündür giremedim çook zor geçti aşıdan sonra bişey oldu hem atak dönemi çok huysuz kucağımda sallamaktan bittm sölemiştim 9 kg hanımefendi bide kendim üşüttüm daha da zorlandım dişleride çok kaşınıyo artık huysuzluk çok fazla artık moralim bozuldu yine ilk dönemler gibi ağlamaya başladım çünkü uyutamıyorum kendi kendine uyumayı bilmediği içinde asla uykuya dalamıyo gece desen ztn aynıı walla bitsin şu dönemler artık yürüsün konuşsun derdini anlatsın istyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?