2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
1-2 hafta daha dursaydın kız hurma için Fatma ana otunu duydum Meryem ana otunu da aynısı değiller herhalde bende alacağım nasipse

Hurma için iki hafta daha sabret canm beni de dolaptaki hurmalar gidikliyor zaten sancım oluo korkudan yemiom. Szeryan olcam zaten doğumdan bikac gün önce yerim bende süt olsun diye

1-2 hafta daha dursaydın kız hurma için Fatma ana otunu duydum Meryem ana otunu da aynısı değiller herhalde bende alacağım nasipse

İnternetten araştırdım ikisi de aynıymış, doğum sancıları gelince yudum yudum içmek gerekiyormuş önceden suya konuşuyormuş o bitki suyun içinde açılıyormuş.

Hurma için iki hafta daha sabret canm beni de dolaptaki hurmalar gidikliyor zaten sancım oluo korkudan yemiom. Szeryan olcam zaten doğumdan bikac gün önce yerim bende süt olsun diye

Ya ben çok rahatım ya gelirse gelsin artık
Heyecanla bekliyorum zaten sağlıkla normal yolla gelsin de şimdi gelse de olur

Çok yürüyemiyorum yaaa
Biraz zorluyor haklısın ama ufak ufak akşamları serinde yarım saat bile yürüsen yeter ki son haftalar doktorun merdiven inip çıkmanı isteyecek o daha zorlayıcı
İnternetten araştırdım ikisi de aynıymış, doğum sancıları gelince yudum yudum içmek gerekiyormuş önceden suya konuşuyormuş o bitki suyun içinde açılıyormuş.
Ne zaman suya koyulacağını anlayamadım sadece sonuçta suyun içinde açmasını bekleyip sonra doğum zamanı gelmese de içinden çıkarıp doğum zamanı suyunu mu içeceğiz yoksa sancı başladığında mı koyuluyor suya çözemedim Bebek doğar doğmaz hurmayı dudaklarına sür derler sadece sürülecek ama mesela peygamber efendimiz yaparmış yapacak mısın anne sütü verilmeden önce

Bana da getirdiler fatma ana otu. Suya koyucakmışım sancılar başlayınca. Suyu içiliyo mu biliyomusun? Kayınvalidem içilmiyor dedi başka bir tanıdık içmek lazım demiş

Ya ben çok rahatım ya gelirse gelsin artık
Heyecanla bekliyorum zaten sağlıkla normal yolla gelsin de şimdi gelse de olur
Az önce yemek yerken sancı girdi. Belimden kasıklarıma ordan karnımın içine yayılan bı sancı hayir hayır dedim şimdi değil oğlum noldu anne noldu sana dio. Aslında benmde 35 hafta iki gün oldu. Niye korkuyosam artk. Hayirlisi olsun sağlıkla doğsun bebisler. Bakalım ne kadar daha beklicez. Yarn kontrol var. Benm korkum aslında ilk bebegimde dokuz ay aynı doktora gittim çok ta sevdim kendisini. Hatta birkaç ay önce karşılaştık tanıdı beni dört yıl geçmesine rağmen. Doğum gece başladı suyum geldi başka doktor yaptırdı ki o doktoru da yıllardır taniodum ablam yengemler onda doğum yaptı annem ameliyat oldu. Ama o kadar gerildim ki. Şimdi ki doktorumu da çok sevdim doktor zaten szeryan plansız olmaz dio ama yine suyum bı anda gelirse diye korkuyorum. Bı anda suyum gelince neden bilmiom elim ayagim o kadar titredi ki doğumdan korkmuyodm ama şu gelmesi panik yaptı beni.

Bana da getirdiler fatma ana otu. Suya koyucakmışım sancılar başlayınca. Suyu içiliyo mu biliyomusun? Kayınvalidem içilmiyor dedi başka bir tanıdık içmek lazım demiş
Doğuma giderken koycaksin suya yanında olursa suyundan icebilirsin. Yanında olmasa bile şöyle birine suya koysun. Doğum olunca sudan cikicak ama mutlaka.

Bak bacaksız kuzumuza dönesi gelmemiş :)) sağlıklı olsun da sezeruan da bi doğum şekli sonuçta cnm. İnsallah döner. Dönmezse de canı sagolsun

Canım bende arada yiyorum ama tek tük sen de az daha dur bence. Bu arada Fatma ana otunu ben oğlumun doğumunda kullandım doğum başlayınca suya koyuyorsun suda açıldıkça rahim kolay açılır deniyor doğum biter bitmez çıkarmak gerekiyor rahim toplansın hemen diye biz kavanoza koymuştuk çok açılamadı benimde açılmam yavaş oldu herkes geniş bir kaba koysaydınız keşke demişti siz de geniş biraeye koyun bence.

Suyu içilir mi bilmem bide erken koymayın batıl ama açılma hızı otun su da acılma hızına göre olur diye inanılıyor. Sancı gelince yada suyunuz gelince koyun

Eklentiler

• 7D917A52-DA47-41BF-B9EC-F7AE6EE1AEC3.webp
    21,5 KB · Görüntüleme: 28

Doğum sancıları geldiği zaman suya konulacakmış, sancılar devam ettikçe yudum yudum içmek lazımmış suyun içinde ki bitki açıldıkça rahim ağzı da açılıyormuş öyle diyorlar. Doğumda da hurma ağzına sürelim dedik bi damla da zemzem. Hazır hepsi gelmişken

Eşinizle o anı paylaşın derim o zaman belki konforlu olmazsınız ama hayat arkadaşınız yanınızda olur ben coknisterim Allah nasip ederse eşim olsun başka kimse olmasada olur tabi hayat ne getirir bilinmez:/

Suyu içilmezse neden aldık o zaman kayınvalideler hep çok biliyor ya, bana söylediler ben yapanlara da sordum internetten de baktım. Yudum yudum çok fazla değil bir iki bardak kadar içilecekmiş

Aaaa o zaman hastaneye de mi götürelim? Doğum sonrası nasıl olacak. Evde sancı tutunca büyük bi kaba koyalım o zaman

Mantıklı canım bir zararları da yok zaten şifadır olsa olsa sağolasın bilgilendirme için bende öyle yapayım inşallah hepimize iyi gelir

ya açılmazsa çiçek kesin acilirmiymis?

Ben yardim falam istemedim erken başladım hatta yıkamaya bugünde düşünüyorum biseyler hazırlamak ağırlamadan valizide yapmak istiyorum daha alınacak.eksikler var tabi daha bugün eşime dedim ben yüksek banyo küveti alaçam diye kaynanamla beraber alçak almiatim ama banyo dar bide belim ağrımasın diye eşimde annemi caydırırsın dedi bende banyo zaten küçük iki.kisi sigilmaz hergun banyo yaptricam hergün annemimi çağırayım artık deme herseyde anneme cagirrsin diye ona guvenerekmi çocuk yaptım demdim tamam dedi ama 2 gün sonra yine aynı kaynanama demiş o da yok.almayin çok gereksiz kullanışsız bi ise yaramaz aldırmam falan demiş bende ben alacam gereksizsede kendim görürüm dedim esime

Bi banyo sorunumuz vardı kaynanam ben yıkarım ben çok severim benim tıkladığım çocuk hiç sudan korkmaz suyu sever diye söyledi bide meme çıktı basima:S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…