Çevremde gördüklerimden bu kanıya vardım yoksa özel bi bilgi değil. Bi de sünnetle ilgili çok farklı bilgilerde var kimi doktor erken olsun kimi geç olsun diyo o yüzden ben dedim erkenden yapmaya gerek yokTam tersi bebekken daha cabuk iyilesiyor. Cevremde herkes bebekken yaptı. Ilk gun cani yandi. 3 gunde iyilesti. Iyilesme surecinim uzum oldugunu kim soyledi.
Tamam canmbembeyaz ol bence çok daha naif duruyor :)
Canim tam tersi kucukken cok daha cabuk iyilesiyor ve farkinda olmuyor. Buyukken korku duyabiliyor. Ablam da 1-2 aylikken yaptirmisti cok rahat oldugunu soyledi hep.
Bu arada hanimlar sunnet icin sunnet olan zamanlar varmis. 7 gunluk 7 aylik veya 7 yas. Ben de 7 gunlukken istiyorum ama esimle daha bu konuyu hic konusmadik. Bir de kiyamama durumlari da var bilemedim napacagiz
Arkadaşlar oğlum 6 aylıkken sünnet oldu. sağlık sorunlarımız olmasa daha da öncesinde olurdu kesin. Ve sünnet olup bitene kadar 15 Dk ağladı kucağımıza aldık emzirdik emip uyudu uyandığında bitmiş geçmişti. Ne agrı kesici ne uykusuzluk ne başka bir sıkıntı. 1 hafta duş aldırmadık bez sık değiştirdik bitti gitti. Özetle zorlanmam 1 saati bulmadı. Eminim daha kucuk olsaydı da aynı olurdu. Ama etrafımda büyüyünce hareketli çocuk döneminde zorlanan çok eşrafım oldu. Hepimiz için hayırlısı olsun
Hanımlar sanırım ben de kıyamıyorum ya bi parça minnak melegimeEN yakın arkadaşım ve ablam biri 40ı çıktıktan sonra biri 3 aylıkken yaptırdılar ve çook rahat ettiler zaten bebek acı bilmiyor çok ufakken. Kardeşimi 6,5-7 yaşındaydı yaptırdığımız babam kıyamadığı için o yaşa kaldı ama pişman olduk çok zor iyileştive kendisi de unutmadı, tabii ki her çocuk bir olmaz yaşanmış örnek vermek istedim canım
Aynen hatta maydanoz oğlumu sütten kestigimde sütun bitsin diye maydanozu haslayip sıcak sıcak göğsüme tampon yaptim gerçekten sütü kaçırdı. Yemesi de iyi değil emzirirken. Dereotu sütü arttiriyor ama ben sevmediğim için yemedim hicAynen bende oyle diye biliyorum maydonoz sutu azaltiyor
Çevremde gördüklerimden bu kanıya vardım yoksa özel bi bilgi değil. Bi de sünnetle ilgili çok farklı bilgilerde var kimi doktor erken olsun kimi geç olsun diyo o yüzden ben dedim erkenden yapmaya gerek yok
Emin olki kucukken aci bilmeyecek. Buyunce daha zorHanımlar sanırım ben de kıyamıyorum ya bi parça minnak melegime
Bilgileriniz için teşekkür ederim
Kızlar sabah kontorol e gittik. Bebişim 35 hafta üç günlük . Suyu plesantasi iyi baş aşağı. Magnezyum u artk kesicez dedi. Şimdiden sonra doğarsa problem olmaz. 36 haftadan sonra kesinlikle magnezyum yok dedi. Çünkü rahimdeki kasılmalar bebeğin ciğer gelisimine faydası oluyormuş. Bunuda yeni öğrenmiş olduk. Bı hafta sonra cagirdi. Kontrol ve nst olcaz artı doğum öncesi yapılacak tahliller yapılacak sonrada 26 Eylül Perşembe günü doğum inşallah çok heyecanlıyım az kaldı kuzuma kavuşmaya. Buzluk için kurabiye kek ve börek yapıp aticaz inşallah haftaya. Valiz bebek çantası hazır zaten acil durum için bekliyorlar oğlum şuan deli gibi evi dagitiyo inşallah diyorum doğuma giderken ev toplu olur hiç durmuo.
Rezene anason birazda kimyon ile arkadaşım çay yapıp içerdi faydasını görmüş bi arastirirp dene istersen canmİnsallah.. Bakış acimi degistirmem lazim sanrm.. Bugun baslayan sut stresini dizginlemem lazim sanrm
Ben doğumda istiyorm aslında ama y.disinda olduğum için guvenebkrmym bilmiyormerkek anneleri. sünneti ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz
Rüyasına girmiştir:)Kızlar ben bebek odası şimdi yaptırmayı düşünmüyordum bu sabah kv geldi ben odayı yaptırmak istiyorum dedi tabi ben şokbiranda karar vermiş nasıl olduysa Annem mobilya beşik alıcaktı ona dedim sende bize bebek arabası al tamam dedi artık eksiğim kalmadı sanırım
Aslında ihtiyacım var benimde denicem ahahaCanm humana süt artiiran çay var kuşburnu aramoli ilk doğumda kullandım. Gerçekten arttırıyor hemen al şimdi geldi aklıma bol bol kayısı hoşafı bide. Yalnız humanayi üstündeki tarife göre yapın fazlası sarhoşluk yapioannem sütüm baktı çay sütü getirdi daha fazla verdi daha hızlı çoğalsın diye yan etki yaptı böyle sarhoş gibi oldum çakır keyif bı hal oldu gülme isteği falan etrafı ışıl ışıl görmeye başladım aha dedim doğum sonrası geçici körlük oldu çok komikti insanların sesi uzaktan gelmeye falan başladı. Meğer çayı fazla tükettiğim içinmiş. Normal doz alınca sıkıntı olmadı sütüm de hemen geri. Buda böyle bı lohusa anısı olsun
İnşallah cnm hepimizin kiEmin olki kucukken aci bilmeyecek. Buyunce daha zor
az kaldi saglikla gelsin.
Sitres sıfıra inio valla tatlı bı sarhoşluk haliAslında ihtiyacım var benimde denicem ahaha
Geri sayım başladı sizin içinKızlar sabah kontorol e gittik. Bebişim 35 hafta üç günlük . Suyu plesantasi iyi baş aşağı. Magnezyum u artk kesicez dedi. Şimdiden sonra doğarsa problem olmaz. 36 haftadan sonra kesinlikle magnezyum yok dedi. Çünkü rahimdeki kasılmalar bebeğin ciğer gelisimine faydası oluyormuş. Bunuda yeni öğrenmiş olduk. Bı hafta sonra cagirdi. Kontrol ve nst olcaz artı doğum öncesi yapılacak tahliller yapılacak sonrada 26 Eylül Perşembe günü doğum inşallah çok heyecanlıyım az kaldı kuzuma kavuşmaya. Buzluk için kurabiye kek ve börek yapıp aticaz inşallah haftaya. Valiz bebek çantası hazır zaten acil durum için bekliyorlar oğlum şuan deli gibi evi dagitiyo inşallah diyorum doğuma giderken ev toplu olur hiç durmuo.
Mavi şal tak canım.ben mavi elbise saçları maşa yaptırdım ve mavi lohusa tacı mı taktım.. Oğlanlar mavi şort beyaz gömlek. Baba krem pantalon açık mavi pantalon.... Güya karşı cıkan baba benden önce oğlanları alıp berbere goturupnkendı sacını da yaptırmış... Benden daha çok pozu kendi verdi... Bu hafta da ev içi poz çektircez. İyi ki dış çekimi erken yapmısımKizlar muayeneden cktk bugun 35+3 uz bebegim 49 cm 2800 gram olmus masallah bikac gun onde gidiyo dedi doktor. 2 hafta sonra cati muayenesi yapcaz dedi. Nst girdim sonuclar iyi ckti sanci filan yok simdilik. Agrilarima da normal dedi. Melegim yine cok fotojenik degildi :) ama yine gordum diye mutluyum.
Aksam uzeri hamile cekimi yapcaz. Sizce beyaz elbise uzerine bebe mavisi ipek sal mi takaym yoksa beyz elbise uzerine beyaz sifon sal mi? Emin olamadm. Bebegim erkek
Tam bilmemekle birlikte, sancı başlar ve kanala girerse sezeryanda zorlanıyorlarKızlar, merak ettiğim birşey var. Bihaberim ve doktora sormaya da fırsatım olmadı, haftaya umarım sorabilirim ama size de sormak istedim. Doktorlar neden sezeryan doğum olacaksa doğum belirtisini beklemeden(sancı,suyun gelmesi vs) daha önceden özellikle ikinci doğumda 38.hafta için gün veriyorlar. Bu haftadan sonra anne zorlanır falan diye mi?
Canm ilki sezeryan olunca bazılarının son haftayi bekleyince iç dikislerde gerilme oluyomus . Çoğu doktor eski dikişler zarar görmesin diye ssvd yapmıyor. Yapan var tabiki ama . Benm yengem ikinci gebelikte doktora gün almayalım sancım başlasın öyle sezeryan olayım dedi doktor eski dikişler zarar görebilir karın derisi çok incelmiş alicaz bebeği dedi. Bende diyorum ki doğuma bı hafta kala hurma mi yesekKızlar, merak ettiğim birşey var. Bihaberim ve doktora sormaya da fırsatım olmadı, haftaya umarım sorabilirim ama size de sormak istedim. Doktorlar neden sezeryan doğum olacaksa doğum belirtisini beklemeden(sancı,suyun gelmesi vs) daha önceden özellikle ikinci doğumda 38.hafta için gün veriyorlar. Bu haftadan sonra anne zorlanır falan diye mi?
İkinci doğumlarda daha ilerleyen haftalarda dikislerde sorun yaşanma riski yüksek heleki iki doğum arasındaki zaman azsa genelde tüm organlar gelistikten sonra 38 i bile beklemeden alırlar bu kişiden kişiye göre değişir. Bazı hanimlarda iki doğum arası süre az olmasına rağmen dikişler iyi durumdaysa gebeliğin daha ileri haftalarına bırakabilir tabiki sürekli kontrole giderlerKızlar, merak ettiğim birşey var. Bihaberim ve doktora sormaya da fırsatım olmadı, haftaya umarım sorabilirim ama size de sormak istedim. Doktorlar neden sezeryan doğum olacaksa doğum belirtisini beklemeden(sancı,suyun gelmesi vs) daha önceden özellikle ikinci doğumda 38.hafta için gün veriyorlar. Bu haftadan sonra anne zorlanır falan diye mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?