Cekimi yaptk cok icime sindi :) fotolar videolar filan cok guzel oldu gbi insallah. Hastanede ve eve geldikten sonra da cekinip album yapilcak. Benim esim de benden hevesliydi valla 32.haftada izne gelmisti yapalm illa filan dedi ya erken yaparz ederiz elbisem yok diye ben salladm durdum. Bu haftada benm ruyalarima girmeye basladi bu sefer cekim olmadan dogum yaparsam diye korktum :) elbise filan aldm hemen ayarladk cok sukur.Mavi şal tak canım.ben mavi elbise saçları maşa yaptırdım ve mavi lohusa tacı mı taktım.. Oğlanlar mavi şort beyaz gömlek. Baba krem pantalon açık mavi pantalon.... Güya karşı cıkan baba benden önce oğlanları alıp berbere goturupnkendı sacını da yaptırmış... Benden daha çok pozu kendi verdi... Bu hafta da ev içi poz çektircez. İyi ki dış çekimi erken yapmısım
Zera canm seninle gunumuz ayni demi? 35+3 seninde: bugun bizimde kontrol vardi. Senin ikinci dogum mu? Oyuzden mi tarih verdiler?Canm ilki sezeryan olunca bazılarının son haftayi bekleyince iç dikislerde gerilme oluyomus . Çoğu doktor eski dikişler zarar görmesin diye ssvd yapmıyor. Yapan var tabiki ama . Benm yengem ikinci gebelikte doktora gün almayalım sancım başlasın öyle sezeryan olayım dedi doktor eski dikişler zarar görebilir karın derisi çok incelmiş alicaz bebeği dedi. Bende diyorum ki doğuma bı hafta kala hurma mi yesek
Aynen canm seninle günümüz aynı . İkinc doğum benm ilki sezeryan di ikinci malumZera canm seninle gunumuz ayni demi? 35+3 seninde: bugun bizimde kontrol vardi. Senin ikinci dogum mu? Oyuzden mi tarih verdiler?
Rezenenin hem bebeğe direk hem de annenin sütü aracılığı ile bebeğe geçmemesi gerektiğini okudum. Bebeklerde ani şoka neden olabiliyormuş.
Takip ettiğim çocuk doktorları geçen yıldı galiba tıp kongresinden yayınlamışlardı, bir prof un sunumuydu. Ben kullanmamıştım hiç, bebekten bebeğe değişiyor belki deHiç bilmiyodum canım ama kızımda kullandım bi sıkıntı yaşamadım
Eger sezeryan olacagin kesinse 9 ayi doldurduktan sonra beklemenin ne anlama varki. Bebegi riske atarsin. Hadi bebek kanala girdi. O zaman surec zorlaniyor. Yada daha farkli birsey. Ha ilk dogumsa normal olsun istersen 40. Haftaya kadar bekle. Ama ikincide beklemek gereksiz. 40 da alsada 38 de de alsada bir fark yok yani. Sadece bebek 200gr fazla dogar.Ben de Türkiye’de doğum yapma konusunda bu yüzden çekimserim. İki doktora gittim ikisi de 38.hafta için gün al dedi. Bir arkadaşın bahsettiği üzere sezeryan sonrası normal doğum uzmanlık gerektiren birşeymiş ama..bahsettiğin gibi bebeğin de dünyaya gelmeye hazır ve istekli olması da (annenin suyunun gelmesi,doğum sancısının,kasılmasının başlaması) gerekir diye düşünüyorum ben de..
Baslar canim.Kızlar bebek ters olduğunda da doğum sancıları başlar mi?
Takip ettiğim çocuk doktorları geçen yıldı galiba tıp kongresinden yayınlamışlardı, bir prof un sunumuydu. Ben kullanmamıştım hiç, bebekten bebeğe değişiyor belki de
İlkinde insan hemen gelsin istiyor:) ben de öyleydim. Sonra bebeğin anne karnında geçirdiği bir günün gelişimsel açıdan dışarda geçirdiği 7 güne bedel olduğu bilgisini edinince vaktinde gelsin diye dua etmeye başladım. Sağlıkla gelsinler de nasıl geleceklerini kendileri belirleyecekler zaten.bende saglik problemi olamadığı sürece oyle olmali diye düşünüyorum. turkiye de risk almak istemiyor doktorlar. cunku bazen ihmal olmasa dahi birsey olsa direk doktora dava acilior bazen diyirum onlarda haklibu arada bn ilk gebeligimde doktor ban sezaryen diyordu ve 38+lara faln düşünüyordu dogumu . benm fikrim 37 de gelişimi tamamlaniyorsa o zaman alsin niye bekletiyo bir hafta daha diyordum tabi bu süt durumları bebek hazır mi degilmi oraları hic düşünmeden birseyleri ogrendikce tecrube ettikçe anladm. :) sonra normal oldu tabi 39+0da .
Ay amin insallah hepimizin gönlüne göre versin Rabbim. Simdilik normal icin bi sorun yok 37 de cati icin gidicem bi aksilik olmazsa bebiste kafasi asagida bakalm nasip. Simdilik iyiyim nst ye girdim sanci filanda çıkmadı daha durcaz heralde :) bebegin gönlüne göre artk nezaman olursa.Aynen canm seninle günümüz aynı . İkinc doğum benm ilki sezeryan di ikinci malumsen normal doğum bekliyosun heralde. İlk doğumla r genelde 39 dan sonra oluo benm ilk oğlum 39 artı 3 te doğdu suyum geldi sancım başladı bikac saat sonra sezeryan oldum hatta hiç doğum belirtisi yoktu bu bebek kendiliğinden gelmez asla diyodm yalanci sancı hiç yaşamadım. Doğum yaptığım gün sancım vardı ama anlamadım kıvranıp durdum suyum gelince anladım ama bu ikinci hep sancılı gecio doktor 26 Eylül son tarih dedi magnezyum unda kesti artk. Bilmem bu sancilarla ne kadar bekler bebiş gorucez. Seninde Allah gönlüne göre versin canm
Zaten sezeryan olacağı kesinleşirse tabi ki ben de ısrarcı olmam bekleme konusunda. Mesele doktora güvenmek, ben ilk doğumumda güvenemdğim için ısrarcı olmuştum ama pişman oldum. Bunda sadece normal doğum için şansım varsa öğrenip denemek istiyorum, asla ısrarcı değilim yoksa.Eger sezeryan olacagin kesinse 9 ayi doldurduktan sonra beklemenin ne anlama varki. Bebegi riske atarsin. Hadi bebek kanala girdi. O zaman surec zorlaniyor. Yada daha farkli birsey. Ha ilk dogumsa normal olsun istersen 40. Haftaya kadar bekle. Ama ikincide beklemek gereksiz. 40 da alsada 38 de de alsada bir fark yok yani. Sadece bebek 200gr fazla dogar.
Baslar canim.
Ben 39+3 kadar bekliyecem inşallah döner ama biraz endişe ettim ya sancı olmazsa diye o zamana kadar sancının olması lazım dimiEger sezeryan olacagin kesinse 9 ayi doldurduktan sonra beklemenin ne anlama varki. Bebegi riske atarsin. Hadi bebek kanala girdi. O zaman surec zorlaniyor. Yada daha farkli birsey. Ha ilk dogumsa normal olsun istersen 40. Haftaya kadar bekle. Ama ikincide beklemek gereksiz. 40 da alsada 38 de de alsada bir fark yok yani. Sadece bebek 200gr fazla dogar.
Baslar canim.
Nöbet şeklşndeymiş anladığım kadarıyla.Belki de.. nasil Bi sokmuş peki bilgilerini aktarır mısın bana da
Ablamın 40+ larda başlamıştı sancısı. Hatta doktorun şu güne kadar sancı olmazsa biz sancı veririz dediği günde. Gerçi onunda sezeryana döndü sonradan çatı darlığı ve kordon dolanmasından ötürü deBen 39+3 kadar bekliyecem inşallah döner ama biraz endişe ettim ya sancı olmazsa diye o zamana kadar sancının olması lazım dimi
Kısmetten öteye gidilmiyor işte ne yaparsan yap bakalım sancı olsunda doğuma Allah büyükAblamın 40+ larda başlamıştı sancısı. Hatta doktorun şu güne kadar sancı olmazsa biz sancı veririz dediği günde. Gerçi onunda sezeryana döndü sonradan çatı darlığı ve kordon dolanmasından ötürü de
Başlar. Çünkü sancinin gelmesini sağlayan şey bebeğin dönmesi ya da başını yerleştirmesi ,ittirmesi vs değil . Zamanı gelince bebek yavaş yavaş oksitosin salgılamaya başlar sonra ona anne vücudu da oksitosin salgılayarak karşılık verir ve artarak devam eder. Sancıyı yapan hormon oksitosindir. Vakti zamanı gelince meleklerimiz de vücudumuz da ne yapacağını gayet iyi biliyo . Sağlıkla gelsinler inşallahKızlar bebek ters olduğunda da doğum sancıları başlar mi?
İyi çok şükür çok teşekkür ederim canım içim rahatladıBaşlar. Çünkü sancinin gelmesini sağlayan şey bebeğin dönmesi ya da başını yerleştirmesi ,ittirmesi vs değil . Zamanı gelince bebek yavaş yavaş oksitosin salgılamaya başlar sonra ona anne vücudu da oksitosin salgılayarak karşılık verir ve artarak devam eder. Sancıyı yapan hormon oksitosindir. Vakti zamanı gelince meleklerimiz de vücudumuz da ne yapacağını gayet iyi biliyo . Sağlıkla gelsinler inşallaheğer meleğiniz tersse inşallah dogum pozisyonuna döner
kesinlikle öyle kendiler belirliyo :) ama son bi kac hafta cok zor geçiyor insan o zamanlar gelince dogsun diyorİlkinde insan hemen gelsin istiyor:) ben de öyleydim. Sonra bebeğin anne karnında geçirdiği bir günün gelişimsel açıdan dışarda geçirdiği 7 güne bedel olduğu bilgisini edinince vaktinde gelsin diye dua etmeye başladım. Sağlıkla gelsinler de nasıl geleceklerini kendileri belirleyecekler zaten.
Her ikiniz için de en hayırlısı en sagliklisi neyse öyle olsun . Bol bol su bol bol yürüyüş .biz elimizden geleni yapalım sonra takdiri takdir edene bırakalımİyi çok şükür çok teşekkür ederim canım içim rahatladıİnşallah döner ama hayırlısı herzaman
Tabi biz elimizden geleni yapacaz gerisi Allaha kalmış yürüyüşHer ikiniz için de en hayırlısı en sagliklisi neyse öyle olsun . Bol bol su bol bol yürüyüş .biz elimizden geleni yapalım sonra takdiri takdir edene bırakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?