2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
38.haftada bebegim bütün gelişimi tamamlanmis oluyor. 38+4 de alıyorlar çünkü 9.ay dolmus oluyor. O yuzden beklemek gereksiz onlar için. Riske atmak istemiyorlar. Benim doktor gecen gun ilginc bir yorum yaptı. Aynen soyle dedi .
** 38.haftayi sagsalim görmüşsün. Bebek gelişimini tamamlamış. 100 gr fazla olsun diye gereksiz zevk icin masturbasyon yapmaya gerek varmı. Neden bebegi riske atalim dedi. Bende esimde donduk kaldik. Dediğini evde anladık

Doktor hafif çatlakmış herhalde güzel açıklamış ama:)

Dikişlerin durumunu dışardan nasıl anlayabiliyorlar ki? Gözüm korktu şimdi, ben de normal için şansımı denemek istiyordum ama artık doktor ne derse moduna girdim:/

İnsallah.. Bakış acimi degistirmem lazim sanrm.. Bugun baslayan sut stresini dizginlemem lazim sanrm

Canım Ben rezene içiyordum faydasını da gördüm hem bebegin gazina da faydali. Ama bitki cayladini cok içmemek gerekirmiş o yüzden 2 hafta içer 2 hafta arar verirdim ben

Senin sezeryan tarihi belli zaten:) onun öncesinde de mi hurmayla şansımı deneyeyim diyorsun? Walla zera ben ilk kızımda doğum öncesi hurmanın anavatanındaydım, inanılmaz çok yedim, bir sürü egzersiz de yaptım. Suyum geldikten sonra en az 12 saat beklettim de zorla, artık doktor bebeğimin kalp atışları yavaşladığı için beni dinlemeyip sezeryana aldı. İyi ki de aldı. Keşke o kadar zorlamasaymışım. Olmayacaksa olmuyor bazen. Sağlıkla gelsinler de yavrular, her iki türlü de acısı,sızısı oluyor doğumun. Normal doğum sonrasında da kadının vücudu bir sürü defermasyona ya da fazla zorlama sebebiyle kalıcı hasara maruz kalabiliyor.

Dikişlerin durumunu dışardan nasıl anlayabiliyorlar ki? Gözüm korktu şimdi, ben de normal için şansımı denemek istiyordum ama artık doktor ne derse moduna girdim:/
Elbet sadece dışardan kontrol etmiyordur farklı görüntüleme teknikleri vardır . Öncelikle inşallah istediğiniz gibi bir doğum olur. Şunu özellikle belirteyim sezaryen sonrası normal doğum bir uzmanlık alanı yani eğer bu alanda uzman olmayan doktorlara giderseniz kesinlikle mümkün olmadığını söylerler. Üniv. Hastanelerinde ve eğitim araştırma hastanelerinde randevu bile alırken mhrs de uzmanlık alanı belirtiliyor. Önce onlara gitmenizi tavsiye ederim tabiki özelde eğer bu alanda bildiğiniz bir doktor varsa özele de gidebilirsiniz yapan hastaneler var

Teşekkür ederim, önümüzdeki hafta araştıracağım. İnşallah benim için de bebeğim için de en kolayı ve sağlıklısı olur.

Ben doktoruma güvendim teslim oldum. Dogumu prsenseler gibi yapmayı dusunmuyorm tabi. Demirden korksaydik trene binmezdik şaka bı yaka spinal olup ilk sekiz saat prenses modunda olmayı planlıyor um inşallah. Hakkımızda hayırlısı

Canım Ben rezene içiyordum faydasını da gördüm hem bebegin gazina da faydali. Ama bitki cayladini cok içmemek gerekirmiş o yüzden 2 hafta içer 2 hafta arar verirdim ben
Rezenenin hem bebeğe direk hem de annenin sütü aracılığı ile bebeğe geçmemesi gerektiğini okudum. Bebeklerde ani şoka neden olabiliyormuş.

Ahahah kız doğru ben deyim rahatlatiyomus ay fazlasıda dokunurda yine bana kalir:))))

şahsi görüşüm şu ki kendilerine gore ayarlıyor doktorlar . bebege veya anneye bağlı olarak yapilan dha az . ama gene şahsi fikrim sezaryende olsa sanci vs. başlayınca olsa dha iyi olur hem annenin rahminin toparlanması hemde sütünün cabuk gelmesi acısından ayrıca bebek kendi gelmek istemiş olcak ki en önemlisi bnm icin o

Ne güzel ağır yükü almışlar. Güle güle kullanın inşallah

Bebek açısından sancıyla yada suyun gelmesiyle sezeryana alınması daha iyi tabi ama annenin iyilik durumunda gözetiliyor. Rahim toparlanması için. Zaten iğne yapiyolar ve emzirmek rahimde kasılmaya sebep olup rahmin hızla toparlanmasini sağlıyor. Bende sancım baslasa doğum kendiliğinden başlasa da öyle sezeryan olsam diyorum. Ama gece olurda yabanci bı doktorun eline kalırım diye korkuyorum. Gereksiz bı korku ama . Herşey olacağına varir

Ben de Türkiye’de doğum yapma konusunda bu yüzden çekimserim. İki doktora gittim ikisi de 38.hafta için gün al dedi. Bir arkadaşın bahsettiği üzere sezeryan sonrası normal doğum uzmanlık gerektiren birşeymiş ama..bahsettiğin gibi bebeğin de dünyaya gelmeye hazır ve istekli olması da (annenin suyunun gelmesi,doğum sancısının,kasılmasının başlaması) gerekir diye düşünüyorum ben de..

tabi oyle anneye veya bebege bagli sebebler de oluyor da genel olarak oyle diye düşünüyorum . iki dogum arasi yakin olanları 37 de faln bile aliyorlar dikişlerden yana problem çıktığı icin .

bende saglik problemi olamadığı sürece oyle olmali diye düşünüyorum. turkiye de risk almak istemiyor doktorlar. cunku bazen ihmal olmasa dahi birsey olsa direk doktora dava acilior bazen diyirum onlarda hakli bu arada bn ilk gebeligimde doktor ban sezaryen diyordu ve 38+lara faln düşünüyordu dogumu . benm fikrim 37 de gelişimi tamamlaniyorsa o zaman alsin niye bekletiyo bir hafta daha diyordum tabi bu süt durumları bebek hazır mi degilmi oraları hic düşünmeden birseyleri ogrendikce tecrube ettikçe anladm. :) sonra normal oldu tabi 39+0da .

Ne güzel ağır yükü almışlar. Güle güle kullanın inşallah
Çok tesekkür ederim canım Hemde nasıl ağır yükler ama kv çok oldum hiç bahsi bile geçmezken biranda dedi şok oldum Bende hiç hayır demedim direk olur dedim Anneme de dedim sende arabayı al bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…