Vitamine başlamak için 1-2 hafta daha bekle bence haftalik kilo takibi yaparsin.haftada 100 gr evet az ama hastaligina denk geldiğini icin mi normal alımımi takip ederek emin olursun.Bugün bizimde kontrolümüz vardı. Doktor çok canımı sıktı. Bebeğim 1 hafta da 100gr almış. Doktor az dedi. Geçen hafta idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı. Kilo alımını o engelliyor demişti. P.tesi gününden cumaya kadar yavrum antibiyotik iğne vuruldu. Her halde bu çocuğun igne vurulduğu gün hemen enfeksiyonu gitmedi. Bunu anlatmanin bir sureci olmustur. Geri kalan gune bakarsak kilo almis diyorum doktora. Beni anlamadi bir türlü 1 haftayi baz aldı. Yavruma vitamin yazdı 1 yaşa kadar kullan dedi. Sarılığı geçmemiş diye bir hap verdi. 10 gün o hapin yarısını toz haline getir az suyu ile erit ver dedi. Eger yine gecmezse uzamış sarılık testleri yapılacak dedi. Gaz sıkıntısı var dedi. Biogia verdi. Karından usg çekildi. Sol böbreğinde genişleme var dedi. 6mm yaziyor raporda. Yapısal dedi zamanla gececek dedi. Enfeksiyon gecmis mi diye idrar kültürü istedi. Temiz çıkarsa sunnet icin gun belirleyecegiz. Ptesi kontrol var o zamana kadar kilo almis olmasi gerek diyo.
Bebegimin karnı doydugu her an benim için çok stresli kizlar..her seferinde kaka yapma kisminda kendini kasıyor..güya gaz damlası kullanıyoruz,ise yaramiyor..saatlerce uyumuyor,ağlama krizleri yaşıyorbu büyük tuvaletini yapma meselesi her bezde olucak mi ya?günde 7-8 sefer filan normal mi? Ne zaman azalır?,yapamadikca o agladikca biz mahvoluyoruz..
Selam kızlar
Emzirirken sizinde iki memenizde acıyor mu mesela solu veriyorum sağ sızlıyorbi de bebeğiniz hamilelikteki gibi mı? Doğumdan sonra aynı olur hamilelikte uykusu düzeni belli olur diyorlar. Benimki hamilelikteki gibi
Park beşik kullanıyoruz 70*120 ölçüleri bence çok ideal.Tecrübeli annelerden yardım istiyorum.ben karyola beşik almayı düşünüyorum.sizce boyutu nasıl olmalı.60-120 olan var, 60-90 olan var.hangisini almalıyım sizce
Ben karnıma bastırmaya korkarım yaa. Parça düşmesi normal mi acaba. Ben cumartesi gitcem vajinal muayene yapilcakmisCanım çok geçmiş olsun, inşallah atlatırsın iz
Merhaba arkadaşlar, beni merak etmişsiniz çok sağolun sizleri merakta bıraktığım icin çok üzgünüm. Kötüye giden bir durum yok ama kendimi iyi hissetmiyordum yürümekte bile çok zorlanıyordum oturmak tuvalete gitmek işkence. Sancılarım oluyor ama artık daha azaldı durum geçmeye başladı biraz. Kan kaybı ile ilgili çok halsizim. Ve sol bacağım sisiyor his kaybı yaşıyorum hatırlarsanız vajinal varis olmuştu hamilelikte varislerden kaynaklı oluyor. Göğüs yaraları bin perişan durumda geçmedi 1 ay olacak nerdeyse. Psikolojim düzelmiyor gözümü kapatınca bile gözümde canlanıyor hastayı kaybediyoruz çığlıkları basımda yığınla doktor hemşire ebe sürekli birseyler yapmaya çalışmaları travma oldu sanırım.
Kızım iyi uyku sorununu da çözersek onunla ilgili sorun yok diyebilirim. Çok şükür
Beni merak eden herkese çokça sevgiler selamlar. Umarım topikte başka sorun yaşayan olmamıştır.
[/QUOTE
Çok geçmiş olsun canım, içimiz rahatladi, iyiki yazdın. Herşey yoluna girecek inşallah, Allah evlatlarına bağışlasın.
Aynı biz yaa, aslında hemen kabullendi hiç sıkıntı yaratmadı kızım zaten çok usluydu, şimdi çok hırçın oldu taniyamiyorum hiç laftan anlamıyor. Dün ağzına oyuncak sokmaya çalışırken yakaladim
Benim ilk doğumumda üç dört kez alttan muayene ederek karnıma bastirmislardi. Bunda sadece bı defa alttan muayene ettiler Belki alakası yoktur ama bu doğumdan sonra dogum sancılarim devam etti iki gün sonra bı parca düşürdüm, geçti . Ara sıra karnım yine ağrıyor du akşam yine koca bı parca düştü rahminden çok korktum Kanamam bı azalıyor bı artıyor. Dr normal dedi. Ebeye de sordum, uzanarak karnına bastır ara ara dedi.
Canım benim ki günde bire düştü ama bizde de durum aynı. Her saatimiz işkence gibiBebegimin karnı doydugu her an benim için çok stresli kizlar..her seferinde kaka yapma kisminda kendini kasıyor..güya gaz damlası kullanıyoruz,ise yaramiyor..saatlerce uyumuyor,ağlama krizleri yaşıyorbu büyük tuvaletini yapma meselesi her bezde olucak mi ya?günde 7-8 sefer filan normal mi? Ne zaman azalır?,yapamadikca o agladikca biz mahvoluyoruz..
Bana sekli degismis gibi gelmedi yaNormal dogum yapanlar dikislerinizi ve vajinanizin durumunu kontrol ediyor musunuz? Bugun 26. Gun kontrol etmeye korktugumdan 2. Kez bugun ettim biraz yamuk dikis atilmis gibi geldi. Bir de dogum yapildigi belli sanki daha genis. Bu zamanla daralir mi yoksa boyle mi kalir? Bir de daraltma islemleriyle ugrasmayalimdaha once normal dogum yapmis kisilerin deneyimlerini duymak isterim.
Ah burdaki doktor 3 aydan büyükleri yapmıyormuş acaba neden 6 ay sonrası dediYenidogan sunnetini sordum ben doktorumuz 6. Aydan sonra oneriyoruz dedi. Dolayisi ile ne zaman yaptiririz su an hic bir fikrim yok.
Tesekkur ederim canimCanım çok geçmiş olsun, inşallah atlatırsın iz
Merhaba arkadaşlar, beni merak etmişsiniz çok sağolun sizleri merakta bıraktığım icin çok üzgünüm. Kötüye giden bir durum yok ama kendimi iyi hissetmiyordum yürümekte bile çok zorlanıyordum oturmak tuvalete gitmek işkence. Sancılarım oluyor ama artık daha azaldı durum geçmeye başladı biraz. Kan kaybı ile ilgili çok halsizim. Ve sol bacağım sisiyor his kaybı yaşıyorum hatırlarsanız vajinal varis olmuştu hamilelikte varislerden kaynaklı oluyor. Göğüs yaraları bin perişan durumda geçmedi 1 ay olacak nerdeyse. Psikolojim düzelmiyor gözümü kapatınca bile gözümde canlanıyor hastayı kaybediyoruz çığlıkları basımda yığınla doktor hemşire ebe sürekli birseyler yapmaya çalışmaları travma oldu sanırım.
Kızım iyi uyku sorununu da çözersek onunla ilgili sorun yok diyebilirim. Çok şükür
Beni merak eden herkese çokça sevgiler selamlar. Umarım topikte başka sorun yaşayan olmamıştır.
[/QUOTE
Çok geçmiş olsun canım, içimiz rahatladi, iyiki yazdın. Herşey yoluna girecek inşallah, Allah evlatlarına bağışlasın.
Aynı biz yaa, aslında hemen kabullendi hiç sıkıntı yaratmadı kızım zaten çok usluydu, şimdi çok hırçın oldu taniyamiyorum hiç laftan anlamıyor. Dün ağzına oyuncak sokmaya çalışırken yakaladim
Benim ilk doğumumda üç dört kez alttan muayene ederek karnıma bastirmislardi. Bunda sadece bı defa alttan muayene ettiler Belki alakası yoktur ama bu doğumdan sonra dogum sancılarim devam etti iki gün sonra bı parca düşürdüm, geçti . Ara sıra karnım yine ağrıyor du akşam yine koca bı parca düştü rahminden çok korktum Kanamam bı azalıyor bı artıyor. Dr normal dedi. Ebeye de sordum, uzanarak karnına bastır ara ara dedi.
Vitamine aslinda karşıyım. Kilo alımı normal olursa vermeyebilirim. Sunnet icin iyi yapmissin bende kültür sonucunu bekliyorum temiz çıkarsa yaptıracağım hemen.Vitamine başlamak için 1-2 hafta daha bekle bence haftalik kilo takibi yaparsin.haftada 100 gr evet az ama hastaligina denk geldiğini icin mi normal alımımi takip ederek emin olursun.
Bende sunnete 40.gune randevu aldim yapıldı da çıksın aradan.
Gunde 10 kere te kadar normal mis iyi beslendiğini gösteriyor dedi dr.bizimki 20 gunden sonra bazen gunde bir bazen iki yapıyor.kac günlük oldunuz .
Bizde buna göğüs kaynaması derler.birini emince digeri uyarilip süt doluyor hatta süt geliyor.hemsire bana sormuştu.emzirirken diger memeden süt geliyormu diyebyok dedim daha erken ama gelecek emzirmeye devam dedi.2-3 gun sonra dediği gibi oldumigne batmasi sizlama gibi bi 10 snlaniye sürüyor.bazende bebegin uyanma saatine yakin sızlıyor.hatta bebeginden ayriysan bebegin ağlıyor acıkmış anne hidlssefer derler.
Park beşik kullanıyoruz 70*120 ölçüleri bence çok ideal.
Alacağın yatak büyüyen degilse park beşik bile bakabilirsin belki.cok rahat ettik biz.
Yakinda yaptiriyorum.Kızlar bebeğini sünnet ettiren oldumu acaba ben bugün 40+5 sanci yok artık cumaya suni şancı kesin gibi
Bende bu doktorlari anlamiyorum. Suana kadar hangi doktora sorduysam 6 ay icindr yaptır dedi. Sizin doktor niye onermiyor.Yenidogan sunnetini sordum ben doktorumuz 6. Aydan sonra oneriyoruz dedi. Dolayisi ile ne zaman yaptiririz su an hic bir fikrim yok.
Biraksam butun gun memede kalir
Yerinr yatırıyorum 5 dakka sonra ciyak ciyak
Kucaga alıştırdın deyip duruyorlar. keyfimden sanki
Hem daha 1 ayo dolmamis bebeğin kucaga ihtiyacı olmaz mi ya
Yaptır canım bana çok.mantikli geliyor insallah çabucakta iyileşir benim yavru kuzum doğsaydı gerisini düşündeyim hayirlisyla:)Tesekkur ederim canim
Vitamine aslinda karşıyım. Kilo alımı normal olursa vermeyebilirim. Sunnet icin iyi yapmissin bende kültür sonucunu bekliyorum temiz çıkarsa yaptıracağım hemen.
Yakinda yaptiriyorum.
Bende bu doktorlari anlamiyorum. Suana kadar hangi doktora sorduysam 6 ay icindr yaptır dedi. Sizin doktor niye onermiyor.
Yenidoğan sünnetinde dikiş yok canım bildiğim.kadariylaSunnetin iki cesidi varmis. Dikisli ve dikissiz. Arastiran oldumu aranizda
Bugün 15 günlük olduk. Artık dışarı çıkmak istiyorum ikindi vakti çok sıcak oluyo.melegim de temiz hava alsın rahatlasın ben de ama ne kv ne annem müsade etmiyo. Siz naptınız. Dışarı çıkarma konusunda
Evet canım emzirmedifim de de arada sızlıyorBenim de hamilelik dönemi ile aynı geceleri daha hareketliydi saat 11 12 olunca başlıyor hareketlenmeye ve gece daha az uyuyor ...
Emzirirken de aynı şekilde benim de sızlıyor Göğüslerim Hatta emzirmediğim zaman Göğüs uçlarım büzüşüyor gibi oluyor sertleşiyor ve sızlıyor sende de oluyor mu???
Kullandigin atletini yatağına koy onun üzerine yatır belki kokuna alışmıstirBebeğin karnı tok gazı yok yatıyorum öyle gözleri açık duruyor Nasıl uyuyacak bu bebek kucağına alıp haffif sallayınca ya da meme verince uyuyor yatırınca tekrar uyanıyor
Evet hatta duştayken bi ara goguslerimden süt aktı çıktığımda bebek ağlamıştı acıkmışVitamine başlamak için 1-2 hafta daha bekle bence haftalik kilo takibi yaparsin.haftada 100 gr evet az ama hastaligina denk geldiğini icin mi normal alımımi takip ederek emin olursun.
Bende sunnete 40.gune randevu aldim yapıldı da çıksın aradan.
Gunde 10 kere te kadar normal mis iyi beslendiğini gösteriyor dedi dr.bizimki 20 gunden sonra bazen gunde bir bazen iki yapıyor.kac günlük oldunuz .
Bizde buna göğüs kaynaması derler.birini emince digeri uyarilip süt doluyor hatta süt geliyor.hemsire bana sormuştu.emzirirken diger memeden süt geliyormu diyebyok dedim daha erken ama gelecek emzirmeye devam dedi.2-3 gun sonra dediği gibi oldumigne batmasi sizlama gibi bi 10 snlaniye sürüyor.bazende bebegin uyanma saatine yakin sızlıyor.hatta bebeginden ayriysan bebegin ağlıyor acıkmış anne hidlssefer derler.
Park beşik kullanıyoruz 70*120 ölçüleri bence çok ideal.
Alacağın yatak büyüyen degilse park beşik bile bakabilirsin belki.cok rahat ettik biz.
1 saat çok değil mi yaKendi mi birakiyor memeyi yoksa uyuyakalinca sen mi cekiyorsun memeden? Boyle durumlarda tam doymus olmuyor uyuyakalirsa minciklayip uyandirip devam ettirmek gerekiyor yoksa ayni dedigin gibi yatagina koyunca tam tok olmadigindan uyanir. Emzirme danismanim yarim saat bir meme sonra araya alt degistirmeyi alip bebegi uyandirip yarim saat diger memeyi emzirmek gerektigini soyluyor.
Evet canım emzirmedifim de de arada sızlıyor
Kullandigin atletini yatağına koy onun üzerine yatır belki kokuna alışmıstir
Evet hatta duştayken bi ara goguslerimden süt aktı çıktığımda bebek ağlamıştı acıkmış
1 saat çok değil mi yabenim ki doyunca bırakıyor bırakmayıp emmeye devam ederse sonrasında kusuyor
evet canm acıyor. o süt olduğundan olur derler. suan hamilelikle gece daha fazla uyanık kalıyor.Selam kızlar
Emzirirken sizinde iki memenizde acıyor mu mesela solu veriyorum sağ sızlıyorbi de bebeğiniz hamilelikteki gibi mı? Doğumdan sonra aynı olur hamilelikte uykusu düzeni belli olur diyorlar. Benimki hamilelikteki gibi
Benimkiler 15 gunlukken gıttı. Kendı annemden acaba hangi gun annelik görecem... Gercekten bu kadar rahatına düşkün bır kadın görmedim. Neyse aklıma geldikçe cınlerım cıkıyor. Kadın gıttı nesesı yerıne geldı burada sankı zorla tutuyordukk.ama bugunkeri unutmucam
Bende sana bakmaya girdim. cuma ya daha var insallah gelir sancin.Kızlar bebeğini sünnet ettiren oldumu acaba ben bugün 40+5 sanci yok artık cumaya suni şancı kesin gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?