2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ben o kadar zor hamile kaldım ki 2 sene sonunda, yine zor olur diyorum ama rahat da düşünmek istemiyorum bir anda süpriz olur falan
zor hamile kalıyorum nasil olsa diye düsünmeyin derim bnde korunmayı biraktm nasil olsa olmuyor biraz zaman alır gebeliğin olması dedim 2. ayında hamile kaldım.

Allah size sabır onlara da akıl fikir versin. Böyleleri laftan anlamaz zaten. Benim üst komşum da çocuğu var aşırı gürültü yapıyorlar ama ailesi beni ne zaman göre sizi çok rahatsız ediyoruz kusura bakmayın diyo mahcupca . işte insan olan yaptığının farkında olur zaten. Şöyle anlayışsız insanlara anlayış göstermek aşırı rahatsız edici, tiplere katlanamiuorum.
Canım benim bebeğim de etinden et kopartiyolar gibi agliyodu dün gece muskat yemeye başladım bugün devam ettim bebeğim gayet iyi oldu . Çok sakinleşti .yine gazı var ama daha rahat çıkarıyo,yine ağlıyo ama öyle kıyametler kopartmiyo,daha huzurlu uyuyo.
Araştırdım günlük tüketiminizi bi çay kaşığı olsun diyo ama ben her yemekle ya da yemekten sonra aldım.
Rendeledik baş ucuma koyduk toz şeklinde . Ben de en az iki saat arayla parmağımı ıslatıp ona yapisani aldım iki üç defa yapıp üzerine su içiyorum. Bugün toplam bi muskat yemisimdjr ya da bi buçuk. Bende işe yaradı en önemlisi bebeğime bişey vermiyorum kendim yiyorum o sutumdem alıyo. Bence deneyin

Dun biri daha yazmisti sanki muskati yarin aldirayim esime madem. Yeterki meleklerimiz iyi olsun valla ne gerekiyosa yapariz. Aglamaktan sesi kısılıyor bebegimin ya okadar kotu hissediyorum ki kendimi. Onunla bende agliyorum. Doktor fitil ver dedi ben korkuyorm yapmaya yapmakta istemiyorum minicik bedenine bunu. Kimyon suyu veriyordum sabah aksam bir cay kasigi iyi gelmisti ama ondan da korktum zarari olur mu diye biraktim. Bitek gaz damlasi san simplex kullaniyorm. Karnina yag ile masaj yapıp kiraz cekirdegi koyuyorum oda yetmiyor iste iki uc gundur cok asiri sancilaniyor yavrum bugun tum gun bir saat bile uyumadi sabah 10dan beri ayaktaydi en son aglarken kucagimda sızdı iki saat nefes bile almaya cekindimm uyancak diye. Yerine bile koyamadm onlar iyi olsun yeterki

Dikiş yerim hafif kırmızıyı pembe gibi. ama morluk falan yoktu. Acı da yoktu şükür.

Valla aynılarını yaşadım ,gaz damlaları da boş çıktı. Kimyonu rezene çayını kendim içtim fayda etmedi . Bebeğime hiç bişey vermedim Bitkisel hep kendim içtim ve şimdilik favorim muskat

Başta kırmızı oluo zaten taze yara sonuçta. Gün geçtikçe beyazlıo hatta benm bu sefer sol tarafım daha geç beyazladi. Sağ tarafım daha çabuk iylesti.

Hakiki susam yağı iyi gelir. Bir de silikon kelebek üç ile emzirin bir süre. Memeler biraz dinlensin. Bebek agzina alıp çektikçe yaralar tekrar edecekm silikon bir gün falan acı hissedersiniz ama sonra ilk ağzına aldığında acı hissedersiniz. Yaralar iyileşir bu sırada. Yalnız tam meme ucuna göre alın. Evde vardı ama yıka kullan rahat olsun diye bir tane daha istedim eşim büyük boy almış. Onunla emzirdim maalesef büyük boy bana uygun değilmiş kötü bir deneyim oldu.

Kızlar şu titreme işinden söz edince bazı annelerimizi korkuttum sanırım bir açıklık getireyim.
Benim oglumdaki sıradan bir titreme ya da sarsılma değildi.
Bilginiz el kol ayrı oynuyor pat pat etrafa vuruyor ve kendi de zipliyordu. Ve bu durum dur başla dur başla 2 dk ve belki daha uzun sürüyordu. Mesela 15 20 sn titreme oluyor, 2 3 saniye duruyor tekrar başlıyordu. Çok şiddetli ve uzun sürmesi bizi de doktorları da endişelendirdi.

Bu sırada şunların normal olduğunu öğrendim.
Hafif sıçrama ya da titreme
Çene titremesi
Uyku anında titreyip uyandirinca duran titremeler

İlk bir ayda bu durumlar normalmis. 1 ay sonunda bitmeye yaklaşması 2 ay dolduğunda da geçmesi gerekirmiş. 2 aydan büyük bebekte uzun süren titreme vs olursa doktora danisilmaliymis.

Ama yine de şüphelenen anne varsa mutlaka o esnada video çekin.
Çocukta sinir sistemi gelişmediği için şekeri düştüğü için bu gibi durumlar yasanirmis.

Ben silikon göğüs kalkanı kullanıyorum. Çok hassas ama emerken canım yanmıyo . Tişörte vs dokunmayı versin canımdan can gidiyo. Bazen güzel tutamayinca memeyi o zaman da canımı yakıyor ama silikon kalkan beni çok rahatlattı. Hiç bi krem falan kullanmıyorum

Kızlar normal doğum yaptım bugün 17 gün oldu karnıma dokununca morarmış dokuya dokunur gibi ağrıyo normal mi merak ettim sizlerde de var mı

İnşallah geçici, basit birşeydir rint.

Kızlar normal doğum yaptım bugün 17 gün oldu karnıma dokununca morarmış dokuya dokunur gibi ağrıyo normal mi merak ettim sizlerde de var mı
10. gün bugün. Midemin altından yan taraflar falan hep ağrıyor. Muhtemelen rahim kasıla kasıla kendi yerine dönmeye çalışıyor. Organlar yerlerine geçiyor.

cok guzel canim guzel fikir aslinda bizde bastırabiliriz. normalde var buna benzer hazırları ama istedigimiz şekli seçeriz bu şekilde link paylaşırmısn?? benm kiz var biliyorsun onla birlikte bi etkinlik olur
Pinterest uygulamasından indirdim ben. Uygulamanın arama butonuna “kontrast çalışmaları” yazınca biçok örnek çıkıyor. Senin kız da 3 yaş mıydı? Tam onlarla yapılacak etkinlik:)
Muskatı suyla mı tüketiyorsun dgdln? Ben yemeğe katılır diye düşünüp, öyle tüketmiştim.

Yemeğe de katılıyor ben sade tüketiyorum üzerine su içiyorum

Benım 13. Gün bugün bende bişey yok . Ama benım göbeğim falanda myle çok büyümedi..

Aynen öyle ya ki bi de şu an salonda yatıyo yavrum yatağı orda oda taraflarına ters yani ses gitmesi pek de olası değil.. onun da iki yaşında kızı var ve ben çocuk bağırıp çağırıp koştukça sesi gelince ay maşallah sağlıklı çocuk diyodum, insanlar kötü ya kötülükle besleniyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…