Oğlum 4.5 yaşında aynı şeyler bende de var. Yan yana tek bırakamıyorum. Bir seviyor bir zarar veriyor. Wc ye bile gidemiyorum bebek uyanık olduğu zaman. Halbu ki büyük oğlum çok uysal asla bebeklere kıyamayan bir çocuktu. Huyu acayip değişti. Asi, sinirli, söz dinlemeyen.... Ve iştahı kapandı resmen yemek yemeyi bıraktı... O kadar ilgileniyoruz ki anlatamam
Ah doktorun onayladıysa sorun yok canım inslalah şifa olur bende yoko top kimyondanarasanda burda bulamam muhtemelenKimyonu Dr a sordum iyi yapıyorsun ver dedi.ki onun bitkisel diye verdiği şurup tada kimyon özü var ve beraberinde birdolu kimyasal var.toz kimyon degil tane kimyon kaynatıp veriyorum.bende içiyorum
Baharatlar ve bitkiler herzaman sifa değil o kisma katılıyorum haklisin ama dr a sorup verdiginin icerigindede varsa veriyorum
Canım benim bebeğim de öyle oldu biz çok panik yaptık ama akşam yaptı ki yapmaması da normalmiş. Anne sütü ile besleniyosa 9 gün bile yapmaya bilirmiş. Biz sürekli bacak egzersizleri yaptırdık duş aldırdık. Zaten çok gazlı sürekli ıkınma halinde benim bebeğim kaka da yapmayınca korktuk ama normalmişKızlar oğlum dün öğlenden beri kaka yapmıyor ucunda ama çıkaramıyor yavrum bi tavsiyeniz var mı
Benim meleğimi anlatiyosun. Ben rahatlasın, güzel uyusun diye banyo yaptırıyorum bana mısın demiyorBanyo yapınca rahat uyumaları gerekmiyo mu ya gözler hiç mi kapanmaz banyodan sonra
Kapattıramadım o gözü ben zorladıkça bastı çığlığı tabi, asansörde de alt komşuyla karşılaştım ayy diyo ne çok ağlıyo ses hep bizdeBenim ki de banyodan sonra uyuyamıyor.
Hele de 40 ı çıktıktan sonra hiç uyumaz oldu. Günde 14 saat anca uyumuştur gece dahil.
Ay benim oğlum da iştah kesilmesi olmadı ama bebek o kadar kucakci ki çocuğumun öğünleri hep bikac saat gec hazırlayabiliyorum aç kalio resmen. Aç kalınca süt alıp icio bisküvi falan alıp yiyo çok üzülüyorum. Bebeğe karşı hırçınlığı biz yalnızken yok fazla ama birisi geldi annane babaanne falan bebeği mincikliyo hirpaliyo.Aynen benimkide yemez oldu çok üzülüyorum hep o yıpranıyor hem ben nasıl eski düzene donucez bilmiyorum o sakın çocuğum gitti yerine asi huysuz başka bi çocuk geldi
İnşallah bir sorun yoktur. Yenidoğan refleksidir. Çok mu uzun sürüyor. Bizimki de sağ bacağını titretiyor.Bugün doktorumuza kontrole gittik.
Şu titreme işini anlattım. Adam doğrudan "acıkınca uykudayken oluyordu değil mi?" dedi.
Vidyoyu görünce de kesinlikle eeg çekilmesi gerekiyormuş. İyi yapmışsınız temkinli olarak dedi.
Ama yine benim kafama takıldı tabii bu durum. İnşallah bir şeyi yoktur. İnşallah tamamen geçer. İnşaallah beyinde falan bir sıkıntı yoktur.
Ve bütün doktorlar doğrudan " normal doğum muydu? Zor bir doğum mu oldu?" diye soruyor bu titremeye gorunce.
Bizim de birini görünce abartıyor aynı şekilde. Hep senin yüzünden kardeşim benimle ilgilenmiyor annemle babam diyor. Halbu ki o kadar ilgileniyoruz ki. Kucağım da görünce ikimizde senşn oğlunuz demi anne diyor. İnsan üzülüyor öyle sorunca da.Ay benim oğlum da iştah kesilmesi olmadı ama bebek o kadar kucakci ki çocuğumun öğünleri hep bikac saat gec hazırlayabiliyorum aç kalio resmen. Aç kalınca süt alıp icio bisküvi falan alıp yiyo çok üzülüyorum. Bebeğe karşı hırçınlığı biz yalnızken yok fazla ama birisi geldi annane babaanne falan bebeği mincikliyo hirpaliyo.
Alisicaklar illaki kardeş onlar. Bebekler biraz büyüyüp abi ablayla oynamaya başlayınca sevmeye baslicaklar.Bizim de birini görünce abartıyor aynı şekilde. Hep senin yüzünden kardeşim benimle ilgilenmiyor annemle babam diyor. Halbu ki o kadar ilgileniyoruz ki. Kucağım da görünce ikimizde senşn oğlunuz demi anne diyor. İnsan üzülüyor öyle sorunca da.
Umarım hepimizin ki de kısa sürede alışır.
Benim.simdi anneanne babaanne var. Yemek aksamiyor. Ama onlar gidince sling ile çözeceğim olayı.Ay benim oğlum da iştah kesilmesi olmadı ama bebek o kadar kucakci ki çocuğumun öğünleri hep bikac saat gec hazırlayabiliyorum aç kalio resmen. Aç kalınca süt alıp icio bisküvi falan alıp yiyo çok üzülüyorum. Bebeğe karşı hırçınlığı biz yalnızken yok fazla ama birisi geldi annane babaanne falan bebeği mincikliyo hirpaliyo.
Uyku yoklaması deniyormus buna. Norolojide sıkıntı yok dediler ama anne olmak böyle bir şey sanırım. Bugün de doktorumuz bir şey dedi ama tam anlamadım. Yine aynı şeyi kast etti.İnşallah bir sorun yoktur. Yenidoğan refleksidir. Çok mu uzun sürüyor. Bizimki de sağ bacağını titretiyor.
Neysen şüphelendiklerini söylemiyorlar mı
Benim bebeğim de zor bi doğumla geldi duruş bozukluğu yüzünden ve ani irkilmeler ara ara titremeler oluyo ben normal diye dusunuyodum ama şimdi tedirgin oldumBugün doktorumuza kontrole gittik.
Şu titreme işini anlattım. Adam doğrudan "acıkınca uykudayken oluyordu değil mi?" dedi.
Vidyoyu görünce de kesinlikle eeg çekilmesi gerekiyormuş. İyi yapmışsınız temkinli olarak dedi.
Ama yine benim kafama takıldı tabii bu durum. İnşallah bir şeyi yoktur. İnşallah tamamen geçer. İnşaallah beyinde falan bir sıkıntı yoktur.
Ve bütün doktorlar doğrudan " normal doğum muydu? Zor bir doğum mu oldu?" diye soruyor bu titremeye gorunce.
Canım bizimki normal bir titreme değildi bütün vücut zipliyordu eller kollar çarpıyordu. Ve bu 2 dk falan sürüyordu.Benim bebeğim de zor bi doğumla geldi duruş bozukluğu yüzünden ve ani irkilmeler ara ara titremeler oluyo ben normal diye dusunuyodum ama şimdi tedirgin oldum
İnşallah tamamen geçerCanım bizimki normal bir titreme değildi bütün vücut zipliyordu eller kollar çarpıyordu. Ve bu 2 dk falan sürüyordu.
Şimdi epey azaldı.
Doğru bencede canm buraya yazdıktan hemen sonra büyük bi gürültüyle yaptıCanım benim bebeğim de öyle oldu biz çok panik yaptık ama akşam yaptı ki yapmaması da normalmiş. Anne sütü ile besleniyosa 9 gün bile yapmaya bilirmiş. Biz sürekli bacak egzersizleri yaptırdık duş aldırdık. Zaten çok gazlı sürekli ıkınma halinde benim bebeğim kaka da yapmayınca korktuk ama normalmiş
Benim meleğimi anlatiyosun. Ben rahatlasın, güzel uyusun diye banyo yaptırıyorum bana mısın demiyor
Popisine zeytinyagi sürmeyi onermislerdi bana tabi asiti alinmis zeytinyağı olmaliKızlar oğlum dün öğlenden beri kaka yapmıyor ucunda ama çıkaramıyor yavrum bi tavsiyeniz var mı
Zor bir islem mi bilmiyorum sonuçta bir seyler yapilacak o bolgede ve benim buna hiiiiiiccc istegim yokSpiral taktırmak zor bı işlem mi ki. Vajinal muayene bende yıllardır olmadım sevimsiz bişey. İlaç kullanmak ta pek istemiyorum. Cumartesi gitcez doktora bakalım ne tavsiye edicek
Ilk gittigimizde unuttular herhalde vermeyi. Insaah gec basladjk diye bi sikinti olmaz36 gunluk olduk ama bizim doktor d vitaminini hemen baslatti.Beklemedik hic 15 gun falan.Demir ilacina da gecen gun 1 ay kontrolunde verdi basladik.Bir de d vitaminini biraktirip bir multivitamin verdi.icinde selenyum,cinko,d vitaminin hepsinin oldugu.Onu kullaniyoruz.
Benim kanım + eşim - bebek eşimin kan grubundan oldu ama biz hiç sarılık olmadıkOğlum da darlık sebebiyle defalarca idrar yolu enfeksiyonu olmustu kültür testleri iğneler antibiyotikler çocuk perişan olmustu genel anestezi ile olacağı icin de doktoru enfeksiyon bitmeden alamam ameliyata diyordu. Hastaneye 6 sene önce 800 tl verdik ama yapılamadı bugün git haftaya gel durumları En son belediyenin toplu sünnet etkinliğine başvurdum doktora sordum enfeksiyon ile yapılır mı diye lokal anestezi olacak sıkıntı olmaz dedi bedava oldu üstelik narkoz da almamış oldu sonra 800 tl verdiğim hastaneye gidip paramı iade aldım iyi ki de orada olmamış.
Ben a+ eşim 0+
Oğlum a - ve sarılık oldu
Kızım a + ve sarılık olmadı
Anne kanı ile aynı ise olmaz dediklerini söyledi doktor
Birde kan grubuna doğar doğmaz bakmak zorundalar. Size söylememişlerdir belki ama bakılmıştır mutlaka
Valla kabinden kapıyı aralayıp kolumu sokup şampuanı sacına yediriyorum sonra ben suyu tutuyorum oğlum duruluyor sonra sırtını lifliyorum. Ön tarafı bacaklarını o lifliyor en son yine durulayıp havluya sarıp çıkarıyorum. Cocugu soyup banyoya soktum küçük başladı ağlamaya sakinleşmeyince mecbur meme diğeri de cıplak üşütecek en son çare buydu. 6 yasında bu arada
Spral düşünüyorum ama bi yandan tereddüt ediyorum sorun olur mu acaba diye çok hamile kalan duydumKızlar özel olcak ama doğum sonrası hangi korunma yöntemini düşünüyorsunuz . Doğum kontrol hapı ilk altı kullanilmiomuse galiba. Sütü azaltio diye biliyorum. Daha önce spiral deneyimi olan varmı. Spiral daha çok yattı sanki aklima
Sağlık ocaginin verdiği vitamin bebeğimi ishal yaptı vermiyorum artık doktora söyledim vitamini değiştirdi bi de onu deneyeceğim d vitamini verilmesi gerekiyormus çünkü anneden alamadığı tek vitamin o imiş doktor öyle söyledi yine ishal olursa artık vermeyeceğimBugün saglik ocagindan aradilar gittik
50 cmdi 53 olmus
3300 dogmustu 4700 olmus
26 günlüğüz
D vitamini verdiler. Gaz yapiyor diyorlardi verip vermemekte kararsizim baska bi d vitamini mi alsam
Yan etkilerden korkuyorum bende ağrılı kanama normal dışı kanama falanBenim kanım + eşim - bebek eşimin kan grubundan oldu ama biz hiç sarılık olmadıkbence onun farklı biseyi var
Spral düşünüyorum ama bi yandan tereddüt ediyorum sorun olur mu acaba diye çok hamile kalan duydum
Sağlık ocaginin verdiği vitamin bebeğimi ishal yaptı vermiyorum artık doktora söyledim vitamini değiştirdi bi de onu deneyeceğim d vitamini verilmesi gerekiyormus çünkü anneden alamadığı tek vitamin o imiş doktor öyle söyledi yine ishal olursa artık vermeyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?