2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Gerçekten tek göğüsle yetebilir miyim? Doktorlar bebek günde su kadar cc ile doyar diyor,atiyorum 700 cc.bu tek göğüsten gün içinde çıkar mı..
Göğsünüzün boyutu kadar süt çıkacak diye bişey yok siz emzirirken onun cektiginin yerine süt iniyo zaten. O yüzden emzirdikce süt artar. Göğsün dolu olan şişiren kısmı ön süt denilen şeker ve sudan oluşan kısmıdır. Son sütü çeke çeke kendi getirir ve bu kısım daha yağlı ve besleyici olan kısmıdır

Öncelikle panik yapma tek meme de yeter elbette ama sen o göğsü de emzirmekten vazgeçme. Her zaman için bir meme ötekinden çok süt üretir. Ben büyük oğlanı 26 aydan fazla emzirdim. Sürekli de sagdim. Başta garip geliyordu ama %80 böyle olurmus. Mesela sağdan 30 ml ise oldan 60 cikiyordu. Sağ memede 80 bile gormustum ama sol memeden 40'in ustunde sagamadim hiç.
Nohut gibi olan nokta enfeksiyona dönmeden genel cerrahiye git. Muhtemelen bir antibiyotik verilir. Ama bebek emerken o kısma masaj yapman gerek. Benim de şu an öyle nohut gibi pitirciklarim var. Bebe emerken yavaş yavaş açmaya çalışıyorum. Ama ters emzirme müthiş etkilidir. Benimki şu an çok küçük cesaret edemedim

Çocuk çok çekince göğüs ucu sarıya dönük beyaz olur. Emme bitiminden 5 dk içinde normale döner mutlaka endişelenme onun için çok normal bir durum o.

bende anlamadm doktor deyince sildim düşmeden once iki kere kenarlarını ama kıyamam genede sulandirdim biraz kolonyayi sonra tülbentedokup oyle sildim kuruladm . banyodan sonra batikon sürcm

Kızlar bebişin sol gözü iki gündür çapaklanıyor. Siliyorum hemen yerine akıntı ile yine geliyor. Yarın doktora gidicez göstericem. Ama ne ara mikrop kaptı ki bu çocuk

Benimde bi gogsum kucuk ve daha az sut var ama bu normalmis olabiliyormus ilk ac oldugunda o gogusle basla daha sonra digerini ver ilk anda cekme gucu daha cokken onu ceksin ve boyle boyle insallah o gogustede sut artacak

Kızlar bebişin sol gözü iki gündür çapaklanıyor. Siliyorum hemen yerine akıntı ile yine geliyor. Yarın doktora gidicez göstericem. Ama ne ara mikrop kaptı ki bu çocuk
Mikrop degilde goz yasi kanali tikanikligi olabilir. Burnundanyukari dogru masajla duzeliyor genelde. Dr a goster tabi mutlaka.

Ne güzel canım ya Tavsiyeni bende uygulayacağım ama oğlum meme aranırken nasıl başa çıkacağız emzik kullanmıyorum ki. İki saati dolana kadar çok ağlar
Biz de emzik kullanamıyoruz tutmadigi icin.
Koridorda yuzu disa donuk gezdiriyorum
Bazen anannesi alip seviyor
Bazen yatagina yatirip donenceyi izletiyorum
Gaz cikarma hareketleri yaptiriyorum

Oyalayabildigim kadar oyaliyorum
Yoksa onceki sütü sindirmeden yenisini verince kusuyor ve ck gazi oluyor

Kizlar bebegin kiyafetlerini utulemeye devam edebilen var mi aramizda?
Ne utusu hey gidi hey
Sadece dogumdan once yikayip utuledim. Simdi yikayip katlayip koyuyorum. Bazen cisli seyleri makineye atmadan elimde citileyip yikiyorum.
Camasirlar evde kuruyor zaten. Makinede de tek basina yıkanıyorlar
Ütülemeye vaktim yok. Bos vakit bulunca uyuyorum

Ben katlamaya bile vakit bulamiyorum baya bos vaktin varmis senin

Benim oğlumda da oldu doktora gösterdim damla verdi ama kullanmadım hiç sık sık ılık suyla temizledim geçti

Bir haftadır demir ilacimi kullanıyorum duzenli.
Dikislerim dustu hep. Insallah tamamen iyilesir kisa zamanda. Hic iyilesemicem sanıyordum cok sukur daha iyi durumdayim. Oglumu anannesine birakip disari bile cikiyorum yarim saatligine
Hala cabuk yoruluyorum ama. Daha uzun sure ayakta kalirsam ya da uzun sure oturursam azick da olsa agri yapiyor

Iyisir iyilesmez ilk isim su gobekten kurtulmak icin bir seyler yapmak olacak

Canm sütünden sür her emzrimede iki güne gecicek benim bebeğimde oldu

Ben sürekli su içiyorum gece yanıma bı litrelik su koyuyorum her emzirmede iki bardak kadar içiyorum. Gün içinde de sürekli su içiyorum. Yemeden kismiyorum altı aya kadar normal yemeğe devam etcem. Altı aydan sonra ekmek hamur tatlı bırakıp diyete gircem. İmkan olursa yürüyüş birde

Bugün aylik kontrol ve asimizi olduk.mor calpol verdi ateş olursa ver dedi.bugun yarin banyo yok.
Geçen hafta çarşamba gunu 10 a kadar düşen sarılık bugun 11.9 a çıkmış.uzayan sarılık dedi tektikler istedi.pazartesi günü endokrinoloji bölümüne randevumuz var orda kan alinacaksa beraber alinir diye bugün aldırmadım.emiyor kaka çiş yapıyor ama sarılık yine yükselmiş .fena canım sıkıldı internette ana sütü sarılığı diye geçiyor benim sütüm birseyin fazla yada az olmasıymış .o zaman testi bana yapmaları gerekmiyor mu ya nasıl iş bu.

Belki burun basikligi vardır ondan dolayı kanal tıkanıklığı olurmuş. Kızımda iki üç hafta gözü akmisti 8 haftalıkken kendiliğinden geçti. Gözünün önüne masaj yaptım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…