DeneyeyimBir zamanlar uyku problemim vardı bi yerde okumuştum, yatakta rahat ettiğin bir pozisyonda on beş dakika hiç hareket etmeden yatıcaksınız, uykuya dalmanıza yardımcı olur diye bazı geceler tutmuştu o yöntemde, bi de komik gelebilir ama ben sağ kolumla sol kolumu, sol kolumlada sağ kolumu kendime sarılır gibi yapar öyle uykuya dalardım yine o dönem bazı gecelerne zaman ne tutcak belli olmuyor istersen dene bi:)
Kırkın dolunca düzelir inşallah. Bizim kırkından sonra böyle oldu. Bir de mübarek kızım gün boyu hiç kaka yapmıyor gece sabaha kadar 3 posta garanti. Burda saatler 2 saat geri oraya göre, 12’de yatıp 2’de kalkmıştım o saatten beri emzirip altını değiştirip yatırıyorum, tam uykuya dalıyorum hooop geri kalkıyorumAynıyız canım. Ben şimdilik gündüz sagdigim sütleri bir beslenme saati biberonla gece verdiriyorum kv hallediyo o zaman uyuyorum ama sonraki fasıllar aynı. Onlar gidince de belli ki ilk zamanlar çok zorlanicam bu konuda
Berikko şimdi emzirme sonrası mutfakta tıkınmaktan geliyorum berikkocum düdüklü tencere gördüm aklıma sen geldin, hazır yiyorum demişsin hep kıyamam yok mu düdüklü tavuk butları iki patatesle atsan hemen suyun içine on dakkada çıksa limon sıksan yesen? Güçten de düşersin aç kalırsan ya
Bizim ilk kusmalarimiz öyleydi ağzından burnundan geliyodu sonradan düzeldi hala kusuyor ama sadece ağızdan geliyor bence normal
O değişim bizde de oldu berikko:/ ilk zamanlar diyordum ki Allah bu çocuğumda yüzüme güldü, çok şükür. Kırkından sonra gündüzüm geceme karıştı:2/ ben sling kullanıyorum yemek yaparken sen de düşün derim sling olayınıÖyle bi tuhaf oldum ki düzen filan kalmadı evde.. Ilk baslarda tarhana yanina koy makarnasi filan yapabiliodum.. Şimdi hak getireöyle özledim ki sulu yemek fırında yemekleri içimden bisey yapmakta gecmiyo.. O derman yok sanki kadin elini cekince hersey karmasik oluyo cidden.. Yine ilk baslarda vakit bulunca yapmaya calisiodum herşei.. Bi de eymen dogum vaktini gecince huysuz olmaya başladı.. Gözünü acamiodu ilk başlarda.. Simdi gözünü kapatmiyo o degisim de beni yordu galiba
Seninde benim gbi sutun mu az berikko? Ben anlayamiyorum da az mi cok mu gercisagma makinasinda hic daha dogru duzgun sut cktgni gormedim ama oglum nezaman emse yutkunma sesi ilk 5-10 dakika oluyo. Ve o biraktiginda gogsumu sknca sutte geliyo hatta fiskirarak geliyo bazen sutte akiyo gogsumden ama bilemiyorum. Sutum her cogaldigini hissetmemden 1 gun sonra mastit oluyorm gerci nasl gececk bilmiyorum bu kacinci mastit olusum sayamadm 45 gunde. Mamasiz bizde yapamiyoruz 45 gunde 3 tane 300 gramlik bitirdik. Simdi de 900 gramlik aldik bakalm oda nekadar gidecek. Gunde yaklasik 300 cc mama aliyo benimki ona ragmen kilosunda ilerleme fazla yok.
Kızlar sizin de gece uyanınca tekrar uykuya dalmanız zor oluyor mu? Tam Ayıkmasam bebeğimin burnu tıkanır diye korkuyorum, prize takılabilir lamba var onu yakıyorum. Emzir, gazını çıkar derken benim wc ihtiyacım oluyor. Git gel iyice ayıkıyorum ve çoğu zaman uyuyamıyorum bu da gecede 2-3 saat uyku ediyor, bazen gün içinde ya da akşam da uyumuşsam bir saat ancak..büyük kızımda da bu yüzden tükenmiştim. Siz napıyorsunuz? Bir öneriniz olur mu bu konuda?
Bir zamanlar uyku problemim vardı bi yerde okumuştum, yatakta rahat ettiğin bir pozisyonda on beş dakika hiç hareket etmeden yatıcaksınız, uykuya dalmanıza yardımcı olur diye bazı geceler tutmuştu o yöntemde, bi de komik gelebilir ama ben sağ kolumla sol kolumu, sol kolumlada sağ kolumu kendime sarılır gibi yapar öyle uykuya dalardım yine o dönem bazı gecelerne zaman ne tutcak belli olmuyor istersen dene bi:)
40 değil 42 hatta 45 gün bekle dedi hemşire rahim tam yerleşsin diye.zaten hiç yapasim da yok
O değişim bizde de oldu berikko:/ ilk zamanlar diyordum ki Allah bu çocuğumda yüzüme güldü, çok şükür. Kırkından sonra gündüzüm geceme karıştı:2/ ben sling kullanıyorum yemek yaparken sen de düşün derim sling olayını
Kundak mı yapıodun çeeen
o zamanlar evli değilim yokluktan kendime sarılıyomuşum, gerçi şimdi evliyim de noluyo hayatta sarılıp yatamam kemikleri batıyomuş gibi gelir hep
Benim ki 4 günün sonunda dün yapti ailece rahatladık.taa boynundan çıktı.hatta cuma dr kontrolüne 4420 çıkan bebek dün kaka sonrasi aradan 4 gün geçmesine rağmen 4350 çıktı en az 250gr kaka yaniKabiz oldu sanirim bi tanesi.Yapamiyor.En son pazar yapti .Ne yapilabilir ?
Bundan sonrakileri saatinde icersin. Normal dogum yaptim ben de antibiyotik ictim. Alarm kurdum telefona. Sen de oyle yapabilirsin.Kızlar sezaryan olduğum için antibiyotik içmek zorundayım. Günde 1 defa verdi doktor. 16 adet. Hep saatini unutup geciktiriyorum. 8:10 da içmem gerekiyor bazen aklıma 11:30 bazen de 1-2 gibi geliyor. Çok enderdir vaktinde içtiğim. Sizce faydasını görür müyüm?
Kizlar bi kac sorum var size bebeğim kusamıyor . kusmak isterse burnundan geliyor bebegi boyle olan varmi? veya bu bir sorun mu ? ikincisi yeşil kaka üşüyünce oluyor du dimi saro yeşil karişik kaka yapmış da az once . esim bn yemek hazırlarken battaniyesiz almis kucağına pijamasi da tekti farkedince müdahale ettm ama onda üşütüp hemen yeşil kaka olurmu ki?
Dogumdan sonra cinsel iliski yasayan var mi
Benim ki 4 günün sonunda dün yapti ailece rahatladık.taa boynundan çıktı.hatta cuma dr kontrolüne 4420 çıkan bebek dün kaka sonrasi aradan 4 gün geçmesine rağmen 4350 çıktı en az 250gr kaka yani.bebe yağı ile karnini sırtını ayak altini yagladik.kasiklatima bol bol masaj yaptik yukardan aşağı olacak sekilde.biz bunun ise yaradığını düşünüyoruz.
Bizimde bugun 5.gun bende ayaklarina bi masaj yapaym insallah ise yarar kuzumaBenim ki 4 günün sonunda dün yapti ailece rahatladık.taa boynundan çıktı.hatta cuma dr kontrolüne 4420 çıkan bebek dün kaka sonrasi aradan 4 gün geçmesine rağmen 4350 çıktı en az 250gr kaka yani.bebe yağı ile karnini sırtını ayak altini yagladik.kasiklatima bol bol masaj yaptik yukardan aşağı olacak sekilde.biz bunun ise yaradığını düşünüyoruz.
Bende de travma oldu 46 gun oldu hala kanamam devam ediyo sirf bu yuzden bitsin de istemiyorum korkuyorum valla. 40imiz cikinca kontrolum vardi yine muayene oldum zaten korkularim depresti. Buarada cnm senin bebege lavman mi yapmislardi gecen haftaBundan sonrakileri saatinde icersin. Normal dogum yaptim ben de antibiyotik ictim. Alarm kurdum telefona. Sen de oyle yapabilirsin.
Ilk zamanlar hep agzindan burnundan geliyordu. Artik arada bir burnundan geliyor. Zamanla normale dönüyor yani endise etmeye gerek yok
Oglum da onceki gun yesil yapti dun bugun normal yapti. Niye oyle oluyor bilmiyorum
Daha 40 gun dolmadi da dolunca ne yapicam bilmiyorum. Ebeler sagolsun alttan muayene etmekten maymun ettiler beni
İnsallah sutun artacagina inan masaj yap su ic artsin sutlerimiz ogluslar mamadan kurtulsun insEvet canım.. Eymene yetmiyo.. Başlarda ne kadarsa hala o kadar ama eymen buyudukce ihtiyaci git gide artiyo ama benim sutler artmıyorbenim mastit geçti ama kist çıktı bende.. Daha olmadm mastit ama sıkan sudyen giymiyorum hiç.. Sudyenlere iki tane uzatma takıyorum sıkmasın diye goguslerimi.. Belki de o etkiledi bilemiyorum doktor alakasi yok sudyenle dedi ama bence alakali.. Simdi hic takmiyorum evde disari cikincada rahat ettiriyorum daha olmadi.. Hee bi de artik kimsenin yaninda emzirmiyorum.. En onemli etken bu galiba.. Koca memeyi gören süt var zannediyo ahh bi bilseler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?