Ben gün aşırı sadece sarısını vermeye çalışıyorum.Kizlar kahvaltida neler veriyorsunuz hergun yumurta veriyormusunuz
İrmiği çiğ mi koyuyorsunuz yoksa suyla pişirp mi ekliyorsunuz.1 tam sari yediyorum.1 tatli kasigi peynir,yarim ceviz ,1 bucuk kasik bebek irmigi&1 kasik normal irmik &1 kasik yulaf & 2 dilim etimek mesela.50-70 cc süt falan gidiyor buna.Bazen muz ya da elma koyuyorum bazen koymuyorum.
Hergun yarım yumurta sarısı veriyorum tamda yer ama fazla protein içeriyor şimdilik bu kadarı yeterli diye düşünüyorum.Kizlar kahvaltida neler veriyorsunuz hergun yumurta veriyormusunuz
Ben normalde hep keçi sütü ile mayalayacaktim ama malum büyük marketlere hep gidemediğimiz için bu ara inek sütü ile mayaliyorum.Y
Yoğurdu kendimi yapiyosun canm tarifi varmı bide ne şutu inekmi
İrmiği su ile pişirip diger malzemeleri içine ekleyebilirsin.cig irmik bağırsakta kurt yapar,migdede şişkinlik gaz yapar verilmez.İrmiği çiğ mi koyuyorsunuz yoksa suyla pişirp mi ekliyorsunuz.
Ben yogurtla 5 bucuk aylikken basladim. Normalde cig inek sutu alip kendim kaynatiyordum ama şu durumlardan dolayi gunluk sut aliyorum isitiyorum cici parmagimi batirip 7 ye kadar sayiyorum elimi yakmayacak sekilde ilikta olmayacak sicaklikdaysa tamamdir bi kasede 1 tatli kasigi yogurda sut ekleyip aciyorum sute katip karistiriyorum sofrabezi ortup 5 6 saat duruyor sonra buzdolabinda 24 saat bekletiyorumBende süt aldiracam eşime ama.ne sütü alsın yoğurt yapmak istiyorum erken değil demi yoğurt için 6 aylık olacak inşallah becerebilirim yoğurdu güzel tutan tarif varsa yazarmisin cnm
Canım benim 3.çocuk ben artık kuçük kavanoz olaylarını 1.çocukta bitirdim. 5 kg inek sutune mayalıyorum.5 ya da 6 kasık yogurdu süte atıyım 2 karıstır. Yogurdu Baska kapta ezmuyorum. Süt sıcaklığı elimi sokup 6ya kadar sayabılıyosam sıcaklık iyidir.Y
Yoğurdu kendimi yapiyosun canm tarifi varmı bide ne şutu inekmi
Evet ya her gün aynı şeyleri veriyorum çocuğun bugün yemek bile istemedi bıktı o daBen ghergun yarım yumurta sarısını peynirle karıstırıp veriyorum. Su ile açıyorum biraz. Aç karnına güzel yiyor. Alerjik durumu yoksa bırsey olmaz. Ben hergun yumurta ve yogurfu verırım... Bir de bu ayda kahvaltıda verecek şey bulamıyorum. 2 uc ay sonra rahqtlıcaz. Yumurtayı bilmem ama yogurdu hergun verin acayip boy uzatıyor.. 2 oğlumdan biliyorum...
Az önce 2 dk arkamı döndüm koyduğum yerde yoktu bi baktım odanın en köşesine gitmişİnşallah. Emekleyen çocukları izlemeye bayılıyorum
Ne çamaşır asabiliyorum ne ütü yapabiliyorum sürekli ayaklarıma saldıran bi çocuğum var benim de, en köşeye koysam ayağımı görüp uçarak geliyoEvet ya her gün aynı şeyleri veriyorum çocuğun bugün yemek bile istemedi bıktı o da
Az önce 2 dk arkamı döndüm koyduğum yerde yoktu bi baktım odanın en köşesine gitmişgüzel ama tehlikeliler artık
Aynı şekilde. Ana kucağına koysam ağlıyor. Yerde emekleyim istiyor sürekli. İşim varken yere koysam onu çekmekten iş yapamıyorum. Büyük oğlum oturur oynardı. Bu yaman çıktı. Oturamıyor bile hareket halinde olduğu için sürekliNe çamaşır asabiliyorum ne ütü yapabiliyorum sürekli ayaklarıma saldıran bi çocuğum var benim de, en köşeye koysam ayağımı görüp uçarak geliyo
Ayy evet ya bizimki de oturmuyor kurt var resmen, güzelce yastıklarla destekleyip yer yapıyorum anında deviriyo kendini elini tutmazsam. İzlemesi çok keyifli amaAynı le
Aynı şekilde. Ana kucağına koysam ağlıyor. Yerde emekleyim istiyor sürekli. İşim varken yere koysam onu çekmekten iş yapamıyorum. Büyük oğlum oturur oynardı. Bu yaman çıktı. Oturamıyor bile hareket halinde olduğu için sürekli
AAa emekliyorlar mı? Kaç aylık emekledi? Benimki 6 ayı doldurdu ama daha ne uzun süre oturuyor, ne rahat rahat dönüyor.. tembel tombik:)Ne çamaşır asabiliyorum ne ütü yapabiliyorum sürekli ayaklarıma saldıran bi çocuğum var benim de, en köşeye koysam ayağımı görüp uçarak geliyo
Ya kızım emeklemeden ziyade komando tipi bir sürünme geliştirdi kendine, iki koluyla kendini çeke çeke gidiyor ama çok hızlandı yani ay dur daha gidemez dediğim şeylere anında ulaşıyor kafa göz çarpıyo sürekli bi yerlere ufak ufak. 6.ayda sürünme, full dönme, dilde açılma, diş çıkarma... hepsi bir anda geldi ailecek şoktayızAAa emekliyorlar mı? Kaç aylık emekledi? Benimki 6 ayı doldurdu ama daha ne uzun süre oturuyor, ne rahat rahat dönüyor.. tembel tombik:)
Haha be güzel canım ya, keyfini çıkarın.. benimki köşe yastığıYa kızım emeklemeden ziyade komando tipi bir sürünme geliştirdi kendine, iki koluyla kendini çeke çeke gidiyor ama çok hızlandı yani ay dur daha gidemez dediğim şeylere anında ulaşıyor kafa göz çarpıyo sürekli bi yerlere ufak ufak. 6.ayda sürünme, full dönme, dilde açılma, diş çıkarma... hepsi bir anda geldi ailecek şoktayız
Hepsinin gelişim farklı gidiyor, ama dedik ki yani bu zor günlerde çok şükür evimize neşe olan yavrumuz var, Allah masum yavrularımızı korusun sağlıklı ömürler versin inşallahHaha be güzel canım ya, keyfini çıkarın.. benimki köşe yastığı
Amin.. onlar olmasa bu karantina günleri nasıl geçerdi hiç bilmiyorum..Hepsinin gelişim farklı gidiyor, ama dedik ki yani bu zor günlerde çok şükür evimize neşe olan yavrumuz var, Allah masum yavrularımızı korusun sağlıklı ömürler versin inşallah
Canım çok teşekkür ederim uzunca yazdin deneyeceğim.insallah tedirginim ama.dedigin gibi artık yapabilirsem çok çok iyi olurBen normalde hep keçi sütü ile mayalayacaktim ama malum büyük marketlere hep gidemediğimiz için bu ara inek sütü ile mayaliyorum.
Yarım kilo günlük sütü 10 dk kaynat ara ara tahta kaşık ile karıştır ki hemen dibi tutar yoksa .ilk kaynadiktan sonra ocağın kısık ateşi de çok geldiği için ocağı kapatir gibi çevirip minnacık bir ateşte kaynatıyorum.altini kapattıktan sonra varsa cam kavanoza dok sütü.biraz soğusun.sut serçe parmağını batırıp 8 e kadar sayinca parmağın acıyinca o ısı tam ısı demek sonra mayalayacagin yoğurttan 1 tatli kaşığı al kavanozun içine koy karıştır kapağını kapat.polar tarzi birseyin varsa ona sarip sicak biryere koy elleme.6-7 saat sonra al dolaba kaldır.mumkunse ertesi gun yada 12 saat sonra hazır.ben ilk mayasinj probiyotik fazla diye babymix bebek yogurdu ile mayaladim güzel bir tadi var kaymak gibi pürüzsüz oluyor.
Ama en iyi YouTube da videolardan anlarsin.1 kere yapsan sonrası asla hazır yoğurt vermezsin.
Ben yogurtla 5 bucuk aylikken basladim. Normalde cig inek sutu alip kendim kaynatiyordum ama şu durumlardan dolayi gunluk sut aliyorum isitiyorum cici parmagimi batirip 7 ye kadar sayiyorum elimi yakmayacak sekilde ilikta olmayacak sicaklikdaysa tamamdir bi kasede 1 tatli kasigi yogurda sut ekleyip aciyorum sute katip karistiriyorum sofrabezi ortup 5 6 saat duruyor sonra buzdolabinda 24 saat bekletiyorum
Ay kızlar çok sagolun hemen hemen tarifler aynı gibi çok iyi oldu bende bi ya Allah deyip deneyim bakalım ne olacak hazır yoğurt yiyoruz bizde ama artık icim almıyorCanım benim 3.çocuk ben artık kuçük kavanoz olaylarını 1.çocukta bitirdim. 5 kg inek sutune mayalıyorum.5 ya da 6 kasık yogurdu süte atıyım 2 karıstır. Yogurdu Baska kapta ezmuyorum. Süt sıcaklığı elimi sokup 6ya kadar sayabılıyosam sıcaklık iyidir.
7. Aya girmek üzere 6. Ayda ufak ufak başladı şimdi ucuyo benimki çok meraklı bu tip şeylere sanırım 4. Ayda başladı ufaktan done done gitmeyeAAa emekliyorlar mı? Kaç aylık emekledi? Benimki 6 ayı doldurdu ama daha ne uzun süre oturuyor, ne rahat rahat dönüyor.. tembel tombik:)
Aynen Bizim ki de sürünmede hala bazen de ellerinin üstünde durup gidiyo aynılarını bu ay biz yaşadık dış çıkartma hariç güncelleme geldi diyorum benYa kızım emeklemeden ziyade komando tipi bir sürünme geliştirdi kendine, iki koluyla kendini çeke çeke gidiyor ama çok hızlandı yani ay dur daha gidemez dediğim şeylere anında ulaşıyor kafa göz çarpıyo sürekli bi yerlere ufak ufak. 6.ayda sürünme, full dönme, dilde açılma, diş çıkarma... hepsi bir anda geldi ailecek şoktayız
Aferin minnoşlara7. Aya girmek üzere 6. Ayda ufak ufak başladı şimdi ucuyo benimki çok meraklı bu tip şeylere sanırım 4. Ayda başladı ufaktan done done gitmeye
Aynen Bizim ki de sürünmede hala bazen de ellerinin üstünde durup gidiyo aynılarını bu ay biz yaşadık dış çıkartma hariç güncelleme geldi diyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?