- 5 Mart 2020
- 81
- 188
- 23
- 34
Evet anne sutu de aliyor canm mamadan iki saat sonra yaklasikKesinlikle tok oldugu icin. Bizde de ac degilse ek gida istemiyor emmek de istemiyor. Acikmasi lazim kisaca. Hele mamalar sindirimi zor daha tok tutucu. Anne sutu aliyor mu?
Evet anne sutu de aliyor canm mamadan iki saat sonra yaklasik
Ay doymucak ac kalcak az kilo alcak psikolojisini atamadm dogdugundan beri herkes zayif kucucuk diye diye oyle bi sindirdiler ki beni. Oysaki doktor gelisimi iyi diyor hep 9,5 kilo suan ve boyuda 74 cm tombik degil ama boyu uzun diye dusunuyorm3 saatte bir formul mama o çocuğu hiç aç bırakmıyor ki... o yüzden tok olunca istemez birşey. Siz 4 saatte bir verin. Son 1 saatinde ek gıda deneyin. Zaten az az vereceğiniz için doyumluk olmayacak. Sütünü yine içer. Aç kalmayan çocuk asla ek gıda denemek istemez. Biraz aç bırakın. Birşey olmaz korkmayın. Formul mamaların arkalarında yazan rakam ve saatlere uysak bebekler obez olur.
Ya 1 yasa kadar onemli olan anne sutu ve mama dedikleri icin hic azaltmadm. Tecrubesizlikten de iste bilemiyorm. Ek gida tadimlik olacak diyor herkes diye. Baslarda versem bir kase kabak, havuc,patates yicekti okadar seviyodu. Sehriye yapiyodum yogurtlu onada bayiliyodu. Simdi hic yemiyor. Tok oldgundan demekki.Hem mama hem anne sutu hem ek gida fazla geliyordur. Ben olsam mamayi azaltip ve bitirip ek gida ve emmeyi arttirip devam ederdim. Doktora danisarak yol izleyebilirsim.
Kilosu çok güzel maşallah. Kulak asmayın siz zayıf diyenlere. Benimki 6.5 kilo. İshalden herhalde.Ay doymucak ac kalcak az kilo alcak psikolojisini atamadm dogdugundan beri herkes zayif kucucuk diye diye oyle bi sindirdiler ki beni. Oysaki doktor gelisimi iyi diyor hep 9,5 kilo suan ve boyuda 74 cm tombik degil ama boyu uzun diye dusunuyorm
Sabah uyandigi zaman mama verme. Ek gıda ver. Tok olabilir. Diş sıkıntısı olabilir. Önce ek gıda ver. Sonr a doymasa mamasini sütünü ver. Benimki de pek iştahlı degil bazı yemekleri sevio . Bazılarını ağzını acmio. Tatlı sevmio onu anladım. Bide bulamactan nefret edioKizlar ya sizlerin ek gidada verdiklerinizi okudukca hevesleniyorm ama benim ogluma bu ara hicbisey yediremiyorm.
yumurta alerjimiz var oyuzden kahvaltida yumurta zaten yok. Bebe buskivisi lor filan karistirip vermeyi denedm agzini bile acmyor. Dudagin kenarlarina degdiriyorm tadini alir belki yer diye yine yemiyor kitliyor agzini.
suan 7 ay 3 günlük biz 5 aylikken tadimlara basladk cok severek yiyodu sebzeleri filan cok iyiydi. Nolduysa on gündür hicbisey yemiyo dogru duzgun. Tel sehriye filan cok seviyodu yogurtlu sebzeli yarim kase yiyodu nerdeyse hepsini terketti agzini asla acmak istemiyor. Birde kesinlikle su icmiyor.
Napsam acaba? Neden boyle oldu.
bide formul sut iciyo dogdugundan beri. Suan 3 aaatte bir 150cc iciyo. Ondan bir saat sonra da corba filan vermeyi deniyorm yemiyo kabul etmiyor. Tok oldgu icin mi acaba? Agzini asla acmiyor.
3saate bir besle cnm sabah formüle mama içine lot peynir bisküvi ne veryorsan içine koy biboronla içsin cnm 3saay sonrada sebze veya meyve püresi ver birde böyle dene cnmKizlar ya sizlerin ek gidada verdiklerinizi okudukca hevesleniyorm ama benim ogluma bu ara hicbisey yediremiyorm.
yumurta alerjimiz var oyuzden kahvaltida yumurta zaten yok. Bebe buskivisi lor filan karistirip vermeyi denedm agzini bile acmyor. Dudagin kenarlarina degdiriyorm tadini alir belki yer diye yine yemiyor kitliyor agzini.
suan 7 ay 3 günlük biz 5 aylikken tadimlara basladk cok severek yiyodu sebzeleri filan cok iyiydi. Nolduysa on gündür hicbisey yemiyo dogru duzgun. Tel sehriye filan cok seviyodu yogurtlu sebzeli yarim kase yiyodu nerdeyse hepsini terketti agzini asla acmak istemiyor. Birde kesinlikle su icmiyor.
bide formul sut iciyo dogdugundan beri. Suan 3 aaatte bir 150cc iciyo. Ondan bir saat sonra da corba filan vermeyi deniyorm yemiyo kabul etmiyor. Tok oldgu icin mi acaba? Agzini asla acmiyor.
varBebeğim 2 hafta ishal oldu. Doktora korkudan gitmedik. Sizlerin tavsiyesi ile prebiyotik damla aldım. Bolca su içirdim (karbonat+tuz+şeker karışımlı su) çok şükür geçti. 1 hafta rahat ettik. Sonra avokado denedim ek gıdası için. Aynı gün ishal oldu. Sanırım avokado yaptı derken. Buna gece kusmada eklendi. ertesi gün doktora gittik. Kaka tahlili istedi. Sonuç çok şükür temiz. Doktor avokado alerji yapmış olabilir. 1 yaşında yeniden deneyin dedi. Ama asıl sıkıntı dişler gelmeye başlamış dedi. Zaten bebeğim geceleri hep huzursuz. Gün içinde rahat duramıyor. Meğer diştenmiş. Ama 2 günden beri iş felaket oldu. Mama yiyemiyor, ishal, dişleri ağrıyor. Ağlıyor hep. Uyuyamıyor. Zaten 4. ayda en son 6 kiloymuş. Şimdi 6. ayında 6.5 olmuş. 2 ay için çok az dedi doktor. E çocuk habire ishal alamadı kilo. Bir de şimdi iştahsızlık başladı. Bir jel verdi dişlerine sürünce geçici rahatlama sağlıyor. Bir de geceleri calpol veriyoruz anca öyle uyuyor. Sizlerde durum nasıl? Bu diş ağrıları kaç gün ya da hafta sürer biliyor musunuz?
Cnm kesin başka birşeye alerjisi var süt alerjisi gibi duruyor normelde alerjisi olan bebeisler tiropik meyveler 1yasindan önce verilmiyor bir de alerjik bebekler az kilo alır hiç süt alerjisinden suplendinmi yoğurt verdiginde ishali artıyorsa dikkat et derim3 aylıkken ben de domuz gribi oldu maalesef bebeğime de bulaştı. Enfluvirin şurubunu kullandık. 4. ayda da hep kabız oldu. Zeytinyağı kattım mamasına. Ama bunun ilaçla ilgisi var mı bilmiyorum. Şimdilerde de ishal hep. Eğer denemediyseniz avokado deneyin ek gıdasında ama çok az verin. Benimkinde alerji yaptı. Şu an ishal. Ama sizinkine yapmayabilir. Avokado yumuşatıyor bağırsakları.
O zaman bebek için hergun mayalamiyorsun dimi.ben iki günde bir çok nadir 3 günde bir mayaliyorum . hergün mayalamak nedense 2. De gereksiz geliyorBen de evlendıhım gunden beri yogurdu mayalarım. Bekarken annem hep hazır alırdı ne ugrascam derdi ben de yiyemezdım. Hatta İnternetten öğrenip mayalamıştım. Artık bize h aftalık 5 kg yetiyor. Bebege de ayrıca mayalamıyorum. Dün kereviz corbası yaptım bebege de verdim cok ıctı sonra nete baktım 8 ayda verilir yazıyor. Allahtan bırsey olmadı hatta cok guzel kaka yaptı...
Benimki 3 saatte bir 150 mamayi asla içemez içersede üzerine ek gıda asla almaz.fazla yediriyorsun.ek gidaya gectiysen ve 2 tam öğün sütün yetiyorsa zaten manayı bırak.sutume emin olamıyorum diyorsan gece öğünune mama koyabilirsin.kilosu maşallah çok iyi.boyu uzun zaten istesende tombik durmaz.bizimki 7800-8000 arasi gidip geliyor.Kizlar ya sizlerin ek gidada verdiklerinizi okudukca hevesleniyorm ama benim ogluma bu ara hicbisey yediremiyorm.
Kilosu gayet iyi bemce geçen ay benim ki 7200 67 cm di zayıf diye söyleyenlere hiç kulak asma herkes istiyor ki çocuk boğum boğum olsun sen daha iyi bilirsin çocuk zayıf mı kilolu muAy doymucak ac kalcak az kilo alcak psikolojisini atamadm dogdugundan beri herkes zayif kucucuk diye diye oyle bi sindirdiler ki beni. Oysaki doktor gelisimi iyi diyor hep 9,5 kilo suan ve boyuda 74 cm tombik degil ama boyu uzun diye dusunuyorm
Massallah ya daha bizimki yerinden kiprdamiyor yuzustunden sirtustune bile donemiyorNe çamaşır asabiliyorum ne ütü yapabiliyorum sürekli ayaklarıma saldıran bi çocuğum var benim de, en köşeye koysam ayağımı görüp uçarak geliyo
Bizimkilerin kilosu ayni gidiyor bizde 7200 7300 kizmi kizlar sanki daha minyon oluyor..Kilosu gayet iyi bemce geçen ay benim ki 7200 67 cm di zayıf diye söyleyenlere hiç kulak asma herkes istiyor ki çocuk boğum boğum olsun sen daha iyi bilirsin çocuk zayıf mı kilolu mu
7 ayda anladığım su ki bir çocuğu en iyi annesi tanır annesi bilir bana da türlü türlü şey söylüyorlar he he diyip geçiyorum
Bizde sansliydik bu konuda ama karantinadayiz gorusemiyrouz.. dogal ne guzrl irilesmez aksine bence kemikleri guclenirBir de tereyağı veriyorum. Biz biraz şanslıyız yumurtamız kvalidemden tereyağımız peynirimiz yoğurdumuz kynvalidemin ineğinden. Zaten kızım iri bir bebek, bir de herşey doğal olunca çok mu irileşir korkuyorum
Kalan yarimini nasil muhafaza ediyorsunuz strecleyip dolaba koydum ertesi gune hemen kararmisBıxımkı cok seviyor avakadoyu. Zaten ya armutla ya onla kaka yapıyor. 1 tam avakodo yiyor artık... 15 gunde bir gıdıyo esim akısverıse. O yuzden 5 avakadoyu 3 Gune nasılsın veriyorum... Vermeden dolaptan cıkarıyorum 2 gun dısarda fırının ıcınde bekletiyor olgunlasıyor.. Zaten kabak armut avakado birebir. Eşim de dıyo kabak alana kadar avakado alayım daha faydalı
Canım ilk basta yarım verdım bizde cocuk cok kapanın elinde kalıyor.bu 3.cocugum. Şimdi ama 1 tane yiyor.Kalan yarimini nasil muhafaza ediyorsunuz strecleyip dolaba koydum ertesi gune hemen kararmis
Yok Cnm nerede hergun mayalamak. Haftalık yogurt tan veriyorum... Ben sacımı taramaya vakit bulamıyorum. Ah korona maf ettin beni. Eskiden kral gibi hayatım varmış. En çok temizliğe gelen ablayı özledımO zaman bebek için hergun mayalamiyorsun dimi.ben iki günde bir çok nadir 3 günde bir mayaliyorum . hergün mayalamak nedense 2. De gereksiz geliyor
Benimki 3 saatte bir 150 mamayi asla içemez içersede üzerine ek gıda asla almaz.fazla yediriyorsun.ek gidaya gectiysen ve 2 tam öğün sütün yetiyorsa zaten manayı bırak.sutume emin olamıyorum diyorsan gece öğünune mama koyabilirsin.kilosu maşallah çok iyi.boyu uzun zaten istesende tombik durmaz.bizimki 7800-8000 arasi gidip geliyor.
Evet canim kız doktor bana bakarak ilefde de minyon olacağını söyledi hatta sordum boyu uzatmanın bi tedavisi falan var mı diye ne yaparsanız yapın en fazla 2 cm farkeder dedi yapısal durumlara müdehale edilemiyormusBizimkilerin kilosu ayni gidiyor bizde 7200 7300 kizmi kizlar sanki daha minyon oluyor..
Aç değildir belki emziriyor musun ?El gıdayı reddediyor sadece yoğurt yiyor günde yarım kasene yapsam da almıyor ağzını kapatıyor. Aldığı toplam 2 tatlı kaşığı zorla...
Ne yapacağız böyle 6.5 aylık oldu.
Yüzüstünden sırtüstü dönmeyi bizimki de yapmayı sevmiyo hatta bir tek solundan dönüyor sağdan dönmesi gerekirse çığlık basıyorMassallah ya daha bizimki yerinden kiprdamiyor yuzustunden sirtustune bile donemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?