Ben her gün veriyorum çok küçük miktarla başladık şimdi yarım yumurta sarısı yiyo. Herhangi bi sorunla karailasmadik. Tadımla ve yavaş yavaş arttırarak deneyebilirsiniz. Yumurta çok besleyiciKizlar kahvaltida neler veriyorsunuz hergun yumurta veriyormusunuz
Ben hergün yumurta lor peynir ev yapımı, suda bekletilmiş zeytin veriyorum. Varsa muzla bebe bisküvisini karıştırıp onu da veriyorum. Hiç bulamaç yapmıyorum ayrı ayrı veriyorum hepsini. Yalnız ekmek istiyor sürekli ekmek eline veriyorum onu emiyor falan bazen ufak koparıp yiyor müdahale etmiyorumKizlar kahvaltida neler veriyorsunuz hergun yumurta veriyormusunuz
Bir de tereyağı veriyorum. Biz biraz şanslıyız yumurtamız kvalidemden tereyağımız peynirimiz yoğurdumuz kynvalidemin ineğinden. Zaten kızım iri bir bebek, bir de herşey doğal olunca çok mu irileşir korkuyorumBen hergün yumurta lor peynir ev yapımı, suda bekletilmiş zeytin veriyorum. Varsa muzla bebe bisküvisini karıştırıp onu da veriyorum. Hiç bulamaç yapmıyorum ayrı ayrı veriyorum hepsini. Yalnız ekmek istiyor sürekli ekmek eline veriyorum onu emiyor falan bazen ufak koparıp yiyor müdahale etmiyorum
Ay kızlar çok sagolun hemen hemen tarifler aynı gibi çok iyi oldu bende bi ya Allah deyip deneyim bakalım ne olacak hazır yoğurt yiyoruz bizde ama artık icim almıyor
Ben hergün yumurta lor peynir ev yapımı, suda bekletilmiş zeytin veriyorum. Varsa muzla bebe bisküvisini karıştırıp onu da veriyorum. Hiç bulamaç yapmıyorum ayrı ayrı veriyorum hepsini. Yalnız ekmek istiyor sürekli ekmek eline veriyorum onu emiyor falan bazen ufak koparıp yiyor müdahale etmiyorum
Yumurtayı bira suyla veya kendi sütümle açıyorum. Diğerlerini de iyice ezdikten sonra veriyorum. Korkma canım boğulmaz anne tedirgin olunca terslikler oluyor cidden. Rahat ol. Bebeklerin öğürme refleksi bizim gibi boğazda değilmiş dilin ortasındaymış. Bazen büyük parça dilin ortasında kalınca üstüste öğürüyo yutabilirse yutuyo yutamazsa kusuyo az bişey. Hiç tepkivermeden bekliyorum karşısında. Tepki verirsem o da korkuyor çünkü. En olmadı ya su veriyorum ya hafifçe sırtına vuruyorum. Bir kere elindeki ekmekten büyük kopardı. Bende panikle parmağımı ağzına attım çıkarayım diye ama hepten boğazına ittirdim ekmeği maalesef. Başka seferde aynı şey olunca hiç panik yapmadan bekledim zaten yutamayacağı büyüklükte olunca iki öğürdü en son kusarak ekmeği de çıkardıCanim ayri ayri nasil veriyorsun? Ben de her seyi karistiriyorum ama ayri ayri da tadina alissin istiyorum. Ama korkuyorum genzine kacmasindan vs. Kati kivamda mi veriyorsun?
Ben de evlendıhım gunden beri yogurdu mayalarım. Bekarken annem hep hazır alırdı ne ugrascam derdi ben de yiyemezdım. Hatta İnternetten öğrenip mayalamıştım. Artık bize h aftalık 5 kg yetiyor. Bebege de ayrıca mayalamıyorum. Dün kereviz corbası yaptım bebege de verdim cok ıctı sonra nete baktım 8 ayda verilir yazıyor. Allahtan bırsey olmadı hatta cok guzel kaka yaptı...Ev yapimi yogurt gibisi yok canim. Ben cocuktan once de eve hazir yogurt asla sokmadim hep kendim mayaladim. Dogalligini ve tadini gorunce sen de daha almazsin.
Biz enfluvir kullanmadık ama, biogia denediniz mi, belki faydası olur? Mastit olduğumda antibiyotik kullanmıştım, bebeğimi ishal yapınca doktor hemen başlatmıştı baya faydasını gördük, gaz için hiç kullanmamıştık ama bu olaydan sonra iki ay kullandıkKızlar benim bebegım dogdugundan beri gün asırı çok kaka yapardı. 3 aylıkken abilerinden ınfluenza bulastı cok öksuryk nefes alamadı yuksek ateş ocak ayıydı.. Dr enfluvir kullanırdı 5 gun. Sonra kaka duzenı 4 gun hatta 5 güne cıktı.. Ek gıdada düzelir dedım şimdi de 3 Gine yapıyor o da armut veriyorum kabak veriyim öyle... Muzu vermeyi cok azalttım. Cok su ıcıyor corbalara hep zeytin yagı koyuyorum. O ılac zarar verdi bagırsak florasına... Enfluvir kullanan bebegınizde durumlar nasıl
Çok güzel cnm bazen bende yapıyorum acemi anne gibi hissediyorum sonrası benim unutmam normal ama 9sene sonra geldi bu tosuncukBen de evlendıhım gunden beri yogurdu mayalarım. Bekarken annem hep hazır alırdı ne ugrascam derdi ben de yiyemezdım. Hatta İnternetten öğrenip mayalamıştım. Artık bize h aftalık 5 kg yetiyor. Bebege de ayrıca mayalamıyorum. Dün kereviz corbası yaptım bebege de verdim cok ıctı sonra nete baktım 8 ayda verilir yazıyor. Allahtan bırsey olmadı hatta cok guzel kaka yaptı...
Cnm biz enfluvir kullanmadık ama kaka düzeniniz öyle dediğin gibi ve oğlum süt alerjisi olduğu günden beri ben geçen ay çareyi kalediron periyodik damla ile buldum hem barsakları besliyo hemde kaka düzeni oluşuyor istersen araştır derimKızlar benim bebegım dogdugundan beri gün asırı çok kaka yapardı. 3 aylıkken abilerinden ınfluenza bulastı cok öksuryk nefes alamadı yuksek ateş ocak ayıydı.. Dr enfluvir kullanırdı 5 gun. Sonra kaka duzenı 4 gun hatta 5 güne cıktı.. Ek gıdada düzelir dedım şimdi de 3 Gine yapıyor o da armut veriyorum kabak veriyim öyle... Muzu vermeyi cok r hemde kaka düzeni olusduruyorazalttım. Cok su ıcıyor corbalara hep zeytin yagı koyuyorum. O ılac zarar verdi bagırsak florasına... Enfluvir kullanan bebegınizde durumlar nasıl
Bebek irmiginde pisirmeye gerek olmuyor cokİrmiği çiğ mi koyuyorsunuz yoksa suyla pişirp mi ekliyorsunuz.
Kızlar benim bebegım dogdugundan beri gün asırı çok kaka yapardı. 3 aylıkken abilerinden ınfluenza bulastı cok öksuryk nefes alamadı yuksek ateş ocak ayıydı.. Dr enfluvir kullanırdı 5 gun. Sonra kaka duzenı 4 gun hatta 5 güne cıktı.. Ek gıdada düzelir dedım şimdi de 3 Gine yapıyor o da armut veriyorum kabak veriyim öyle... Muzu vermeyi cok azalttım. Cok su ıcıyor corbalara hep zeytin yagı koyuyorum. O ılac zarar verdi bagırsak florasına... Enfluvir kullanan bebegınizde durumlar nasıl
3 aylıkken ben de domuz gribi oldu maalesef bebeğime de bulaştı. Enfluvirin şurubunu kullandık. 4. ayda da hep kabız oldu. Zeytinyağı kattım mamasına. Ama bunun ilaçla ilgisi var mı bilmiyorum. Şimdilerde de ishal hep. Eğer denemediyseniz avokado deneyin ek gıdasında ama çok az verin. Benimkinde alerji yaptı. Şu an ishal. Ama sizinkine yapmayabilir. Avokado yumuşatıyor bağırsakları.Kızlar benim bebegım dogdugundan beri gün asırı çok kaka yapardı. 3 aylıkken abilerinden ınfluenza bulastı cok öksuryk nefes alamadı yuksek ateş ocak ayıydı.. Dr enfluvir kullanırdı 5 gun. Sonra kaka duzenı 4 gun hatta 5 güne cıktı.. Ek gıdada düzelir dedım şimdi de 3 Gine yapıyor o da armut veriyorum kabak veriyim öyle... Muzu vermeyi cok azalttım. Cok su ıcıyor corbalara hep zeytin yagı koyuyorum. O ılac zarar verdi bagırsak florasına... Enfluvir kullanan bebegınizde durumlar nasıl
Bebek irmiginde pisirmeye gerek olmuyor cok
Emre de 3.ayinda influenza oldu.Enfluvir kullandik .Zaten gunde 8 9 defa yapardi.O surecte degisen bisey olmadi.Su anda verdigim ek gidaya bagli olarak degisiyo.Bazen gunde 2 -3 -4 arasi degisiyor.1 defa hic yapmadi korktum.Alisik degilim Emrede hic.Digerinde bagirsak sorunu biraz var.Emreyle ayni yemegi ayni olcude yemelerine ragmen cok zorlaniyor.1 gun yapmadigi oluyor.Emre yedigi gibi cikardigi icin pek kilo alamiyor.Muhtemelen metabolizmasi babasi gibi calisiyor.Esim de zayif,metabolizmadi cok hizli
Genelde dıger oğluşlarum hergun 1 kez ya da en fazla 2 kez yapardı bu aylarda.. Gerçi dün kerevuzın faydasını gördüm yapıyor ama keçi gibi poposunu arasında kalıyor. Az az yapa yapa 3 kere yaptı toplasan 1 kaka yapmaz.. Dr anne sutu alırken gunde 7 ya da 8 kere yapması ya da 1 haftaya kadar yapmaması normal derdı. Ek gıdada degısıyor... Benim süt asırı yağlı ve bu çok emen bir bebek. Yiyor ustune illa meme istiyor... Dıgerlerı yerdi ama ustune emmek ıstemezlerdı.. Neyse yapsında tek. Şu korona bitsin bir dra gostereyım.
Bıxımkı cok seviyor avakadoyu. Zaten ya armutla ya onla kaka yapıyor. 1 tam avakodo yiyor artık... 15 gunde bir gıdıyo esim akısverıse. O yuzden 5 avakadoyu 3 Gune nasılsın veriyorum... Vermeden dolaptan cıkarıyorum 2 gun dısarda fırının ıcınde bekletiyor olgunlasıyor.. Zaten kabak armut avakado birebir. Eşim de dıyo kabak alana kadar avakado alayım daha faydalı3 aylıkken ben de domuz gribi oldu maalesef bebeğime de bulaştı. Enfluvirin şurubunu kullandık. 4. ayda da hep kabız oldu. Zeytinyağı kattım mamasına. Ama bunun ilaçla ilgisi var mı bilmiyorum. Şimdilerde de ishal hep. Eğer denemediyseniz avokado deneyin ek gıdasında ama çok az verin. Benimkinde alerji yaptı. Şu an ishal. Ama sizinkine yapmayabilir. Avokado yumuşatıyor bağırsakları.
3 saatte bir formul mama o çocuğu hiç aç bırakmıyor ki... o yüzden tok olunca istemez birşey. Siz 4 saatte bir verin. Son 1 saatinde ek gıda deneyin. Zaten az az vereceğiniz için doyumluk olmayacak. Sütünü yine içer. Aç kalmayan çocuk asla ek gıda denemek istemez. Biraz aç bırakın. Birşey olmaz korkmayın. Formul mamaların arkalarında yazan rakam ve saatlere uysak bebekler obez olur.Kizlar ya sizlerin ek gidada verdiklerinizi okudukca hevesleniyorm ama benim ogluma bu ara hicbisey yediremiyorm.
yumurta alerjimiz var oyuzden kahvaltida yumurta zaten yok. Bebe buskivisi lor filan karistirip vermeyi denedm agzini bile acmyor. Dudagin kenarlarina degdiriyorm tadini alir belki yer diye yine yemiyor kitliyor agzini.
suan 7 ay 3 günlük biz 5 aylikken tadimlara basladk cok severek yiyodu sebzeleri filan cok iyiydi. Nolduysa on gündür hicbisey yemiyo dogru duzgun. Tel sehriye filan cok seviyodu yogurtlu sebzeli yarim kase yiyodu nerdeyse hepsini terketti agzini asla acmak istemiyor. Birde kesinlikle su icmiyor.
Napsam acaba? Neden boyle oldu.
bide formul sut iciyo dogdugundan beri. Suan 3 aaatte bir 150cc iciyo. Ondan bir saat sonra da corba filan vermeyi deniyorm yemiyo kabul etmiyor. Tok oldgu icin mi acaba? Agzini asla acmiyor.
Kizlar ya sizlerin ek gidada verdiklerinizi okudukca hevesleniyorm ama benim ogluma bu ara hicbisey yediremiyorm.
yumurta alerjimiz var oyuzden kahvaltida yumurta zaten yok. Bebe buskivisi lor filan karistirip vermeyi denedm agzini bile acmyor. Dudagin kenarlarina degdiriyorm tadini alir belki yer diye yine yemiyor kitliyor agzini.
suan 7 ay 3 günlük biz 5 aylikken tadimlara basladk cok severek yiyodu sebzeleri filan cok iyiydi. Nolduysa on gündür hicbisey yemiyo dogru duzgun. Tel sehriye filan cok seviyodu yogurtlu sebzeli yarim kase yiyodu nerdeyse hepsini terketti agzini asla acmak istemiyor. Birde kesinlikle su icmiyor.
Napsam acaba? Neden boyle oldu.
bide formul sut iciyo dogdugundan beri. Suan 3 aaatte bir 150cc iciyo. Ondan bir saat sonra da corba filan vermeyi deniyorm yemiyo kabul etmiyor. Tok oldgu icin mi acaba? Agzini asla acmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?