Cnm çölyak hastaligi olmasın insallah oyle birsey yoktur takip edin derim yada cokmu besliyosun
Bizimki kilolu değil çok nda hareketli ama ben kendimi bildim bileli ne anneenneye ne de babaanneye laf anlatamadım. Daha bugün çocuk halının yüzünde oynuyo odada baktım hemen kucağına aldı. Duruyodu neden aldın dedim aman nolcak burda dursun diyo. Artık bişey söylemedim ama yoruldum. Sonra da durup durup bu çocuk niye yürümüyo niye emeklemiyo vsvs . Çocuğumu bi rahat bıraksalar neler neler yapacak ama işte
Tum tahliler yapildi.Her sey tertemiz.Eee bu oglanlar neden o zaman gunde 5 defaya cikti bu kaka? Deliricem kaka takibinden.Sicak etkiliyo desem geleli 8 gun oldu Izmire alisamadilar mi daha? Sudan mi acaba diyorum nasil vereyim bilemedim ki ?
Gerçek anlamda delirsem timarhaneye yatırıp rahat ederler beni. Yurtdışında yabancılar da böyle mi çok merak ediyorum yoksa anneye saygı duyuyolar mı aldığı kararlara.Esimin ailesinjn yanindayken tansiyonum cikti bu sebepten.Ugur zaten 1 bucuk aydir nerdeyse emekliyor o siraliyor koltuga tutuna tutuna.Emre oraya giderken ellerini 3 adim atip yativeriyodu bide surumuyodu.Kayinpederim gece gunduz cocuklari kucaginda gezdirdi.Yapma baba etme baba alisirlarsa mahvoluruz dedik .Yok dinlemiyor bizi.1 hafta oldu geleli izmire emre odalari geziyo emekleyerek.Cocuk bunaldi kucaktan.3 haftaya tekrar gidicez yine ayni sey.Sanki 3 aylik bebek gibi gezdiricek kucaginda.Uguru duser diye ayaga kalkmasina firsat vermeden aliypdu hemen kucagina.Baba nasil ogrenicek bu cocuk dik durmasini sen kucaga aldikca firsat vermedikce.diyorum.Dusucek ama diyo.Delirdim delirdimm
Sorun bencede yoldur insallah cnm bende bugun sünnete gittim lokal olacakti uyusdurdular yapmadan geri verdiler bebeisi idrar deliği biraz asagidaymis üroloji görsün dedi kendi genel cerahdi orda yokdu üroloji kaldi oyle cocuk simdi acisi var morelim cok bozukHemen doktorumuza sorayim.Belirtiler arasinda var mi olabilir mi diye.
Oglmda hicbiseye gerek kalmadiHanımlar yarin bebeğine sunet yaptircam lutfen önerilerinizi alayim neler yapmalıyım sünnet sonrasi bir sikinti olurmu bezini bir beden buyuk alcam birde bardak falan diyodynuz nasil yapcam bilen yazsin
Böyle değil İnan bana. Benim eşim ve dolayısıyla ailesi yabancı. Ödleri kopuyor benden. Ben ne dersem o. Bi de korona belasından çok görüşemiyoruz zaten. Bebeğe bi çorba yapacak olsa bütün içindekileri bana onaylatır öyle yapar. Öyle cadı gelin gibi de değilim aslında ama genel olarak bize göre daha mesafeliler. Bi de eşim esas annesini çok iyi durduruyor. Biz çok oyuncak almıyoruz, 4-5 tane oyuncak var evde. Zaten dolanıp duruyor pek oyuncak falan sallamıyor. Kayınvalidem sürekli bi şeyler alıyor eşimde dedi ki “sen illa istiyorsan al. Sende durur gelince oynar” o zamandan Beri daha almadı oyuncakGerçek anlamda delirsem timarhaneye yatırıp rahat ederler beni. Yurtdışında yabancılar da böyle mi çok merak ediyorum yoksa anneye saygı duyuyolar mı aldığı kararlara.
Biz bu cry out loud metodunu denedik. Ağlıyor yani bebe. Kendini sakinleştirmeyi öğreniyor. İlk gün 45 dakika ağladı uyudu. İkinci gün 10 dk, üçüncü gün hiç ağlamadan yerinde uyudu. Artık 8 gibi koyuyoruz yatağa, 8:20 civarı uyuyo. Gece su içmeye falan uyanıyor. kolumuz belimiz kopuyordu valla. Kucakta dolanarak uyumaya alışmıştı. İlk iki gün üzüldük ama şimdi hepimiz rahat ettik.Kizlar sa
Bnm kizim 9 aylik oldu
4 aya kadar cok iyi uyuyodu
Ama sonra hic uyumaz oldu
Gece bile yanima aliyorum yarim saatte bir ihhliyo
Uyku egitimi veren anneler nasil yaptinz
Bi de odadan çiktigim anda cigligi basiyo
Hic iş yapamaz oldum
Canim cry out tam olarak nedir tam aciklarmisin Allah rizasi icinBiz bu cry out loud metodunu denedik. Ağlıyor yani bebe. Kendini sakinleştirmeyi öğreniyor. İlk gün 45 dakika ağladı uyudu. İkinci gün 10 dk, üçüncü gün hiç ağlamadan yerinde uyudu. Artık 8 gibi koyuyoruz yatağa, 8:20 civarı uyuyo. Gece su içmeye falan uyanıyor. kolumuz belimiz kopuyordu valla. Kucakta dolanarak uyumaya alışmıştı. İlk iki gün üzüldük ama şimdi hepimiz rahat ettik.
Eskiden gece uyandı mı asla kendi uykuya dönemiyordu. İlla kucak ya da meme. Şimdi eğer susamadıysa, diş ağrısı falan yoksa kendi kendine yatıp uyuyo.
4. Ay uyku gerilemesi kalıcı oluyo diyo uzmanlar zaten. Ben tracy hogg un easy yatır kaldır yöntemini uyguladım . Bebek alışık olmadığı bir durum yaşadığı için ağlıyor ama sen yanında oluyosun kucağına alıyorsun sakinlesince tekrar birakiyosun. Uykunun çok incelikleri var bulunduğu aya göre eğitim değişiyo. Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını alıp okuyun derim . Ben şimdilik sadece uyku kısmını okudum. Tuvalet eğitimi dahil bir çok şeyi anlatiyo. Kadın bebeklere fısıldayan kadın olarak anılıyor. Bebeğin öz güven bağlanma vs duygularını ön planda tutuyo. Eğitime başlamadan önce şartlarınızı uygun hale getirin mesela odayı tam anlamıyla karanlık yapın güneş geçirmez perde alın.Kizlar sa
Bnm kizim 9 aylik oldu
4 aya kadar cok iyi uyuyodu
Ama sonra hic uyumaz oldu
Gece bile yanima aliyorum yarim saatte bir ihhliyo
Uyku egitimi veren anneler nasil yaptinz
Bi de odadan çiktigim anda cigligi basiyo
Hic iş yapamaz oldum
Benim eşim evde olamıyo maalesef belki sınır cizerdi olsa . Ben de ona yaşadığımız sorunları kesinlikle anlatmıyorum çünkü yanımızda değil üzülmesini istemiyorum. Sonuç olan bana oluyo saclarimfaki kaşlarimdaki beyazlar artıyor, sinirden stresten saçım Kasım kirpigim dökülüyo. Onlara sorsan çok rahatım yediğim önümde yemedigim arkamda. Anlasilmamak çok zormuş . Körler memleketinde görmek hastalıktır diye bir söz varya o durumdayım. Zaten hasta da oldum artık ruh sagligimi iç huzurumu kaybettim. Sadece dua ediyorum . Bazen ağlıyorum görüyorlar niye ağlıyorsun diyorlar.Böyle değil İnan bana. Benim eşim ve dolayısıyla ailesi yabancı. Ödleri kopuyor benden. Ben ne dersem o. Bi de korona belasından çok görüşemiyoruz zaten. Bebeğe bi çorba yapacak olsa bütün içindekileri bana onaylatır öyle yapar. Öyle cadı gelin gibi de değilim aslında ama genel olarak bize göre daha mesafeliler. Bi de eşim esas annesini çok iyi durduruyor. Biz çok oyuncak almıyoruz, 4-5 tane oyuncak var evde. Zaten dolanıp duruyor pek oyuncak falan sallamıyor. Kayınvalidem sürekli bi şeyler alıyor eşimde dedi ki “sen illa istiyorsan al. Sende durur gelince oynar” o zamandan Beri daha almadı oyuncak
Suyu kaynatip verdiğini soylemistin. Yine bu grupta bunun dogru olmadigi yazilmis. Bakteri mi uruyordu neydi
Ben hazir su veriyorum. Sen de bir dene istersen
Bir de patates pirinc vermemeyi dene. Yetiskin insanin bile kan sekerini oynatiyor kof kilo yapiyor pirinc patates.Biraz ara ver bakalim kakalari degisecek mi
Canim cry out tam olarak nedir tam aciklarmisin Allah rizasi icin
Cocuk besikte katiyyen uyumuyor
8 de uyuyup bi daha kalkmiyomu
Bnm cocuk 1 2 gibi zor uyuyo
Ses olmamasi lazim herkesin uyumasi lazm
Gunduzde uyumuyo uyuyo bi ses 5 dk sonra agliyarak uyaniyo
Son zamanlar mesajlarında hep kendini kötü hissettiğini yazıyorsun ya o yüzden sana şu an okuduğum kitabı önermek istedim. "İyi Hissetmek / Yeni Duygudurum Tedavisi" Dr. David Burns4. Ay uyku gerilemesi kalıcı oluyo diyo uzmanlar zaten. Ben tracy hogg un easy yatır kaldır yöntemini uyguladım . Bebek alışık olmadığı bir durum yaşadığı için ağlıyor ama sen yanında oluyosun kucağına alıyorsun sakinlesince tekrar birakiyosun. Uykunun çok incelikleri var bulunduğu aya göre eğitim değişiyo. Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını alıp okuyun derim . Ben şimdilik sadece uyku kısmını okudum. Tuvalet eğitimi dahil bir çok şeyi anlatiyo. Kadın bebeklere fısıldayan kadın olarak anılıyor. Bebeğin öz güven bağlanma vs duygularını ön planda tutuyo. Eğitime başlamadan önce şartlarınızı uygun hale getirin mesela odayı tam anlamıyla karanlık yapın güneş geçirmez perde alın.
Oğlum hiç uyumayan kendi kendine de uykuya dalamayan bir bebekti . Zaman zaman yine zorlansa da toparliyo. Mesela 8. Ay uyku gerilemesini yaşadık toplam 4-5 gün sürdü sonra toparladı .
Benim eşim evde olamıyo maalesef belki sınır cizerdi olsa . Ben de ona yaşadığımız sorunları kesinlikle anlatmıyorum çünkü yanımızda değil üzülmesini istemiyorum. Sonuç olan bana oluyo saclarimfaki kaşlarimdaki beyazlar artıyor, sinirden stresten saçım Kasım kirpigim dökülüyo. Onlara sorsan çok rahatım yediğim önümde yemedigim arkamda. Anlasilmamak çok zormuş . Körler memleketinde görmek hastalıktır diye bir söz varya o durumdayım. Zaten hasta da oldum artık ruh sagligimi iç huzurumu kaybettim. Sadece dua ediyorum . Bazen ağlıyorum görüyorlar niye ağlıyorsun diyorlar.
Ay ne bileyim yapabilirmiyimcanım şimdi şöyle önce tabi ağlatmadan uyutma yöntemlerini denedik bir işe yaramadı. Sen de istersen önce öyle dene. Ağlatmadan uyku eğitimi yazınca çıkıyor Googleda.
bizim bebek kendi kendine uyuyordu ilk dişler çıkana kadar. 4 buçuk aylıktı o arada düzeni bir şaştı, bizi de mahvetti Ya memede uyuyor ya kucakta, geceleri bin kere uyanıyordu ve memesiz asla geri yatmıyodu.
Biz şöyle yaptık:
1- önce ben gece emzirmesini bıraktım. Ağladığı zaman babası kalktı. Memeyi hissetmediği zaman hemen geri yatıp uyudu. Beni hissettiği anda deliriyor meme istiyor. O yüzden yanında yatırman kötü olmuş çünkü emzik gibi emmek istiyor bence.
2. Uyku düzeni kurduk. 7 gibi yemek, duş, biraz sakince oyun vs. Her gün aynı düzeni takip ettik. Bu çocuğun uyku saati geldiğini anlaması İçin önemliymiş.
3. En zor kısmı ağlamalı kısmı. Bebeği hala uyanık ama mıyışmış haldeyken yatağına koyuyorsun. Ve uyuyana kadar kucağa almıyorsun. Bizimki ayağa kalktığı İçin hafifçe göğsünden pış pış yaparak sabit tuttuk. 45 dakika ağladı ilk gün ama sanki eti kopuyor. İkinci gün yine aynı düzen duş vs. Bu sefer 10-15 dk. Ağladı uyudu. 3. Gün hiç ağlamadı. Biraz sürdü ama hiç ağlamadan uyudu.
Çocuğu uyanık ama mıyışık halde yatağa koymak gece uyandığında kendi uyuması İçin önemliymiş. Nerede olduğunu bilip sakinliyor. Hakikaten de artık eğer bi derdi yoksa iki meh edip uyuyo kendi. Hiç kalkmıyorum bile.
Bu arada üşenmeden uzun uzun yazmişsin çoook tesk ederimcanım şimdi şöyle önce tabi ağlatmadan uyutma yöntemlerini denedik bir işe yaramadı. Sen de istersen önce öyle dene. Ağlatmadan uyku eğitimi yazınca çıkıyor Googleda.
bizim bebek kendi kendine uyuyordu ilk dişler çıkana kadar. 4 buçuk aylıktı o arada düzeni bir şaştı, bizi de mahvetti Ya memede uyuyor ya kucakta, geceleri bin kere uyanıyordu ve memesiz asla geri yatmıyodu.
Biz şöyle yaptık:
1- önce ben gece emzirmesini bıraktım. Ağladığı zaman babası kalktı. Memeyi hissetmediği zaman hemen geri yatıp uyudu. Beni hissettiği anda deliriyor meme istiyor. O yüzden yanında yatırman kötü olmuş çünkü emzik gibi emmek istiyor bence.
2. Uyku düzeni kurduk. 7 gibi yemek, duş, biraz sakince oyun vs. Her gün aynı düzeni takip ettik. Bu çocuğun uyku saati geldiğini anlaması İçin önemliymiş.
3. En zor kısmı ağlamalı kısmı. Bebeği hala uyanık ama mıyışmış haldeyken yatağına koyuyorsun. Ve uyuyana kadar kucağa almıyorsun. Bizimki ayağa kalktığı İçin hafifçe göğsünden pış pış yaparak sabit tuttuk. 45 dakika ağladı ilk gün ama sanki eti kopuyor. İkinci gün yine aynı düzen duş vs. Bu sefer 10-15 dk. Ağladı uyudu. 3. Gün hiç ağlamadı. Biraz sürdü ama hiç ağlamadan uyudu.
Çocuğu uyanık ama mıyışık halde yatağa koymak gece uyandığında kendi uyuması İçin önemliymiş. Nerede olduğunu bilip sakinliyor. Hakikaten de artık eğer bi derdi yoksa iki meh edip uyuyo kendi. Hiç kalkmıyorum bile.
Tesk ederim canm4. Ay uyku gerilemesi kalıcı oluyo diyo uzmanlar zaten. Ben tracy hogg un easy yatır kaldır yöntemini uyguladım . Bebek alışık olmadığı bir durum yaşadığı için ağlıyor ama sen yanında oluyosun kucağına alıyorsun sakinlesince tekrar birakiyosun. Uykunun çok incelikleri var bulunduğu aya göre eğitim değişiyo. Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını alıp okuyun derim . Ben şimdilik sadece uyku kısmını okudum. Tuvalet eğitimi dahil bir çok şeyi anlatiyo. Kadın bebeklere fısıldayan kadın olarak anılıyor. Bebeğin öz güven bağlanma vs duygularını ön planda tutuyo. Eğitime başlamadan önce şartlarınızı uygun hale getirin mesela odayı tam anlamıyla karanlık yapın güneş geçirmez perde alın.
Oğlum hiç uyumayan kendi kendine de uykuya dalamayan bir bebekti . Zaman zaman yine zorlansa da toparliyo. Mesela 8. Ay uyku gerilemesini yaşadık toplam 4-5 gün sürdü sonra toparladı .
Benim eşim evde olamıyo maalesef belki sınır cizerdi olsa . Ben de ona yaşadığımız sorunları kesinlikle anlatmıyorum çünkü yanımızda değil üzülmesini istemiyorum. Sonuç olan bana oluyo saclarimfaki kaşlarimdaki beyazlar artıyor, sinirden stresten saçım Kasım kirpigim dökülüyo. Onlara sorsan çok rahatım yediğim önümde yemedigim arkamda. Anlasilmamak çok zormuş . Körler memleketinde görmek hastalıktır diye bir söz varya o durumdayım. Zaten hasta da oldum artık ruh sagligimi iç huzurumu kaybettim. Sadece dua ediyorum . Bazen ağlıyorum görüyorlar niye ağlıyorsun diyorlar.
Hemen not aldım kitabı inceleyip alıcam . Çok teşekkür ederimSon zamanlar mesajlarında hep kendini kötü hissettiğini yazıyorsun ya o yüzden sana şu an okuduğum kitabı önermek istedim. "İyi Hissetmek / Yeni Duygudurum Tedavisi" Dr. David Burns
Bu kitap psikologların hastalarına ev ödevi olarak verdiği bir kitapmış. Bizi deprese eden negatif düşünceleri duygularımızdan bağımsızlaştırarak nasıl alt edebileceğimizi öğretiyor. Eleştirileri alt etmeyi vs bizi strese sokan durumlarla başetmeyi öğretiyor. Kitap basit bir kişisel gelişim kitabı gibi değil. Bir araştırma yapmışlar; Bir grup depresif hastaya bu kitabı okutmuşlar, diğer kontrol grubuna da bu kitabı daha sonra okutmuşlar. İlk grubun depresyon test değerleri hemen düşmüş, diğer grup bu süreçte aynı kalmış, sonra diğer grup okuyunca onların değerleri de düşmüş.
Ben şu an bitirmedim ama beni şimdiden olumlu anlamda değiştirdi.
Eğer ilgilenirsen Burns Depresyon Ölçeği var, o testi çözüp puanını hesaplarsan ona göre depresyonunu sınıflıyor. Ben kendi durumumu hafif sanıyordum ama orta depresyonda çıkınca durumumun vehametini anladım.
55 le ağır depresyon çıktı. Çok yüksek çıkmasın diye düşük puanları bile seçmiştim . Kitabı da hemen alıp okicam. Zaten böyle devam ederse pek yaşıyo da sayılmam. Allah herkese kolaylık versin. Sana çok teşekkür ederim aslında çıkan sonuç beni biraz sarstı sonuç bile beni kendime getirme konusunda bi ilerleme ateşi yaktı.Son zamanlar mesajlarında hep kendini kötü hissettiğini yazıyorsun ya o yüzden sana şu an okuduğum kitabı önermek istedim. "İyi Hissetmek / Yeni Duygudurum Tedavisi" Dr. David Burns
Bu kitap psikologların hastalarına ev ödevi olarak verdiği bir kitapmış. Bizi deprese eden negatif düşünceleri duygularımızdan bağımsızlaştırarak nasıl alt edebileceğimizi öğretiyor. Eleştirileri alt etmeyi vs bizi strese sokan durumlarla başetmeyi öğretiyor. Kitap basit bir kişisel gelişim kitabı gibi değil. Bir araştırma yapmışlar; Bir grup depresif hastaya bu kitabı okutmuşlar, diğer kontrol grubuna da bu kitabı daha sonra okutmuşlar. İlk grubun depresyon test değerleri hemen düşmüş, diğer grup bu süreçte aynı kalmış, sonra diğer grup okuyunca onların değerleri de düşmüş.
Ben şu an bitirmedim ama beni şimdiden olumlu anlamda değiştirdi.
Eğer ilgilenirsen Burns Depresyon Ölçeği var, o testi çözüp puanını hesaplarsan ona göre depresyonunu sınıflıyor. Ben kendi durumumu hafif sanıyordum ama orta depresyonda çıkınca durumumun vehametini anladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?