Ya kitabı biraz araştırdım insanlar müthiş şeyler yazmış hemen sipariş ettim gelince hemen okumaya baslicam inşallah ben de faydasını görenlerden olurum ve o zaman sonuçlarını paylaşırım. Çok teşekkür ederimSon zamanlar mesajlarında hep kendini kötü hissettiğini yazıyorsun ya o yüzden sana şu an okuduğum kitabı önermek istedim. "İyi Hissetmek / Yeni Duygudurum Tedavisi" Dr. David Burns
Bu kitap psikologların hastalarına ev ödevi olarak verdiği bir kitapmış. Bizi deprese eden negatif düşünceleri duygularımızdan bağımsızlaştırarak nasıl alt edebileceğimizi öğretiyor. Eleştirileri alt etmeyi vs bizi strese sokan durumlarla başetmeyi öğretiyor. Kitap basit bir kişisel gelişim kitabı gibi değil. Bir araştırma yapmışlar; Bir grup depresif hastaya bu kitabı okutmuşlar, diğer kontrol grubuna da bu kitabı daha sonra okutmuşlar. İlk grubun depresyon test değerleri hemen düşmüş, diğer grup bu süreçte aynı kalmış, sonra diğer grup okuyunca onların değerleri de düşmüş.
Ben şu an bitirmedim ama beni şimdiden olumlu anlamda değiştirdi.
Eğer ilgilenirsen Burns Depresyon Ölçeği var, o testi çözüp puanını hesaplarsan ona göre depresyonunu sınıflıyor. Ben kendi durumumu hafif sanıyordum ama orta depresyonda çıkınca durumumun vehametini anladım.
Bebeğinin uykusu konusunda okuduğun kitabı uygulayıp faydasını görebildin, demekki birşeyleri istikrarlı bir şekilde hayatınıza adapte edebiliyorsun. Bence bu kitabı da okuyup kendine bir iyilik yapmış olursun. Eşin uzakta olduğu için çok bunalıyorsun, bir bebeğe hem anne hem baba olmak zor ama oğlunun en minnak halleri de geçip gidiyor. Hayattan keyif almaya çalış ya da bunu öğren. İlerde geçmişe baktığında bu günleri inşallah güzel hatırlarsın.55 le ağır depresyon çıktı. Çok yüksek çıkmasın diye düşük puanları bile seçmiştim . Kitabı da hemen alıp okicam. Zaten böyle devam ederse pek yaşıyo da sayılmam. Allah herkese kolaylık versin. Sana çok teşekkür ederim aslında çıkan sonuç beni biraz sarstı sonuç bile beni kendime getirme konusunda bi ilerleme ateşi yaktı.
Rica ederim inşallah faydalı olurYa kitabı biraz araştırdım insanlar müthiş şeyler yazmış hemen sipariş ettim gelince hemen okumaya baslicam inşallah ben de faydasını görenlerden olurum ve o zaman sonuçlarını paylaşırım. Çok teşekkür ederim
Ben e 7.5 gibi başladım ama yol hele bu ara üst 4 diş birden geliyor kesinlikle yemiyor Öğürüyor. Kahvaltıda yumurta peynir yerdi ağzına koymuyorKizlar bebeklerinizin kiyma ile arası nasil. Ben 7. Ayın ortalarında basladim bebek kiymasi vermeye hala alisamadi ögürüyo agliyo yemek istemiyo. Bide böyle ellerinde poğaça falan hatır hutur yiyen aydaşlarını gördükçe üzülüyorum. Haftada 3 kere sebze pürelerine kiýma eklemeye gayret ediyorum. Ne zaman alışır acaba geriliyorrummm
Sağlık ocağında buna benzer veya bu testti bilmiyorum çozmemi istemislerdi sonucu bilmiyorum bişey soylemediler suanda niye çözdüysem farkında olmadan depresif depresif yasıyormuşumSon zamanlar mesajlarında hep kendini kötü hissettiğini yazıyorsun ya o yüzden sana şu an okuduğum kitabı önermek istedim. "İyi Hissetmek / Yeni Duygudurum Tedavisi" Dr. David Burns
Bu kitap psikologların hastalarına ev ödevi olarak verdiği bir kitapmış. Bizi deprese eden negatif düşünceleri duygularımızdan bağımsızlaştırarak nasıl alt edebileceğimizi öğretiyor. Eleştirileri alt etmeyi vs bizi strese sokan durumlarla başetmeyi öğretiyor. Kitap basit bir kişisel gelişim kitabı gibi değil. Bir araştırma yapmışlar; Bir grup depresif hastaya bu kitabı okutmuşlar, diğer kontrol grubuna da bu kitabı daha sonra okutmuşlar. İlk grubun depresyon test değerleri hemen düşmüş, diğer grup bu süreçte aynı kalmış, sonra diğer grup okuyunca onların değerleri de düşmüş.
Ben şu an bitirmedim ama beni şimdiden olumlu anlamda değiştirdi.
Eğer ilgilenirsen Burns Depresyon Ölçeği var, o testi çözüp puanını hesaplarsan ona göre depresyonunu sınıflıyor. Ben kendi durumumu hafif sanıyordum ama orta depresyonda çıkınca durumumun vehametini anladım.
Valla ben sadece tuvaletin üzerine konan aleti aldım lazimlik falan almadim ama zaten şuan 8 buçuk aylık tuvalet eğitimi için çok çok erken gerçi hangi ülkeydi hatırlamıyorum ama 6 aylıktan itibaren basliyolarmis eğitime tabi onlarınki bir nevi pavlov un köpeği tekniğine benzer biseydiHayirligunler kizlar cok mutluyum gormussunuzdur, nazlı altac tuvalet iletisimi diye bi kitaptan bahsetmisdi kitabi daha almadim ama hazir bim e lazimlik gelmisken alalim nasilsa lazim bi deniyeyim dedim. Dun aldigimizda kızımı oturttum çişini yapti. Bugun sabahda kakasini yapti inanilmaz mutlu oldum yapmaz saniyordum. Bence sizlerde deneyin derim malum havalar sicakken cok kotu kokmaya basladi bide değiştirmek çok zor olmaya baslamisti elleri hiç durmuyor
Bı anne anlatmıştı oda dokuz aylıkken falan başlamış. Oturtunca cisi kakayi yapiomus. Bir buçuk yaşından sonra bırakmış bebek tekrar beze dönmüşlerdi. İki yaşından önce erken gibi geliyor bana. Bence bi doktoruna Daniş istersen.Hayirligunler kizlar cok mutluyum gormussunuzdur, nazlı altac tuvalet iletisimi diye bi kitaptan bahsetmisdi kitabi daha almadim ama hazir bim e lazimlik gelmisken alalim nasilsa lazim bi deniyeyim dedim. Dun aldigimizda kızımı oturttum çişini yapti. Bugun sabahda kakasini yapti inanilmaz mutlu oldum yapmaz saniyordum. Bence sizlerde deneyin derim malum havalar sicakken cok kotu kokmaya basladi bide değiştirmek çok zor olmaya baslamisti elleri hiç durmuyor
Zaten egitim degil amac bezden kurtarmakda degil sen takip ediyorsun ileriye hazirlik. Ilk dogduklarindaaltini actigimizda hep cis yapmalari tesaduf degilmis vucut altini acinca cis yapmasini biliyormus ama biz beze alistirip sonra o bezi unutturacagiz diye ugrasiyormusuz en azindan sadece sabahlari lazimliga oturtup kakayi yapsa bile büyük bi mutluluk benim icinValla ben sadece tuvaletin üzerine konan aleti aldım lazimlik falan almadim ama zaten şuan 8 buçuk aylık tuvalet eğitimi için çok çok erken gerçi hangi ülkeydi hatırlamıyorum ama 6 aylıktan itibaren basliyolarmis eğitime tabi onlarınki bir nevi pavlov un köpeği tekniğine benzer biseydi
Doğum sonrası depresyon testini yapmışlardır.Sağlık ocağında buna benzer veya bu testti bilmiyorum çozmemi istemislerdi sonucu bilmiyorum bişey soylemediler suanda niye çözdüysem farkında olmadan depresif depresif yasıyormuşum
Kakasını yapacağı zamanı nasıl tahmin ettin ?Hayirligunler kizlar cok mutluyum gormussunuzdur, nazlı altac tuvalet iletisimi diye bi kitaptan bahsetmisdi kitabi daha almadim ama hazir bim e lazimlik gelmisken alalim nasilsa lazim bi deniyeyim dedim. Dun aldigimizda kızımı oturttum çişini yapti. Bugun sabahda kakasini yapti inanilmaz mutlu oldum yapmaz saniyordum. Bence sizlerde deneyin derim malum havalar sicakken cok kotu kokmaya basladi bide değiştirmek çok zor olmaya baslamisti elleri hiç durmuyor
Türk cumhuriyetlerinden birinden duymuştum bende, ya kırgız ya Türkmendi. 40 ı çıktıktan sonra tuvalete tutarlarmış hepValla ben sadece tuvaletin üzerine konan aleti aldım lazimlik falan almadim ama zaten şuan 8 buçuk aylık tuvalet eğitimi için çok çok erken gerçi hangi ülkeydi hatırlamıyorum ama 6 aylıktan itibaren basliyolarmis eğitime tabi onlarınki bir nevi pavlov un köpeği tekniğine benzer biseydi
Sabah uyandiginda yeni bez takmadan oturttum bende yapacagini beklemiyordum zaten daha dun aldim denemelik oturtmustum yapti.deniyen annelerinde cogu yazmis tesadufen yapti sandim diye ama hep yapmaya devam etmisler bende nazli altacdan gordumKakasını yapacağı zamanı nasıl tahmin ettin ?
Zaten eskiden bez yikamakdan kurtulmak icin cok erken ogretirlermisTürk cumhuriyetlerinden birinden duymuştum bende, ya kırgız ya Türkmendi. 40 ı çıktıktan sonra tuvalete tutarlarmış hep
Bunu bende okudum niyetlendim ama ilerleyen zamanda karnım burnumda olur uğraşamam yarim kalır diye başlamadımSabah uyandiginda yeni bez takmadan oturttum bende yapacagini beklemiyordum zaten daha dun aldim denemelik oturtmustum yapti.deniyen annelerinde cogu yazmis tesadufen yapti sandim diye ama hep yapmaya devam etmisler bende nazli altacdan gordum
Sağlık ocağında bidaha test yapacaklarmi ben gitmem çözmem bidahaDoğum sonrası depresyon testini yapmışlardır.
Bu dediğim testte senin puanın kaç çıktı ?
Kirabın yazarı ben herkesin 5in altında olmasını dilerim diyor. Eee sadece yorgunluğa 3-4 puan verdiğimiz bir dönemdeyiz, depresyonda olmamız normal. Daha fena olmaması için bir yerden başladım ben
Dikkat etdin hanımlar bebeğe mikrop kapmasinBebekler aslında kendilerini kirletmemek için altını açtığımız da yaparmış. O içgüdü ile doğarlarmış yani. Ama bez sektörü bizim anlamamızı engellemis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?