2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Kizlar selam. Size bir sorum olacak. Özellikle 1.ayini tamamlamış bebisi olan annelere.... ilk ayinizda bebeginiz kac gr aldı kilo olarak.? Biz henuz 20 günlüğüz ve sanki az kilo almış gibi hisediyorum.

Bir de her emzirmeden sonra yerine yatirinca kusuyor bebeğim. Gazını bir turlu çıkaramıyorum. Acaba ondn mi kusuyor? Yoksa başka bir sıkıntısı olabilirmi?

Hissediyor musunuz yoksa tarttiniz mi? Suanki kilosunu biliyor musunuz

Ucgun boyunca surekli siyah kaka yapti canim oyle bikere yapip gerisi gelmedi olmadi uc gunden sonra rengi sariya dondu
Gaz sorununa gelirsekte naparsan yap kahretsinki olmuyor ev bizim sıcak tek odada degil evin butun odalari dogal gaz derecesi 60ta sicacik ev ben copbile dokmeye gitmiyorum sogukta gormuyorum Reseneler ictim kimyonlar yemek sectim gaz olmasin diye ama nafile bi formulu bulamadim :-)

O kadar yazının içinde evin sıcaklığına takıldım çok değil mi canım 60 da ev mi kuzeyde kalıyor aşırısı da zarar olur dikkat ;)

Benim sezeryen oldu alttan dikiş yok ama gene de yapamadık yapamadım yani olmuyor, evlendiğimizde 3 ay kadar yapamadık hamilelikte de 4-5 Aydan sonra yapmadık, eskiye döndük sanırım biz :KK43:
siz daha yeniymişsiniz benim oldu baya ama bende korkuyorum yine aynı şeyleri yaşamaktan çok zor

Ben sadece grip değilmişim sanırım midemi üşütmüşüm ishal bi taraftan mide bulantısı bi taraftan :(

siz daha yeniymişsiniz benim oldu baya ama bende korkuyorum yine aynı şeyleri yaşamaktan çok zor
1,5 yıllık evliyim ama her seferinde çok zorlandım ama dün ağladım artık yapamıyorum diye korku kaldı içimde bi daha gene uzun sure deneyemem cesaretim yok:(

Valla benim bebiş de genel olarak hep kusuyo emse de emmese de hele altını değiştirirken üzerini değiştirirken defalarca kez kusuyor altını açık bırakıp kusmasını temizliyorum, aylık kontrol de 1 kg almıştı kusmasını söylediğimde yeterli kiloyu alıyorsa kusmadında sorun yok dedi
Aynen öyle benimkide... altini degistirirken, üstünü degistirirken habire kusuyor. Emdikten sonra gazini cikartirsam daha az kusuyor sanki. Hoş gazını her emmeden sonra çıkartamıyorum..:(
Hissediyor musunuz yoksa tarttiniz mi? Suanki kilosunu biliyor musunuz
Suan 20 günlüğüz. Dogum kilomuz 3.400 idi. 4 günlükken 3.200 e düştü ödemini atinca. Bugun saglik ocağında 3.950 cikti kıyafetleri ile. Az degilmi? 10 gunde o aradaki farki kapatamaz gibj geliyir.:(

Bi de hamileyken de uzun sure olmadı ilişki bizim :KK43:

Biz fe hamileliğin ilk zamanları 2-3 kez yaptık bi daha yapmadık ben 40ım dolunca kanamam bitince de yapamicam gibi hissediyorum
Ben de dusununce sezeryan dikislerim patlarsa diye geliyor aklima ondan korkuyorum sacma sapan :D ya zaten uykusuzluktan, gogus agrisindan(ki gogsumu emzirdikten sora agrim oluyor fena bi sekilde. Ameliyat olmustum o gogusten ondan mi oluyor diye dusunuyorum :( ) yorgunluktan hiç aklima iliski gelmiyor ama iste sirf esimi dusundugumden çok uzun zaman oldu diye :işsiz:

Suan 20 günlüğüz. Dogum kilomuz 3.400 idi. 4 günlükken 3.200 e düştü ödemini atinca. Bugun saglik ocağında 3.950 cikti kıyafetleri ile. Az degilmi? 10 gunde o aradaki farki kapatamaz gibj geliyir.:KK43:
Bizim hastaneden çıkış 2900 dü. 7 günlük kontrolunde 3100, 10 günlük kontrolde 3400 olmustu. Doktorum cok cok iyi mukemmel fln demisti

Aynen öyle benimkide... altini degistirirken, üstünü degistirirken habire kusuyor. Emdikten sonra gazini cikartirsam daha az kusuyor sanki. Hoş gazını her emmeden sonra çıkartamıyorum..:KK43:

Suan 20 günlüğüz. Dogum kilomuz 3.400 idi. 4 günlükken 3.200 e düştü ödemini atinca. Bugun saglik ocağında 3.950 cikti kıyafetleri ile. Az degilmi? 10 gunde o aradaki farki kapatamaz gibj geliyir.:KK43:

Deli misin demek istiyorum sana musadenle:) masallah cok iyi kilo almis. Kiyafetleri zaten incecik, ilk 10 gun kilo bile almamalari normal sayiliyor odem sonrasi verdikleri kiloda sabit kalinmasida olasiliklar arasinda. Senin bebegin cok guzel kilo almis, son 10 gunde yani ayini doldurana kadar daha hizli kilo alir. 750 gram almis 20 gun icin, gun basina 37 gram almis oluyor ortalamasi 30 gram oysa. Ki hemen kilo almaya basladiginida sanmiyorum, ilk bir kac gun verir. Cok iyi gidiyor, kusmamasi icin yataginin altina kucuk bir yastik olabilirsin ya da emzirdikten sonra biraz gogsunde dik olarak tutabilirsin.

Selam kizlar nasilsiniz biz 17 gunluk olduk bile zalimsin zaman demek istyorum sezeryan yerim kasiniyor kaşisam mi korkuyorum bişe olur dye ama tatli tatli kasiniyor emzirdikce cok acikiyorum ben sizdede oyle oluyor mu doymuyorum resmen bu gidisle duba olurum eskiden yarim tabak pilavla doyan ben 1 tabak dolusu pilavla doymadim:( midem birden boşaldi sankim kilo alirim diye korkuyorum ama doymuyorum emzirdikce fena acikiyorum been

Emzirme donemi bitti ben oglumda 74 kiloydum diyete spora basladim evde kendim diyet ve spor yaptim burda zayiflama grubuna katilfim kii yine oyle yapacagim biraz buyusun kizim tabi 3 ayda 16 kilo verip 59a dusmustum sonra kizceme hamile kaldim şuan kac kiloyum bilmiyorum tartimin pili yok birdaha oyle kilolu olmak istemiyorum :(

kızlarr kanguruyu nezaman kullanmaya baslayabılırım. kızım 42 gunluk 2ay dıyor drlar sanırım genelde
40 iniz hayirli olsun canimm 40 in cikinca melek annenin kulagina seslenir dermis ki simdi tertemizsin hayatina gunahsiz tertemiz olarak basla deyip belini sivazlarmis gidermis 40 gun boyunca lohusa annenin iki omuzundan melek ayrilmazmis annelik kutsal diye bosuna dememisler

Ooof bebeğim doymuyor mu anlamıyorum, bugün abartısız 7/8 tane kakalı bez aldım altından, sürekli emmek istiyor göğsümün süt üretmesine fırsat vermeden.. Doymuyorsa bu kadar kaka olması imkansız anlamadım ne oldu böyle.. :( mama vereceğim en sonunda artık

Ooof bebeğim doymuyor mu anlamıyorum, bugün abartısız 7/8 tane kakalı bez aldım altından, sürekli emmek istiyor göğsümün süt üretmesine fırsat vermeden.. Doymuyorsa bu kadar kaka olması imkansız anlamadım ne oldu böyle.. :KK43: mama vereceğim en sonunda artık
Arkadasim doymasa yapamaz o kadarini. Sakin verme mama, biz o kisir donguden cikamiyoruz valla. Bu sefer mamalari kusuyor ama yine istiyor vs vs :(

İyi akşamlar kızlar, haftaya 1.ay aşısını olacaktı bebeğim sağlık ocağında. Bugün hemşireyle konuştum, dedi ki sağlık bakanlığı ile sözleşme yenileniyormuş. Türkiye genelinde aşı yok ben gelince sizi ararım dedi. Ama 1 ayı geçmiş olacak sorun olmaz mı dedim. Net bir cevap vermedi. Canım sıkıldı. Aynı durumda olan var mı?

Ooof bebeğim doymuyor mu anlamıyorum, bugün abartısız 7/8 tane kakalı bez aldım altından, sürekli emmek istiyor göğsümün süt üretmesine fırsat vermeden.. Doymuyorsa bu kadar kaka olması imkansız anlamadım ne oldu böyle.. :KK43: mama vereceğim en sonunda artık
Emzik vermeyi dene. O kadar bez ile doymaması pek mümkün değil.
Bebeğin midesi büyüyor olabilir fazla süt alıyordur.
Dinlenmen için 1 öğün mama verebilirsin.

Emdikce sut uretir merak etme dolmasini beklemen gerekmez. Bebekler bir cok sebepten emmek isterler sadece aciktiklari icin degil, emzik kullanabilirsin ise yarayabilir. Mamaya baslarsan bosuna baslamis olursun ama gunde 7 8 kakali bez cok iyi. Buyume atagida geciriyor olabilir

İyi akşamlar kızlar, haftaya 1.ay aşısını olacaktı bebeğim sağlık ocağında. Bugün hemşireyle konuştum, dedi ki sağlık bakanlığı ile sözleşme yenileniyormuş. Türkiye genelinde aşı yok ben gelince sizi ararım dedi. Ama 1 ayı geçmiş olacak sorun olmaz mı dedim. Net bir cevap vermedi. Canım sıkıldı. Aynı durumda olan var mı?

Ozel bir hastaneye gidip yaptirabilirseniz cok iyi olur ertelemeyin zaten ne zaman ararlar tarihte vermemisler

Back
X