• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Ben 2kere toplu tasimaya bindim 2sinde de yer verdiler :))) ben yikayip utulemeyi bitirdim bugun ha daha aldigim 3 5parca var gelcek olanlarda onlar pek zaman almaz :) evin perdelerini yikadik koltuklari yikaatttim. Hali ve ev temizligi araliga artik.
Annemde erteliyo..yine kirlenir.diyo..bende telasliyim.erken filan olur diye :) diye diyee zaman geciyo..

Kizlar primada alkol yok ki :110:bebek bezlerinde alerjen olan 26 madde tespit edilmis, o 26 maddede pampersde yok. Bunlar;

Amyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Cinnamyl Alcohol, Citral, Eugenol, Hydroxycitronellal, Isoeugenol, Amylcinnamyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Cinnamal, Coumarin, Geraniol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Anise Alcohol, Benzyl Cinnamate, Farnesol, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Benzyl Benzoate, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Methyl 2-Octynoate, Alpha-Isomethyl Ionone, Evernia Prunastri, Evernia Furfuracea.
bne de sleepyde benzyhl alchol oldugunu bızzat okudum sikayet kısmnda ve kabuletmısler sanrm herkes herseye camur atmaya calısıo bn ınanmyrm bnce de yok

canım ya öyle düşünme şahıtlıkte de mı gunah oluyor bılmıyordum:KK43: dr bana progestan verdı şükür hıcbısorunumuz yok ama gecen hafta adet gbagrılarım oldu cok ondan verdı sanırım enazndan 5,6gun kullan dedı o ılacı yatmadan alıyrm ve sarhos gb oluyorum alarmı duyup eşime soylurm ama bn kalkamyrm tüm vucudum uyuşuyor sabahında sonrası senın gb kötu hıssedyrm ve sadece bır hocanın fetvasını okudum bu sunnet terketme ıle ılgılı baska arastryrm bulamıyrm Allah kabul etsın ınsallah ağırlastıkca dha zor oldu o da of :KK43:
cnim fetva vermiş gibi olmayayım hocalardan duyduğumu söylüyorum, melekler dahi eğer yaptığımız bir günahı kimse bilmiyorsa yani ağzımıza s oylemiyorsak Rabbim bize merhamet edip affeder inşallah ama baskalarida bu gunaga şahitlik yapmışsa iş değişir...
Cnim bende progestan kullandım ve hala arada ağrılarım oldukça kullaniyirum,evet haklısın icince çok uyusturuyor.o yüzden vajinal kullanıyorum.sende vajinal kullanabilirsin zaten öyle daha etkili.

Kızlaaaarrr:) Benim alacaklarım çok az kaldı çok şükür bir çok şey tamam. Şimdi aşağıda benim aldıklarım, alacaklarım ve hediye gelen ve hediye gelecekler var. Sadece hediye geleceklerin bazılarını aralıkta alın dedim yakınlarıma özellikle elektronikleri. Listeme yazdım onlarıda. Belki size faydası olur diye paylaşmak istiyorum. Aldığım ve alacağım herşeyi iyisi mi kötüsü mü araştırıp tercih ettim. Tabii biz ne alırsak alalım bazen seçimleri bebeğin kendisi yapıyor (bebek bezi gibi) kıyafet konusunda bir sürü hediye geldi ve kendi aldıklarımda var onları yazamadım ama kıyafetler fazla bile. Herşeyden çok çok var. Yanlarında fiyatları yazıyor ama ben çoğu şeyi indirimle kuponla falan aldım. Fiyat yazmasının sebebi bütçemi kontrol edebilmek adına. Aldığım ürünler, adetleri ve markaları yazıyor. Listemde eksik olduğunu düşündüğünüz bir şeyler varsa paylaşırsanız sevinirim :)

Eki Görüntüle 2206079 Eki Görüntüle 2206081
genelde fiyatlarını uygun bulmuşsun gerçekten, güle güle kullanın hepsini. instagramda takip ediyordum aldıklarını ama devamı gelmedi, bu liste ii oldu fikir edinme için eline sağlık

genelde fiyatlarını uygun bulmuşsun gerçekten, güle güle kullanın hepsini. instagramda takip ediyordum aldıklarını ama devamı gelmedi, bu liste ii oldu fikir edinme için eline sağlık
Canım instagramda hepsini paylaşacağım şuan çalıştığım için vaktim pek olmadı açıkcası. Ama devam edeceğim :)

Peki primanın hangisini kullandınız pampers yazan var o da prima mı mesela veya yesil olan var beyaz paketli var
ben primanın yeşil paketlisinden birer paket 1 ve 2 numara aldım. beğenmezsek sonra değiştiririz diye düşündüm. premium care gereksiz pahalı geldi ama bilemiyorum tabi tecrübeli değilim

bız de 3sayfa lıste bıtırmısız çeyrek sayfa kaldı glv :) bır hesap yaptık esımle dun aksam bebek odası herşeyıyle beraver halı tul vb. e bebekıhtıyacları doğum parası vs fena tutmus ya bide ikiz olanları dusunemyrm herşeyden 2tane off :KK48:
Ya sorma ben de onu düşünmüştüm ikiz olsaydı ne yapardık diye :)) bizim bu liste dışında masraflarımız oldu onları yazmadım ama onlarla beraber 7bin gitmiştir. Doğum ücretlerini muayeneleri tahlilleri hiç saymıyorum. Üstelik bebek odası yapmadık halı perde gardrop almadık.

Canım instagramda hepsini paylaşacağım şuan çalıştığım için vaktim pek olmadı açıkcası. Ama devam edeceğim :)
sevinirim, alttaki açıklamalarla birlikte hoşuma gitmişti benim, bi çok kişi faydalanır hem:KK52:

Aynen ben de doktoruma sordum normal Doğum olursa girebilir dedi ama sezeryen olursa almıyoruz dedi :KK43:
Benim gittiğim hastane tanıdıklarım olduğu için eşimi alırlar bende sevindirik şekilde kayınvalideme söyledim girme oğlum ne işin var dedi. Ne diye öyle bir şey dediyse artık çözemedim eşimde mal mal durdu ağzını açıp bişe demedi bende gıcık oldum kendi çocuğumu kendim doğururum dedim içimden :))

Ya sorma ben de onu düşünmüştüm ikiz olsaydı ne yapardık diye :)) bizim bu liste dışında masraflarımız oldu onları yazmadım ama onlarla beraber 7bin gitmiştir. Doğum ücretlerini muayeneleri tahlilleri hiç saymıyorum. Üstelik bebek odası yapmadık halı perde gardrop almadık.
yaa canım evet Allah herkese guc kuvvet versın maddı manevi. ama bebek rızkıyla gelır ben buna ınanyrm gercektrn Bizim bide en çok bebek odası tuttu ozel yaptrıyoruz dıye brz tuzlu oldu:KK43: e halısı tulu rafı mafı bıtmıyor gırnce.Ama mesela eşimin özel dersleri olurdu Hep bu yıl baktık olmuyor nolck fln dyodum bırıkımlerı bozmak ıstemedm odadan vaz mı geçsem ne yapsak diyordum eşim takstle yaparz olmadı dyordu ama ertesi gün 3 tane öğrenci özel ders istedi çok şükür kızımım rızkına. kırada olsam ztn oda yapmazdım herlde ama smdı olmusken olsun dedık ılerde bır de kız kardesı olursa ne ala olur. Alllahm saglıksıhhat versın bızım kıymetımızı bılsınler bazen kendıme kızıyrm annemle atıstıgım gunlere smdı kızımı yerıme koyuyorm bana sesnı yukseltse fln cok uzulurum herlde:KK43:

yaa canım evet Allah herkese guc kuvvet versın maddı manevi. ama bebek rızkıyla gelır ben buna ınanyrm gercektrn Bizim de en çok bebek odası tuttu ozel yaptrıyoruz dıye brz tuzlu oldu:KK43: Ama mesela eşimin özel dersleri olurdu Hep bu yıl baktık olmuyor nolck fln dyodum odadan vaz mı geçsem ne yapsak diyordum eşim takstle yaparz olmadı dyordu ama ertesi gün 3 tane öğrenci özel ders istedi çok şükür kızımım rızkına. kırada olsam ztn oda yapmazdım herlde ama smdı olmusken olsun dedık ılerde bır de kız kardesı olursa ne ala olur. Alllahm saglıksıhhat versın bızım kıymetımızı bılsınler bazen kendıme kızıyrm annemle atıstıgım gunlere smdı kızımı yerıme koyuyorm bana sesnı yukseltse fln cok uzulurum herlde:KK43:
Ya canım inan ki biz de çok açıldık bi anda piyasa allak bullak oldu dolar yükselince. Benimde net maaşım dışında prim alıyordum işler düşünce prim alamadım bütün bütçe planlamamız alt üst oldu. Hazır biriktirdiğimiz bitti üzerine kredi kartlarımız doldu. Şimdi doğum iznime çıkacağım ve sigorta primim asgari üzerinden yattığı için kesintiyle 1200 lira mı ne alacakmışım. Benim ödediğim kredi 1500 zaten. Herşeye de zam geldi Allah yardımcımız olsun piyasaya mahvettiler:(

Ya kizlar birşey sormkmistiyorum size aşagi tarafta sag dudak üzerinde erik buyuklugunde artik çiban mi bilmiyorum bir şişlik var. Ve okadar agriyorki bırak dokunmayi çamaşir degdiginde bile bayiltacak duruma geliyor gece yag krem surdum yattim sabaha kadar uyandim acidan geçmedi oturamiyorum yatamiyorum çok aciyor başina gelen varmi napmam lazim yada

Iyi aksamlar kizlar, ben de bugun doktoruma gittim.30+6 dayım calisabilir raporu alayim dedim ama megerse 32.hafta dolunca veriliyormus.yani 32+0 olmasi gerekiyormus :D konusmalarda vardi ben izne ayrilmak istiyorum ayrilamaz miyim diye doktor zaten calismak istiyorsan yazayim raporu diyor istemiyorsan bir sey yok. 1635 gr yaklasik 37 cmmis cok sukur bir sıkıntı gorunmuyor:)3hafta sora gelirsin bir daha dedi... progestana ve 2 igneye daha devam tabi ki:/ bir de usgde su asagidaki seye bakti ilk defa bunun ne oldugunu biliyor musunuz neye bakmia acaba :KK39:

Eklentiler

• 20181115_184245.webp
    20181115_184245.webp
    37,7 KB · Görüntüleme: 60
Kızlar size de oluyor mu ara ara sağ tarafıma sanki bebek toplaniyor gibi oluyor sertleşiyor daha sonra geçiyor ben bunu hep bebek kafasıyla ya da ayağiyla ittiriyor saniyordum netten araştirdim yalancı kasılmaymış öyle mi gerçekten doktora gittiğim zaman sorucam birazda korktum açıkçası :110: merak ettim size de oluyor mu ?

Iyi aksamlar kizlar, ben de bugun doktoruma gittim.30+6 dayım calisabilir raporu alayim dedim ama megerse 32.hafta dolunca veriliyormus.yani 32+0 olmasi gerekiyormus :KK70: konusmalarda vardi ben izne ayrilmak istiyorum ayrilamaz miyim diye doktor zaten calismak istiyorsan yazayim raporu diyor istemiyorsan bir sey yok. 1635 gr yaklasik 37 cmmis cok sukur bir sıkıntı gorunmuyor:)3hafta sora gelirsin bir daha dedi... progestana ve 2 igneye daha devam tabi ki:/ bir de usgde su asagidaki seye bakti ilk defa bunun ne oldugunu biliyor musunuz neye bakmia acaba :KK39:
Hadi gozun aydin. Canim 30+6 da bizde gotmiştik gecen perşembe bizim minikte 1639 g geldi ayni kiloları boyuda fl 56.82 yani 39.7 cm geldi

Kızlar size de oluyor mu ara ara sağ tarafıma sanki bebek toplaniyor gibi oluyor sertleşiyor daha sonra geçiyor ben bunu hep bebek kafasıyla ya da ayağiyla ittiriyor saniyordum netten araştirdim yalancı kasılmaymış öyle mi gerçekten doktora gittiğim zaman sorucam birazda korktum açıkçası :110: merak ettim size de oluyor mu ?
Evet oluyor ve normal korkma dinlen belli bir süre sonra gecmesi lazim

Iyi aksamlar kizlar, ben de bugun doktoruma gittim.30+6 dayım calisabilir raporu alayim dedim ama megerse 32.hafta dolunca veriliyormus.yani 32+0 olmasi gerekiyormus :KK70: konusmalarda vardi ben izne ayrilmak istiyorum ayrilamaz miyim diye doktor zaten calismak istiyorsan yazayim raporu diyor istemiyorsan bir sey yok. 1635 gr yaklasik 37 cmmis cok sukur bir sıkıntı gorunmuyor:)3hafta sora gelirsin bir daha dedi... progestana ve 2 igneye daha devam tabi ki:/ bir de usgde su asagidaki seye bakti ilk defa bunun ne oldugunu biliyor musunuz neye bakmia acaba :KK39:
Bebege giden kan akimina bakmis dun bana da baktilar ve ayni foto bende de var

Ya kizlar birşey sormkmistiyorum size aşagi tarafta sag dudak üzerinde erik buyuklugunde artik çiban mi bilmiyorum bir şişlik var. Ve okadar agriyorki bırak dokunmayi çamaşir degdiginde bile bayiltacak duruma geliyor gece yag krem surdum yattim sabaha kadar uyandim acidan geçmedi oturamiyorum yatamiyorum çok aciyor başina gelen varmi napmam lazim yada
Onun ici patlamadan rahatlaman imkansiz ucu varmi aynayla baktin mi ben oyle oldugunda eger ucu varsa igneyi yakip kolonyaliyorum sivri ucunu batirip icindeki irini bosaltiyorum ama senn yapamam dersen dr a görün

Back
X