2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Tavsiyen icin cok teşekkür ederim alışverişe çıkınca bu dediklerini dikkate alicam canım iyi oldu tecrübeli bir anneden tavsiye almak
Canım Ben oda yaptım ama ilk 6 ay sepet beşikte odamızda yattı ama sonra yanıma aldım işe başladım çünkü:) Odasında ikeanın 3lü oyuncak dolabı ,ikeanın küçük gardırobu ve demir uzayan karyolusunu aldık :) bildiğin üzere bebek odaları mnicik oluyor. Bu söylediklerim çok az yer kapladı ve odanın büyük bölümü oyun oynaması için yeterli alana sahip. Yani eşyayı minumum tuttuk. Hep odasında oynadık .Öğlnleri kendi odasında geceleri benimle uyuyor. Ufak raflar ekledik.Kendi boyunda. Kitaplarını oraya koyduk (Kendi alıp geliyor) Yani onun odası ve herşeyi onun boyuna göre gardırobu hariç. Ben kendine ait bir alanı olsun istedim . Yapılmayadabilir. Büyük bebek odaları sonradan büyüyen yataklar bana uymadı. Çünkü devasa büyükler odanın tamamını kaplıyor. İlerde okula başladığında onun istediği gibi bir oda yaparız inşallah.

bende bebek odalarını önermiyorum mobilya beşik olur park yatak olur tercih sizin yeriniz yoksa bir tanede 5 li şifonyer 2,3 sene iyi oluyor,daha sonrada hoşunuza giden bi çocuk odasını alıp odayı ayırır sınız

Ay geçen babam köyden alıp gelmişti ayva bilseydim atmazdım çekirdeklerini

Canım ayva daha çıkmadı bile, bütün kış ye ye çekirdeklerini ayır :)) zateb 10-15 çekirdek yetiyor boş bir krem kutusuna koyarsın.

Hayırlı olsun canım kızın. Sağ salim kavuşursunuz inşallah.

Haklısın aslında canım benim yanımda beşik olacak zaten de 1yaşına kadar falan kullanabilir onu büyüyen beşik alalım demiştik gardırop bide şifonyer alalım oda müsait geniş kendi dolabımda yer yok bi dolap olması mecbur zaten belki şifonyerden vazgeçebiliriz

Ay mSallah cnm ne guzel insaallah benimde çok olur. sütüm olsun cok istiyorum dediğin gibi tabikide saglik olsun mama takviye etsem de bir sey olmaz.

Canim ben cok uyuyordum, uyku sutu artiran en onemliseylerden biri. Yeterli su tuketimi, bol uyku, ve stressiz sikintisiz olmak. Kafana takma. Bol sutum var oh de, bak selale olur sutun. Mumkun mertebe gunduz uykusu uyumaya calis. Gece gec yatma.

Bence de buyuyen besik kesinlikle alma. Kim aldiysa memnjn kalmadi cevremde.

Ben de tecrubemden bahsedeyim. Ben ilk uc ay kizimim besigini odamiza koydum. Ama sonra baktim ki hic uyku uyuyamiyorum. Donsem bebek uyanacak diye korkuyorum, hapsirsam oksursem uyanicak diye tedirgin oluyorum, bebek ih dese kalkiyorum, pih dese kalkiyorum. O yuzden 3 ay dolunca odasini ayirdim. Ikea dan besik almistik zaten, 5 li sifonyer almistik. Bir de gardrop almistik internetten. Besigi odasina tasidim. Gece kalkinca ha yataktan kalkip besikten bebisi almissin, ha yandaki odadan almissin. Bana farketmez diye dusundum. Odasina bir de ikeadan sallanan koltuk aldik, emzirme koltugu olarak kullandim. Odasini ayirdiktan sonra da hem bebegin hem de benim uykularim acayip duzene girdi. Gece 3 saatte bir uyanir emer geri uyurdu. Odasina daha bebekken alistigi icin gece uykusuna yatiracagimda goturur yatagina yatirirdim, etrafi izleye izleye uyurdu, oyle alisinca da ne ayakta sallama ne uykuya dalma sorunu yasamadim. Cok duzenli oldu hep uykusu. Gunduz uykularinda basta oturma odasinda tv acik uyuttum hep, misafir bile olsa sesli ortamda yatirdim. Sese alisti, buyudukce gunduz uykularinda odasinda yatirmaya basladim ve sese alisik oldugu icin kapi calsa, misafir var duye gurultu olsa, ya da evi supursem silsem hic sesten uyanmadi. Guvenli baglanma problemi de yasamadik hic. Gayet bana duskun, bana cok duskun, ama nereye biraksam kime gotursem ayrilirken problem yasamadigim bir bebek oldu. Krese giderken bile ayrilmada sorun yasamadik cok sukur. Herkes de hep hayran olmustur uyku duzenine, uyumasina. Vok rahat bir bebek buyuttum anlayacaginiz.

Büyüyen beşikten neden memnun kalmadılar canım? Bende kayınvalide yanımda duran bi beşik alacak ama ben odası da olsun istiyorum sadece geceleri kvnin alçağı beşikte uyusun benim yanımda istiyorum bugün biraz baktık o büyüyenler hoşuma gitti aslında ama tabi tecrübeli değilim alıpta pişman olmaktan sa almamak daha iyi

Bana bir hafta önce büyük ihtimal Kız dediler bugun De kordon değilse pipi gördüm yanıldığımı sanmıyorum dedi. Bu usg fotosuna yorum yapabilecek olan var mı acaba? Eki Görüntüle 2192714
Aynı sey benimde başıma geldi canım o yüzden bir yorum yapamiyacam canım ve pek birseyde anlaşılmıyor aslında.
Allah gonlunden ne geçiyorsa odur işallah diyorum.detayliyi bekliyorum 4 gözle hic birseyde alamadik bakip duruyoruz sadece

Ben hastanede çalışıyorum meraktan iki kere girdim keşke girmeseydim kendi doktoruma 6 Ekimde ben de onu bekliyorum

Canm benim stresten sütüm azaldi ev cok kalabalıktı herkes bir seyler soyluyordu hatirladikca icime sıkıntı girdi suan birde sütüm gelmeyince suclu benmisim gibi davranan insanlarda oldukca iyice sütüm gittiuykumu suyumu aliyordum onda sıkıntı yoktu. Simdi kirkim cikasaya kadar annem disinda kimseyi istemiyorum yanıma insanin baskalari yuzunden sütünün kesilmesi cok üzücü bebegini besleyememesi o vicdani yasamasi insallah hepimizin bol bol sütü olur saglikli bebeklerimiz olur.

Kiz istiyordun galiba sende benim gibi şok yasamışsındır bence ayrıntıya kadar bekle derim hayırlısı neyse Allah onu versin diyelim
Amin canım. Evet içimden geçen kızdı büyük ihtimal Kız deyince çok sevinmiştim şimdi de böyle deyince Bi kaldım kız hiç demeselerdi böyle kafam karışmazdı

Canim cok agir hantal oluyomus. Yandaki kucuk dolaplar hic bir ise yaramiyormus, buyutunce de icine gore yatak bulmasi cok zor oluyomus.

Bak iste herseyin basi stres. Ne kadar sutu azalan kesilen arkadasim varsa hepsi baskalari yuzunden stres yasayan ya da sutum olmazsa endisesi tasiyanlar. Sut uretimi beyinle alakali canim. Kendine inan, Allah sana sut uretmek icin her turlu donanimi vermis. Bebeginin rizki sende insaallah, baskalarini takma, mumkunse uzak tut. Benim kv yanimda 20 gun kadar kaldi, hemen gonderdim. Cok cok iyi bir insan olmasina ragmen ona bile katlanamadim lohusaliktan. Simdi zaten tecrubelisin daha farkli olur insaallah. Bazen bencil olmak en guzeli.

Kesinlikle benimkide cok iyidir ama lohusa kimse çekilmiyor canm. Kendimi hic tecrübeli hissetmiyirum ya arayi cok actim diye sanirim 7 yil oldu daha bebek nasil tutulur bilmiyor gibiyim.

Hayırlı olsun canım kızın. Sağ salim kavuşursunuz inşallah.
Sağolasın canım bide bu arada ben bütün marketleri araya taraya geçen hafta ayva buldum çıkmaya başlamış tek tükte olsa hadis var bebeğin yüzü güzel olsun isteyen ayva yesin diye

Canım ben bugün doçent doktora ayrıntılı ultarasona gittim ve bana yaptığı açıklama ayrıntılı ultarason diye bişey olmadığı olduğu çünkü dedi ki normal kontrolde de doktorun aynı şekilde bebeğin bütün organlarını görür bi sorun olsa zaten kontrolde çıkar her zaman dedi üstelik normal 2d ultarasonda bütün iç organları gözükür ve bi sıkıntı var mı yok mu ordan anlaşılır yanı 3D sadece bebeği ailenin daha net görmesi için yapılmış bişey kontrol normal ultarason yapılır her zaman dedi ve iç organlarına varana kadar gösterdi normal muayene ücreti aldı ayrıntılı adı altında seni başka yönlendirilenlerin tamamen para tuzağı olduğunu böylece öğrenmiş oldum

Sağolasın canım bide bu arada ben bütün marketleri araya taraya geçen hafta ayva buldum çıkmaya başlamış tek tükte olsa hadis var bebeğin yüzü güzel olsun isteyen ayva yesin diye

Afiyet olsun canım ben de çok severim ayva:) Evet peygamberimiz 'hamile kadın ayva yesin' içerikli bir şey demiş diye ben de duymuştum. Her anneye evladı zaten güzel gelir de, arada 'bak yediğim ayvalar boşa gitmemiş' diyorum kızıma bakıp bakıp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…