- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #17.401
Canm ben hem sınıf öğretmeniyim hem de oğlum da 1.sınıfa başladı seni çok iyi anlıyorum. Kaç doğumlu kızın seneye mi yollasaydın acaba hazirbulunusluk çok önemli ben oğlumu 3 sene anasinifina yolladim 7 yaşında 1.sınıfa başladı resmen o kadar istekli ki okul olsun her gün diyor. Öğretmen surekli yazı yazdırıyorsa sıkılmış olabilir 1.sınıf sonuçta hala oyun çocuğu hepsi. Ama ağlamasına da takılma çocuklar ağlayarak anne ve babasını kandırmaya çalışıyor sonra da çok iyi alışıyorlar. Sadece okula yollamaya çalış ağlasa bile yolla harfleri kaçırmasın birkaç haftaya göreceksin her şey yoluna girecek bu geçiş dönemi. Anne baba olarakta 2 ay ne misafirlige gidecez ne misafir çağırcaz ödevleri çok önemli kritik zaman 2 aydır 1.sınıfta. 2.dönem rahatız inşallah.Kızlar bu 1. Sinif ne zormuş ya kızim 2 yıl anaokuluna gitti gayet verimli geçirdik sorunsuzdu simdi ise 1 haftadır agliyor her yolu denedim yok okula git.ek.istemiyorum sıkıcı diyor simdi de 2 tane harf ogrendik birlestirmek istemiyor yani bastan hevesi yok ben napicam sinirlerim laçka oldu yeminle şimdi esime biraktım kactim ama çok mutsuz oldugu belli çaktırmiyorum ona ama çok uzuluyorum aramizda ogretmenlerimiz de vardır bana yol gosteriverin lutfen
günaydın kızlar sabah hastaneye gittim. bi kızım daha olacak. allahım sağlıklı bir şekilde kucağıma almayı nasip etsin.kızımda kız kardeş istiyordu .. önce kardeşim olsun diye dua etti sonra kız olsun diye dua etti istediği oldu. çok şükür. inşşallah iyi anlaşırlar ömür boyu en iyi arkadaş olurlar
aynı cins kardeşe sahip olmak çok büyük şans bence yaşayan bilir. biz 3 kızkardeşiz ve onlar benim dayanağım bende onlar için öyleyim. aynı şekilde 2 erkek olmakta öyle bence. sanki 1 kız 1 erkek olunca çok fazla paylaşım olamıyor gibi tabi kişiden kişiye değişir de gözlemlerim öyle.Gözünüz aydın o zaman :) Benim kızım da kız kardeş çok istedi, ben de istedim ikinci de kız olsun, tastamam gönlümüze göre oldu sizinki gibi :)
2 kiz annesi olmakla sansli annr grubuna giriyorsun.maşallah pıtırcıga bende merak ediyorum ne kadar oldu diye benimkide pıtır pıtır içerde ha bire birseyler yapıyor çıplak gobekte hareket ettigi yerler inip kalkıyor çok güzel duygu Allah herkese yaşatsın.bu arada boyu 15.7 cm 340 gram dr çok hareketli fırfır dönüyo dedi. bende çok hareket hissetmeye başladım bu ara.
Ben içerde hissediyorum ama elimi koyduğumda falan hissetmedim hiç hatta ekimi koyunca hareketleri kesiyo hayret bişey2 kiz annesi olmakla sansli annr grubuna giriyorsun.maşallah pıtırcıga bende merak ediyorum ne kadar oldu diye benimkide pıtır pıtır içerde ha bire birseyler yapıyor çıplak gobekte hareket ettigi yerler inip kalkıyor çok güzel duygu Allah herkese yaşatsın.
Biraz uzun bekletiyor musun elini peki canım,elini hissediyorsa duruyor olabilir. Ya da henüz güçlü vuramadığı içinde olabilir hissedersin ama canim yakinda dokununca.Ben içerde hissediyorum ama elimi koyduğumda falan hissetmedim hiç hatta ekimi koyunca hareketleri kesiyo hayret bişey
İnşallah canım öyle çok uzun beklemedim bide onu deneyeyim yarın zaten kontrolümüz var birde böyle tekme gibi hissetmiyorum hani bişey titriyormuş gibi oluyor bende öyle pat pat olmuyor sizde de mi öyle ayrıca çok aşağıda yukarı göbek deliğimin orda falan hiç hissetmedim senin tam olarak nerde ?Biraz uzun bekletiyor musun elini peki canım,elini hissediyorsa duruyor olabilir. Ya da henüz güçlü vuramadığı içinde olabilir hissedersin ama canim yakinda dokununca.
Hadi isallah güzel haberlerle gelirsin. Birde biraz uzun bekle bakalim yazarsin bizede.Bende bazen titreme gibide oluyor ama genelde vuruyor gibi. Gobek deligimin alt kisminda ve sağ kasigimin biraz ustunde hareketlerini hissediyorum sol tarafa cok az geciyor ama genelde dolaşıyor. Birde herkesin bebeği birseyler yiyince hareket ediyor benimki tam tersi acken cok hareket ediyor acıktığını haber veriyor sanki babasi kılıklıİnşallah canım öyle çok uzun beklemedim bide onu deneyeyim yarın zaten kontrolümüz var birde böyle tekme gibi hissetmiyorum hani bişey titriyormuş gibi oluyor bende öyle pat pat olmuyor sizde de mi öyle ayrıca çok aşağıda yukarı göbek deliğimin orda falan hiç hissetmedim senin tam olarak nerde ?
Aynen canim oglum gecen yil 1. Sınıf dı cok zorlanmadik 2.donem zaten kolaydi ama ders calisma nin zorlugunun yaninda okula gitmek istemiyor yine agladi bugun okulda bütün sinirlerim bozuldu ben de ağladım tabi kizim gormediAllah kolaylık versin, oğlum 67 aylık başlamıştı 1.sınıfa o zaman el yazı var ve en zoruda oydu sanırım ufaklık tam el ayak olmuş defter kitap elliyor o na mı bakayım abiyi mi çalıştırayım kafayım yiyecem artık diyodum.Şimdi sık dişini birinci dönemden sonra rahatlacaksınız ikiniz de,aile de kim daha sakinse o ilgilensin bizde baba aşırı sinirliydi baktım çocuğu yıpratacak ben aldım elime arada atkadaşlarıyla kıyaslayıp yarıştırdım bak sen onu geçmişsin diyerekbiraz sabır alışacak elbet
Öğretmen imi cok seviyorum diyor sariliyolar falan ama kendini sınıfa kapatmiş sevdigi bi arkadaşini yanina koydum arkadasini tembihledim teneffuslerde birlikte gezin oynayın dedim bakalım bi de ogretmeninden kizima bi sorumluluk vermesini mi.istesem acabacanım walla bende ortaokula giriyorum bu yaş grubunu bende bilmiyorum,ama oyunla ödülle çocuklar daha hevesli oluyorlar öğrenmek için,bi sebebi wardir muhakkak ya öğretmeni ya arkadaşlarıni sevememistir,umarım kısa sürede alişir.
Kiz kilon süper 60 da olsan sorun degil bence ben simdiden 60 a yaklastimİlk hamileliğimde 48le başlamıştım 56yla bitmişti şimdi yine 48le başladım 46lara düştüm şuan 49.5 çıktım aç karnıma sanki hızlı almaya başladım 60 görürüm gibi geldibakalım bu sefer ne olcaz
Kizim 2012 dogumlu 6 yaşında 1 yıl daha gitseydi sıkılırdı dedik bi de hazirdı 1. Sinifs el kasları cok kuvvetli harfleri biliyor anaokulu.ogretmni dahil herkes kesinlikle sorun cikarmayacak bi cocuk olarak baktık ama çok saşırttı insallah dedigin gibi olur da 1 haftaya duzelir sasece beni gorunce ağlasa rahat edicem yine ama okulda hep agliyor muş napalim artik.mecbur gidecek de beni bu sürecte yoruyor bayaCanm ben hem sınıf öğretmeniyim hem de oğlum da 1.sınıfa başladı seni çok iyi anlıyorum. Kaç doğumlu kızın seneye mi yollasaydın acaba hazirbulunusluk çok önemli ben oğlumu 3 sene anasinifina yolladim 7 yaşında 1.sınıfa başladı resmen o kadar istekli ki okul olsun her gün diyor. Öğretmen surekli yazı yazdırıyorsa sıkılmış olabilir 1.sınıf sonuçta hala oyun çocuğu hepsi. Ama ağlamasına da takılma çocuklar ağlayarak anne ve babasını kandırmaya çalışıyor sonra da çok iyi alışıyorlar. Sadece okula yollamaya çalış ağlasa bile yolla harfleri kaçırmasın birkaç haftaya göreceksin her şey yoluna girecek bu geçiş dönemi. Anne baba olarakta 2 ay ne misafirlige gidecez ne misafir çağırcaz ödevleri çok önemli kritik zaman 2 aydır 1.sınıfta. 2.dönem rahatız inşallah.
öyle bişi demedi ayrıntılı yarın yapar diye dusunuyorumCanım sana aç gel dedi mi?
aynı cins kardeşe sahip olmak çok büyük şans bence yaşayan bilir. biz 3 kızkardeşiz ve onlar benim dayanağım bende onlar için öyleyim. aynı şekilde 2 erkek olmakta öyle bence. sanki 1 kız 1 erkek olunca çok fazla paylaşım olamıyor gibi tabi kişiden kişiye değişir de gözlemlerim öyle.
bu arada boyu 15.7 cm 340 gram dr çok hareketli fırfır dönüyo dedi. bende çok hareket hissetmeye başladım bu ara.
İnşallah canım öyle çok uzun beklemedim bide onu deneyeyim yarın zaten kontrolümüz var birde böyle tekme gibi hissetmiyorum hani bişey titriyormuş gibi oluyor bende öyle pat pat olmuyor sizde de mi öyle ayrıca çok aşağıda yukarı göbek deliğimin orda falan hiç hissetmedim senin tam olarak nerde ?
Kizim 2012 dogumlu 6 yaşında 1 yıl daha gitseydi sıkılırdı dedik bi de hazirdı 1. Sinifs el kasları cok kuvvetli harfleri biliyor anaokulu.ogretmni dahil herkes kesinlikle sorun cikarmayacak bi cocuk olarak baktık ama çok saşırttı insallah dedigin gibi olur da 1 haftaya duzelir sasece beni gorunce ağlasa rahat edicem yine ama okulda hep agliyor muş napalim artik.mecbur gidecek de beni bu sürecte yoruyor baya
bizde 22 lere gelsekte tekme tokat dalsa dışardan görsem,benimki şimdilik hafif vurmalar yapiyoBöyle şeylerde genelleme dışı durumlar da oluyor ama çoğunlukla aynı cinsiyeti ben de şans olarak görüyorum.
Biz yarın 22 haftayı bitiriyoruz, artık titreme olayını falan aştık, tekme tokat dalıyor içeren Allah ne verdiyse, uzak doğu sporlarına meraklı olacak zahir :)) çok güçlü hareketleri artık. Elime de tepki veriyor, dışardan da görünüyor girişince:)
Kızın kaç aylık başladı okula? Yılı değil ayı önemli.
Ben öğretmenim ve okula erken başlayan çocukların çektikleri sıkıntıları gördükçe kararım daha da güçleniyor. Kızımı 80 aylık vereceğim. Hazırlık olarak bakarsan şu an bütün harfleri yazıyor, okuyor, sadece birleştirip kelimeleri okuması kaldı. Sayıları okuyor, yazıyor, sayıyor sıkıldığı yere kadar ve bunları kendi kendine buralara getirdi. Özel olarak oturup öğretmedik sadece sorunca cevap verdik. Bunları niye yazıyorum, kızım henüz 5 yaşını bitirmedi, 4 ay sonra 5'İ bitirecek. Daha bu yaşta fiziksel olarak bu kadar hazır olmasına rağmen ben bekleteceğim. Bu sene anasınıfı kaydı çıktı ama vermedim kreşe devam etti. 2 yıl anasınıfı sıkar diye düşündüm. Yani diyeceğim o ki, çocuğun okula hazır olması demek kalem tutabilmesi demek değil. Bu işin bir de ruhsal yönü var. Mental olarak yaşından ağır şeylere maruz kalacağı 5. Sınıf seviyesinde çok ciddi sıkıntılar oluyor erken başlayan çocukların çoğunda. Ha bazıları hiç etkilenmiyor ama bu grup inanın çok az bir kısmı. Sözün özü erken verileceğine, geç verilmesi taraftarıyım. 68-70 aylık çocuğun okula başlamasında hiçbir kar görmüyorum yani. Tabi bu benim fikrim, verene de saygım var.
Demek ki sınıfta ters giden bir seyler var ya öğretmeninden korktu ya da bir akranindan cekiniyor sordun mu neyden hoşlanmıyormuş okulda. Belki de yavas yazıyordur onu stres yapıyordur illaki vardır bir sebebi çünkü okula ısınma ağlaması değil 2 yil anasinifina giden bir çocuk uyum sürecini çabuk atlatır. Dediğin gibi zor biz birde tasindik daha yerleşemedik oğlum iyice koptu haftasonuna kadar yerleşip düzen oluşturmam gerek onu çok ihmal ettim. Bebeğin şubatta olması da çok iyi olacak canm o zamana kadar baya alisirlarKizim 2012 dogumlu 6 yaşında 1 yıl daha gitseydi sıkılırdı dedik bi de hazirdı 1. Sinifs el kasları cok kuvvetli harfleri biliyor anaokulu.ogretmni dahil herkes kesinlikle sorun cikarmayacak bi cocuk olarak baktık ama çok saşırttı insallah dedigin gibi olur da 1 haftaya duzelir sasece beni gorunce ağlasa rahat edicem yine ama okulda hep agliyor muş napalim artik.mecbur gidecek de beni bu sürecte yoruyor baya
bizde 22 lere gelsekte tekme tokat dalsa dışardan görsem,benimki şimdilik hafif vurmalar yapiyo
öyle yapıcam canım senin hamilelik nasıl gidiyor kaç kilo aldın :)Ye canım doktora girmeden hemen yediğinde etki etmiyor herhalde baya yarım saat önce falan ye bakalım :)
Doğumdan sonra veririz artık kuzum ne yapalımKiz kilon süper 60 da olsan sorun degil bence ben simdiden 60 a yaklastim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?