- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #17.421
Sizin ki küçük mus bize göre kızım 74 aylik kızım gercekten hazırdı kim duysa şaşırıyor ama.insallah alişacak bugun ogretmeni ile de konuştum veli olarak öğretmene guvenmemiz de onemli unsurlardan biri imiş bunu daha iyi anladım ve aglasa da sonunda susacak bisekilde sevdireceğiz diyoruz bakalım csnım ya cevap yazdığin icin cok sağolBöyle şeylerde genelleme dışı durumlar da oluyor ama çoğunlukla aynı cinsiyeti ben de şans olarak görüyorum.
Biz yarın 22 haftayı bitiriyoruz, artık titreme olayını falan aştık, tekme tokat dalıyor içeren Allah ne verdiyse, uzak doğu sporlarına meraklı olacak zahir :)) çok güçlü hareketleri artık. Elime de tepki veriyor, dışardan da görünüyor girişince:)
Kızın kaç aylık başladı okula? Yılı değil ayı önemli.
Ben öğretmenim ve okula erken başlayan çocukların çektikleri sıkıntıları gördükçe kararım daha da güçleniyor. Kızımı 80 aylık vereceğim. Hazırlık olarak bakarsan şu an bütün harfleri yazıyor, okuyor, sadece birleştirip kelimeleri okuması kaldı. Sayıları okuyor, yazıyor, sayıyor sıkıldığı yere kadar ve bunları kendi kendine buralara getirdi. Özel olarak oturup öğretmedik sadece sorunca cevap verdik. Bunları niye yazıyorum, kızım henüz 5 yaşını bitirmedi, 4 ay sonra 5'İ bitirecek. Daha bu yaşta fiziksel olarak bu kadar hazır olmasına rağmen ben bekleteceğim. Bu sene anasınıfı kaydı çıktı ama vermedim kreşe devam etti. 2 yıl anasınıfı sıkar diye düşündüm. Yani diyeceğim o ki, çocuğun okula hazır olması demek kalem tutabilmesi demek değil. Bu işin bir de ruhsal yönü var. Mental olarak yaşından ağır şeylere maruz kalacağı 5. Sınıf seviyesinde çok ciddi sıkıntılar oluyor erken başlayan çocukların çoğunda. Ha bazıları hiç etkilenmiyor ama bu grup inanın çok az bir kısmı. Sözün özü erken verileceğine, geç verilmesi taraftarıyım. 68-70 aylık çocuğun okula başlamasında hiçbir kar görmüyorum yani. Tabi bu benim fikrim, verene de saygım var.
Seninki de zor muş taşınma zaten zor bide 1. Sınıf adaptasyon sureci falan dedigin gibi Allah yardimcimiz olsunDemek ki sınıfta ters giden bir seyler var ya öğretmeninden korktu ya da bir akranindan cekiniyor sordun mu neyden hoşlanmıyormuş okulda. Belki de yavas yazıyordur onu stres yapıyordur illaki vardır bir sebebi çünkü okula ısınma ağlaması değil 2 yil anasinifina giden bir çocuk uyum sürecini çabuk atlatır. Dediğin gibi zor biz birde tasindik daha yerleşemedik oğlum iyice koptu haftasonuna kadar yerleşip düzen oluşturmam gerek onu çok ihmal ettim. Bebeğin şubatta olması da çok iyi olacak canm o zamana kadar baya alisirlar
Sizin ki küçük mus bize göre kızım 74 aylik kızım gercekten hazırdı kim duysa şaşırıyor ama.insallah alişacak bugun ogretmeni ile de konuştum veli olarak öğretmene guvenmemiz de onemli unsurlardan biri imiş bunu daha iyi anladım ve aglasa da sonunda susacak bisekilde sevdireceğiz diyoruz bakalım csnım ya cevap yazdığin icin cok sağol
Çok teşekkur ediyorum canım ya inan moral oluyor bana istisare etmek daha olumlu sonuclar almamda etkili olduğu icin çok onemli tekrar teşekkür ediyorumAslında yazdığım cevap genel bir şeydi. 74 ay uygun bir ay gibi görünüyor çünkü bir sonraki sene 86 ay biraz geç oluyor. Ama demek istediğimi anlamışsın sen zaten, çocuğun okula hazır oluşu hem zihinsel hem motor becerileri olarak bir bütündür. Genelde akademik kısma bakarak karar verir insanlar ama psikolojik kısmı inan daha önemli çünkü her şeyimizi kontrol eden beyin. İsteyen insan her şeyi yapar :) çok acele etmeyin karar vermek için, henüz çok erken. Adapte olma süreci bazen uzun olabiliyor ama eninde sonunda olacak. Bunu doğal bir süreç gibi algıladığınızı hissettirirseniz, çocuklar okula anne babalar işe gider fikri oturursa alışır. Sizi yokluyor bence o şu an, alırlar mı acaba diye. Kolaylıklar diliyorum umarım en kısa sürede hasarsız atlatırsınız bu süreci.
Çok teşekkur ediyorum canım ya inan moral oluyor bana istisare etmek daha olumlu sonuclar almamda etkili olduğu icin çok onemli tekrar teşekkür ediyorum
Kızlar benim şu kabızlık gecmedi gitti. Korkuyorum bebeğime bir sey olur mu. Çok zorluyorum kendimi hafif pembe kan geldi vajinadan
Ayy yerim ben onu benim de tokken daha çok hareketli çok dolaşmıyor aynı yerlerde duruyor genelde. Yarın doktordan sonra haber veririm artık.Hadi isallah güzel haberlerle gelirsin. Birde biraz uzun bekle bakalim yazarsin bizede.Bende bazen titreme gibide oluyor ama genelde vuruyor gibi. Gobek deligimin alt kisminda ve sağ kasigimin biraz ustunde hareketlerini hissediyorum sol tarafa cok az geciyor ama genelde dolaşıyor. Birde herkesin bebeği birseyler yiyince hareket ediyor benimki tam tersi acken cok hareket ediyor acıktığını haber veriyor sanki babasi kılıklı
Hmm anladım canım bende ayrıntılı yapıcagını düşünüyorumöyle bişi demedi ayrıntılı yarın yapar diye dusunuyorum
Yaa ne güzel ben daha yeni hissetmeye başladım bide titremeyi bile babamız oluyor baya hissetmek için az daha sabretmesi gerek artıkBiz yarın 22 haftayı bitiriyoruz, artık titreme olayını falan aştık, tekme tokat dalıyor içeren Allah ne verdiyse, uzak doğu sporlarına meraklı olacak zahir :)) çok güçlü hareketleri artık. Elime de tepki veriyor, dışardan da görünüyor girişince:)
Benim ilk zamanlar çok zordu hem lekeler hem kusmalar 5 kilo verdim 2buçuk 3 geri aldım sanırım tartılmadım ( kilolu olduğumdan eve tartı da sokmuyorumöyle yapıcam canım senin hamilelik nasıl gidiyor kaç kilo aldın :)
O kadar zorlama kendini doktoruna söyle şurup falan versin olmazsa allah korusun ıkınma fazla tecrübeli anneler daha iyi bilir ama yapma benceKızlar benim şu kabızlık gecmedi gitti. Korkuyorum bebeğime bir sey olur mu. Çok zorluyorum kendimi hafif pembe kan geldi vajinadan
Sürekli kabızım bazen şiddeti artıyor bazen daha az oluyor. Cok hafifi geldi silince peçeteye sonra gelmedi cok şükürGeçmiş olsun canım. Kaç gün oldu? Kanın nerden geldiğine emin misin?
Bugün hep sulu beslenicem kayısı erik hoşafı yicem cok korktum artıkO kadar zorlama kendini doktoruna söyle şurup falan versin olmazsa allah korusun ıkınma fazla tecrübeli anneler daha iyi bilir ama yapma bence
ayyy canm ya,zorlama okadar hamilelerin içebileceği bi ilaç vardır muhakkak doktor olmazsa sağlık ocağındakilerle görüşüp al.Emzirme döneminde duphalac diye hatırladığım bi ilaç vardı ben onu kullanmıştım süte geçmiyordu. Sende o kadar kötüysen bekleme geçmiş olsunKızlar benim şu kabızlık gecmedi gitti. Korkuyorum bebeğime bir sey olur mu. Çok zorluyorum kendimi hafif pembe kan geldi vajinadan
Gercekten cok zor bir sey. Dupalakı kullanıyorum. Zeytin yagı içiyorum. Birde erik komposto denicem bugünayyy canm ya,zorlama okadar hamilelerin içebileceği bi ilaç vardır muhakkak doktor olmazsa sağlık ocağındakilerle görüşüp al.Emzirme döneminde duphalac diye hatırladığım bi ilaç vardı ben onu kullanmıştım süte geçmiyordu. Sende o kadar kötüysen bekleme geçmiş olsun
kullandığın halde mi çıkamıyorsun canmGercekten cok zor bir sey. Dupalakı kullanıyorum. Zeytin yagı içiyorum. Birde erik komposto denicem bugün
İyi bak gelmemiş bidaha aman dikkat et ne olur ne olmaz yine yemek istediğini ye ama kayısıyı falan sürekli ye gün kurusu da iyi geliyor geçmiş olsun canımSürekli kabızım bazen şiddeti artıyor bazen daha az oluyor. Cok hafifi geldi silince peçeteye sonra gelmedi cok şükür
Bugün hep sulu beslenicem kayısı erik hoşafı yicem cok korktum artık
Canım bence doktora git pembe kan geldi diyorsun ihmal etme sakınKızlar benim şu kabızlık gecmedi gitti. Korkuyorum bebeğime bir sey olur mu. Çok zorluyorum kendimi hafif pembe kan geldi vajinadan
canim gebelikte kullanabilen ilaclar var druna soyle kullanabilirsin. magnesia calcina , osmolak gibi. ilk gebeligimde bende kabizlik problemi cok yasadim bunda cok sukur olmadım, kullandigin takviyeleri gozden gecir bide beslenmeni tabi :)Kızlar benim şu kabızlık gecmedi gitti. Korkuyorum bebeğime bir sey olur mu. Çok zorluyorum kendimi hafif pembe kan geldi vajinadan
Yaa ne güzel ben daha yeni hissetmeye başladım bide titremeyi bile babamız oluyor baya hissetmek için az daha sabretmesi gerek artık
Sürekli kabızım bazen şiddeti artıyor bazen daha az oluyor. Cok hafifi geldi silince peçeteye sonra gelmedi cok şükür
Bugün hep sulu beslenicem kayısı erik hoşafı yicem cok korktum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?