- 30 Mayıs 2013
- 2.425
- 3.961
- 373
- 39
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #17.681
Ben de suni sanci almistim. Son iki ayda sebepsiz sekilde suyum azalmisti, doktoeum da 38+4 te hastaneye yatirdu, suni sanci verdi, daha fazla beklersek bebek icin tehlikeli olacak dedi. 5 saat suni sanci aldim toplamda, ilk 4 saat cok rahattim, gelen giden hemsireler, ebe, doktorum, cok sasirmisti, son seviyeden veriyoruz boyle rahat olmam imkansiz dedilerama acilmam 4 cm oldu 4 saatin sonunda. Sonra doktorum geldi, sana bir igne yapicam hem sanci suren uzayacak hem de siddetlenicek dedi, o ugmeyi yaptiktan sonra 1 saat feci sanci cektim, sonra da dogumhaneye aldilae, 3 ikinmada kolayca dogurdum sukurler olsun. Bu dogumumda sure daha da kisalirsa diye bir yandan endiseliyim acikcasi, bekler de bu sefer hastaneye yetisemez yolda molda dogurursam diye
İnşallah canim bnde ilk de aksam ondan ertesi gün dort e kadar beklemiştir hanim kizimi inşallah bu kolay olur şimdiden tedirgin olmaya basladimAblam ilk bebeğini 20 saatin sonunda kucağına almıştı. Ama 2. yi 4 saatte:) İkinciler cidden kolay oluyor.
Zaten asıl kısım sancı kısmı doğum nekiBu sefer ben de evde biraz daha beklerim gibi geliyor ama yolda doğum korkusu bende de var
Doğumhane zaten en kolay kısmı herhalde herkeste. 10 cm olana kadar odamdaydım zaten. Doktor 'hadi gidiyoruz' deyince bir kalkışım var yataktan görmen lazım, hatırladıkça hala gülüyorum kendime. Sonunda kurtuluyorum diye koştum resmen doğumhaneye
16.20'de girdik, ben yerleştim doktor giyindi, alet edevat hazırlandı falan derken 5 dk da öyle geçti. 16.25'te başladık 16.30'da kızım doğdu. Yani 5 dk falan sürdü ıkınma ve çocuğun çıkma süresi. Bana daha bile kısa geldiÇekilen acının üstüne doğum gerçekten en kolay kısmı.
Bu sefer ben de evde biraz daha beklerim gibi geliyor ama yolda doğum korkusu bende de var
Doğumhane zaten en kolay kısmı herhalde herkeste. 10 cm olana kadar odamdaydım zaten. Doktor 'hadi gidiyoruz' deyince bir kalkışım var yataktan görmen lazım, hatırladıkça hala gülüyorum kendime. Sonunda kurtuluyorum diye koştum resmen doğumhaneye
16.20'de girdik, ben yerleştim doktor giyindi, alet edevat hazırlandı falan derken 5 dk da öyle geçti. 16.25'te başladık 16.30'da kızım doğdu. Yani 5 dk falan sürdü ıkınma ve çocuğun çıkma süresi. Bana daha bile kısa geldiÇekilen acının üstüne doğum gerçekten en kolay kısmı.
Zaten asıl kısım sancı kısmı doğum nekikuş gibi kalma deyimini yaşıyor dibine kadar hissediyorsun
Kızlar benim sipa gece uyutmuyor beni saga dönüyorum sağdan bi tekme sola donuyorum soldan bi tekme cosuyor resmen geceleri var mi aranizda boyle olan
Aynen canim ikinma surecinde agri gidiyor zaten. Biz de 14.20 de indirdiler beni. 14.30 da dogmustu. Catala cik, doktorun gelmesini bekle, doktor hazirlansin gelsin vs o arada 5dkdan fazla zaman gecmistir zaten. 3 nefeste dogur derler ya dua ederken, aynen oyle olmustu. Ondan sonraki rahatlamaysa cok acayip birsey zaten, kuş gibi hafifliyor insan. Insaallah butun hamileler saglikla, kolaylikla, cok rahat bir sekilde aliriz bebisleri kucaklarimiza..
Bende artistlik yapıp getirin çocuğumu emzirecem dedim bi kalktm sonrasi karanlik bayilmisimAnneme hep 'ben doğurma, çocuğun çıkış anından korkuyorum, sancılarını çekerim o kolay' derdim. Tam tersiymiş meğer
Gece gündüz hiç fark etmiyor içerde dans ediyor benimki de. Dediğin gibi gece sağdan sola, soldan sağa her dönüşte uyanıyorum zaten bacağımın arasındaki yastığı düzelteyim diye, illa bir tekme-yumruk yiyorum
İnşallah canım.
Doğum oldu bitti kalktım "ben yürüyerek çıkarım" diyorum doktora. Otur sen diye tekerlekli sandalye getirdiler. "Gerek yok yürürüm ben" dedim tekrar, "kan kaybettin tansiyonun düşer bayılırsın falan otur sen yine" dedi de ikna etti beni. Sırf o muhteşem anı ve gücü hissetmek için tekrar doğurmak istiyorum
Benimki de öyle canim sabahları hepten coşuyor sürekli birseyler yapiyor ya içerdeKızlar benim sipa gece uyutmuyor beni saga dönüyorum sağdan bi tekme sola donuyorum soldan bi tekme cosuyor resmen geceleri var mi aranizda boyle olan
Isallah bizde öyle doğururuz canım.allah herkese sağlıklı kolay doğum nasip eder isallahAynen canim ikinma surecinde agri gidiyor zaten. Biz de 14.20 de indirdiler beni. 14.30 da dogmustu. Catala cik, doktorun gelmesini bekle, doktor hazirlansin gelsin vs o arada 5dkdan fazla zaman gecmistir zaten. 3 nefeste dogur derler ya dua ederken, aynen oyle olmustu. Ondan sonraki rahatlamaysa cok acayip birsey zaten, kuş gibi hafifliyor insan. Insaallah butun hamileler saglikla, kolaylikla, cok rahat bir sekilde aliriz bebisleri kucaklarimiza..
Gündüz hoşuma gidiyor da gece uyandirmasa iyi olurBenimki de öyle canim sabahları hepten coşuyor sürekli birseyler yapiyor ya içerde
Canım ben ilk gebelikte 9ay boyunca belki sirt kasik agrisi çektim ne zaman ki dogum yaptım o zaman geçti bütün ağrılarKızlar birşey sorucam bende feci bel ağrısı oluyor bazen kalkarken yürümekte zorluk cekiyorum bacaklarima kadar ağrı yapıyor böyle bir durum yasayan ya da daha önceki hamileliklerde yasayan var mi
Hadi ya valla bazen sakat gibi yürüyorum daha simdiden boyleyse 9. Ay hareket edemem yerimdenCanım ben ilk gebelikte 9ay boyunca belki sirt kasik agrisi çektim ne zaman ki dogum yaptım o zaman geçti bütün ağrılar
Artik katlanacağız gece yaramazliklarinaGündüz hoşuma gidiyor da gece uyandirmasa iyi olur
Bende artistlik yapıp getirin çocuğumu emzirecem dedim bi kalktm sonrasi karanlik bayilmisim
Benimki de öyle canim sabahları hepten coşuyor sürekli birseyler yapiyor ya içerde
Kızlar birşey sorucam bende feci bel ağrısı oluyor bazen kalkarken yürümekte zorluk cekiyorum bacaklarima kadar ağrı yapıyor böyle bir durum yasayan ya da daha önceki hamileliklerde yasayan var mi
Canım ben ilk gebelikte 9ay boyunca belki sirt kasik agrisi çektim ne zaman ki dogum yaptım o zaman geçti bütün ağrılar
Canım benimde bi iki gün aksattığım oluyordu bişe olmaz canım merak etme şimdi mesela hangi gün olacaksan hep o gün devam et ben öyle yaptımKızlar benim bugün iğne günümdü vurduramadım pazartesiye kadar da vurduramayacagım bişey olmaz dimi haftada bir vurun dedi doktor ama iki gün aksayacak
Canım haftana göre bebeğin kilosu az değil mi doktorun bişe dedi miKızlar muyeneden cıktik miniğim rüku pozisyonundaydı namaz kılıyor dedik maşallah herseyimiz yolunda 20 cm 178 gr dedi bu arada toplamda 2 bucuk kilo almisım bu haftada normal olani 4 kilo imis bu hizla 9 kiloyla bitirirz dedi dr olarak ben cok memnunum kilondan dedi boyle devam et dedi cok sükür bizden haberler boyle kizlar
Ay hiç sorma ilk gebeliğimde hiç yaşamadım ama şuan resmen yürüyemiyorum dün çok yoruldum Kuzey’in doğum gününde akşam oturup dinleneyim dedim sonra oturduğum yerden kalkamadım kalça kemiklerim çok ağrıyor belime kadar vuruyor sanki kız çocuğuna hamileymişim gibi anlamadım gitti magnezyum kullanıyorum ama bana mısın demiyor adım attırmıyor mübarekKızlar birşey sorucam bende feci bel ağrısı oluyor bazen kalkarken yürümekte zorluk cekiyorum bacaklarima kadar ağrı yapıyor böyle bir durum yasayan ya da daha önceki hamileliklerde yasayan var mi
Bakın bu da bizim sıpa:)) bacakları kaldırmış havaya annesini tekmeliyor
canm ağrımayan yerimiz kaldı mı ki bigün sırt ağrısı diğer gün bel bacak kasık,baş mide hepsi var bendeKızlar birşey sorucam bende feci bel ağrısı oluyor bazen kalkarken yürümekte zorluk cekiyorum bacaklarima kadar ağrı yapıyor böyle bir durum yasayan ya da daha önceki hamileliklerde yasayan var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?