- 28 Şubat 2018
- 829
- 1.738
- 43
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #17.701
Bende anlam veremedim ayni sekilde yoğurt sut peynir takviye soda hic birsey ise yaramıyor persembe sorucam doktora internette okudum bel kemikleri zayıf olanlarda oluyormuş ortepediden destekleyici kemer iyi geliyormuş doktor al rahat edersin derse alayım diyorum. Cekile cek gibi degil gecede agridan döndüm durdum yataktaHay Allah iyiliğini versin, güldüm gece gece
Sabah deyince aklıma geldi, benimki de sabah 8.30 gibi hıçkırıyor. İlk tenefüs onunla geçiyor
İlk hamileliğimde hiç böyle şeyler yaşamadım ama bu sefer çok çekiyorum o tarif ettiğin ağrıdan. Kalça kemiğimden bacağıma, ordan da aşağıya kadar inen ciddi bir ağrım var. Bazen topallıyorum yürürken. Kemik ağrısı mı desem, sinir sıkışması mı desem bilemiyorum. Kalsiyum magnezyum içerikli takviye de alıyorum, her gün yoğurt-peynir-süt tüketiyorum, maden suyu içiyorum falan ama yok çare olmuyor hiçbir şey. Doğurmaktan başka şifam yok diye düşünüyorum artık. Hamilelik kaynaklı olduğu için doğumdan sonra geçer diye umut ediyorum. Geçmezse mr çektircem doğumdan sonra.
Valla bende anlamadım daha onceden de vardi ama bu kadar keskin değildi tutulunca adim atamiyorum dün aksam kalkıp tuvalete zor gittim Allah sonumuzu hayır etsin.Canlar neler yapıyorsunuz nasılsınız yoktum iki gündür Kuzey’in doğum gününü kutladık bakamadım o yüzden
Canım benimde bi iki gün aksattığım oluyordu bişe olmaz canım merak etme şimdi mesela hangi gün olacaksan hep o gün devam et ben öyle yaptım
Canım haftana göre bebeğin kilosu az değil mi doktorun bişe dedi mi
Ay hiç sorma ilk gebeliğimde hiç yaşamadım ama şuan resmen yürüyemiyorum dün çok yoruldum Kuzey’in doğum gününde akşam oturup dinleneyim dedim sonra oturduğum yerden kalkamadım kalça kemiklerim çok ağrıyor belime kadar vuruyor sanki kız çocuğuna hamileymişim gibi anlamadım gitti magnezyum kullanıyorum ama bana mısın demiyor adım attırmıyor mübarek
Boşver canım her doğumun kişiye özel olduğunu düşünüyorum o yüzden olumsuz şeylere pek kulak asmıyorum. Cok iyi seyler anlatan da var,hepimiz kendi kaderimizi yaşayacağız günü gelince Allah 3 nefeste kurtarsın isallah. Korku demiyim de tedirginlik heycan degisik duygular bendede varGünaydın kızlar bu aralar üzerimde bi korku var adı da “DOĞUM KORKUSU “ millet de bişeyler anlatıp duruyor sinir oldum
Bak sen minnak Güney'e topçu mu olucak neBakın bu da bizim sıpa:)) bacakları kaldırmış havaya annesini tekmeliyor
Ay çok güldüm doğru diyorsun valla mahvetti bu sipalar bizicanm ağrımayan yerimiz kaldı mı ki bigün sırt ağrısı diğer gün bel bacak kasık,baş mide hepsi var bende
Ben de baştan beri aklıma geldikçe kalp çarpıntısı gece ağlayarak uyanmalar vardı bir daha sezeryan olmak istemiyorum diye,etrafın etkisi çok fazla olumsuz şeyleri duyduğum için o korku oluştu sanırım ama iyişeyler söyleyenler de var ve sağolsunlar çok korktuğumu belirtince destek oldular son 1 aydır o kadar rahatım ki evladımı sağlıkla kucağıma alacağım gün ü düşünüyorum en fazla 2 gün ağrı olacak ve sonu şükürler le dolu olan zaman,hep iyi şeyler düşün normal de olsa sezeryanda en fazla 2 gün bi ağrı belki o bile olmayacak bilmiyoruz ki her doğum her bünye farklı sonuçta.Yıllar ca evlat hasretiyle yanan insanlar var şükürler olsun rabbimeGünaydın kızlar bu aralar üzerimde bi korku var adı da “DOĞUM KORKUSU “ millet de bişeyler anlatıp duruyor sinir oldum
Sağol teyzesi :)) çok küçükken kafasını kaldırmış duruyordu onu diyorsun o zamanlarda da rahat durmuyordubacaklara ya seninki daha küçük haftalarda da bu pozisyondaydı sanki yanlış hatırlamıyorsam, kilosuda iyiymiş canm.maşallah
Aminn Bende tutuna tutuna zor gittim valla bakalım 9 ay boyunca sürecek miValla bende anlamadım daha onceden de vardi ama bu kadar keskin değildi tutulunca adim atamiyorum dün aksam kalkıp tuvalete zor gittim Allah sonumuzu hayır etsin.
Valla bilemecem abisi de hiç durmazdı yerinde ama tabi bu yeni model o yüzden hareketleri de bi değişik yakında amuda kalkar diye de düşünmüyor değilimBak sen minnak Güney'e topçu mu olucak ne
Bakın bu da bizim sıpa:)) bacakları kaldırmış havaya annesini tekmeliyor
Ayy canim yanlis yazmışm 278 gr dedi bian bende tedirgin oldumCanlar neler yapıyorsunuz nasılsınız yoktum iki gündür Kuzey’in doğum gününü kutladık bakamadım o yüzden
Canım benimde bi iki gün aksattığım oluyordu bişe olmaz canım merak etme şimdi mesela hangi gün olacaksan hep o gün devam et ben öyle yaptım
Canım haftana göre bebeğin kilosu az değil mi doktorun bişe dedi mi
Ay hiç sorma ilk gebeliğimde hiç yaşamadım ama şuan resmen yürüyemiyorum dün çok yoruldum Kuzey’in doğum gününde akşam oturup dinleneyim dedim sonra oturduğum yerden kalkamadım kalça kemiklerim çok ağrıyor belime kadar vuruyor sanki kız çocuğuna hamileymişim gibi anlamadım gitti magnezyum kullanıyorum ama bana mısın demiyor adım attırmıyor mübarek
Cumaları oluyordum canım yarın olucam artık hiç ihmal etmemiştim ama gidemedim çok korktum leke gelir falan diye allahtan bişey olmadı yarına kadarda olmaz inşallahCanım benimde bi iki gün aksattığım oluyordu bişe olmaz canım merak etme şimdi mesela hangi gün olacaksan hep o gün devam et ben öyle yaptım
Sağol teyzesiMaşallah bayıldım çok şeker durmus
Kız beni de korkuttun valla :))Ayy canim yanlis yazmışm 278 gr dedi bian bende tedirgin oldum
Yok kuzum bişe olmaz aklına getirme öyle progestan kullanıyorsun zaten için rahat etsin bu arada bende doğuma kadar progestana devam edicem galiba doktor şimdilik devam dedi bakalım ne zamana kadar devam edicez iyileştikten sonra fitili ihmal ettim bende günde 3 kere alıyordum şimdi 2 veya 1 alıyorum unutur oldum hepCumaları oluyordum canım yarın olucam artık hiç ihmal etmemiştim ama gidemedim çok korktum leke gelir falan diye allahtan bişey olmadı yarına kadarda olmaz inşallah
Canım benim progestanı kesti doktorum benim vardı evde 1 jiletin akşamları 1tane alıyorum bende iğneyi vurdurmadım ne okur ne olmaz diye korkumdanYok kuzum bişe olmaz aklına getirme öyle progestan kullanıyorsun zaten için rahat etsin bu arada bende doğuma kadar progestana devam edicem galiba doktor şimdilik devam dedi bakalım ne zamana kadar devam edicez iyileştikten sonra fitili ihmal ettim bende günde 3 kere alıyordum şimdi 2 veya 1 alıyorum unutur oldum hep
Anladım canım kendine dikkat ettikten sonra bişe olmaz aklına öyle şeyler getirip stres yapma benimde aksattığım oldu o kadar kanama alanıma rağmen çok şükür bi sorun yaşamadım canım sende yaşamazsın içini ferah tutCanım benim progestanı kesti doktorum benim vardı evde 1 jiletin akşamları 1tane alıyorum bende iğneyi vurdurmadım ne okur ne olmaz diye korkumdan
incir püresini ilk defa duydum bende erik ve şeftali yaptım soda siselerine bol bol kavunu nasıl yaptın merak ettim vallaHanımlar nasılsınız?Ben emzirme kısmına odaklandım bu ara. Buzluğa incir püresi,kızılcık,kuşburnu,erik pureleri,siyah üzüm,kavun depoladim. Malum kışın bu meyveleri bulamiyicaz. Yeşillik ve bol su en önemlisi tabi ama destek olarak da bunlar iyi olur diye düşündüm. Kramplar için de lakto fermente tursu yaptim iyi geldi baya disardaki asiri tuzlu tursular gibi de degil odem yapmiyor ,bebek ve bizim bagirsak sagligimiz icin cok iyi ayrica hergun kemik suyu iciyorum(etle aram iyi olmadigi icin bana dogal bir takviye oluyor).Bu arada Instagram'da muhendisinoglu diye bir hesap var bebek ürünlerini(bezler,pişik kremleri,ıslak mendiller,deterjanlar) inceliyor hangisinde zararlı madde var hangisinde yok yazıyor mutlaka bakın derim.
Aynen canım kesinlikle katılıyorum kenara para koymak gerekiyormus bende bugün çıktım besik bakmaya en kötüsü bin lira herseyin fiyati uçmuş resmen ya da bizim cebimizdeki paralar eridi.Araba yürüteç ve ana kucağı mi diyorlar sallanan arabayada monte olandan anlamın müdürü getirecek. Bebekten sonra karısı hasta olunca kullanamamışlar evde duruyormus kullanirmisin dedi yikar kullanırım dedim bende. Allah herkese kolaylık versinKızlar alttan muayene ile çatal muayenesi aynı şey değil mi? Bu arada doğum anısı olanlar hep güzel şeyleri yazın olur mu? Tüm mesajları okumaya çalışıyorum ama doğum korkum olunca kötü hikayeleri gözümün ucuyla okuyup geçiyorum benim bu ara kramplar azaldı, moralim iyi olduğu için sanırım su, ve magnezyum içmeye çalışıyorum birde belimi ve ayaklarımı sıcak tutmaya çalışıyorum Bebek arabası ve beşik almak için dışarı çıktık ama sadece isimli hastane çıkışı yaptırabildim her şey çok mu pahalı yoksa büccemiz ile idare edemiyor muyuz bilemedim. Bu arada fark ettim ki nasıl evlenirken kenarda para biriktiriyoruz bebekte aynen öyle onun için ayrı bir büccemizin olması gerekiyormuş. Allah kolaylık versin hepimize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?