2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Gerçekten daha doğumu yaşamadım onu bilmiyorum acısını sancısını vs ama bunlar bana fazla fazla yetti Allahın gücüne gitmesin bu halime bin şükür ama uzun bi süre en azından cesaret edebilceğimi sanmıyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun canım.

Olabilir canım. Durduk yere kendimize sorun ariyoruz bı sakin olamıyoruz.
Canım bu bahsettiğimiz biz yere toplanma gözle görülür bir şey. Karnın yamuluyor bir yeri bos oluyor diğer tarafı şişiyor. Bu tehlikeli olan. Diğeri tum karnın taş gibi sertleşiyor. Butunuyle. Bu da haftalara gore sayısı onemli olan. 20.haftamda gunde 3 ten fazla olursa tehlikeli olabilir demişti doktorum. Ama bu sayı gıt gıde artıyor. Ornegın ılerleyen haftalarda gunde 10 kere bile normal karsılanabılır.

Ya tabiki her hamilelik süreci bilinmezlik ama ne nasıl olur ne kadar olur sancı nedir nasıl başlar kasılma gerçek mi değil mi en azından bunları ayırt edebiliyosun şuan. Tecrübeni yabana atma bence

O toplanma niye oluyormuş peki. Dogum başlıyor demek falan mı ? Bende daha öyle olmadı hiç. Ama karnımın bı yeri sanki hep sivri gibi bak böyle akşamları daha da belirgin oluyor bazen.

Eklentiler

• IMG_20190325_152136.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 58
Ya tabiki her hamilelik süreci bilinmezlik ama ne nasıl olur ne kadar olur sancı nedir nasıl başlar kasılma gerçek mi değil mi en azından bunları ayırt edebiliyosun şuan. Tecrübeni yabana atma bence
Sagol canım Ama işte anne yüreği gene de ne olur olmaz doktora kosmadan olmuyor İlk hamileliğimde down sendorumu riski düşük riski kanama erken dogum riski erken sancı hepsini yasadım. Şimdi de bebek erkenden baş aşagı dondu plasenta previa var sezeryan yerinde de hafif bir şeyler var dedi doktor bakalım daha neler gorucez.

O toplanma niye oluyormuş peki. Dogum başlıyor demek falan mı ? Bende daha öyle olmadı hiç. Ama karnımın bı yeri sanki hep sivri gibi
O toplanma dediğimiz "Anne beni doktora götür" demek oluyor canımRahim kısalmaya baslayabılır.Bebek kanala girmeye calısıyor ona zorluyor olabilir.Erken dogum riski kısaca

O toplanma niye oluyormuş peki. Dogum başlıyor demek falan mı ? Bende daha öyle olmadı hiç. Ama karnımın bı yeri sanki hep sivri gibi bak böyle akşamları daha da belirgin oluyor bazen.
Resmi sımdı gordum canım. Yumusak mı sert mi peki karnın geneli. Ama hep bu sekildeyse pozisyonla ilgili de olabilir.

Zor karmaşık duygusal bi süreç. Elbette o annelik iç güdüsü bi şey mi oldu bişey mi olcak soruları bitmiyo doğunca da bitmez ama sarılabilcez öpebilcez görebilcez o sürece ışınlanmak istiyorum.
Hamile kalmadan önce doğumdan korkardım konuşulduğunda falan. Hamile kaldıktan sonra o doğum korkusu aklıma bile gelmiyo umrumda değil mesela

Kızlar o toplanma bana olmuştu ilk hamileliğimde doğumdan hemen önce

Şöyle ki gün içinde karnımiz bütünüyle sertleşiyor hatta tas gibi oluyor ya hani. Bu bahsedilen kasılma öyle degil. Gün içinde yaşadığımız bu sertleşme çok çok sık olmadığı sürece problem değil.

Bahsedilen tehlikeli kasilma ve serrtlesme hissi tüm karında olmuyor. Benim sol tarafımda olmuştu ve bebek orada toplanmıştı. Gozle görülüyor diğer taraf boş kalıyor ve bebeğin toplandığı yer resmen kasım kasım kasiliyor. Içerden bir kasılma. Yanı anormal olduğunu anlıyorsunuz . Nasıl tarif edeyim bebek top gibi oluyor sanki karnınızı delip çıkacakmış gibi

Canım benimde bahsettiğim o benimde oluyor gayette bi yere daha çok yığılıp uyuyor şuan bence rahatı yerinde

Sekerim bebek ya ayağını ya kafasını ya bilmem neresini dayamış oraya. Doğuma kadar ayaklarını avuclayacaksin nerdeyse bak gör:)

Yasamadıgın bir seyden korkmuyorsun aslında. Ben de vajınal dogum istedim hep normalde korkardım ama son raddeye kadar normal olsun diye dusundum hamile kalınca. O kadar sancı cektım ki 1 cm bile acıklıgım olmadı. Artık bebek riske girmişti suyum gelmişti cunku. Bir de kafayı tam yerlestırmedi kalp atışı düştü derken sezeryana aldı doktorum.Simid baska doktora gıdıyorum o da gecen kontrolde progestan baya etkili oluyor hatta kullanan hastaları normal dogurmak da zorlanıyoruz acılmıyor dedı. Demek ondan acılmamıs.O zaman sezeryanda da korkmadım spinal oldu.Ama simdi korkuyorum mesela

Benim gün içinde sezeryana alınmam gerekiyordu ve normal doğum şansımı denemek istemiştim

Rahim acıcı serum almaya başladıktan bir saat sonra o bahsettiğim toplanma ve kasılma olmuştu. Karnımı delip çıkacak diye karnımı tutuyordum iğrenç bir his :)

Rahimin kasılması ve doğum sürecinin başladigi anlamina geliyor galiba

Ben onu aklımın ucundan bile geçirmiyorum bilinmemezlikten değil aslında
bi kaybım var kürtaj tecrübem var o süreci Rabbim bi daha yaşatmasın isterlerse bütün vücudumu kesebilirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…