Gerçekten daha doğumu yaşamadım onu bilmiyorum acısını sancısını vs ama bunlar bana fazla fazla yetti Allahın gücüne gitmesin bu halime bin şükür ama uzun bi süre en azından cesaret edebilceğimi sanmıyorum.Hiç sorma
Nerdeyse 6. Aya giricem hala her gün 3-5 kez kusuyorum ve uyandığım andan akşam 9 lara kadar mide bulantısı cekiyorum . Bu hamileligin nesini ozlicem?
Kızımda da aynı şeyleri yaşadım, 6 yaşında oldu hala korkumdan çocuk düşünmüyordum. Bu sürpriz bebek gelmeseydi ben sırf hamilelikten korktuğum için yapmazdım cesaretim yoktu
Canım bu bahsettiğimiz biz yere toplanma gözle görülür bir şey. Karnın yamuluyor bir yeri bos oluyor diğer tarafı şişiyor. Bu tehlikeli olan. Diğeri tum karnın taş gibi sertleşiyor. Butunuyle. Bu da haftalara gore sayısı onemli olan. 20.haftamda gunde 3 ten fazla olursa tehlikeli olabilir demişti doktorum. Ama bu sayı gıt gıde artıyor. Ornegın ılerleyen haftalarda gunde 10 kere bile normal karsılanabılır.Olabilir canım. Durduk yere kendimize sorun ariyoruz bı sakin olamıyoruz.
Ya tabiki her hamilelik süreci bilinmezlik ama ne nasıl olur ne kadar olur sancı nedir nasıl başlar kasılma gerçek mi değil mi en azından bunları ayırt edebiliyosun şuan. Tecrübeni yabana atma benceDaha rahat oldugum soylenemez aksine daha pimpirikliyimAnne aynı anne olsa da her bebek ve her hamilelik süreci farklı. Bir hamileliğinde rahim agzı ornegın 4 olup ıkı gun sonra dogurmak da var diğerinde 1 cm acıklıkla 40 haftalara kadar gelmek de. Tedbir bizden takdir Allah'tan
O toplanma niye oluyormuş peki. Dogum başlıyor demek falan mı ? Bende daha öyle olmadı hiç. Ama karnımın bı yeri sanki hep sivri gibi bak böyle akşamları daha da belirgin oluyor bazen.Canım bu bahsettiğimiz biz yere toplanma gözle görülür bir şey. Karnın yamuluyor bir yeri bos oluyor diğer tarafı şişiyor. Bu tehlikeli olan. Diğeri tum karnın taş gibi sertleşiyor. Butunuyle. Bu da haftalara gore sayısı onemli olan. 20.haftamda gunde 3 ten fazla olursa tehlikeli olabilir demişti doktorum. Ama bu sayı gıt gıde artıyor. Ornegın ılerleyen haftalarda gunde 10 kere bile normal karsılanabılır.
Sagol canımYa tabiki her hamilelik süreci bilinmezlik ama ne nasıl olur ne kadar olur sancı nedir nasıl başlar kasılma gerçek mi değil mi en azından bunları ayırt edebiliyosun şuan. Tecrübeni yabana atma bence
O toplanma dediğimiz "Anne beni doktora götür" demek oluyor canımO toplanma niye oluyormuş peki. Dogum başlıyor demek falan mı ? Bende daha öyle olmadı hiç. Ama karnımın bı yeri sanki hep sivri gibi
Resmi sımdı gordum canım. Yumusak mı sert mi peki karnın geneli. Ama hep bu sekildeyse pozisyonla ilgili de olabilir.O toplanma niye oluyormuş peki. Dogum başlıyor demek falan mı ? Bende daha öyle olmadı hiç. Ama karnımın bı yeri sanki hep sivri gibi bak böyle akşamları daha da belirgin oluyor bazen.
Zor karmaşık duygusal bi süreç. Elbette o annelik iç güdüsü bi şey mi oldu bişey mi olcak soruları bitmiyo doğunca da bitmez ama sarılabilcez öpebilcez görebilcez o sürece ışınlanmak istiyorum.Sagol canımAma işte anne yüreği gene de ne olur olmaz doktora kosmadan olmuyor İlk hamileliğimde down sendorumu riski düşük riski kanama erken dogum riski erken sancı hepsini yasadım. Şimdi de bebek erkenden baş aşagı dondu plasenta previa var sezeryan yerinde de hafif bir şeyler var dedi doktor bakalım daha neler gorucez.
Fotoğraf ekledim bı bakar mısınO toplanma "Anne beni doktora götür" demek oluyor canımRahim kısalmaya baslayabılır.Bebek kanala girmeye calısıyor ona zorluyor olabilir.Erken dogum riski kısaca
Derim gergin ama içimde bı sertlik hissetmiyorum . Bebiş ehli keyf sanırım dikine dikine yatıyorResmi sımdı gordum canım. Yumusak mı sert mi peki karnın geneli. Ama hep bu sekildeyse pozisyonla ilgili de olabilir.
Canım benimde bahsettiğim o benimde oluyor gayette bi yere daha çok yığılıp uyuyor şuan bence rahatı yerindeO toplanma niye oluyormuş peki. Dogum başlıyor demek falan mı ? Bende daha öyle olmadı hiç. Ama karnımın bı yeri sanki hep sivri gibi bak böyle akşamları daha da belirgin oluyor bazen.
O toplanma niye oluyormuş peki. Dogum başlıyor demek falan mı ? Bende daha öyle olmadı hiç. Ama karnımın bı yeri sanki hep sivri gibi bak böyle akşamları daha da belirgin oluyor bazen.
Ay ahahahah kurban olsun anası onaSekerim bebek ya ayağını ya kafasını ya bilmem neresini dayamış oraya. Doğuma kadar ayaklarını avuclayacaksin nerdeyse bak gör:)
Yasamadıgın bir seyden korkmuyorsun aslında. Ben de vajınal dogum istedim hep normalde korkardım ama son raddeye kadar normal olsun diye dusundum hamile kalınca. O kadar sancı cektım ki 1 cm bile acıklıgım olmadı. Artık bebek riske girmişti suyum gelmişti cunku. Bir de kafayı tam yerlestırmedi kalp atışı düştü derken sezeryana aldı doktorum.Simid baska doktora gıdıyorum o da gecen kontrolde progestan baya etkili oluyor hatta kullanan hastaları normal dogurmak da zorlanıyoruz acılmıyor dedı. Demek ondan acılmamıs.O zaman sezeryanda da korkmadım spinal oldu.Ama simdi korkuyorum meselaZor karmaşık duygusal bi süreç. Elbette o annelik iç güdüsü bi şey mi oldu bişey mi olcak soruları bitmiyo doğunca da bitmez ama sarılabilcez öpebilcez görebilcez o sürece ışınlanmak istiyorum.
Hamile kalmadan önce doğumdan korkardım konuşulduğunda falan. Hamile kaldıktan sonra o doğum korkusu aklıma bile gelmiyo umrumda değil mesela
Hep varsa kasılma durumu olsa usg de belli olur doktorun soyledı canım. Dirseğini dizini falan dayamıs olabilirDerim gergin ama içimde bı sertlik hissetmiyorum . Bebiş ehli keyf sanırım dikine dikine yatıyorçünkü o sivrilik hep var
Canım benimde bahsettiğim o benimde oluyor gayette bi yere daha çok yığılıp uyuyor şuan bence rahatı yerinde
Ben onu aklımın ucundan bile geçirmiyorum bilinmemezlikten değil aslındaYasamadıgın bir seyden korkmuyorsun aslında. Ben de vajınal dogum istedim hep normalde korkardım ama son raddeye kadar normal olsun diye dusundum hamile kalınca. O kadar sancı cektım ki 1 cm bile acıklıgım olmadı. Artık bebek riske girmişti suyum gelmişti cunku. Bir de kafayı tam yerlestırmedi kalp atışı düştü derken sezeryana aldı doktorum.Simid baska doktora gıdıyorum o da gecen kontrolde progestan baya etkili oluyor hatta kullanan hastaları normal dogurmak da zorlanıyoruz acılmıyor dedı. Demek ondan acılmamıs.O zaman sezeryanda da korkmadım spinal oldu.Ama simdi korkuyorum mesela
o zamanda ayrı bi keyif kardeşimin ayak izi annemin karnında çıkmıştı fotimiz bile var oynuyoduk onlaValla suan yerleri geniş. Istedikleri gibi at koşturuyorlar
Ilerleyen haftalarda hareket edecek alanları kalmayınca görcem hepsini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?