Yasamadıgın bir seyden korkmuyorsun aslında. Ben de vajınal dogum istedim hep normalde korkardım ama son raddeye kadar normal olsun diye dusundum hamile kalınca. O kadar sancı cektım ki 1 cm bile acıklıgım olmadı. Artık bebek riske girmişti suyum gelmişti cunku. Bir de kafayı tam yerlestırmedi kalp atışı düştü derken sezeryana aldı doktorum.Simid baska doktora gıdıyorum o da gecen kontrolde progestan baya etkili oluyor hatta kullanan hastaları normal dogurmak da zorlanıyoruz acılmıyor dedı. Demek ondan acılmamıs.O zaman sezeryanda da korkmadım spinal oldu.Ama simdi korkuyorum mesela
Muhtemelen onunla alakalı . Senin haftalarindayken bı kaç gün bende de olmuştu 2 kilo verdim hatta. Sonraki hafta geçti.Merhabalar arkadaslar umarim hersey yolundadir bu hafta koku hassasiyeti nukseden var mi aranizda neden olabilir deliricem ilk 3 ay gibi kusmali degil ama burnumdaki koku hersey ayni kokuyo o kokudan. Grip atlattım onunlami ilgili anlamadim.
Benim adımı tahmin edemezsin hayatta dermişim:)burdakilerin ne iş yaptıgını ve isimlerini çok merak ediyorummm nickten isim tahmini yapsam tutar mı
Mesela evladının canı olunca insan kafasını bile kestirirBen onu aklımın ucundan bile geçirmiyorum bilinmemezlikten değil aslında
bi kaybım var kürtaj tecrübem var o süreci Rabbim bi daha yaşatmasın isterlerse bütün vücudumu kesebilirler
Dimi bi de o var sanırım sakinleştirici bir şeyler yapıyorlarBen de sezeryandan hiç korkmadım. Spinal olmuştum
Şimdi aklıma gelince naısl ayık ayık kendimi kestirmisim diyorum :))
Allah korusun hiç onları aklına bile getirme inşallah sağlıkla fındığını kucağına alıp kızınla da beraber uzun uzun yıllarınız olsun.Mesela evladının canı olunca insan kafasını bile kestirirAma işte benim bir de sarı papatya bir kızım var geride. Allah ikisini de saglıkla kucagıma almayı nasip etsin. Onun adına korkuyorum. Plasenta previa durumunda yogun kanama olup anne ölümüne kadar bile yol açabiliyormuş. Bu durumda yogun bakımda gunlerce kalabılırım. Daha 2 yasında bile olmayacak kızım. Oglum da erken dogarsa Allah korusun ya da zamanında dogsa bile yanlarında olamama fikri cok kötü
Amin canım. Dun gece uyuyamadım. Olur mu olur yani sezeryanla girdim cıkamadım diyelim ne olacak. Bilemiyorum acaba arastırma hastanesine mi gitsem diye dusundum. Özelsin imkanları riskli gebelikte biraz daha hafif kalıyor. Bu hafta gıdecegım doktoruma bakalım durum ne. Konu salım bunların hepsini.Belki içim rahatlar.Allah korusun hiç onları aklına bile getirme inşallah sağlıkla fındığını kucağına alıp kızınla da beraber uzun uzun yıllarınız olsun.
Evet :):):) Ay ben çok merak ediyorum kuzular nasıl olacak kime benzeyecek :):) Heyecan basıyor düşündükçe :):)Ay çok az kalmış kız
Kızlar ben 33. haftayı doldurup çıkmak istiyorum evdeki işleri odasını vs rahat rahat yapmak için doktorla konuşsam 33te raporu alabilirim dimi kendi isteğimle
32+0dan itibaren çıkabilirsin, evet 15 gününü kullan bari tam maaş al. Olmadı analık izni bitiminde heyet raporu alırsın. sonra da yeni yılın yıllık iznini kullanırsın bi şekilde büyütücez :):) Ben son gün kadar çalışıcam Allah izin verirse, benim işim 2 kat zorAslında şöyle düşündüm mayıs 18inde 33+0 oluyorum 15 gün yıllık iznimi ekleyip mayıs maaşını tam alayım 16 hafta doğum izninden sonra en az 6 ay daha ücretsiz izin kullanıcağım için 37yi beklemim ağırlaşmadan kalan işleri halledeyim
Kız seini yavru kuş totişini çıkarmış ya da omzunu annesi :):) O kasılmayı ya da sancıyı anlarsınız zaten, anlatılabilecek gibi bir şey değil ama sen anlıyorsun bir sıkıntı olduğunu, rutin dışında bir hareketle kasılıyor bebek, diğer türlüsü dönme, takla atma vs. :):)O toplanma niye oluyormuş peki. Dogum başlıyor demek falan mı ? Bende daha öyle olmadı hiç. Ama karnımın bı yeri sanki hep sivri gibi bak böyle akşamları daha da belirgin oluyor bazen.
Sen comp eng açılımını yazmıştın daha önce ondan hatırlıyorum. Ben öğretmenim.burdakilerin ne iş yaptıgını ve isimlerini çok merak ediyorummm nickten isim tahmini yapsam tutar mı
32+0 olman yeterli diyecektim senin başka düşüncen varmış onu sonraki bir gönderinde gördüm.Kızlar ben 33. haftayı doldurup çıkmak istiyorum evdeki işleri odasını vs rahat rahat yapmak için doktorla konuşsam 33te raporu alabilirim dimi kendi isteğimle
Kızlar size kitap önerileri listem.
Merhabalar arkadaslar umarim hersey yolundadir bu hafta koku hassasiyeti nukseden var mi aranizda neden olabilir deliricem ilk 3 ay gibi kusmali degil ama burnumdaki koku hersey ayni kokuyo o kokudan. Grip atlattım onunlami ilgili anlamadim.
Oyyy senin ecrin sevabın daha fazla işte. Öyle düşün sabırlı kadın sabırlı anne
Mesela evladının canı olunca insan kafasını bile kestirirAma işte benim bir de sarı papatya bir kızım var geride. Allah ikisini de saglıkla kucagıma almayı nasip etsin. Onun adına korkuyorum. Plasenta previa durumunda yogun kanama olup anne ölümüne kadar bile yol açabiliyormuş. Bu durumda yogun bakımda gunlerce kalabılırım. Daha 2 yasında bile olmayacak kızım. Oglum da erken dogarsa Allah korusun ya da zamanında dogsa bile yanlarında olamama fikri cok kötü
Dimi bi de o var sanırım sakinleştirici bir şeyler yapıyorlar
Ay buna çok katılıyorum.Daha rahat oldugum soylenemez aksine daha pimpirikliyimAnne aynı anne olsa da her bebek ve her hamilelik süreci farklı. Bir hamileliğinde rahim agzı ornegın 4 olup ıkı gun sonra dogurmak da var diğerinde 1 cm acıklıkla 40 haftalara kadar gelmek de. Tedbir bizden takdir Allah'tan
Aynen iyiki var bu minikler...ah birde şu tuvalet isini cozseydim daha ne isterim valla basladim ama mehter marşı gibi en zor dönem bu bence...Gurbetin en iyi ilacı evlat sahibi olmak galiba yalnızlığımizi paylaşıyoruz evlatlarimizla
Doktorun ne derse onu yap canim çünkü onlar tecrübeli insanlar bir daha çalışırsın nasıl olsa arada ara vermek sana da iyi gelir.kızlar biliyosunuz benim 14. haftamdan beri riskim vardı 10 haftadır yatıyorum
3 aydır sürekli rapor veriyodu doktor yerimden kaldırmıyodu asla yürütmüyodu evden hastaneye arabayla sadece gidebiliyodum
geçen haftaki kontrolümde artık günde yarım saat dışarı çıkabilirsin yürüyebilirsin dedi
çok şükür artık korka korkada olsa çıktık eşimle geçen gün dizlerim titredi yürürken insanlar üstüme üstüme geliyo gibi geldi ama alıştım sonra çok özlemişim normal insanlar gibi sokağa çıkmayı
evde yatarken kendimi hasta gibi hissediyorum hamile gibi değilde
şimdi size sormak istediğim 26. haftamda raporum bitiyo
sizce bu sefer doktorum beni işe gönderir mi
gönderirse gideyim mi yoksa tekrar rapor alayım mı
bi yanım riske atma kendinide bebeğide yat diyo
ama psikojim bozuldu artık
sürekli yatmaktan kafada kuruyorum
çalışsam zaman geçer arkadaşlarımı görürüm of bilmiyorumm
çok uzun oldu kusura bakmayın ama içimi dökücek yer arıyorum bende
siz olsanız napardınız ?
Bayıldım çok güzel olmuş.Babasına da yapmıştım şimdi bebike yapıyorum. Asla tığ şiş işi bilmem maksat hatıra olsun ☺
Ilk gebeliğim hep ayri gecti. Çok zor bir süreç oğlumla çok konuşurdum kendimi telkin ederdim. Sakin olmaya çalışırdım. Çok şükür stresli bir cocuk olmadi. Bizde 7 yıllık evliyiz. Eşimin isi nedeniyle es durumu tayini gibi birsey söz konusu değil. 2.5 yıldır biraradayiz ama iş icin halen farkli şehirlere gidip geliyoruz arada...2. Bebekten sonra da hicbirsey net değil...ama ben strese sokmamaya calisiyorum kendimi hersey geleceğimiz icin...annen baban da hatasını anlayacaktır ins.Kızlar mutsuz bı hamilelik geçiriyorum. Eşimden iş dolayısıyla aylardır ayriyim ve nasip olursa ancak doğumda birlesicez. Kendi ailemle biraz sıkıntı yaşadım, çok kırgın ve üzgünüm. İlk hamileligimin bu şekilde geçmesini hiç istemezdim çok mutsuzum bebeğim de mutsuz stresli olacak diye çok korkuyorum...inşallah kimse mutsuz degildir ama eğer varsa da nasıl baş ediyosunuz
O şancı başladı mi durdurmuyor sizi yerinde...Devamındada su gelmiyosa akıntınız artmadıysa kanamanız yoksa ve düzenli değilse anlık gelip geçiyosa korkmayın yazmış doktor. Tecrübenin gözünü seveyim daha rahatsın bişeyleri biliyosun dimi canım :)
Aslında şöyle düşündüm mayıs 18inde 33+0 oluyorum 15 gün yıllık iznimi ekleyip mayıs maaşını tam alayım 16 hafta doğum izninden sonra en az 6 ay daha ücretsiz izin kullanıcağım için 37yi beklemim ağırlaşmadan kalan işleri halledeyim
İnşallah canım Allah korusun hepimizi. Asistan olayına koptum zaten. Aslında sezeryanda da her yer acık oluyor ben de sonradan ogrendimben miyim o
Seni çok iyi anlıyorum . Evde bırakılan yavru da ayrı düşünülüyo. Benim de aklıma kötü senaryolar geliyo hep
Inşallah her şey yolunda ilerleyecek ve hiçbir korktuğunla sınanmayacaksın . Böyle dua edelim böyle söyleyelim hep.
Ahaha yok ya bana sakinlestirici falan da yapmadılar. Direkt uyusturup kurbanlık dana gibi yatırdılar:))
Içeriye erkek asistan girmişti. Aaa başım açık başörtü verin dedim onu hiç unutmuyorum. Halbuki açık olan tek şey başım olsaydı keşke
Canım o risk hepimizde var evet durumun şuan özel görünsede bizim garantimiz var mı yok öyle düşünerek hayat geçmez ki Rabbim güzel yazılar yazsın biraz kadere bağlı işimiz. Tabiki çok çok iyi araştır doktorunla görüş bi süprizle karşılaşma neresi iyiyse orda ol hayırlısıyla da çocuğuna kavuş sorunsuz sıkıntısız inşallah.Amin canım. Dun gece uyuyamadım. Olur mu olur yani sezeryanla girdim cıkamadım diyelim ne olacak. Bilemiyorum acaba arastırma hastanesine mi gitsem diye dusundum. Özelsin imkanları riskli gebelikte biraz daha hafif kalıyor. Bu hafta gıdecegım doktoruma bakalım durum ne. Konu salım bunların hepsini.Belki içim rahatlar.
Ben genel anestezi olmuştum, bana sormadılar canım, ben çok sancı çekiyordum açılmam olmadı direkt genel anestezi yaptılar, şimdi yine kararı doktoruma bırakırım, o an bana ne uygunsa onu yapar diye düşünüyorum :) Bilemedim ki yardımcı olabildim mi? Birde arasındaki ayrımı bilebilmek için hepsini denemiş olmak lazım.Peki spinal olan annişler oldu ki vajinal değil sezeryan olacak doğum diyelim.
Hastane bana 3 seçenek sundu şimdiden genel anestezi spinal ve epidural sizce hangisini tercih etmeliyiz?
Allah yardımcın olsun canım benimki biraz keyiften bakalım zaman ne göstericek canım.Evet :):):) Ay ben çok merak ediyorum kuzular nasıl olacak kime benzeyecek :):) Heyecan basıyor düşündükçe :):)
32+0dan itibaren çıkabilirsin, evet 15 gününü kullan bari tam maaş al. Olmadı analık izni bitiminde heyet raporu alırsın. sonra da yeni yılın yıllık iznini kullanırsın bi şekilde büyütücez :):) Ben son gün kadar çalışıcam Allah izin verirse, benim işim 2 kat zor
Bu arada senin ismin merve gibi :) İşin de muhasebat mı :):)
Kız seini yavru kuş totişini çıkarmış ya da omzunu annesi :):) O kasılmayı ya da sancıyı anlarsınız zaten, anlatılabilecek gibi bir şey değil ama sen anlıyorsun bir sıkıntı olduğunu, rutin dışında bir hareketle kasılıyor bebek, diğer türlüsü dönme, takla atma vs. :):)
Evet ya resmen parmakları satılcak kıvama geliyolarAy ahahahah kurban olsun anası ona
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?