2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Dimi bence de Eşim bile artık bazı seylerı öğrenmiş karnım agrıyo desem nasıl bir agrı m soyle mi boyle mi işte falan diye doktor gibi sorular soruyor. Her kontrolde yanımdaydı hep bir atraksiyon profesör olduk aılece Dun gece dıyorum ki bobreğim agrıyo sanki kesin bir sonraki kontrolde de böbrekte gerileme var sant takalım der dıyorum. O ne dıyo bak onu bilmiyor daha ama ben arastırma arastıra onu da ogrendimsaka bir yana inşallah kotur senaryolar hiç gercek olmaz. Saglıkla coluk cocuk uzun yıllar yasar gıderiz

Doğum sancısından bahsediyosun dimi canım yalancı sancıdan değil

Amin canım hakkımızda hayırlısı

Yıllık iznini bence dogumdan once harcama. Doğum sonrasında kullan. Bebeginle ne kadar uzun sure birarada olabilsen o kadar iyi olur.
Tabi yine sen bilirsin en doğrusunu ama ben olsam oyle yapardim.
Canım şöyle ki 10 ay 1 sene ben zaten bebeğimle kalıcam ağırlaşmadan keyfini süreyim evde diye önden çıkayım dedim işim relax ne zaman istersem o zaman dönerim zaten

İşte sen genel anesteziyi anlatırsın mesela başka bi arkadaş spinal zorluğu kolaylığı nolur ondan bahseder fikir olur
Aslında bebeğin çıkış anına şahit olmak istediğim için spinal ve epidurale yakın fikrim ama tabi ne yaşarız bilinmez
İnşallah normal fırt diye doğururum ya

Peki spinal olan annişler oldu ki vajinal değil sezeryan olacak doğum diyelim.
Hastane bana 3 seçenek sundu şimdiden genel anestezi spinal ve epidural sizce hangisini tercih etmeliyiz?
Ben epudralin sezeryanda uygulanmadıgını bılıyorum. O normal dogumda yapılıyor.Sezeryanda iki secenek var. Ya spinal ya genel. Doktorun tercihi sana bırakırsa spinal tavsiye derim cunku artık bobrek ameliyatları bile spinalle oluyor. Genel anestezi spinaldense vucuda daha cok zarar veriyormuş ayrıca.

Peki spinal olan annişler oldu ki vajinal değil sezeryan olacak doğum diyelim.
Hastane bana 3 seçenek sundu şimdiden genel anestezi spinal ve epidural sizce hangisini tercih etmeliyiz?

Benimle anestezi uzmanı geldi görüştü ve tedirginliğimi görünce direkt genel önerdi zaten bende sorgulamadım
Epidural bana daha korkunç geliyo aşağıda olan biteni bilip kesilmek :/
11 yıl önceki genel tecrübem iyiydi inşallah bu da öyle geçer

Walla bence zor genel anestezi, bana sorsalardı son tercihim olurdu, aylıp sonra tekrar bayılıyorsun :):) Keşke kızımın çıkış anına şahit olabilseydim, tüm sülalemden sonra ben gördüm çocuğumu
Tek artısı 2 gün ağrım hiç olmadı, hiç ağrı kesici almadım.

Yok canım epidural de yapılıyor sezeryanda hastanede bire bir görüştüm zaten.
peki sonrasında ağrı sızı durumu nasıl oluyor

Benim ikinci hamileliğim bu

Daha tecrübeli ama daha heyecanlıyım .Her şeyi hem çok biliyor,hem hiç bilmiyorum

6 yıl önce geçtiğim yolları şimdi daha aklı başında bir şekilde geçmekte çok keyifli.

Her hamilelik ve doğum kendine özel.Anne ne kadar mutlu ve pozitif olursa her şey daha yolunda gidiyor.Ben oğlumu normal doğumla Dünya'ya getirmiştim.Allah nasip ederse kızımı da normal doğumla doğurmak isterim.Korku,ağrı,acı mutlaka oluyor ama bebeğiniz doğduğu an hepsi geçip bitiyor.Sağlıklı bir şekilde doğsunlar da onlar doğum şekillerine kendileri karar veriyor zaten.
Hamilelik ne kadar zor bir süreç olursa olsun bir süre sonra özlenebiliyor özellikle o minicik tekmeler.
Herkes elinden gelen en güzel şekilde yavrularını karşılamaya hazırlanıyor.Dilerim hepimiz sağlıkla ve vakti zamanı geldiğinde yavrularımıza kavuşuruz.

Oda farklı bi bakış açısı tabiki kesildiğimi bilmek bana korkunç gelmiyo biraz psikopat yönüm var galiba
Sadece çıkış anını görmek daha güzel olur sanki diye düşündüm

Amin aminn canım

Yok canım epidural de yapılıyor sezeryanda hastanede bire bir görüştüm zaten.
peki sonrasında ağrı sızı durumu nasıl oluyor
Yapılmıyor derken tercih edilmiyor canım. Cunku epidural de uyusan da o kesme biçme olayı agrı seklinde olmasa da hıssedılıyor. O yuzden epidural diye kastedilen kombine spinal epidural.İkisi birden yani. Bir de epidural de uyumak daha uzun suruyor ama spinal anında uyuşturuyor.Gerçi spinalde de o cekme germe durumlarını hissediyorsun ama agrı acı olarak değil. Sonrasında tabi ağrı oluyor ama genel anestezi olsan da aynı agrı olacak.

Ben bi kere yedim o genel anestejiyi yarım saatlik bişeydi ama gayette ağrı kesiciyi vurmaları için beklediğim 20 dakika içinde öldüm öldüm dirildim belki hemen mi verdiler sana acaba ?
Hastane direk bana kendi tercihin olucak nasıl istersen dedi

Oda farklı bi bakış açısı tabiki kesildiğimi bilmek bana korkunç gelmiyo biraz psikopat yönüm var galiba
Sadece çıkış anını görmek daha güzel olur sanki diye düşündüm
Ablam ikisinide öyle yaptı bencede çok güzel bi duygudur ama yukarda görünce de harika bi duygu yaşanıyo zaten ikisini karşılaştırmıyosun hiç kuzum

Hayırlısı neyse o olsun hepsi çok özel anlar ne şekilde olursa olsun

Sende nasıl bi psikopatsın hakkaten yaa öyle :)
Ben doğumdan çıktım kendime geldim kaburgalarım nasıl ağrıyo ama ulan dedim naaptılar bana dövdünüz mü :)) ablamda hemşire benim o da girdi doğuma çünkü
Meğer yukardan ittiriyolarmış ebeler aşağı doğru
Hiiç bilmiyorum ki doğum be sezeryan ne :) mis gibi sıfır km girmişim doğuma
Valla cahillik mutluluk

Zaten biri direk omirilik içine veriliyomuş tek seferde spinal
epidural omurilik etrafına veriliyomuş gerekli görüldüğünde tekrar tekrar veriliyomuş.
Senin dediğin temas olayı yani karnınını açarken çekerken falan bi his oluyo yani tamamen uyuşuk olmuyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…