Ay şimdiden heyecanlanıyorum düşündükçe vallahi sıfır korku sadece merakım var. Benim dövmem falanda var canım az değildir ondanda birazcık rahatımAblam ikisinide öyle yaptı bencede çok güzel bi duygudur ama yukarda görünce de harika bi duygu yaşanıyo zaten ikisini karşılaştırmıyosun hiç kuzum
Hayırlısı neyse o olsun hepsi çok özel anlar ne şekilde olursa olsun
Sende nasıl bi psikopatsın hakkaten yaa öyle :)
Ben doğumdan çıktım kendime geldim kaburgalarım nasıl ağrıyo ama ulan dedim naaptılar bana dövdünüz mü :)) ablamda hemşire benim o da girdi doğuma çünkü
Meğer yukardan ittiriyolarmış ebeler aşağı doğru
Hiiç bilmiyorum ki doğum be sezeryan ne :) mis gibi sıfır km girmişim doğuma
Valla cahillik mutluluk
Tam ismi nedir bilmem ama ablam iki tane doğurdu epiduralleYapılmıyor derken tercih edilmiyor canım. Cunku epidural de uyusan da o kesme biçme olayı agrı seklinde olmasa da hıssedılıyor. O yuzden epidural diye kastedilen kombine spinal epidural.İkisi birden yani. Bir de epidural de uyumak daha uzun suruyor ama spinal anında uyuşturuyor.Gerçi spinalde de o cekme germe durumlarını hissediyorsun ama agrı acı olarak değil. Sonrasında tabi ağrı oluyor ama genel anestezi olsan da aynı agrı olacak.
Tabi tabi geçiyor gidiyor hemenHenüz bişey yok bakalım gelsin oda gelsin onuda yaşayalım bakalım. Korkulcak bişey değilmiş zaten geçiyomuş anlıkmış dimi ?
Aynen canım.Baya çekiştirmeli oluyor sanırım plasenta cıkarken. Hatta ben bir ara hissediyorum dedim. O sırada doktor napıyorduysa hayır hissetmiyorsun dedi gülüp. Bir hemsire zaten basında seni lafa tutuyor doktor da konusuyor bol bol hatta. Baya da kalabalık oluyor ameliyathane. Ben de 5 görevli vardı kesin.Zaten biri direk omirilik içine veriliyomuş tek seferde spinal
epidural omurilik etrafına veriliyomuş gerekli görüldüğünde tekrar tekrar veriliyomuş.
Senin dediğin temas olayı yani karnınını açarken çekerken falan bi his oluyo yani tamamen uyuşuk olmuyosun
kdvlerden beynim bulandı
zaten çalışasım yok
Dogrudur canım ben epiduralden kastın kombine oldugunu bılıyorum ama farklı da olabilir tabi.Tam ismi nedir bilmem ama ablam iki tane doğurdu epiduralle
Odada takıyolar kateter mi ne o zımbırtıyı işte bele
Sonra iniyo aşağı fıtı fıtı anne
Espriler havada uçuşurken oğlumun ağlayışını duydum. Çok hızlı oldu herşey bende deAynen canım.Baya çekiştirmeli oluyor sanırım plasenta cıkarken. Hatta ben bir ara hissediyorum dedim. O sırada doktor napıyorduysa hayır hissetmiyorsun dedi gülüp. Bir hemsire zaten basında seni lafa tutuyor doktor da konusuyor bol bol hatta. Baya da kalabalık oluyor ameliyathane. Ben de 5 görevli vardı kesin.
Ben doktora geçen gün gittim dedim ki ağrım olursa ben nasıl anlicam nedir ne değildir ya kasılmasaysa doğumla ilgili falan korkuttu beni devletteki doktor ntsde sancın çıktı dedi güldüTabi tabi geçiyor gidiyor hemen
inşallah normaldirKızlar acaba doğuma hazırlık için rahim kasılmaya başlamış olabilir mi ufaktan 24. haftada başlicağını okudum
Gebeliğin ilk aylarındaki ağrılar genellikle rahim büyümesine bağlı, onu tutan bağların gerilmesiyle ortaya çıkar. Sürekli, hafif ve kasık bölgesine yaygın bir ağrıdır. Son üç aylık dönemde bu ağrılar daha çok sertleşme şeklinde olur. 'Braxton Hicks Kontraksiyonları' denilen bu ağrılar yalancı doğum sancısı olarak biliniyor. Bu kasılmaların en önemli ve gerçek doğum sancısından ayıran özelliği düzenli olarak gelmemesidir. Yalancı doğum sancılarının anne adayını ve rahmini gerçek doğum sancılarına hazırlayan kasılmalardır ve genellikle 24. hafta civarında başlar. Cinsel ilişki, susuz kalmak, uzun sürede ayakta kalıp yorulmak, bebeğin çok hareketli olması, karın bölgesine darbe almak gibi durumlarda bu sancılar daha fazla ortaya çıkar."
şöyle bi yazı var sanırım normal bi durum
çok şükür kanama su yok bekliyoz bakalım öyle yata yata geçer inşallahİnsallah bi sıkıntı olmaz. Şimdi biraz bakındım bebekhareketi ile ilgiliymiş .sıkıntı yokmus kanama ve su olmadıgı sürece.
Çok sağol canım spinal oturdu kafamda her koşulda o etki geçtiğinde bi sancı ağrı durumu olacaksa uyanık olmayı tercih ederim tabiki.Aynen canım.Baya çekiştirmeli oluyor sanırım plasenta cıkarken. Hatta ben bir ara hissediyorum dedim. O sırada doktor napıyorduysa hayır hissetmiyorsun dedi gülüp. Bir hemsire zaten basında seni lafa tutuyor doktor da konusuyor bol bol hatta. Baya da kalabalık oluyor ameliyathane. Ben de 5 görevli vardı kesin.
Neden ayılıp bida bayıldın kız senWalla bence zor genel anestezi, bana sorsalardı son tercihim olurdu, aylıp sonra tekrar bayılıyorsun :):) Keşke kızımın çıkış anına şahit olabilseydim, tüm sülalemden sonra ben gördüm çocuğumu
Tek artısı 2 gün ağrım hiç olmadı, hiç ağrı kesici almadım.
toplanma yok çok şükürDogru canım ama bu kasılmalar bebeğin toplanması seklindeyse tehlikeli diye biliyorum. 20 haftamda doktor gunde 3 kereye kadar normal demişti bana diğerleri için de.
Sonradan baş ağrısı olur diyolar ama çok yaşayanı da görmedim ben epiduraldeÇok sağol canım spinal oturdu kafamda her koşulda o etki geçtiğinde bi sancı ağrı durumu olacaksa uyanık olmayı tercih ederim tabiki.
Rica ederim o anı görmek paha biçilemez. Bebeğim dogar dogmaz doktorum Hilal bebeğin saglıklı demişti sonra bebeği verdi yanagıma. Ben unutmuştum o an tum rısklerı doktor oyle soyleyınce aklıma geldi. O yuzu gorunce her sey degısıyor.O ilk aglaması mesela oyle ince naifti ki unutamıyorumÇok sağol canım spinal oturdu kafamda her koşulda o etki geçtiğinde bi sancı ağrı durumu olacaksa uyanık olmayı tercih ederim tabiki.
Bitti kurtuldum canım bu ay biraz karışıktı 192ler falan uğraştım bayaAynı kaderi paylaşıyoruz sanırım
Ama bi çok arkadaşta söyledi yalancı kasılmalar başlar artık yavaştan diye canım tabiki en doğurusu doktoruna danışman çok haklısın ama geçicek inşallah bebeğin gelince hepsi biticek öyle düşün Allah yardımcın olsuninşallah normaldir
yarın kontrolüm yarına kadar sabırsızlanıyorum kızımı bi görsem rahatlıcam
cinsel ilişki demiş hamile olduğumu öğrendiğimizden beri bitti maalesef bişey olucak korkusundan
susuz kalmak demiş çok su içiyorum enfeksiyondan korktuğum için
uzun süre ayakta kalıp yorulmak diyo
10 haftadır yatıyorum çorabımı bile eşim giydiriyo
karın bölgemede darbe almadım
anlamadım valla çok sıkıldım sanki hamile değilde hasta gibiyim hep bi ağrı sızı sancı sıkıntı bi bitmedi
kesinlikle bende özlemicem hamileliğio zaman rahat ol canım sonuç olarak 3.2 3.8 de iyi sonuçlar çok şükür tehlikeli bi durum olmadığını gösteriyor.
Ay bitsede şu süreç rahatlasak bide diyolar ki hamileliği özliceksin ben özlemem sanırım
Ben hep hayal kuruyorum geçen arkadaşla konuşuyoruz evde suyum gelicek ben duşa giricem doktoru aricam sakince hastaneye gidicem açılmamın olduğu söylicek en fazla 10 saate doğurucam falanSonradan baş ağrısı olur diyolar ama çok yaşayanı da görmedim ben epiduralde
Kendini sonradan çok canım yanıcak diyede şartlama
Ki senin ağrı eşiğin yüksekmiş bence çok kolay geçicek
Ben de hep kotu senaryo yazıyor gıbı olmayım canım ama buna benzer bir sey yasamıstım 26.haftadaydım.Doktora aynı senın gıbı anlattım.Nstye bagladı.70lerde sancı cıkmıstı. Hatta doktorum bıle beni pimpirikli bellemiş olacak ki yüzüme karsı valla inanmamıştım ama iyiki nstye baglamısız deditoplanma yok çok şükür
sadece arada ağrı giriyo sanki ishal olmuşum gibi yada adet ağrısı gibi tam anlatamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?