2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Ay ne güzel yaaaa
Tekrar ediyorum ışınlanma duası aminnnnnn

Ben sunni sancı ile sabah saat 7 den akşam 5 e kadar açılma olsun diye bekledim. en son sancılarım 120 de dağ çiziyordu :):) Yani doğum yapacak sancıya ulaşmıştık ama açılmam yoktu, belki de o yüzden, dozu yüksek bir genel anestezi oldum. Şöyle ki ameliyata 17.30 da girdim, tam ayıldığımda ve kızımı sorduğumda saat 21.40 civarıydı. gece 23 de de yoğun bakımdan çıktım, o gece biraz flu :):)

Canım suyun gelince kese yırtılmış demek oluyor bebek enfeksiyona acık hale gelıyor. Nısanın gelırse dus alabılırsın ama suyun gelırse hemen doktora gıtmen gerekıyor

Benim de en dusuk sancım 100 du ama gram acılmam olmadı. Sanırım progestandan dolayı olmadı benım

oy günah ee sen resmen bi tane normal bi tane sezeryan doğurmuşsun bencede sana başka bişey vermişler canım ya

Canım suyun gelince kese yırtılmış demek oluyor bebek enfeksiyona acık hale gelıyor. Nısanın gelırse dus alabılırsın ama suyun gelırse hemen doktora gıtmen gerekıyor
Bi dakka şimdi bi aydınlanma zamanı daha
Ee ben suyun gelince hemen doğumun olmicağını sıcak duşun iyi olcağını falan okumuştum

Bi dakka şimdi bi aydınlanma zamanı daha
Ee ben suyun gelince hemen doğumun olmicağını sıcak duşun iyi olcağını falan okumuştum
Ama dogumun olup olmayacağını sen bilemezsinBelki de 8 cm acılma var ve suyun oyle geldi. Hemen doktora gıdıp baktırman gerek. Doktor baktıktan sonra zaten su gelince yatıs verecek. Odanda banyo olur doktora sorar oyle alırsın dusunu canım. Ya da belki eve gıtmene izin verirse o sekilde de ilerleyebilir. Ama dediğim gibi. Su gelince her turlu rısk var. Bebek strese gırıp kaka yapabılır suyun tamamen bitip bebek tehlikeye gırebılır.Bakılması lazım

Ay ne güzel olur 8 cm açıklıkla gitmek Tabiki hayal canım benimki olsun ben yine öyle düşüneyim öyle olsun. Genelde suyu geldiğinde duşunu al yemek ye gel falan dediler doktorlar çevremde bi çok kişiye

Ay ne güzel olur 8 cm açıklıkla gitmek Tabiki hayal canım benimki olsun ben yine öyle düşüneyim öyle olsun. Genelde suyu geldiğinde duşunu al yemek ye gel falan dediler doktorlar çevremde bi çok kişiye
Benim bildiğim nişan gelince duş alabilirsin canım. Benim nişanım gelmişti hemen dusa kostum sonra baktım daha uzerımi cıkarma dan fosurt su geldiForumda bir arkadas var mesela ona da doktoru bekle sancılar sıklasınca gel demiş bebeğini kaybetmişti cünkü meğerse suyu tamamen bitmiş. Doktorlar da fikir ayrılıgında demek ki ama ben riske atmazdım sahsen.Gecen bir arkadas dogumu yakındı dua et dedı. Dedım ki inşallah hastaneye bir gidersin 4 5 cm acıklık olur en fazla ıkı saate de dogurursun. Kıza aynen boyle olmus doktor bıle İnsan bır kere bagırırdı bari demiş. Bana diyo üfürükçü gibisin nasıl dua ettin oyle inşallah senin de oyle olur

Kızlar size pozitif doğum enerjisi vereyim, Allah herkese benim gibi kolay doğumlar nasip etsin berbat hamilelikler yaşadım her türlü sıkıntı probleme rağmen son haftasına girdim her iki hamileliğimde de.. ilkinde çok kasılmalar yaşıyordum ama açıklık hiç yoktu ebeye sormuştum sancıyı nasıl bilirim diye, öyle çat diye sancı gelip bağıra bağıra hastaneye fln gidilmiyormuş “belinden karnına doğru elektrik şokları hissedersin 5 dk süreli olunca Doğum başlamış demektir” demişti.. annemle telde konuşuyorum 5 dkya bir derin nefes alıyormuşum haberim yok annem dedi ki hadi hastaneye gidin. Baktım hakikaten belimden karnıma elektriklenme oluyor eşimi arayıp hastaneye gittim ebe kontrolünden sonra gerçek sancılar başladı açılma su gelmesi vs toplam 3 saat sürdü kızımı kucağıma almıştım.
İkinci Doğumda sancıyı biliyorum diye rahattım ama bu kez sürekli tuvalete gitme isteğiyle gösterdi kendini, baktım 5 dkya bir WC gidiyorum hafif bir elektriklenme hissi var soluğu hastanede aldık 2 cm açıklık varmış 1 saat sonra kucaklaştık yavrumla ikizlerimde ablaları gibi kolayca gelirler zamanında inşallah.. dilerim bu yolda herkese kolaylıklar versin Allah..

Ay canım amin valla Allah senide hepimizi bi avazda bi çırpıda kurtarsın sağlıkla gelsin bebişlerimiz

Amin canım

Ay ne güzel ya
Amin inşallahhh

Reactions: LaL
Yaşananlar öyle unutuluyorki. Bir arkadaşım normal doğurdu doğumda sancıyı hiç hatırlamıyor ama epizyo ve dikişi unutamıyor. Ben bi daha doğurmam demişti yırtıklarını doktor dikerken çok çekti diye. Şimdi 2 yıldır aşılama tüp bebek deniyor sırf bebeği olsun diye, annelik belli bir zaman sonra özleniyor.
Peki spinal olan annişler oldu ki vajinal değil sezeryan olacak doğum diyelim.
Hastane bana 3 seçenek sundu şimdiden genel anestezi spinal ve epidural sizce hangisini tercih etmeliyiz?
Ben açıkcası eğer normali düşünüyorsam 4cmden sonra epidural takıyorlar epidural isterim. Direk sezeryan ise spinal. Spinalde veriyorlar ağrı kesiciyi iğneyi çekiyorlar. Oldu ve bitti. Epiduralde ise ilacı verdikten sonra kateter takıyorlar ve doğum sonrası basında birde pompa oluyor ağrın oldukça basıyorsun. Okadarına gerek varmı bilmiyorum çünkü ağrı kesici aldığın sürece barsak hareketlerin yavaşlayacak gazın çıkmayacak. Sezeryanın en kötü yanı o bence gaz sancısı.

Benim de en dusuk sancım 100 du ama gram acılmam olmadı. Sanırım progestandan dolayı olmadı benım
Ben progestan da kullanmadım, kısmet değilmiş :)
oy günah ee sen resmen bi tane normal bi tane sezeryan doğurmuşsun bencede sana başka bişey vermişler canım ya
Aynen :):) Her ikisini de çektim :):)

Ay ne güzel ya
Amin inşallahhh
Bende ilkinde senin gibi su gelecek fln sanıyordum kendini öyle şartlandırma canım illa su gelmiyor yada dediğim gibi şiddetli sancı vs birden olmuyor herkesin farklı bünyesi ama eğer bünye hassassa Doğum yaklaştıkça çatı kemiklerinin çıtır çıtır açıldığını bile hissedebiliyor insan, ben öksürdükçe kemiklerim çıtırdıyordu son gün onu farketmiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…