Buna çok güldümben miyim o
Seni çok iyi anlıyorum . Evde bırakılan yavru da ayrı düşünülüyo. Benim de aklıma kötü senaryolar geliyo hep
Inşallah her şey yolunda ilerleyecek ve hiçbir korktuğunla sınanmayacaksın . Böyle dua edelim böyle söyleyelim hep.
Ahaha yok ya bana sakinlestirici falan da yapmadılar. Direkt uyusturup kurbanlık dana gibi yatırdılar:))
Içeriye erkek asistan girmişti. Aaa başım açık başörtü verin dedim onu hiç unutmuyorum. Halbuki açık olan tek şey başım olsaydı keşke
Valla forumda okudum epidural yaptırın en azından hemen emzirirsiniz yazmıştı biriAllah allah bende senden duydum ilk kez.Yani bebek doğdu dikiş atılırken 30 dk falan geçti hadi maksimum 45 dk geçsin sonra emzirdim hemen
Canım ben spinal oldum. Ameliyat baslamadan seni rahatlacak bi ilaç verelim mi dediler. Kesinlikle istemedim çünkü o anı yaşamak istedim. Sezeryana mecbur kalır da spinal veya epidural olursan o sakinlestiriciyi bile sakin isteme. Zaten hiç ama hiç acı hissetmiyorsun. Sadece bebeği alırken bi baskı oluyor sanki bikac saniye zor nefes aliyorsun o kadar. Heyecan illaki oluyor korku da oluyor ama anne oluyoruz olsun o kadar.İşte sen genel anesteziyi anlatırsın meselabaşka bi arkadaş spinal zorluğu kolaylığı nolur ondan bahseder fikir olur
Aslında bebeğin çıkış anına şahit olmak istediğim için spinal ve epidurale yakın fikrim ama tabi ne yaşarız bilinmez
İnşallah normal fırt diye doğururum ya
Peki spinal olan annişler oldu ki vajinal değil sezeryan olacak doğum diyelim.
Hastane bana 3 seçenek sundu şimdiden genel anestezi spinal ve epidural sizce hangisini tercih etmeliyiz?
O baskı bişey değil dediğin gibi olsun o kadar canım heyecan korku hepsinde olur zatenCanım ben spinal oldum. Ameliyat baslamadan seni rahatlacak bi ilaç verelim mi dediler. Kesinlikle istemedim çünkü o anı yaşamak istedim. Sezeryana mecbur kalır da spinal veya epidural olursan o sakinlestiriciyi bile sakin isteme. Zaten hiç ama hiç acı hissetmiyorsun. Sadece bebeği alırken bi baskı oluyor sanki bikac saniye zor nefes aliyorsun o kadar. Heyecan illaki oluyor korku da oluyor ama anne oluyoruz olsun o kadar.
Valla forumda okudum epidural yaptırın en azından hemen emzirirsiniz yazmıştı biri
Öyleyse çok çok iyi
Genel anesteziyi direkt eliyorum ben. Çünkü bebeğinin doğumuna ve sonraki bütün süreçlere uyanık şekilde tanıklık etmek yaşamak istiyorum. Bir de belden uyusturulmanin çok avantajı var. Sezeryan sonrası ağrıları hissetmiyorsun ameliyat sonrasında rahat oluyor
Epidural mı spinal ise teknik olarak aynı ufak tefek farkları var
1- ıkisinde farklı dozlarda ilaç veriliyor. Ama ikisi de omuriliğe yapiliyor. Yapılış yeri ve şekli aynı
2- epidural anestezide uyuşmak için 15-20 dk bekleniyor. Spinalde ise iğne olduktan 1-2 dk sonra tamamen uyuşuyorsun
3- ıkisinde de hicbir acı ağrı hissedilmiyo. Sadece epiduralde ufak tefek karnına ve vücuduna dokunuşları hissediyormuşsun. Elini karnina koyunca ne hissediyorsan o. Yanı acı yok. Spinalde bu dokunuşları da hissetmiyorsun
4- epiduralde omuriliginde bir katater oluyor. Ameliyat sonrası ağrın oldukça o katater aracılığıyla seni uyuşturmaya devam ediyorlar tabi sen istersen. Böylece sıfır sancılı bir ameliyat sonrası süreci oluyor. Spinalde ise, tek doz yapiliyor ameliyat oncesinde. Sonrasinda uyusturulma falan yok, sadece serumla agri kesici yapiliyo o kadar. Ama ameliyattan sonra 3-4 saat zaten uyuşukluk devam ettiği için yine faydası oluyor . Uyuşukluk geçince ağrılar başlıyo. Sezeryan sonrası ilk gece adet sancısının 10-15 katı agrım olmuştu yani doğum sancısı gibi. Bunun sebebi ameliyat sonrası verilen rahim toparlayıcı ilâçlardı.
Bazı hastanelerde kombine anestezi yapılıyor. Spinal ve epidural bir arada . Ikisinin de avantajlarından yararlanmış oluyorsun. Konuşmak lazım bunu hastaneyle
Aklıma gelenler bunlar. Yine aklıma başka bisey gelirse yazarim
Ne güzel duygular ya o zamanlar gelsin artık mis kokular duyalımEvet.bence harika bir alternatif
Kızımın doğumuna dair hiçbir kötü anım yok. Acısız ağrısız musmutlu bir anı:)
Hemen göğsüme yatırmışlardı ameliyathanede. Çok güzeldi. Yarım saat sonra da hemen hemşireler geldi eğitim verdi ve ben emzirdim
E sen ikisinide yaşamışsın yavrucum ondan öyle kötü anıların kıyamam yaBen sunni sancı ile sabah saat 7 den akşam 5 e kadar açılma olsun diye bekledim. en son sancılarım 120 de dağ çiziyordu :):) Yani doğum yapacak sancıya ulaşmıştık ama açılmam yoktu, belki de o yüzden, dozu yüksek bir genel anestezi oldum. Şöyle ki ameliyata 17.30 da girdim, tam ayıldığımda ve kızımı sorduğumda saat 21.40 civarıydı. gece 23 de de yoğun bakımdan çıktım, o gece biraz flu :):)
Ilk gebelikte 8. Aydan itibaren birden catlayiveriyo cnmAcıma yok ama kaşınıyor bende özellikle akşama doğru
Bugun zeytinyağı süreceğim
Kaçıncı ayda çatlamaya başladı ilk gebelikte
Ben şimdiden çatlamaya başladım sonlara doğru harita olur karnım sanırımIlk gebelikte 8. Aydan itibaren birden catlayiveriyo cnm
Aa inanmıyorum hemşeriyiz:) hepsinde haklısın canım; annesi alman. Temel kotil akrabamız ama daha uzak, babamlar tanılıyor tabii de ben hiç tanışmadım. Şuanki ist. Adayının da babasını tanırdım küçükken, çok da severdim. Gene akrabamız ama oğluyla hiç tanışmadım. Benim bi de aşırı samimiyetim yoktur 1. Dereceden olmayan akrabalarla, babam görüşür hep...Canım ben seni ofis çalışanı olarak düşündüm. Madem öyle raporlu kalmaya devam et bir süre bence.
Aylin kotil bir zamanlar bayağı gündemdeydi:)
Annesi alman diye biliyorum, güzelliği ordan galiba :)
Kotillerden temel kotil de var, thy nin başındaydı. Bir de istanbul büyükşehir başkan adayı var şuan kotil soyadlı . Anaa ben de amma kotil tanıyormuşum
Ben de rizeliyim bu arada
ayni aci mi bilmem ama göbek deligimin yanları bazen acıyor mu desem agriyor mu desem tuhaf bisey oluyorKasintidan ziyade benim karnim aciyor. Hicbir sey surdugum yoktu. Bebe yagi vardi evde onu surdum iyi geldi.
Ilk hamilelikten zaten catlak var bende ama yine de gerilince aciyor heralde.
Oy maşallah kuzuya. İyi olmanıza sevindim.Kızlar ben geldim kontrolden bebişim 750 gr olmuş doktor iri değil dedi.suyu plesantası rahim ağzı vs herşey çok güzelmiş hiç şeker hastası birinin bebeğine benzemiyor dedi şükür.. Birde çok hareketli bir bebek dedi sen bide geceleri gör dedim:))) vajina ağrım içinde magnezyum başladık beyfendi el ve ayaklarıyla yüzünü sakladı sırtını döndü göremedik.
Evet ama yine kötü diyemem 10.olsa 10 kez daha doğururum. Annelik gibisi yok. O acılar hemen unutuluyırE sen ikisinide yaşamışsın yavrucum ondan öyle kötü anıların kıyamam ya
Sakın kaşıma canım geriliyor ve çatlamaya hazır hale geliyor hemen nemlendir kaşınan yerleriSelam kızlar
Sizinde karnınızda kaşıntı oluyor mu
Benim ölçümlerim yemek öncesi ve 2 saat sonrası, açken 95i tokken 120i geçmeyecek.. zaten cihaz uyarı veriyor bu rakamları geçerse kırmızı yanıyorKızlar, sabah/akşamşeker ölçümü alanlar... akşam tokluk değerlerim genelde 110-120 arası. Doktor 92 nin altında olması lazım diyor ama nette vs 140 altı yeterli deniyor. Bilgisi olan var mı
Bu aralarda bir iki çizgi oluyo ben tam rahatladım ohh az çatlak diye doğuma gittim memlekete 20 gün içinde kardım belim heryerim çatlamıştı popoya kadarBen şimdiden çatlamaya başladım sonlara doğru harita olur karnım sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?