2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Buna çok güldüm önümüz kapali olunca bişeyden haberimiz yok halbuki her şey meydanda

Canım ben spinal oldum. Ameliyat baslamadan seni rahatlacak bi ilaç verelim mi dediler. Kesinlikle istemedim çünkü o anı yaşamak istedim. Sezeryana mecbur kalır da spinal veya epidural olursan o sakinlestiriciyi bile sakin isteme. Zaten hiç ama hiç acı hissetmiyorsun. Sadece bebeği alırken bi baskı oluyor sanki bikac saniye zor nefes aliyorsun o kadar. Heyecan illaki oluyor korku da oluyor ama anne oluyoruz olsun o kadar.

Peki spinal olan annişler oldu ki vajinal değil sezeryan olacak doğum diyelim.
Hastane bana 3 seçenek sundu şimdiden genel anestezi spinal ve epidural sizce hangisini tercih etmeliyiz?

Genel anesteziyi direkt eliyorum ben. Çünkü bebeğinin doğumuna ve sonraki bütün süreçlere uyanık şekilde tanıklık etmek yaşamak istiyorum. Bir de belden uyusturulmanin çok avantajı var. Sezeryan sonrası ağrıları hissetmiyorsun ameliyat sonrasında rahat oluyor

Epidural mı spinal ise teknik olarak aynı ufak tefek farkları var

1- ıkisinde farklı dozlarda ilaç veriliyor. Ama ikisi de omuriliğe yapiliyor. Yapılış yeri ve şekli aynı

2- epidural anestezide uyuşmak için 15-20 dk bekleniyor. Spinalde ise iğne olduktan 1-2 dk sonra tamamen uyuşuyorsun

3- ıkisinde de hicbir acı ağrı hissedilmiyo. Sadece epiduralde ufak tefek karnına ve vücuduna dokunuşları hissediyormuşsun. Elini karnina koyunca ne hissediyorsan o. Yanı acı yok. Spinalde bu dokunuşları da hissetmiyorsun

4- epiduralde omuriliginde bir katater oluyor. Ameliyat sonrası ağrın oldukça o katater aracılığıyla seni uyuşturmaya devam ediyorlar tabi sen istersen. Böylece sıfır sancılı bir ameliyat sonrası süreci oluyor. Spinalde ise, tek doz yapiliyor ameliyat oncesinde. Sonrasinda uyusturulma falan yok, sadece serumla agri kesici yapiliyo o kadar. Ama ameliyattan sonra 3-4 saat zaten uyuşukluk devam ettiği için yine faydası oluyor . Uyuşukluk geçince ağrılar başlıyo. Sezeryan sonrası ilk gece adet sancısının 10-15 katı agrım olmuştu yani doğum sancısı gibi. Bunun sebebi ameliyat sonrası verilen rahim toparlayıcı ilâçlardı.

Bazı hastanelerde kombine anestezi yapılıyor. Spinal ve epidural bir arada . Ikisinin de avantajlarından yararlanmış oluyorsun. Konuşmak lazım bunu hastaneyle

Aklıma gelenler bunlar. Yine aklıma başka bisey gelirse yazarim

O baskı bişey değil dediğin gibi olsun o kadar canım heyecan korku hepsinde olur zaten
Bakalım nasıl gelmek isticek bıdık bana mı bırakıcak kendimi karar vericek

Valla forumda okudum epidural yaptırın en azından hemen emzirirsiniz yazmıştı biri
Öyleyse çok çok iyi

Evet.bence harika bir alternatif
Kızımın doğumuna dair hiçbir kötü anım yok. Acısız ağrısız musmutlu bir anı:)

Hemen göğsüme yatırmışlardı ameliyathanede. Çok güzeldi. Yarım saat sonra da hemen hemşireler geldi eğitim verdi ve ben emzirdim

Ay canım çok sağol valla aşırı açıklayıcı olmuş

Ne güzel duygular ya o zamanlar gelsin artık mis kokular duyalım
İnşallah hepimiz yaşarız sağlıkla

E sen ikisinide yaşamışsın yavrucum ondan öyle kötü anıların kıyamam ya

Aa inanmıyorum hemşeriyiz:) hepsinde haklısın canım; annesi alman. Temel kotil akrabamız ama daha uzak, babamlar tanılıyor tabii de ben hiç tanışmadım. Şuanki ist. Adayının da babasını tanırdım küçükken, çok da severdim. Gene akrabamız ama oğluyla hiç tanışmadım. Benim bi de aşırı samimiyetim yoktur 1. Dereceden olmayan akrabalarla, babam görüşür hep...

Kasintidan ziyade benim karnim aciyor. Hicbir sey surdugum yoktu. Bebe yagi vardi evde onu surdum iyi geldi.
Ilk hamilelikten zaten catlak var bende ama yine de gerilince aciyor heralde.
ayni aci mi bilmem ama göbek deligimin yanları bazen acıyor mu desem agriyor mu desem tuhaf bisey oluyor

Son düzenleme:
Oy maşallah kuzuya. İyi olmanıza sevindim.
Nasıl bir vajina ağrın vardı? Benim resmen leğen kemiğim ağrıyor ya
E sen ikisinide yaşamışsın yavrucum ondan öyle kötü anıların kıyamam ya
Evet ama yine kötü diyemem 10.olsa 10 kez daha doğururum. Annelik gibisi yok. O acılar hemen unutuluyır

Kızlar, sabah/akşamşeker ölçümü alanlar... akşam tokluk değerlerim genelde 110-120 arası. Doktor 92 nin altında olması lazım diyor ama nette vs 140 altı yeterli deniyor. Bilgisi olan var mı

Kızlar, sabah/akşamşeker ölçümü alanlar... akşam tokluk değerlerim genelde 110-120 arası. Doktor 92 nin altında olması lazım diyor ama nette vs 140 altı yeterli deniyor. Bilgisi olan var mı
Benim ölçümlerim yemek öncesi ve 2 saat sonrası, açken 95i tokken 120i geçmeyecek.. zaten cihaz uyarı veriyor bu rakamları geçerse kırmızı yanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…